Demokratska fronta Željko Komšić
-
Novak20
#50376 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Osim što održava SDA na vlasti u svojoj tragikomičnoj političkoj "borbi" za državu kao SDA megafon iz kojega se ne čuju priče o kriminalu, korupciji, egzodusu itd, Komšić je ojačao prije 15 godina potpuno propali HDZ, politički ujedinio sve Hrvate po pitanju BiH i zavadio hrvatsku i bošnjačku politiku na duže vrijeme. Na opću radost u RS.
Kada se bude sumirao njegov politički rad, vidjet će se da je rezultat obrnut očekivanju.
Kada se bude sumirao njegov politički rad, vidjet će se da je rezultat obrnut očekivanju.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#50377 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I ima jos jedna sitnica a to je "Ustav Bosne i Hercegovine daje poseban status Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima, dok je zemlja ratificirala i Protokol 12, koji dodatno jamči jednakost među građanima. Po osnovu konvencije i njenih protokola Europski sud za ljudska prava je donio niz presuda, počevši sa predmetom "Sejdić-Finci", utvrđujući diskriminaciju u načinu izbora delegata Doma naroda BiH kao i Predsjedništva zbog etničkih i teritorijalnih kriterija"........sto u prevodu znaci da Ljubic na svojoj presudi moze izbusiti rupu itd itd da ne budem prost!
U EU je striktno rekla da BiH moze u tu pordicu iskljucivo kao gradjanska gdje svaki njen stanovnik ima pravo da bira i da bude biran i tu se sva prica zavrsava!
- hrasno38
#50378 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bas ih je ujedinio toliko ih je ujedinio da ih jedva izadje 30% i glasa za HDZ i Covica!Novak20 wrote: ↑29/09/2021 22:54 Osim što održava SDA na vlasti u svojoj tragikomičnoj političkoj "borbi" za državu kao SDA megafon iz kojega se ne čuju priče o kriminalu, korupciji, egzodusu itd, Komšić je ojačao prije 15 godina potpuno propali HDZ, politički ujedinio sve Hrvate po pitanju BiH i zavadio hrvatsku i bošnjačku politiku na duže vrijeme. Na opću radost u RS.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#50379 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
OsiguraćNovak20 wrote: ↑29/09/2021 22:54 Osim što održava SDA na vlasti u svojoj tragikomičnoj političkoj "borbi" za državu kao SDA megafon iz kojega se ne čuju priče o kriminalu, korupciji, egzodusu itd, Komšić je ojačao prije 15 godina potpuno propali HDZ, politički ujedinio sve Hrvate po pitanju BiH i zavadio hrvatsku i bošnjačku politiku na duže vrijeme. Na opću radost u RS.
- Kolinda
-
Osmi Socrates
#50381 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Oko čega ih je ujedinio? Oko HDZ-a? Pa gledaj, oni ako se ujedinjuju oko HDZ-a i Čovića to je jedna sebi zadata teška rana. Kao kad se neko sto puta zalijeće u zid glavom. Džabe mu govorit' da je zid.Novak20 wrote: ↑29/09/2021 22:54 Osim što održava SDA na vlasti u svojoj tragikomičnoj političkoj "borbi" za državu kao SDA megafon iz kojega se ne čuju priče o kriminalu, korupciji, egzodusu itd, Komšić je ojačao prije 15 godina potpuno propali HDZ, politički ujedinio sve Hrvate po pitanju BiH i zavadio hrvatsku i bošnjačku politiku na duže vrijeme. Na opću radost u RS.
Čović sebi grb, a narod glavom u zid. Da su pametni, visio bi na konopcu već odavno. Samo u nenormalnim zemljama i okruženjima višestruko optuživan čovjek i dalje se bavi politikom i važi za vođu naroda.
