Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
BadBoy

#50126 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

MUNAFIK wrote: 14/09/2021 12:36
BadBoy wrote: 14/09/2021 12:29

Jeste. Po definiciji.

Protive se Malone i onaj Luc za koje niko nikad nije čuo prije cijelog ovog cirkusa i koji su se sami diskreditovali davno prije Korone. Ogromna većina stručnjaka je na strani vakcinacije. Hoćemo li i njihova imena ovdje početi pisati i zatrpavati temu?

Niti jedna vakcina u historiji vakcina nije pokazala nuspojave nakon 2 mjeseca od posljednje doze. Jednostavno, komponente iz vakcine se ne zadržavaju u tijelu toliko dugo. Štetnije ti je svaki dan piti neku terapiju.

Imamo li još nekih netačnih i krivih navoda?
Pa.na pocetku se odmah ne slazemo.

Ja koji sam prebolio koronu bez ikakvih problema imam pofino antitjela i jednostsvno nemam nikakve potrebe da se vakcinisem. Vjerujem u svoj imunitet puno vise nego u vakcine.

I sad svi mi koji imamo dobar imunitet i antitjela, ako ne zelimo da na nama eksperimentisu i da nam daju vakcinu od koje ce nam temperstura skakati na 40 i od koje cemo biti losi dan, dva i mozda dobijemi neki ugrusak i slicno, eto mi smo ANTIVAKSERI... U KOJEM FILMU???

Mozda.po standardima koronaidiota koji djecu zovu policiju kad se igraju vani i koji bi svakoga ko seta bez maske slali u mentalnu ustanovu...

Vakcine su eksperimentalne i svaki dan dobijamo neke nove informacije o njima jer kako eksperiment traje nove stvari se biljeze.
Pa ja, ne slažemo se jer si ti umislio tako. Niti jedan dokaz nemaš za to sve.

I to što si ti imao sreću da NAKNADNO vidiš daje tvoj imunitet dobro odgovorio na koronu ne znači da je to ispravan put.

Šta da si pravo najebo i završio u bolnici na kisiku ili na respiratoru, ne daj Bože? Bil onda tako pričao?

I ne prepadaj narod, temperatura bude 38 i traje jedan dan, a kod korone može i do 10 dana da skače gore-dole.
Capljina74

#50127 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

BadBoy wrote: 14/09/2021 12:33
Ateista wrote: 14/09/2021 12:29 Tacno je da nisu, zato nisam ni vidio da se neko zalaze za to da je bolje zaraziti se nego vakcinisati, ali ko se vec zarazio i prosao OK, vakcine nemaju toliki smisao, te kao sto kazes treba ostaviti svakom izbor.
Ovakvim stavovima se indirektno ljudi navode na to da nešto čekaju, vagaju i onda je rezultat isti kao da si se zalagao da se zaraze.

Jednostavno, koliko god trenutne vakcine podbacile očekivanja (koja nikada niti za jednu vakcinu nisu bila ovolika; na samom početku se govorili da ako bude vakcina 50% učinkovita to će biti fenomenalno) opet je daleko bolje vakcinisati se pa makar se i zarazio nakon toga. Lakše, brže i bolje ćeš sve to prebroditi i na kraju ćeš imati beton imunitet.

Sve drugo je zamajavanje ljudi.
Glupost.
Lagali su. Pričali su bajke.
Point.

#50128 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Ista priča od istih likova.

#neslušajstruku
#taćestrukaforumašiznajunajbolje
#automehaničariveterina>struka
BadBoy

#50129 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Capljina74 wrote: 14/09/2021 12:56

Ovakvim stavovima se indirektno ljudi navode na to da nešto čekaju, vagaju i onda je rezultat isti kao da si se zalagao da se zaraze.

Jednostavno, koliko god trenutne vakcine podbacile očekivanja (koja nikada niti za jednu vakcinu nisu bila ovolika; na samom početku se govorili da ako bude vakcina 50% učinkovita to će biti fenomenalno) opet je daleko bolje vakcinisati se pa makar se i zarazio nakon toga. Lakše, brže i bolje ćeš sve to prebroditi i na kraju ćeš imati beton imunitet.

