Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jedna bregasta, auto je ostavljen kod mehanicara , zamijenit ce se ona i hidropodizaci, ne bi trebalo biti vecih problema, hoce ona prosvirat i na 1.9 tdi. Samo realno kazem da se sve kvari , svaki ima nesto osjetljivo da ga hebes
To novo ili polovno je toliko kompleksna tematika da bi se o njoj moglo polemisati godinu.
Ako imaš love i znaš šta hoćeš, šta te briga za gubitak vrijednosti. Složiš auto kako hoćeš, prvi voziš i ljepota. Ili jesi ili nisi.
Sa druge strane ko nije takav lovator i svejedno mu je koja je boja ili nivo opreme, može da probere auto u perfektnom stanju staro par godina, koje je već izgubilo toliko vrijednosti da je neće potrošiti svi servisi i popravke za vrijeme korišćenja.
Hakiz wrote: ↑26/09/2021 11:03
Niko ne bi mogao kupiti polovan auto da ga neko jednom nije kupio novog.
I ko kupi novo auto i proda ga "staro par godina" u perfektnom stanju nepoznatom licu? To su veoma rijetke situacije.
Rijetke su, ali ih ima. Kupiš auto, vrsta si osobe koja voli da ti je sve najbolje pa ga održavaš po PS-u, a onda poželiš ili ti zatreba drugi. Ili je mali a došla djeca, ili je dovoljno veliki ali treba jači jer ti život počeo iziskivati da moraš na duža potovanja ili ko zna šta. Prodaješ svoj, dobro održavan.
Ja bih najviše volio da mogu da kupim nov i vozim i održavam kako servis zapovijeda dok se isplati. A onda na otpad ili jeftino nekome ko želi da se igra sa rekonstrukcijom, da ulaže u tada već klasik. Nikada ništa nisam kupio razmišljajući za koliko mogu kada prodati, stvari kupujem da ih koristim.
Rockefeller wrote: ↑26/09/2021 15:33
Samo Premium Baki
i onda premium pitanja na pitamo mehanicare
gdje ima majstor za bmw merc audi treba mi zamjeniti klipove zamajac i bregastu al da nije ovlasteni jer oni deru
konektovan wrote: ↑26/09/2021 14:54
Samo VW 1.9 tdi sa Be Ka Ce motorom ćerati...
Ne bih bio siguran, nedavno je 1.9 TDI bio na stolu kod mehe isti slučaj kao kod mene smatram da je to najviše zbog loseg ulja i dugih servisnih intervala
Mlad i Nevin wrote: ↑26/09/2021 15:41
Ne bih bio siguran, nedavno je 1.9 TDI bio na stolu kod mehe isti slučaj kao kod mene smatram da je to najviše zbog loseg ulja i dugih servisnih intervala
Iskreno ja sam se više havarija i kvarova nagledo na 1.9TDI nego na "ozloglašenom" 2.0 pumpa dizna.
generalno moje misljenje je da posbeno u bih svi kvarovi su manje vise vezani za odrzavanje
kaze nesto mi lupka u desnom dijelu ili struze ili se cuje nesto ili tesko mota
ma moze to jos dok ne stane
slabo ko preventivno mijenja dijelove i onda kaze ne valja ovaj motor ne valja onaj itd
pa naravno da nece valjati kad nisi odrzavao kako treba
evo taj famozni dpf
nemoj kupovati taj motor ima dpf
pa sta ako ima kad treba da se zamjeni ili sta vec trebas platiti 1000-2000-5000 nebitno i opet ce biti kako treba
a jbg to je trosak gdje cu toliko dati bolje to izvaditi
a ne konta ako promjenis da ce opet raditi kako treba
ako ne mozes platiti tu zamjenu onda nemas mogucnost da imas to auto i to je to
al jok daj da ja imam premium da imam vece auto bolje a sto nemam za odrzavanja jebo to ako se pokvari ide na pik gdje je u full opremi uradjeni veliki mali servisi samo sjedi i vozi
foxlife wrote: ↑26/09/2021 15:52
generalno moje misljenje je da posbeno u bih svi kvarovi su manje vise vezani za odrzavanje
slabo ko preventivno mijenja dijelove i onda kaze ne valja ovaj motor ne valja onaj itd
evo taj famozni dpf
pa sta ako ima kad treba da se zamjeni ili sta vec trebas platiti 1000-2000-5000 nebitno i opet ce biti kako treba
al jok daj da ja imam premium da imam vece auto bolje a sto nemam za odrzavanja jebo to ako se pokvari ide na pik gdje je u full opremi uradjeni veliki mali servisi samo sjedi i vozi
foxlife wrote: ↑26/09/2021 15:52
evo taj famozni dpf
Kao kod doktora, ode se kad je već belaj, ne na prve znakove. Takvi smo...
A istina je, ljudi voze aute iako nemaju novca za njih.
Znam bruku primjera gdje se prodaju takva vozila koja su prošla torturu goru nego i jedan trenutno živi primjerak golfa 2 ili 3. A gledao sam jednom na Prokoškom jezeru, arap vozi (renta) novu A klasu, 2020. godište, lomi je po makadamu, ma uništi ga. Takav će sutra u prodaju i ko zna koliko ga je takvih Arapa vozalo.
I dizelaši se redovno pune na najjeftinijim pumpama sa D4 naftom pri vraćanju.