-
Novak20
#50382 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Govorim o ujedinjenju svih političkih opcija u Hrvata po pitanju političke opstojnosti hrvatskog naroda u BiH i snažnom lobiranju iz RH.hrasno38 wrote: ↑29/09/2021 22:59Bas ih je ujedinio toliko ih je ujedinio da ih jedva izadje 30% i glasa za HDZ i Covica!Novak20 wrote: ↑29/09/2021 22:54 Osim što održava SDA na vlasti u svojoj tragikomičnoj političkoj "borbi" za državu kao SDA megafon iz kojega se ne čuju priče o kriminalu, korupciji, egzodusu itd, Komšić je ojačao prije 15 godina potpuno propali HDZ, politički ujedinio sve Hrvate po pitanju BiH i zavadio hrvatsku i bošnjačku politiku na duže vrijeme. Na opću radost u RS.
Na izbore izađe otprilike jednak procenat b/h/s građana u F BiH. Oni koji ne izađu, nije ih ni briga tko vlada.
- Point.
#50383 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Wow, pa reci to ljudima da znaju, čitav sizifov posao oko štampanja listića, plaćanja dnevnica radnicima na terenu, izbornim plakatima, medijskim reklamama i ostalim zajebancijama, dovlačenja ljudi na glasačka mjesta itd itd. Koji qurac se sa tim zamarati kad se kandiduje nelegalni i protuzakoniti kandidat i još i osvoji najviše glasova, kad imamo forumaša Kolindu koji je to prokužio.
Slučaj ubleha Ljubić je provedena. Skuži to.
- ¤ jelena ¤
#50384 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Meni su izjave bosanskohercegovačkih političkih aktera veoma dobro znane.Osmi Socrates wrote: ↑29/09/2021 22:39Sve kažeš ništa ne kažeš. Ovo su stvarne izjave bosanskohercegovačkih političkih aktera¤ jelena ¤ wrote: ↑29/09/2021 22:28
To je puzanje po podu....koje se predstavlja javnosti kao nekakva borba za budućnost...pardon, opstanak, vrlo uspješno, to se mora priznati.
U biti, sramota neviđenih razmjera koju ne vrijedi više crtati hipnotisanoj gomili.Izvini, ali upravo to što ti pišeš je pisanje "hipnotisane gomile".
Nisu ih povukli, izvinili se što su rekli, itd.
Je l' treba da listam Dodikove, skoro svakodnevne, uvrede Bošnjacima? Za takve uvrede se čak dobija i ban na klixu, a on ih bez ikakvih problema i posljedica izgovara kao član Predsjedništva.
Ili treba da idem dublje od ovoga? Ne mogu uopšte vjerovati da neko diskutuje oko činjenica. Činjenice su činjenice.
Haj sad pokušaj zamisliti da se tamo, gdje ti živiš i gdje si dio sistema za koji si, kao građanin, politički odgovoran, pojave dvojica ovakvih političkih aktera, mimo tvoje volje, pa izjave "samo" ovo što si naveo....
Dokle bi dogurali? Do koje.....važne političke funkcije?
I šta bi ti očekivao od njihovih političkih oponenata i predstavnika tvog sistema vrijesnosti, čiji si ti glasač? I od naroda koji ima pravo glasa?
Možeš o ovome i samo 'nako razmišljati. Ne moraš uopšte pisati odgovor.
-
Osmi Socrates
#50385 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bogami se dobro brine o opstojnosti Hrvata u BiH HDZ banda.
Nema šta, sve vrijedni rezultati. Il' treba postirati statističke podatke?
Drugi problem je što od Hrvata u BiH prave jedinstven evropski fenomen. Da se zalažu za ono što ne postoji u Evropi. Čak i RS, zbog etničkog čišćenja istina, može reći da koliko toliko poštuje evropske standarde prilikom izbora. Ono što Čović traži je diskriminatorski sistem glasanja, i to ne postoji u Evropi, a bogami sve manje i u svijetu.
Drugi problem je što od Hrvata u BiH prave jedinstven evropski fenomen. Da se zalažu za ono što ne postoji u Evropi. Čak i RS, zbog etničkog čišćenja istina, može reći da koliko toliko poštuje evropske standarde prilikom izbora. Ono što Čović traži je diskriminatorski sistem glasanja, i to ne postoji u Evropi, a bogami sve manje i u svijetu.
