Ne nosi masku, pamento. Vidi se da voli sama da istrazi i mucne svojom glavom. Dosla do odvraca od vakcine i poziva na zdrav razum.Capljina74 wrote: ↑13/09/2021 22:16
Dom zdravlja u Kruševcu.
Beee, beee... došla na vakcinu, beee...
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Dead Man Walking
#50076 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
Capljina74
#50077 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kaže da je tvoja jaranica.Dead Man Walking wrote: ↑13/09/2021 22:48Ne nosi masku, pamento. Vidi se da voli sama da istrazi i mucne svojom glavom. Dosla do odvraca od vakcine i poziva na zdrav razum.Capljina74 wrote: ↑13/09/2021 22:16
Dom zdravlja u Kruševcu.
Beee, beee... došla na vakcinu, beee...![]()
Obavezno da poneseš crvene čizme za nju.
-
Dead Man Walking
#50078 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Lijepo da ste procaskali, znam da ste na istim talasnim duzinama. Sta jos kaze?Capljina74 wrote: ↑13/09/2021 22:51
Kaže da je tvoja jaranica.
-
Capljina74
#50079 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sa tobom je u šemi, ne zaboravi gumenjake za nju.Dead Man Walking wrote: ↑13/09/2021 22:52Lijepo da ste procaskali, znam da ste na istim talasnim duzinama. Sta jos kaze?Capljina74 wrote: ↑13/09/2021 22:51
Kaže da je tvoja jaranica.
-
Dead Man Walking
#50080 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To je tvoja zone ekspertize, nisi se dzaba hvalio diplomom, koliko si ih samo kroz sake propustio. Ostavi jednu i za amfilohija.Capljina74 wrote: ↑13/09/2021 22:55Sa tobom je u šemi, ne zaboravi gumenjake za nju.Dead Man Walking wrote: ↑13/09/2021 22:52
Lijepo da ste procaskali, znam da ste na istim talasnim duzinama. Sta jos kaze?
-
Capljina74
#50081 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mojne se vadiš na moju diplomu.Dead Man Walking wrote: ↑13/09/2021 22:57To je tvoja zone ekspertize, nisi se dzaba hvalio diplomom, koliko si ih samo kroz sake propustio. Ostavi jednu i za amfilohija.![]()
- ultima_palabra
#50082 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.fastcompany.com/90675524/de ... cines-workThe CDC’s data shows that not fully vaccinated people are over 10 times more likely to be hospitalized from COVID-19 and over 10 times more likely to die from it. Not fully vaccinated people are also five times more likely to catch COVID-19 than vaccinated people.
-
MUNAFIK
#50083 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ultima_palabra wrote: ↑13/09/2021 23:11https://www.fastcompany.com/90675524/de ... cines-workThe CDC’s data shows that not fully vaccinated people are over 10 times more likely to be hospitalized from COVID-19 and over 10 times more likely to die from it. Not fully vaccinated people are also five times more likely to catch COVID-19 than vaccinated people.
E cuj 10 puta vece sanse da budu hospitalizivani i preko 10 puta vece sanse da umru...
Ispade veca sansa da se umre od korone nego da se ode u bolnicu
- ultima_palabra
#50084 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
Capljina74
#50085 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
MEDIJI LAŽU! UGOSTITELJI SU PROTIV KOVID PROPUSNICA! UDRUŽENJE UGOSTITELJA SRBIJE ,,ESNAF”: ,,NEĆEMO DOZVOLITI ZLOUPOTREBU UGOSTITELJA U CILJU NEUSTAVNOG DISKRIMINISANJA GRAĐANA SRBIJE”
-
cassius
- ultima_palabra
-
Hendrix
#50088 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ima i specijalni sub na Redditu posvecen herojima negacije i sprdancije sa "obicnom prehladom".jeza u ledja wrote: ↑13/09/2021 21:34 Tako je to kad titra ljudima da ispadaju sami sebi pametniji od drugih. Oni znaju, oni su sposobni citati izmedju redova, razaznati stvari, razotkriti. Mi ostali, blecci, jebiga, ne znamo. Mi smo ovce. Oni su slobodni umovi. Nama CNN kreira misli...njima zelja za slobodom, individualnoscu. Sve alfa males, macho. Sta ce njima neko govoriti hej? Cuj maskice da nosaju ko kakve tetkice? Da se bocaju vakcinama, da piju kakve tabletice....jok bolan u zdravom tijelu zdrav duh. Malo na sunce, malo teretana i to. Mi ostali, jebiga sjedimo u kuci, strah nas izac, raspadamo se lagano, blejimo ko ovce, cekamo sta ce Fauci, Forto i Biden da nam kazu. Sve ko pod konac u redu cekamo da nam daju. Jebiga ne znamo bit individualci, ne znamo mislit za sebe, sta ces.
