Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
laik1981 wrote: ↑15/09/2021 16:22
A sta mislis da privatne kompanije prestanu pruzati usluge zato sto je neko homoseksualac, ili crnac, musliman itd?
Za sve postoje sudovi, pa tako i za ovo. Oni su nadlezni da utvrde sta je diskriminacija a sta ne. Bio je ovdje u Americi veliki slucaj gdje je slasticarna odbila napraviti tortu za gay par i vrhovni sud je presudio da imaju pravo na to iz religioznih razloga…
E jebem ti Ameriku
Njih si mi nasao kao primjer postivanja ljudskih prava
cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑15/09/2021 16:31
Ne slazes se, ali pravdas li pravdas. Ne znam sta treba da se desi da ne pravdas. Al hajde, nisi jedini...
Ne pravdam niti jednu generalnu restrikciju tipa sta se desava u Australiji ili sta ove nase budale vec najavljuju.
laik1981 wrote: ↑15/09/2021 16:22
A sta mislis da privatne kompanije prestanu pruzati usluge zato sto je neko homoseksualac, ili crnac, musliman itd?
Za sve postoje sudovi, pa tako i za ovo. Oni su nadlezni da utvrde sta je diskriminacija a sta ne. Bio je ovdje u Americi veliki slucaj gdje je slasticarna odbila napraviti tortu za gay par i vrhovni sud je presudio da imaju pravo na to iz religioznih razloga…
Ma zakoni su ovakvi i onakvi, ali da li je to tebi kao covjeku u redu? Da li bi tebi bilo ok da te neko odbije usluziti zato sto si bosanac? Ovo je bolesno sta se radi.. Pogotovo ako drzave pocnu stajati iza ovakvih stvari, a u nekim sverama zivota su vec pocele..
Pazi, ja se licno ne slazem sa njima, stavise mislim da je budalastina, ali treba razlikovati poteze privatnih firmi od drzavne represije. To je kompletna poenta mojih postova…
cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑15/09/2021 16:31
Ne slazes se, ali pravdas li pravdas. Ne znam sta treba da se desi da ne pravdas. Al hajde, nisi jedini...
Ne pravdam niti jednu generalnu restrikciju tipa sta se desava u Australiji ili sta ove nase budale vec najavljuju.
Ma zakoni su ovakvi i onakvi, ali da li je to tebi kao covjeku u redu? Da li bi tebi bilo ok da te neko odbije usluziti zato sto si bosanac? Ovo je bolesno sta se radi.. Pogotovo ako drzave pocnu stajati iza ovakvih stvari, a u nekim sverama zivota su vec pocele..
Jebes me sada ba, vec sam napisao da mi licno nije u redu…
A, sto je sad iscudjavanje za benzinsku pumpu, kad to pravilo vrijedi i za restorane, kina, bibloteku, zaposlene u Google, Amazon, itd? To je trend i sve vise ce biti primijenjivan svuda. Petrol je samo jedan u nizu...
laik1981 wrote: ↑15/09/2021 16:33
Jebes me sada ba, vec sam napisao da mi licno nije u redu…
lavander wrote: ↑15/09/2021 16:34
A, sto je sad iscudjavanje za benzinsku pumpu, kad to pravilo vrijedi i za restorane, kina, bibloteku, zaposlene u Google, Amazon, itd? To je trend i sve vise ce biti primijenjivan svuda. Petrol je samo jedan u nizu...
Ali sada informacija dobija totalno drugo znacenje. Citam na Indexu da ovo nije Petrol, nego vlada, sto je vec uredba za kurca…
Vlada je na sam dan primjene novih pravila od obveznog PCT-uvjeta izuzela vozače u međunarodnom transportu pa oni do goriva i dalje mogu točiti bez većih ograničenja, osim što kod plaćanja trebaju u unutrašnjosti benzinskog servisa nositi masku.
laik1981 wrote: ↑15/09/2021 16:45
Ma ovo je testiranje da vide koliko daleko mogu ici sa budalastinama i koliko je narod spreman progutati.. Drugog logicnog objasnjenja nema..
Ma ovo je testiranje da vide koliko daleko mogu ici sa budalastinama i koliko je narod spreman progutati.. Drugog logicnog objasnjenja nema..
Ko nas testira? NWO?
Dokle mislis da zele ici?
Zamisli da ljudi gusteri izadju na povrsinu i zavladaju svijetom, kako bi se samo ti i ja sjebali