Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Karikaturist

#49926 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Karikaturist »

Spinel je fakat naporan, brutalno koliko zatrpava sve covid teme.
skafilic

#49927 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafilic »

Capljina74 wrote: 13/09/2021 09:30
skafilic wrote: 12/09/2021 22:31 Englezi nemaju drugog izbora. Nakon Brexita ekonomija im je na koljenima, sad kad bi jos uvodili dodatne mjere i ogranicenja ne bi ih niko ziv izvukao iz govana.
Naivan je svako ko misli da to radi iz bilo kojih drugih razloga.
Hvala Bogu, naša ekonomija cvijeta!

Još kada krene privatno preduzetništvo!

Teliće se krava svaka biće mlijeka i kajmaka!
Kakve veze mi imamo sa bilo cime spomenutim?! Hocemo li to i mi izaci iz EU :lol: Kad ulete ko padobranci bez ikakvog konteksta.
Ateista

#49928 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ateista »

preselio na ahiret wrote: 13/09/2021 09:37
Capljina74 wrote: 13/09/2021 09:35

Žena kidala da me ljubi kada sam krenuo u bolnicu i nije prešlo.

Drugi put ušla u prostoriju gde je minut prije nje bila osoba i nagrajisala.
Znaci da se ipak ne moze tvrdit nesto poput toga da nevakcinisani 100% prenose zarazu.
Procitaj cijeli post, nisam mislio bukvalno da nevakcinisani 100% prenose virus, to sam uzeo samo da pokazem da cak ni u takvoj hipotetickoj situaciji gdje oko 60% vakcinisanih ne prenosi virus (sumnjam u tacnost ovog podatka) ne znaci da su u realnosti toliko manje sanse da se zarazis od vakcinisanih zbog puno vise asimptomaticnih (prema zvanicnim tvrdnjama) koji ni ne znaju da su pozitivni i sire virus. Kasnije sam pomenuo i taj fenomen o kojem govoris i koji znaci da neki i bez prebolovane bolesti imaju neki prirodni imunitet zbog kojeg se ne mogu zaraziti ili je puno teze.
preselio na ahiret

#49929 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by preselio na ahiret »

Ateista wrote: 13/09/2021 10:09
preselio na ahiret wrote: 13/09/2021 09:37

Znaci da se ipak ne moze tvrdit nesto poput toga da nevakcinisani 100% prenose zarazu.
Procitaj cijeli post, nisam mislio bukvalno da nevakcinisani 100% prenose virus, to sam uzeo samo da pokazem da cak ni u takvoj hipotetickoj situaciji gdje oko 60% vakcinisanih ne prenosi virus (sumnjam u tacnost ovog podatka) ne znaci da su u realnosti toliko manje sanse da se zarazis od vakcinisanih zbog puno vise asimptomaticnih (prema zvanicnim tvrdnjama) koji ni ne znaju da su pozitivni i sire virus. Kasnije sam pomenuo i taj fenomen o kojem govoris i koji znaci da neki i bez prebolovane bolesti imaju neki prirodni imunitet zbog kojeg se ne mogu zaraziti ili je puno teze.
Imas dosta ljudi sto ne citaju uopste sve sto se pise i cim vide ovo 100% prestat ce da citaju,glup narod sta li ima mozak a ne koristi ga,pa ja zbog takvih bas ovo podvlacim,nista nije 100%
Naslovnica

#49930 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Capljina74 wrote: 13/09/2021 09:16
Naslovnica wrote: 11/09/2021 13:26 Ja sam imao potvrđen covid-19 i hodao sam okolo.
Nekoliko puta.
Prvi put na testiranje u AlTawil, pa popodne po terapiju.
I 2 puta na kontrolu.
I jednom u Eurofarm u Unitic na CT. Tj, 2 puta, pošto mi prvi put nisu uspjeli onaj kontrast ubrizgati, napuhala mi se ruka ko u Popaja poslije špinata. I drugi put su jedva nešto smandrljali.
Кад си бахата, неодговорна стока!
Štaću, i dedo mi je bio isti, jbga...
:(
spinel_

#49931 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Ali_G wrote: 13/09/2021 09:41
spinel_ wrote: 13/09/2021 00:39

Sta je smijesno?
Propagandi clanak s ciljem zastrasivanja da korona moze biti kao rak. Doci cete i vi sebi nakon 50 doze. Toliko vam treba.
Ti tvrdis da cemo do kraja zivota MORATI svako pola godine da primamo vakcinu tj gensku terapiju ciji je cilj da nas porobe.
Eh mene sad zanima kakvu ces pricu vrtiti kad vakcine postanu proslost?
Pa nista ne tvrdim iz svoje glave tek tako. Gandalf me prije par mjeseci optuzi da sam lazov zbog toga, da bi mi neki dan napisao da i "corava koka zrno ubode". Kao ispalo da sam ja namjerno kontrirao svima pa ako ubodem ubodem. A sve sam pisao logicki i zdravorazumski.