A tek struka? Hej, bahahahaha, cuj struka, sve je to go placenik, na drzavnoj sisi, ili ne znaju sta pricaju. Znaju ovi. Alternativa. Intelektualno, moralno i fizicki superiorni.
Kako je lijepo tapsat se po ledjima.![]()
![]()
https://www.reddit.com/r/HermanCainAward/
- Ateista
#50089 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mislim da je to banalizovanje problema reci da vakcinisani manje prenose nego nevakcinisani jer ima puno faktora koji uticu na sirenje virusa u eealnom zivotu. Koliko znam vecina postuje izolaciju, ne mora biti u bolnici ali vecinom sjede kuci. Kod vakcinisanih bi prema zvanicnim informacijama trebalo biti puno vise asimpomatskih ili sa blagim simptomima i takvi sigurno nece sjediti kuci, nece ni biti svjesni da su zarazeni i duze ce siriti virus, oni sa simptomima ce ga krace siriti jer ce se uglavnom testirati i izolovati.jeza u ledja wrote: ↑13/09/2021 17:38Ti bas zakomplikova jbt.Ateista wrote: ↑13/09/2021 08:54
Sad sam ok, hvala.![]()
Mislim da nisu stvari tako jednostavne, nemoj me hvatati za tacne brojke, lupacu ih: recimo da 60% vakcinisanih ne prenosi zarazu a 100% nevakcinisanih prenosi (bez preboljelih), i ako 95% vakcinisanih prodje sa blagim simptomima ili bez simptoma a 5% ima srednje i teze simptome, dok recimo 50% nevakcinisanih ima slabe ili nikakve simptome a 50% srednje i teze. Treba imati u vidu da se vecina sa srednjim i tezim simptomima testira i ide u izolaciju, tako da prenose virus znatno kraci period, a oni sa skroz blagim i nikakvim se rijetko testiraju pa samim tim mogu duze prenositi virus jer hodaju zarazeni da ni ne znaju. Ovih sa srednjim i tezim je vise kod nevakcinisanih, ali zbog izolacije to krace traje. Posto je kod vakcinisanih puno vise bez simptoma ili sa blagim simptomima, kad jos i oduzmemo procenat onih koji zvanicno ne prenose virus medju tih 95%, dodjemo do priblizno slicnog procenta onih koji nemaju simptome a prenose virus i samim tim duze ga prenose, tako da samo ovom racunicom dodjemo do toga da ta razlika ako nista drugo nije tako velika u prenosu.
Pri tome treba imati na umu da i medju jednim i drugim ima preboljelih koji zbog prirodnog imuniteta ne prenose, vjerovatno su i oni koji su medju vakcinisanim usli u statistiku onih koji ne prenose zbog vakcine (mozda je i to doprinijelo) a kod nevakcinisanih jos malo smanjuje sanse za prenos, to se sigurno ne uzima u obzir u tim racunicama. Treba uzeti u obzir da se dosta vakcinisanih opustenije ponasa od nevakcinisanih, smatraju se sugurnim i slicno, onda fenomen zasto se neki koji su bili u kontaktu nisu zarazili, recimo svi ukucani zarazeni a oni nisu (jos prije vakcina) i koliko je procentualno takvih koji iz nekog razloga imaju neki prirodni imunitet, vjerovatno ne mogu ni prenijeti drugima. Utice i koliko je proslo od vakcine jer imunitet opada, koja vakcina je u pitanju jer ni to sigurno nije isto.