Glupost.
Nisu.
Ateista

#50130 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ateista »

Ateista wrote: 14/09/2021 12:29 Tacno je da nisu, zato nisam ni vidio da se neko zalaze za to da je bolje zaraziti se nego vakcinisati, ali ko se vec zarazio i prosao OK, vakcine nemaju toliki smisao, te kao sto kazes treba ostaviti svakom izbor.

Malo pretjerujes sa nekim stvarima.
Ni za sta se indirektno ne zalazem, jasno kazem svoje misljenje kao i mnogi.
Slazem se da je generalno bolje vakcinisati se nego ne, ali isto tako ima pojedinacnih slucajeva gdje se moze odvagati koliko je to potrebno ili ne. Ja sam se zarazio prije nego sto su vakcine bile dostupne, da nisam ne znam da li bih zelio da se vakcinisem ili ne, ali kako sam prebolio nisam vidio konkretan razlog osim putovanja.

Sto se tice nuspojava, nije pitanje da li se to zadrzava u tijelu nego reakcije organizma na to, odnosno imunog sistema. Mozda neko odreaguje recimo nakon sto dobije prehladu ili neki drugi bezazlen virus, cak i za nuspojave koje se odmah pojavljuju, ljudi imaju pravo da se boje i da sacekaju da vise ljudi primi vakcinu i vide moguce nuspojave makar bile i rijetke, a tu je problem prikrivanja nuspojava, vec sam pomenuo svoj slucaj a ima i slicnih gdje nuspojave nisu evidentirane.
Isto tako toliki pritisak smanjuje povjerenje u vakcine.

Ne mozes nikako sve koji ne zele ovu vakcinu zvati antivakserima.
BadBoy

#50131 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Ateista wrote: 14/09/2021 13:12

Slazem se da je generalno bolje vakcinisati se nego ne, ali isto tako ima pojedinacnih slucajeva gdje se moze odvagati koliko je to potrebno ili ne. Ja sam se zarazio prije nego sto su vakcine bile dostupne, da nisam ne znam da li bih zelio da se vakcinisem ili ne, ali kako sam prebolio nisam vidio konkretan razlog osim putovanja.

Sto se tice nuspojava, nije pitanje da li se to zadrzava u tijelu nego reakcije organizma na to, odnosno imunog sistema. Mozda neko odreaguje recimo nakon sto dobije prehladu ili neki drugi bezazlen virus, cak i za nuspojave koje se odmah pojavljuju, ljudi imaju pravo da se boje i da sacekaju da vise ljudi primi vakcinu i vide moguce nuspojave makar bile i rijetke, a tu je problem prikrivanja nuspojava, vec sam pomenuo svoj slucaj a ima i slicnih gdje nuspojave nisu evidentirane.

Unaprijed se ne može odvagati, al' nikako. Jedino nakon preležane bolesti pa da se naknadno praviš pametan i pričaš kako ti je jak imunitet. Istina, postoje načini da se imunitet pojača i treba ih praktikovati (Vitamin D, pravilna ishrana, fizička aktivnost) ali opet ne možeš znati koliko će te sastaviti virus.

I ako ti 5,7 milijardi datih vakcina u svijetu nije dovoljno, onda ne znam koji broj će ti biti dovoljan. Daleko veće "nuspojave" ima sam virus samo se o tome ovdje ne smije pričati jer odmah počne kuknjava da se "prestane plašiti narod".
Ateista

#50132 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ateista »

Vec sam govorio o tome - cilj vakcina je dobiti antitijela i zastitu, ako neko to vec ima dovoljno, koji je smisao vakcine?

Da bar kazu ko ima ispod tog nivoa antitijela treba primiti vakcinu, ko ima iznad ne treba, bez obzira na to da li prebolovao, dobio jednu, dvije, tri, jer ima puno razlika. Neko ih ima dovoljno nakon sto preboli, nekom treba jos jedna, nekom mozda dvije, nekom mozda i tri, ali treba imati objektivan kriterij, ne pod svaku cijenu forsirati za svakog bez obzira na njegovo realno stanje.
BadBoy

#50133 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Ateista wrote: 14/09/2021 13:19 Vec sam govorio o tome - cilj vakcina je dobiti antitijela i zastitu, ako neko to vec ima dovoljno, koji je smisao vakcine?