To sto je istina brutalna sta ja tu mogu. Sirova istina je bolja od slatke lazi. A slatke lazi u vidu spasa u vakcinama i kolektivnom imunitetu i prestanku pandemije ste slusali mjesecima. Izrael cak proglasio i kraj da bi sad krenulo s 3 dozom, za pola godine 4 itd.. I tako ce biti dok narodu ne pukne film. Ako ne bude kasno.

Od samog pocetka govorim da je svrha covid putovnica da bi se ljudi polugodisnje cijepili. To nam na pocetku nisu govorili, sada uveliko se prica da ce ici s time. Dakle, treba pogledati (brutalnoj) istini u oci.

Ako vakcinu postanu proslost bice mi drago naravno. Volio bih da u svemu grijesim 100% ali ... Nisam optimistican nimalo.

...Jer sada vise nije ni tajna da se ide u polugodisnje vakcinisanje. O tome ti pricaju vlade, Izrael, Biden, Fauci itd..
Ali_G

#49932 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

Vec napisah da su u zavrsnim fazama ispitivanja lijekova za Covid, tacnije tablete. To ako pokaze rezultate, vakcina je proslost.
Kako se tu uklapa zelja za konstantnim boosterima, a razvija se lijek?
Sam pfizer razvija lijek izmedju ostalih
spinel_

#49933 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Ali_G wrote: 13/09/2021 10:41 Vec napisah da su u zavrsnim fazama ispitivanja lijekova za Covid, tacnije tablete. To ako pokaze rezultate, vakcina je proslost.
Iskreno se nadam da ce boostanju doci kraj i da ce razviti efikasan lijek - koliko je to uopste moguce.
I mora se pohvaliti slucajevi Danske, SWE i UK.
Za UK je najbitnije jer od te drzave se gleda kako dalje. Rekli su da nece uvoditi pasose i nadam se da ostanu dosljedni tome.
Ali_G

#49934 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

Boost nema dugotrajnu perspektivu. Nema te logistike koja ce to podnijeti. Al fazon je sto se uvijek za primjer uzimaju budaletine iz Australije i iz Izraela.
Ateista

#49935 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ateista »

preselio na ahiret wrote: 13/09/2021 10:13
Ateista wrote: 13/09/2021 10:09
Imas dosta ljudi sto ne citaju uopste sve sto se pise i cim vide ovo 100% prestat ce da citaju,glup narod sta li ima mozak a ne koristi ga,pa ja zbog takvih bas ovo podvlacim,nista nije 100%
To si u pravu, mnogi ne citaju a ovo je bilo na pocetku pa ce se neko uhvatiti.
Ateista

#49936 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ateista »

Ali_G wrote: 13/09/2021 10:41 Vec napisah da su u zavrsnim fazama ispitivanja lijekova za Covid, tacnije tablete. To ako pokaze rezultate, vakcina je proslost.
Moja pretpostavka je da ce lijek pokazati odredjenu efikasnost i da ce pomoci u lijecenju, ali opet ne dovoljnu pa ce se i dalje preporucivati i vakcinisanje, a jos ce prodavati usput i lijek.
Capljina74

#49937 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

skafilic wrote: 13/09/2021 09:50
Capljina74 wrote: 13/09/2021 09:30

Hvala Bogu, naša ekonomija cvijeta!

Još kada krene privatno preduzetništvo!

Teliće se krava svaka biće mlijeka i kajmaka!
Kakve veze mi imamo sa bilo cime spomenutim?! Hocemo li to i mi izaci iz EU :lol: Kad ulete ko padobranci bez ikakvog konteksta.
Pa potvrđujem tvoje.