Poenta ovoga je da i ako su tacni zvanicni podaci za vakcinisane koliko peocentualno manje prenose virus, u realnosti ima jos puno faktora koji uticu na to od koga imas kolike sanse da se zarazis, tako da ako zvanicno 60% vakcinisanih ne prenosi virus to ne znaci da su u stvarnosti toliko manje sanse da od nevakcinisanog dobijes virus.
Podrzavam vakcinaciju, treba je promovisati ali manje agesivno i bez covid propusnica i bez prijetnji istima, iako imaju uticaj na sirenje to nije dovoljno da bi fokus mogao biti na tome, vec bi trebao biti na individualnoj zastiti koja se pokazala efikasnijom.
Ne kontam uopste sta vise pricas, al dobro.
Ne znam na koji nacin vise da ponovim - vakcinacija doprinosi smanjenju sirenja zaraze, ne pomaze samo vakcinisanoj osobi, vec i generalnoj populaciji. Jednostavno ako si vakcinisan imas manje sanse da zarazis drugoga. Ako nista, kraci period si zarazan.
Tvoja nagadjanja o ponasanju vakcinisanih i nevakcinisanih su samo nagadjanja, s kojima se bas i ne slazem, recimo da se vakcinisana osoba manje oprezno ponasa. Ja bih prije rekao obratno. Takodje, ne izoluju se i ne paze svi koji se zaraze, niti idu u bolnicu. Cisto sumnjam da se onaj koji je imao priliku da se vakcinise, nije, a razboli se, i ne mora u bolnicu, sjedi kuci izolovan 14 dana ili koliko vec.
Cuo sam za puno slucajeva gdje ljudi kazu da nece vise da nose masku jer su prebolovali ili se vakcinisali, mislim da ti svoje tvrdnje baziras na pretpostavci da su oni koji zele da se vakcinisu generalno "odgovorni" i obratno, a u stvarnosti ih se puno vakcinisalo zbog putovanja a ne zbog odgovornosti.
Da se razumijemo, ne podrzavam obavezno nosenje maski osim u rijetkim slucajevima, samo navodim svoje zapazanje.
Ja sebe ne smatram "odgovornim" po tim kriterijima, masku sam jako rijetko nosio generalno a vakcinisao sam se, da nije bilo nuspojava primio bih i drugu.
I dalje ne tvrdim da vakcinisani vise prenose virus, samo hocu da kazem da je to banalizovanje tako gledati jer ima puno faktora koji uticu na prenos u realnom zivotu koje je jako tesko izracunati, ali je ovako odoka jasno ako nista da ta razlika nije tolika kako se pokusava predstaviti.
Last edited by Ateista on 14/09/2021 08:45, edited 1 time in total.
- saint_mirad
#50090 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
jedna stvar mi nije jasna. ako vakseri veruju svim ovim istraživanjima kako je višestruko manje verovatno da se zaraze ili umru nego antivakseri, otkud toliko agresivna kampanja da se i ostali vakcinišu? otkud represivne mere za one koji neće? što ne poštujete tudju telesnu autonomiju?
iz vašeg ugla, svakako je darvinizam na delu. nemojte mi samo reći iz empatije i ljubavi prema nevakcinisanima.
iz vašeg ugla, svakako je darvinizam na delu. nemojte mi samo reći iz empatije i ljubavi prema nevakcinisanima.