Da bar kazu ko ima ispod tog nivoa antitijela treba primiti vakcinu, ko ima iznad ne treba, bez obzira na to da li prebolovao, dobio jednu, dvije, tri, jer ima puno razlika. Neko ih ima dovoljno nakon sto preboli, nekom treba jos jedna, nekom mozda dvije, nekom mozda i tri, ali treba imati objektivan kriterij, ne pod svaku cijenu forsirati za svakog bez obzira na njegovo realno stanje.
Opet ti miješaš stvari, kako ti kad odgovara. Imaš dvije situacije: ljude koji su prebolovali i ljude koji nisu.

Ovi što nisu prebolovali ne mogu nikada znati kako će im imunitet reagovati na živ virus. To mogu pametovati tek naknadno. Međutim, imunitet je toliko komplikovana stvar da su još uvijek istraživanja u toku da se barem približno odredi ta neka granica antitijela koja znači da imaš imunitet.
Dodatni problem je i činjenica da je taj imunitet veoma individualna stvar.

Za ljude koji nisu prebolovali ne bi trebalo biti sumnje: vakciniši se. Ali ova naknadna pametovanja i takve ljude odvraćaju od vakcinacije.
Ateista

#50134 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ateista »

BadBoy wrote: 14/09/2021 13:15
Ateista wrote: 14/09/2021 13:12

Unaprijed se ne može odvagati, al' nikako. Jedino nakon preležane bolesti pa da se naknadno praviš pametan i pričaš kako ti je jak imunitet. Istina, postoje načini da se imunitet pojača i treba ih praktikovati (Vitamin D, pravilna ishrana, fizička aktivnost) ali opet ne možeš znati koliko će te sastaviti virus.

I ako ti 5,7 milijardi datih vakcina u svijetu nije dovoljno, onda ne znam koji broj će ti biti dovoljan. Daleko veće "nuspojave" ima sam virus samo se o tome ovdje ne smije pričati jer odmah počne kuknjava da se "prestane plašiti narod".
Mozes pretpostaviti koje su ti sanse statisticki prema godinama i zdravstvenom stanju, ali slazem se da ne mozes tacno znati kako ces proci, tako da i govorim o onima koji su vec prebolili, nikad nisam vidio sa je neko rekao da se treba zaraziti.

Sad vec ima dosta datih vakcina, problem je malo prikrivanje nuspojava. Ja licno ne mislim i dalje da su nuspojave statisticki veci problem od virusa, ali razumijem nepovjerenje, neki su pokusavali prijaviti pa nisu uspjeli.
Ateista

#50135 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ateista »

BadBoy wrote: 14/09/2021 13:23
Ateista wrote: 14/09/2021 13:19 Vec sam govorio o tome - cilj vakcina je dobiti antitijela i zastitu, ako neko to vec ima dovoljno, koji je smisao vakcine?

Opet ti miješaš stvari, kako ti kad odgovara. Imaš dvije situacije: ljude koji su prebolovali i ljude koji nisu.

Ovi što nisu prebolovali ne mogu nikada znati kako će im imunitet reagovati na živ virus. To mogu pametovati tek naknadno. Međutim, imunitet je toliko komplikovana stvar da su još uvijek istraživanja u toku da se barem približno odredi ta neka granica antitijela koja znači da imaš imunitet.

Za ljude koji nisu prebolovali ne bi trebalo biti sumnje: vakciniši se. Ali ova naknadna pametovanja i takve ljude odvraćaju od vakcinacije.
Pa govori se uglavnom o onima koji su prebolovali.

Struka bi trebala imati neki stav o potrebnom nivou at, a ne pod svaku cijenu forsirati vakcinu, mislim da takav stav odbija dosta ljudi.

Oni koji nisu prebolovali je bolje da prime vakcinu, to se slazem, ali opet razumijem i one koji ne zele i to je njihovo pravo.
Last edited by Ateista on 14/09/2021 13:29, edited 1 time in total.
BadBoy

#50136 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Ateista wrote: 14/09/2021 13:25
BadBoy wrote: 14/09/2021 13:15

Mozes pretpostaviti koje su ti sanse statisticki prema godinama i zdravstvenom stanju, ali slazem se da ne mozes tacno znati kako ces proci, tako da i govorim o onima koji su vec prebolili, nikad nisam vidio sa je neko rekao da se treba zaraziti.