-
Novak20
#50386 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I tebi očito tvoje go.no smrdi manje nego tuđe.Osmi Socrates wrote: ↑29/09/2021 23:27 Bogami se dobro brine o opstojnosti Hrvata u BiH HDZ banda.
U BiH već postoje izborne jedinice za Parlament BiH. Tri u RS i pet u F BiH. Kakav je problem imati dvije izborne jedinice u F BiH za izbor člana Predsjedništva BiH.
- hrasno38
#50387 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nego pitanje za ove kvazi-Hrvate sto u 10 koljenu nemaju nikoga da je rodjen u Hrvatskoj i ove botine sto se prezonojavaju da ocrne Zeljka na svaki moguci nacin ko je vise stete nanio gradjanima BiH: Covic ili Zeljko.
Evo ja cu zapoceti niz i za jednog i za drugog.
Covic: Aluminijum, Soko, Vitezit, Hercegovacka banka itd (par hiljada kako sebe vole nazvati Hrvata je ostalo bez posla)
Zeljko:............(vidi vraga nema nista)
Mislim da je primadona opere sarajevskog Narodnog pozorišta Margit Tomik-Levy najbolje napisala lideru HDZ-a Draganu Čoviću....
“Dugo ste na čelu HDZ-a i neformalni “vođa” hrvatskog korpusa u BiH. ijCeli taj period vas krasi borba za sopstveni interes (ni slučajno interes hrvatskog naroda), nepoštivanje presuda haškog tribunala, podrška presuđenim ratnim zločincima i nejasne fraze oko jednakopravnosti hrvatskog naroda u FBiH.
Vi godinama postavljate maksimalističke zahtjeve, za koje je i glupanima jasno da neće biti prihvaćeni, da bi imali “pokriće” za permanentno blokiranje i kočenje izvršne, zakonodavne i sudske vlasti u BiH.
Pri tome ni vaš, hrvatski narod nema puno informacija o tome šta vi tražite i šta vam je cilj. To je, valjda, isključivo pitanje na koje odgovor zna HDZ, a vjerovatnije je da ga znaju samo pojedinci od vašeg povjerenja.
Mene zanima, ali ko sam ja da meni odgovarate, kako su to Hrvati neravnopravni u BiH?
Neutralna sam, ne pripadam niti jednom bitnom narodu u BiH, nisam ni u jednoj stranci, državljanin sam BiH i Hrvatske kao i vi i imam ista prava kao vi. Mnogi me smatraju objektivnom osobom...
Kako god posmatram, ne shvatam vaše tvrdnje a ni sve stupidnije izjave vaših “mentora” iz Zagreba.
Hajdemo redom.
Po popisu iz 2013-te procentualni odnos naroda u BiH je bio: 50,11% Bošnjaka, 30,78% Srba, 15,43% Hrvata. Nećemo ovdje upetljati “ostale” koji su žrtve i taoci vaše politike.
Danas je situacija još nepovoljnija jer su deseci hiljada Hrvata napustili BiH zbog vaših katastrofalnih poteza i uništavanja svega što vrijedi u Hercegovini. Držaćemo se popisa od 2013-te.
Voljela bih da vi sami, zbog sebe, napravite sličnu analizu. Recimo, ovako u procentima (na ukupan broj Hrvata u FBiH) :
- Koliko Hrvati imaju ministarskih mjesta i visokih državnih funkcija u FBiH?
-Koliko je Hrvata u nadzornim i inim odborima u državnim firmama i institucijama FBiH?
-Koliko je Hrvata profesora na sarajevskim univerzitetima i drugim obrazovnim ustanovama?
-Koliko je Hrvata ljekara na sarajevskim klinikama?
-Koliko je Hrvata zaposleno u državnoj upravi?
-Koliko je Hrvata zaposleno u lokaklnoj upravi?.....
-Koliko je Hrvata zaposleno u javnim medijima?....