-
Capljina74
#50091 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
PREZIVELI IZ HOLOKAUSTA TRAZE ZAUSTAVLJANJE EKSPERIMENTA NA LJUDIMA
https://t.co/0ZaFTdxfFj
https://t.co/0ZaFTdxfFj
-
KraljicaIzJajca
#50092 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ateista wrote: ↑14/09/2021 08:42Mislim da je to banalizovanje problema reci da vakcinisani manje prenose nego nevakcinisani jer ima puno faktora koji uticu na sirenje virusa u eealnom zivotu. Koliko znam vecina postuje izolaciju, ne mora biti u bolnici ali vecinom sjede kuci. Kod vakcinisanih bi prema zvanicnim informacijama trebalo biti puno vise asimpomatskih ili sa blagim simptomima i takvi sigurno nece sjediti kuci, nece ni biti svjesni da su zarazeni i duze ce siriti virus, oni sa simptomima ce ga krace siriti jer ce se uglavnom testirati i izolovati.jeza u ledja wrote: ↑13/09/2021 17:38
Ti bas zakomplikova jbt.
Ne kontam uopste sta vise pricas, al dobro.
Ne znam na koji nacin vise da ponovim - vakcinacija doprinosi smanjenju sirenja zaraze, ne pomaze samo vakcinisanoj osobi, vec i generalnoj populaciji. Jednostavno ako si vakcinisan imas manje sanse da zarazis drugoga. Ako nista, kraci period si zarazan.
Tvoja nagadjanja o ponasanju vakcinisanih i nevakcinisanih su samo nagadjanja, s kojima se bas i ne slazem, recimo da se vakcinisana osoba manje oprezno ponasa. Ja bih prije rekao obratno. Takodje, ne izoluju se i ne paze svi koji se zaraze, niti idu u bolnicu. Cisto sumnjam da se onaj koji je imao priliku da se vakcinise, nije, a razboli se, i ne mora u bolnicu, sjedi kuci izolovan 14 dana ili koliko vec.
Cuo sam za puno slucajeva gdje ljudi kazu da nece vise da nose masku jer su prebolovali ili se vakcinisali, mislim da ti svoje tvrdnje baziras na pretpostavci da su oni koji zele da se vakcinisu generalno "odgovorni" i obratno, a u stvarnosti ih se puno vakcinisalo zbog putovanja a ne zbog odgovornosti.
Da se razumijemo, ne podrzavam obavezno nosenje maski osim u rijetkim slucajevima, samo navodim svoje zapazanje.
Ja sebe ne smatram "odgovornim" po tim kriterijima, masku sam jako rijetko nosio generalno a vakcinisao sam se, da nije bilo nuspojava primio bih i drugu.
I dalje ne tvrdim da vakcinisani vise prenose virus, samo hocu da kazem da je to banalizovanje tako gledati jer ima puno faktora koji uticu na prenos u realnom zivotu koje je jako tesko izracunati, ali je ovako odoka jasno ako nista da ta razlika nije tolika kako se pokusava predstaviti.
- banjaluka078
- Moderator
#50093 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nisam čula nijednu osobu koja je preboljela ili se vakcinisala da neće da nosi masku u situacijama koje to zahtijevaju (zatvoreni prostori, prevoz, gužve i kontakti s osobama za koje ne mogu znati jesu li možda pozitivni)...upravo zato što su a) već jednom odbolovali, pa ne bi da ponavljaju iskustvo, b) zato što su se i vakcinisali iz odgovornosti prema sebi, pa se samim time neće rizično ponašati. I sama sam takva. Ne volim masku, nosim je kad moram i kad nisam sigurna.Ateista wrote: ↑14/09/2021 08:42
Po mom iskustvu, upravo osobe koje odbijaju vakcinu, odbijaju i masku, jer su najčešće pripadnici ovih što zahtijevaju poštovanje "tjelesne autonomije", kako napisa ovaj forumaš iznad. A to što neko svojim neodgovornim ponašanjem narušava moju tjelesnu autonomiju i zdravlje (imali smo ti ja diskusiju o tome), nikom ništa.