Sad vec ima dosta datih vakcina, problem je malo prikrivanje nuspojava. Ja licno ne mislim i dalje da su nuspojave statisticki veci problem od virusa, ali razumijem nepovjerenje, neki su pokusavali prijaviti pa nisu uspjeli.
I ja ne sumnjam da ima nuspojava koje su možda prošle neprijavljene ili ne-evidentirane. Pogotovo na ovoj administrativnoj crnoj rupi koju moderno volimo zvati "Zapadni Balkan". Ima toga i na zapadu sigurno, samo su oni daleko revnosniji i bolji od nas u praćenju svega toga.

Međutim, zakon velikih brojeva je neumoljiv i on kaže da na 5,7 milijardi doza malo toga može da se provuče neprijavljeno.
BadBoy

#50137 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Ateista wrote: 14/09/2021 13:27
BadBoy wrote: 14/09/2021 13:23

Pa govori se uglavnom o onima koji su prebolovali.

Struka bi trebala imati neki stav o potrebnom nivou at, a ne pod svaku cijenu forsirati vakcinu, mislim da takav stav odbija dosta ljudi.

Oni koji nisu prebolovali je bolje da prime vakcinu, to se slazem, ali opet razumijem i one koji ne zele i to je njihovo pravo.
Pa u većini zemalja je ono "3G" pravilo: test, vakcina ili potvrda o prebolovanom COVID-u. U čemu je problem onda?
KraljicaIzJajca

#50138 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by KraljicaIzJajca »

Halo, vi zaboravljate na stanični/ćelijski imunitet :D Isti se može osobno testirati, ali je test skup. :)

Drugo, broj preboljelih i cijepljenih će umanjiti broj zaraženih, zato sad treba pratiti isključivo broj umrlih.
BadBoy

#50139 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

KraljicaIzJajca wrote: 14/09/2021 13:30 Halo, vi zaboravljate na stanični/ćelijski imunitet :D Isti se može osobno testirati, ali je test skup. :)

Drugo, broj preboljelih i cijepljenih će umanjiti broj zaraženih, zato sad treba pratiti isključivo broj umrlih.
Ne zaboravljam ali njega je još teže utvrditi i nisam htio da komplikujem priču.

SLažem se, to je UK model i zalažem se za njega. ALi on podrazumijeva visok stepen vakcinacije i žestoku kampanju imunizacije.

A to ovdje ljudima smeta, očito.
KraljicaIzJajca

#50140 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

BadBoy wrote: 14/09/2021 13:31
KraljicaIzJajca wrote: 14/09/2021 13:30 Halo, vi zaboravljate na stanični/ćelijski imunitet :D Isti se može osobno testirati, ali je test skup. :)

Ne zaboravljam ali njega je još teže utvrditi i nisam htio da komplikujem priču.

SLažem se, to je UK model i zalažem se za njega. ALi on podrazumijeva visok stepen vakcinacije i žestoku kampanju imunizacije.

Kako ga je teže utvrditi, osim što je test jako skup?

Pisala sam generalno, broj zaraženih je bio važana prije cijepljenja, a sad je broj preboljelih znatno viši, zato je sad manje bitan, ali broj umrlih ( neciepljenih i cijepljenih) bi trebao biti prioritet. Sad imamo posljedice bolesti, nova statistika mjerenja perioda ozdravljenja je neophodna.

Cijepljenje je potrebno, ali treća doza nije.

Dolaskom oralnog cijepiva, pandemija če se logističkim procesom dovesti pod kontrolu epidemije, kasnije, nestanak iste. Trenutna brzina cijepljenja u svim državama je prespora, zato je teško umanjiti transmisiju virusa.
BadBoy

#50141 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

KraljicaIzJajca wrote: 14/09/2021 13:40
BadBoy wrote: 14/09/2021 13:31

Pisala sam generalno, broj zaraženih je bio važana prije cijepljenja, a sad je broj preboljelih znatno viši, zato je sad manje bitan, ali broj umrlih ( neciepljenih i cijepljenih) bi trebao biti prioritet. Sad imamo posljedice bolesti, nova statistika mjerenja perioda ozdravljenja je neophodna.