-Koliko “hrvatskih” firmi radi u Sarajevu a porez plaća u tzv. Herceg Bosni?...
Ovakvih pitanje ima bezbroj, ali da ja ovdje ne nabrajam.
Ovakvu analizu, sa nekoliko desetina stavki može vaš tim napraviti vrlo lako. Pokušajte biti pošteni pa uporedite ove rezultate sa zastupljenošću nehrvata u tzv. Herceg Bosni. Ako ne pocrvenite od stida, rodili ste se bez obraza. Da vam pomognem samo jednim primjerom koji slučajno znam, U Čapljini u opštini radi samo jedan Bošnjak na više od 200 Hrvata.
Ako se varam, javno ću se izvinuti vama lično i hrvatskom narodu.
Opet su skori izbori i vi “briljirate” svojim ucjenama i “europejskom uljudbom”. Meni je muka od toga jer ste HDZ i vi lično najgora opcija za normalne Hrvate, željne posla, reda i zakona u svojim gradovima i mira u BiH. Vi ne nudite ništa od toga. Samo napetost, ucjene, nacionalističke floskule i konflikte sa “bošnjačkim nacionalistima”.
Rasturili ste sa svojim kadrovima Aluminij i najveći gigant u Hercegovini je spao na desetak radnika. Dok jedete probrane morske delicije, zapne li vam pokatkad u grlu pri pomisli da pola bivših radnika Aluminija nije danas ručalo, da su oni iz Sokola davno poumirali od vaše brige o njima, da ste uništili Hepok i Razvitak pa danas u Hercegovini kupujemo makedonsku i albansku hranu, da je propalo sve gdje je vaša noga kročila...
Zapeli ste za promjenu izbornog zakona kad ste izgubili izbore u Hercegovini. Nije vas porazio Ž.K. Vas su porazili vaši birači. Sada želite izborni zakon na kojem će biti vasa slika i pouka da niko nije pravi Hrvat ako ne glasa za vas. I da ga promijenite opet ćete izgubiti jer su Hrvati siti vaše bahatosti.
Neće vam pomoći prijetnje i uništavanje plastenika ljudima koji su bliski sa vašom opozicijom.
Daleko ste se udaljili od normalnog naroda. Vrijeme je da se povučete i prepustite kormilo mlađim i sposobnijim, kojima će na prvom mjestu biti čovjek, posao, sigurnost i perspektiva. Idite, odmarajte, čuvajte zdravlje....
Radobolja mirno žubori kraj vaše hacijende i nije je briga što ste je malo svrnuli sa vjekovnog puta. Narod nije ni nalik Radobolji. Može i da podivlja kad mu prekipi”, zaključila je u pismu Margit Tomik-Levy.
Evo ja cu zapoceti niz i za jednog i za drugog.
Covic: Aluminijum, Soko, Vitezit, Hercegovacka banka itd (par hiljada kako sebe vole nazvati Hrvata je ostalo bez posla)
Zeljko:............(vidi vraga nema nista)
Mislim da je primadona opere sarajevskog Narodnog pozorišta Margit Tomik-Levy najbolje napisala lideru HDZ-a Draganu Čoviću....
“Dugo ste na čelu HDZ-a i neformalni “vođa” hrvatskog korpusa u BiH. ijCeli taj period vas krasi borba za sopstveni interes (ni slučajno interes hrvatskog naroda), nepoštivanje presuda haškog tribunala, podrška presuđenim ratnim zločincima i nejasne fraze oko jednakopravnosti hrvatskog naroda u FBiH.
Vi godinama postavljate maksimalističke zahtjeve, za koje je i glupanima jasno da neće biti prihvaćeni, da bi imali “pokriće” za permanentno blokiranje i kočenje izvršne, zakonodavne i sudske vlasti u BiH.
Pri tome ni vaš, hrvatski narod nema puno informacija o tome šta vi tražite i šta vam je cilj. To je, valjda, isključivo pitanje na koje odgovor zna HDZ, a vjerovatnije je da ga znaju samo pojedinci od vašeg povjerenja.