- Better Man
#50094 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Meni nisu jasni antivakseri koji svoje mišljenje zasnivanju na pričama raznih šarlatana, a ne nauke i priznatih naučnika iz ove oblasti. Nije svaki organizam isti. Možda će većina proči sa blagim simptomima, ali ima onih koji će imati teške simptome i dobro nadrljati. I sad trebamo banalizirati Covid, jer eto većina ih ima blage simptome i preživi. Glupost. Pa danas u neke zemlje Afrike i Azije ne možeš otići bez da se nisi vakcinisao protiv raznih virusa koje bi mogao fasovati od raznih insekata i slično. Ko hoće nek se vakciniše, a ko neće, ne mora, ali nek sam snosi posljedice ako bude zaražen i bude imao teže simptome. Isto tako priča da vakcinisani duže i lakše šire virus, jer nemaju izražene i jake simptome je čista glupost. Ako si vakcinisan i zaraziš se i testiraš se i potvrdi se zaraza, valjda ideš u izolaciju, a ne da sad da hodaš okolo i širiš zarazu.saint_mirad wrote: ↑14/09/2021 08:43 jedna stvar mi nije jasna. ako vakseri veruju svim ovim istraživanjima kako je višestruko manje verovatno da se zaraze ili umru nego antivakseri, otkud toliko agresivna kampanja da se i ostali vakcinišu? otkud represivne mere za one koji neće? što ne poštujete tudju telesnu autonomiju?
Last edited by Better Man on 14/09/2021 10:03, edited 2 times in total.
- Ateista
#50095 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moja zapazanja su drugacija, vecinom i oni koji su nosili masku ranije su prestali nakon sto su prebolovali ili se vakcinisali, mozda neki koji su bas zaglavili u bolnici da nastave, ali i par takvih primjera sto znam je ne nose osim kad bas moraju.banjaluka078 wrote: ↑14/09/2021 09:42Nisam čula nijednu osobu koja je preboljela ili se vakcinisala da neće da nosi masku u situacijama koje to zahtijevaju (zatvoreni prostori, prevoz, gužve i kontakti s osobama za koje ne mogu znati jesu li možda pozitivni)...upravo zato što su a) već jednom odbolovali, pa ne bi da ponavljaju iskustvo, b) zato što su se i vakcinisali iz odgovornosti prema sebi, pa se samim time neće rizično ponašati. I sama sam takva. Ne volim masku, nosim je kad moram i kad nisam sigurna.Ateista wrote: ↑14/09/2021 08:42
Po mom iskustvu, upravo osobe koje odbijaju vakcinu, odbijaju i masku, jer su najčešće pripadnici ovih što zahtijevaju poštovanje "tjelesne autonomije", kako napisa ovaj forumaš iznad. A to što neko svojim neodgovornim ponašanjem narušava moju tjelesnu autonomiju i zdravlje (imali smo ti ja diskusiju o tome), nikom ništa.
Sto se tice vakcinacije, treba biti realan da je veliki broj onih koji se vakcinisu primarno zbog putovanja.
- Ateista
#50096 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Za zadnji dio, ako vakcina u velikoj mjeri svodi simptome na minimum ili da ih nemas nikako kad se zarazis (zvanicne tvrdnje proizvodjaca), onda nema razloga da se testiras, vecina se testira kad ima izrazene simptome ili zbog putovanja. Zvanicno, bez vakcine su simptomi izrazeniji u prosjeku i vise onda i testiraju i potvrde zarazu.Better Man wrote: ↑14/09/2021 09:49Meni nisu jasni antivakseri koji svoje mišljenje zasnivanju na pričama raznih šarlatana, a ne nauke i priznatih naučnika iz ove oblasti. Nije svaki organizam isti. Možda će većina proči sa blagim simptomima, ali ima onih koji će imati teške simptome i dobro nadrljati. I sad trebamo banalizirati Covid, jer eto većina ih ima blage simptome i preživi. Glupost.Pa danas u neke zemlje Afrike i Azije ne možeš otići bez da se nisi vakcinisao protiv raznih virusa koje bi mogao fasovati od raznih insekata i slično. Ko hoće nek se vakciniše, a ko neće, ne mora, ali nek sam snosi posljedice ako bude zaražen i bude imao teže simptome. Isto tako priča da vakcinisani duže i lakše šire virus, jer nemaju izražene i jake simptome je čista glupost. Ako si vaknisian i zaraziš se i testiraš se i potvrdi se zaraza, valjda ideš u izolaciju, a ne da sad da hodaš okolo i širiš zarazu.saint_mirad wrote: ↑14/09/2021 08:43 jedna stvar mi nije jasna. ako vakseri veruju svim ovim istraživanjima kako je višestruko manje verovatno da se zaraze ili umru nego antivakseri, otkud toliko agresivna kampanja da se i ostali vakcinišu? otkud represivne mere za one koji neće? što ne poštujete tudju telesnu autonomiju?