Dolaskom oralnog cijepiva, pandemija če se logističkim procesom dovesti pod kontrolu epidemije, kasnije, nestanak iste. Trenutna brzina cijepljenja u svim državama je prespora, zato je teško umanjiti transmisiju virusa.
Pa baš ta cijena ga čini teškim za utvrditi na nekom masovnijem nivou. To je velika barijera.

A kažem ti, još ne znaju ni koji nivo neutralizirajućih antitijela je dovoljan da se smatraš "imunim".

Za ostalo se sve slažem.
Capljina74

#50142 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Point. wrote: 14/09/2021 12:57 Ista priča od istih likova.

#neslušajstruku
#taćestrukaforumašiznajunajbolje
#automehaničariveterina>struka
Oče l' bauštel?
Capljina74

#50143 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

BadBoy wrote: 14/09/2021 13:02
Capljina74 wrote: 14/09/2021 12:56

Glupost.
Nisu.
Kao psi!
BadBoy

#50144 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Capljina74 wrote: 14/09/2021 13:48
BadBoy wrote: 14/09/2021 13:02

Nisu.
Kao psi!
Ne!
KraljicaIzJajca

#50145 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

BadBoy wrote: 14/09/2021 13:46
KraljicaIzJajca wrote: 14/09/2021 13:40

Pa baš ta cijena ga čini teškim za utvrditi na nekom masovnijem nivou. To je velika barijera.

A kažem ti, još ne znaju ni koji nivo neutralizirajućih antitijela je dovoljan da se smatraš "imunim".

Za ostalo se sve slažem.
:thumbup:
-Chesterfield-

#50146 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by -Chesterfield- »

Da nas bude procentualno više. Nadati se da će ukinuti mjere ( brnjice, rastojanje... testiranje...) kada broj vakcinisanih bude zadovoljavajući?

Mene da nisu uslovili radnim mjestom ne bih se možda ni vakcinisao? Kao što kažeš, ne vidim smisao, jer sam imao blaže simptome.
Da barem vakcina štiti od toga, ako se ponovo zarazim da ne mogu druge zaraziti. Koliko vidim ne štiti ni od toga.

Zato vakciniši se da nas je više. :D Pa i po cijenu ako je nuspojava smrt nakon ove eksperimentalne vakcine.
ProgramskiJezik

#50147 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ProgramskiJezik »

ljudi ulozili milione u bolnice, u strucnjake u skole da se ljudi skolouju i bore protiv ovakvih stvari, al opet, dodje Hamdo i kaze "ma kakva vakcina to hoce da nas masoni prate, sterilisu"

Na planeti nikad vise ljudi, a facebook i ostala digitalna sranja te prate svakako 24/7 al haj ti to objasni nasim ljudima..

Zali boze para i izgubljenog vremena u skolovanje profesionalnih ljudi i virologa koji se bore na frontu sa ovom pandemijom, da sam doktor tacno bi otkaz dao zbog glupana koji misle da je to izmisljotina evo nakon 2 god..
Capljina74

#50148 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

BadBoy wrote: 14/09/2021 13:50
Capljina74 wrote: 14/09/2021 13:48

Kao psi!
Ne!
Mi ludi, ti pametan!
Capljina74

#50149 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

ProgramskiJezik wrote: 14/09/2021 14:00 ljudi ulozili milione u bolnice, u strucnjake u skole da se ljudi skolouju i bore protiv ovakvih stvari, al opet, dodje Hamdo i kaze "ma kakva vakcina to hoce da nas masoni prate, sterilisu"

Na planeti nikad vise ljudi, a facebook i ostala digitalna sranja te prate svakako 24/7 al haj ti to objasni nasim ljudima..

Zali boze para i izgubljenog vremena u skolovanje profesionalnih ljudi i virologa koji se bore na frontu sa ovom pandemijom, da sam doktor tacno bi otkaz dao zbog glupana koji misle da je to izmisljotina evo nakon 2 god..
Pogriješio si temu.
KraljicaIzJajca

#50150 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

ProgramskiJezik wrote: 14/09/2021 14:00
Države decenijama usporavaju istraživanja, sad su ubrzale za dvije godine, toliko o brizi država, ipak je lakše zaraditi novac na oružju i ratovima.
Locked