Mene zanima, ali ko sam ja da meni odgovarate, kako su to Hrvati neravnopravni u BiH?
Neutralna sam, ne pripadam niti jednom bitnom narodu u BiH, nisam ni u jednoj stranci, državljanin sam BiH i Hrvatske kao i vi i imam ista prava kao vi. Mnogi me smatraju objektivnom osobom...
Kako god posmatram, ne shvatam vaše tvrdnje a ni sve stupidnije izjave vaših “mentora” iz Zagreba.
Hajdemo redom.
Po popisu iz 2013-te procentualni odnos naroda u BiH je bio: 50,11% Bošnjaka, 30,78% Srba, 15,43% Hrvata. Nećemo ovdje upetljati “ostale” koji su žrtve i taoci vaše politike.
Danas je situacija još nepovoljnija jer su deseci hiljada Hrvata napustili BiH zbog vaših katastrofalnih poteza i uništavanja svega što vrijedi u Hercegovini. Držaćemo se popisa od 2013-te.
Voljela bih da vi sami, zbog sebe, napravite sličnu analizu. Recimo, ovako u procentima (na ukupan broj Hrvata u FBiH) :
- Koliko Hrvati imaju ministarskih mjesta i visokih državnih funkcija u FBiH?
-Koliko je Hrvata u nadzornim i inim odborima u državnim firmama i institucijama FBiH?
-Koliko je Hrvata profesora na sarajevskim univerzitetima i drugim obrazovnim ustanovama?
-Koliko je Hrvata ljekara na sarajevskim klinikama?
-Koliko je Hrvata zaposleno u državnoj upravi?
-Koliko je Hrvata zaposleno u lokaklnoj upravi?.....
-Koliko je Hrvata zaposleno u javnim medijima?....
-Koliko “hrvatskih” firmi radi u Sarajevu a porez plaća u tzv. Herceg Bosni?...
Ovakvih pitanje ima bezbroj, ali da ja ovdje ne nabrajam.
Ovakvu analizu, sa nekoliko desetina stavki može vaš tim napraviti vrlo lako. Pokušajte biti pošteni pa uporedite ove rezultate sa zastupljenošću nehrvata u tzv. Herceg Bosni. Ako ne pocrvenite od stida, rodili ste se bez obraza. Da vam pomognem samo jednim primjerom koji slučajno znam, U Čapljini u opštini radi samo jedan Bošnjak na više od 200 Hrvata.
Ako se varam, javno ću se izvinuti vama lično i hrvatskom narodu.
Opet su skori izbori i vi “briljirate” svojim ucjenama i “europejskom uljudbom”. Meni je muka od toga jer ste HDZ i vi lično najgora opcija za normalne Hrvate, željne posla, reda i zakona u svojim gradovima i mira u BiH. Vi ne nudite ništa od toga. Samo napetost, ucjene, nacionalističke floskule i konflikte sa “bošnjačkim nacionalistima”.
Rasturili ste sa svojim kadrovima Aluminij i najveći gigant u Hercegovini je spao na desetak radnika. Dok jedete probrane morske delicije, zapne li vam pokatkad u grlu pri pomisli da pola bivših radnika Aluminija nije danas ručalo, da su oni iz Sokola davno poumirali od vaše brige o njima, da ste uništili Hepok i Razvitak pa danas u Hercegovini kupujemo makedonsku i albansku hranu, da je propalo sve gdje je vaša noga kročila...
Zapeli ste za promjenu izbornog zakona kad ste izgubili izbore u Hercegovini. Nije vas porazio Ž.K. Vas su porazili vaši birači. Sada želite izborni zakon na kojem će biti vasa slika i pouka da niko nije pravi Hrvat ako ne glasa za vas. I da ga promijenite opet ćete izgubiti jer su Hrvati siti vaše bahatosti.
Neće vam pomoći prijetnje i uništavanje plastenika ljudima koji su bliski sa vašom opozicijom.