Slazem se da svako treba da snosi odgovornost i posljedice za svoje zdravlje, ako zelis zastiti se, ako ne - ne moras, sam si kriv.
-
Capljina74
#50097 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa ti priznati naučnici i struka lažu kao psi čim zinu!Better Man wrote: ↑14/09/2021 09:49Meni nisu jasni antivakseri koji svoje mišljenje zasnivanju na pričama raznih šarlatana, a ne nauke i priznatih naučnika iz ove oblasti. Nije svaki organizam isti. Možda će većina proči sa blagim simptomima, ali ima onih koji će imati teške simptome i dobro nadrljati. I sad trebamo banalizirati Covid, jer eto većina ih ima blage simptome i preživi. Glupost. Pa danas u neke zemlje Afrike i Azije ne možeš otići bez da se nisi vakcinisao protiv raznih virusa koje bi mogao fasovati od raznih insekata i slično. Ko hoće nek se vakciniše, a ko neće, ne mora, ali nek sam snosi posljedice ako bude zaražen i bude imao teže simptome. Isto tako priča da vakcinisani duže i lakše šire virus, jer nemaju izražene i jake simptome je čista glupost. Ako si vakcinisan i zaraziš se i testiraš se i potvrdi se zaraza, valjda ideš u izolaciju, a ne da sad da hodaš okolo i širiš zarazu.saint_mirad wrote: ↑14/09/2021 08:43 jedna stvar mi nije jasna. ako vakseri veruju svim ovim istraživanjima kako je višestruko manje verovatno da se zaraze ili umru nego antivakseri, otkud toliko agresivna kampanja da se i ostali vakcinišu? otkud represivne mere za one koji neće? što ne poštujete tudju telesnu autonomiju?
I kakve veze imaju eksperimentalne vakcine sa postojećim koje su prošle potpune procedure prije upotrebe?
-
Naslovnica
#50098 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Evo ja je ne nosim tamo gdje je svi ne nose, već sam to govorio.banjaluka078 wrote: ↑14/09/2021 09:42Nisam čula nijednu osobu koja je preboljela ili se vakcinisala da neće da nosi masku u situacijama koje to zahtijevaju (zatvoreni prostori, prevoz, gužve i kontakti s osobama za koje ne mogu znati jesu li možda pozitivni)...upravo zato što su a) već jednom odbolovali, pa ne bi da ponavljaju iskustvo, b) zato što su se i vakcinisali iz odgovornosti prema sebi, pa se samim time neće rizično ponašati. I sama sam takva. Ne volim masku, nosim je kad moram i kad nisam sigurna.Ateista wrote: ↑14/09/2021 08:42
Uđem u "novi Bingo", vidim da više ljudi ne nosi masku ili je nosi ispod nosa.
Zašto da je nosim?
-
Naslovnica
#50099 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jedna od jučer, naljepnica na kombiju.
Drži odstojanje 2m, ne rukuj se.

Drži odstojanje 2m, ne rukuj se.

-
ja71
#50100 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
@saint_mirad , @cassius , @Capljina74
i ostali anivakseri i propagandisti (a ima ih masala):
Dzaba krecite
Narod je svjestan da vakcine cuvaju
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ogromna ... /210914026
i ostali anivakseri i propagandisti (a ima ih masala):
Dzaba krecite
Narod je svjestan da vakcine cuvaju
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ogromna ... /210914026