Daleko ste se udaljili od normalnog naroda. Vrijeme je da se povučete i prepustite kormilo mlađim i sposobnijim, kojima će na prvom mjestu biti čovjek, posao, sigurnost i perspektiva. Idite, odmarajte, čuvajte zdravlje....
Radobolja mirno žubori kraj vaše hacijende i nije je briga što ste je malo svrnuli sa vjekovnog puta. Narod nije ni nalik Radobolji. Može i da podivlja kad mu prekipi”, zaključila je u pismu Margit Tomik-Levy.
- Point.
#50388 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čitajući postove ovi lafo ljevičara i simpatizera lokalnih sarajevskih partijica, ne možeš skontati razliku je li ljevičar, fgr ili ovi hdz simpatizeri. Oba tabora su složni u retorici o tkz legitimnom predstavljanju, što je u biti fino upakovano daljnje dijeljenje BiH po etničkim torovima, gdje se ne može glasati po građanskom principu ko za koga hoće nego će se dijeliti po imenu pa će npr razne Aljoše, Gorani, Damiri, Vanje i ostali sa "teško etničko prepoznatljivim imenima" imati problema izbornim komisijama dokazivati da su Bošnjaci ili Srbi ili Hrvati. Ili stavljati zelene, plave i crvene trake oko ruke na dan izvora da komisija prepozna kojem toru pripadaš i da ti određuje za koga smiješ a za koga ne smiješ zaokružiti svoj glas.
Je li za takvu BiH ovi pljuvači ŽK zalažu? Jer ne vidim da treću opciju imaju. Ako je opcija Čović ili Komšić, izbor je sasvim lagan i jednostavan.
Je li za takvu BiH ovi pljuvači ŽK zalažu? Jer ne vidim da treću opciju imaju. Ako je opcija Čović ili Komšić, izbor je sasvim lagan i jednostavan.
-
L u c i f e r
#50389 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
"Palmer stigao u Sarajevo: Jednakost glasa svakog građanina u centru je demokratije"
Grohotom...
Konobar, po jednu praljkovacu za uzpovce
Grohotom...
- hrasno38
#50390 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa ista sorta....i Dino i tornjak su podrzali Covica i njegovu borbu za legimitnost te uspput popisali Zeljka a ujedno i Ustav BiH negirajuci njegov izbor legitimnimPoint. wrote: ↑29/09/2021 23:42 Čitajući postove ovi lafo ljevičara i simpatizera lokalnih sarajevskih partijica, ne možeš skontati razliku je li ljevičar, fgr ili ovi hdz simpatizeri. Oba tabora su složni u retorici o tkz legitimnom predstavljanju, što je u biti fino upakovano daljnje dijeljenje BiH po etničkim torovima, gdje se ne može glasati po građanskom principu ko za koga hoće nego će se dijeliti po imenu pa će npr razne Aljoše, Gorani, Damiri, Vanje i ostali sa "teško etničko prepoznatljivim imenima" imati problema izbornim komisijama dokazivati da su Bošnjaci ili Srbi ili Hrvati. Ili stavljati zelene, plave i crvene trake oko ruke na dan izvora da komisija prepozna kojem toru pripadaš i da ti određuje za koga smiješ a za koga ne smiješ zaokružiti svoj glas.
- hrasno38
#50391 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
L u c i f e r wrote: ↑29/09/2021 23:44 "Palmer stigao u Sarajevo: Jednakost glasa svakog građanina u centru je demokratije"
Grohotom...
-
Osmi Socrates
#50392 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prvo, ja nemam nikakvo svoje govno. Ja nisam ni Bošnjak ni Hrvat ni Srbin. A istovremeno mogu tvrditi da imam više hrvatske krvi i naslijeđa nego ijedan od vas ovdje što se ubište od izvrtanja činjenica samo da bi opravdali ono što nema ni u jednoj zemlji gdje se slobodno glasa.Novak20 wrote: ↑29/09/2021 23:36I tebi očito tvoje go.no smrdi manje nego tuđe.Osmi Socrates wrote: ↑29/09/2021 23:27 Bogami se dobro brine o opstojnosti Hrvata u BiH HDZ banda.
U BiH već postoje izborne jedinice za Parlament BiH. Tri u RS i pet u F BiH. Kakav je problem imati dvije izborne jedinice u F BiH za izbor člana Predsjedništva BiH.
Ja sam, brt, gospodin čovjek. Ne zanima me blato vaših izbornih jedinica, nego ono što je normalno, prihvaćeno u normalnim državama svijeta, pa čak i nekim nenormalnim, u kojima se glasa.
Prihvatam i konstitutivnost, iako mi smrdi na komunističko naslijeđe, a ti neradnici nikad ništa nisu uradili kako treba. Ali je prihvatam. Međutim da tu konstitutivnost neki zloupotrijebljavaju da bi instalirali neke katastrofa izborne sisteme, to mi malo smrducka. Jbt, instaliraš izborni sistem po kojem onaj koji zastupa interese susjedne države mora biti u predsjedništvu. Pa to nigdje nema.
-
channel10
#50393 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ali je vjerovatno zaboravio spomenuti drugu izbornu jedinicu u fbih...L u c i f e r wrote: ↑29/09/2021 23:44 "Palmer stigao u Sarajevo: Jednakost glasa svakog građanina u centru je demokratije"
Grohotom...
-
Novak20
#50394 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sigurno se javljaš iz neke države gdje su drugi ljudi gospodski uspjeli organizirati pravni i ekonomski sustav kako treba bez tvog učešća. Aferim. Njima nemaš ništa pametno reći kao nama.Osmi Socrates wrote: ↑29/09/2021 23:50Prvo, ja nemam nikakvo svoje govno. Ja nisam ni Bošnjak ni Hrvat ni Srbin. A istovremeno mogu tvrditi da imam više hrvatske krvi i naslijeđa nego ijedan od vas ovdje što se ubište od izvrtanja činjenica samo da bi opravdali ono što nema ni u jednoj zemlji gdje se slobodno glasa.
Ja sam, brt, gospodin čovjek. Ne zanima me blato vaših izbornih jedinica, nego ono što je normalno, prihvaćeno u normalnim državama svijeta, pa čak i nekim nenormalnim, u kojima se glasa.
Prihvatam i konstitutivnost, iako mi smrdi na komunističko naslijeđe, a ti neradnici nikad ništa nisu uradili kako treba. Ali je prihvatam. Međutim da tu konstitutivnost neki zloupotrijebljavaju da bi instalirali neke katastrofa izborne sisteme, to mi malo smrducka. Jbt, instaliraš izborni sistem po kojem onaj koji zastupa interese susjedne države mora biti u predsjedništvu. Pa to nigdje nema.
Ako je u interesu susjedne RH da pravi Pelješki most na svom teritoriju, zašto bi to hrvatski član Predsjedništva ili bilo tko drugi to osporavao i gradnju mosta proglašavao interesom BiH, a neistomišljenike prozivao da rade za drugu državu ?
- BHCluster
#50395 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mozda zato sto se taj neistomisljenik tj hrvatski clan predsjednistva iz reda srBskog naroda Milorad Dodik pozvao na zastitu vitalnog interesa.Novak20 wrote: ↑30/09/2021 00:09Sigurno se javljaš iz neke države gdje su drugi ljudi gospodski uspjeli organizirati pravni i ekonomski sustav kako treba bez tvog učešća. Aferim. Njima nemaš ništa pametno reći kao nama.Osmi Socrates wrote: ↑29/09/2021 23:50
Prvo, ja nemam nikakvo svoje govno. Ja nisam ni Bošnjak ni Hrvat ni Srbin. A istovremeno mogu tvrditi da imam više hrvatske krvi i naslijeđa nego ijedan od vas ovdje što se ubište od izvrtanja činjenica samo da bi opravdali ono što nema ni u jednoj zemlji gdje se slobodno glasa.
Ako je u interesu susjedne RH da pravi Pelješki most na svom teritoriju, zašto bi to hrvatski član Predsjedništva ili bilo tko drugi to osporavao i gradnju mosta proglašavao interesom BiH, a neistomišljenike prozivao da rade za drugu državu ?
-
Novak20
#50396 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa o tome i pišem.BHCluster wrote: ↑30/09/2021 00:15Mozda zato sto se taj neistomisljenik tj hrvatski clan predsjednistva iz reda srBskog naroda Milorad Dodik pozvao na zastitu vitalnog interesa.Novak20 wrote: ↑30/09/2021 00:09
Sigurno se javljaš iz neke države gdje su drugi ljudi gospodski uspjeli organizirati pravni i ekonomski sustav kako treba bez tvog učešća. Aferim. Njima nemaš ništa pametno reći kao nama.
Osim što je Komšić politički ujedinio Hrvate, svojim potezima ih miri sa Srbima na obostranu korist. Dobio je i Dodik most u Gradišci čime će pojačati promet na autocesti barem uduplo.
-
Osmi Socrates
#50397 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Izvini, ali takve se stvari dostavljaju međunarodnim sudovima na arbitraciju, a ne raditi protiv svoje države za račun druge.Novak20 wrote: ↑30/09/2021 00:09Sigurno se javljaš iz neke države gdje su drugi ljudi gospodski uspjeli organizirati pravni i ekonomski sustav kako treba bez tvog učešća. Aferim. Njima nemaš ništa pametno reći kao nama.Osmi Socrates wrote: ↑29/09/2021 23:50
Prvo, ja nemam nikakvo svoje govno. Ja nisam ni Bošnjak ni Hrvat ni Srbin. A istovremeno mogu tvrditi da imam više hrvatske krvi i naslijeđa nego ijedan od vas ovdje što se ubište od izvrtanja činjenica samo da bi opravdali ono što nema ni u jednoj zemlji gdje se slobodno glasa.
Vidim ja da ti imaš problema razumjeti osnovne stvari oko patriotskog odnosa prema državi kada si na najvišoj funkciji. A ja sam mislio da je to tako očigledno i svakom lako razumljivo.
Da ne pričam sad kako je nezamislivo da član Predsjedništva jedne države ima državljanstvo druge države sa kojom može doći do konflikta interesa. Naravno da on kao običan građanin ima pravo i na drugo državljanstvo, ali je pitanje elementarne etike da se tog državljanstva odrekne kada se kandidira ili je izabran na najvišu funkciju u državi svog rođenja.
-
Hakiz
#50398 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne mogu ovi demokrati okrečiti ono šta su ti neradnici izgradili. A trebalo im je mnogo truda i vremena i da unište. Ali, o tom na drugim temama.Osmi Socrates wrote: ↑29/09/2021 23:50 iako mi smrdi na komunističko naslijeđe, a ti neradnici nikad ništa nisu uradili kako treba.
-
Osmi Socrates
#50399 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Palmer je rekao prvo razgovori i prijateljska ubjeđivanja, pa, ako ne ide, individualne sankcije protiv političkih aktera koji koče normalne demokratske procese u BiH.
Ne bih ni ja ovdje o komunistima, ali, konstitutivnost vuče korijene iz Ustava Sovjetskog Saveza, a Tito je samo posudio. No, o tom na drugim temama.
Ne bih ni ja ovdje o komunistima, ali, konstitutivnost vuče korijene iz Ustava Sovjetskog Saveza, a Tito je samo posudio. No, o tom na drugim temama.
- ultima_palabra
#50400 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije drzava apstraktna kategorija, saopstenja u medijima i naprdjivanje sa stranim ambasadorima... drzava su ljudi. Kad SDA otjera 10-15% najproduktivnijeg stanovnistva u inostranstvo, a barem jos toliko ubije nadu za bolji zivot, onda su i oni rusitelji drzave... a s njima u talu godinama je i junak ove teme koji nikad nije digao glas povodom toga.