Karem,
Sreća mi imamo izbora. Nismo ko glupi Englezi u ekonomskoj buli.
gamer4ever

#49938 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

spinel_ wrote: 13/09/2021 10:38
Pa nista ne tvrdim iz svoje glave tek tako. Gandalf me prije par mjeseci optuzi da sam lazov zbog toga, da bi mi neki dan napisao da i "corava koka zrno ubode". Kao ispalo da sam ja namjerno kontrirao svima pa ako ubodem ubodem. A sve sam pisao logicki i zdravorazumski.

To sto je istina brutalna sta ja tu mogu. Sirova istina je bolja od slatke lazi. A slatke lazi u vidu spasa u vakcinama i kolektivnom imunitetu i prestanku pandemije ste slusali mjesecima. Izrael cak proglasio i kraj da bi sad krenulo s 3 dozom, za pola godine 4 itd.. I tako ce biti dok narodu ne pukne film. Ako ne bude kasno.

Od samog pocetka govorim da je svrha covid putovnica da bi se ljudi polugodisnje cijepili. To nam na pocetku nisu govorili, sada uveliko se prica da ce ici s time. Dakle, treba pogledati (brutalnoj) istini u oci.

Ako vakcinu postanu proslost bice mi drago naravno. Volio bih da u svemu grijesim 100% ali ... Nisam optimistican nimalo.

...Jer sada vise nije ni tajna da se ide u polugodisnje vakcinisanje. O tome ti pricaju vlade, Izrael, Biden, Fauci itd..
Kakve je poenta svega toga ? Zasto to rade ? Koji je krajnji cilj ?
kox

#49939 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kox »

Šef splitske bolnice rekao koliko je cijepljenih među umrlima u 4. valu

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sef ... 03533.aspx

"Među umrlima 6.6 posto cijepljenih"
Meštrović se osvrnuo i na procijepljenost: "Sličan je broj, 10 posto je cijepljenih među hospitaliziranima i 10-ak posto je među onima koji su na respiratoru. Moram reći da je od 1. srpnja, otkad brojimo ovaj četvrti val, među umrlima 6.6 posto cijepljenih i to su pacijenti s teškim komorbiditetima. Sve su to podaci koji govore u prilog cijepljenju."
Capljina74

#49940 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Аустралијски регулатор за медицину и терапију, Управа за терапијску робу (ТГА), увео је нова ограничења у преписивању Ивермектина за KОВИД-19 и за друге употребе у којима се примењује.
Ali_G

#49941 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

Ateista wrote: 13/09/2021 10:54
Moja pretpostavka je da ce lijek pokazati odredjenu efikasnost i da ce pomoci u lijecenju, ali opet ne dovoljnu pa ce se i dalje preporucivati i vakcinisanje, a jos ce prodavati usput i lijek.
Tako nekako. Preporuka ko hoce da se vakcinise imat ce priliku. A da ce se svakih pola godine populacija revakcinisati…
armin071

#49942 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

Zbog antimaskera kod škole u Zagorju interventna i redari. Učenik odbio staviti masku
Znaci poslije antivaksera imamo i antimaskere :roll: Jebem ti ovaj bolestan svijet.
Capljina74

#49943 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Чак и према изјави члана компромитованог Кризног штаба, др Кона, свака трећа заражена особа је вакцинисана. Такође, иако се покушава прикривање и медијско манипулисање, у јавности су се појавиле поуздене информације да је претходних дана у болници у Новом Пазару од 16 хоспитализованих особа 14 било вакцинисано и ревакцинисано, да је у чачанској болници више од половине примљених пацијената било са примљене обе дозе вакцине. У Дому здравља у Прокупљу су, нажалост, преминула и два лекара која су била потпуно вакцинисана.

Примаријус др Милан Рогановић
cvrčak_na_hedonizmu

#49944 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

USA brigada, u borbi za ljudska prava. Dobro, ne bas sva. Dio krsenja im smeta, dio ne smeta. Tako valjda nauceno, izdrilano, sta li vec u pitanju.

Malo demokrata, malo liberal, malo autokrata.

Sasvim normalan mix :D

S cim ih hrane, da mi je znati
zilog

#49946 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zilog »

Posto su se pojedinci, sa sirenja teorija zavjere, okrenuli otvorenom antisemitizmu, ostavljam vas da orgijate medju sobom... :roll:
spinel_

#49947 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

zilog wrote: 13/09/2021 12:30 Posto su se pojedinci, sa sirenja teorija zavjere, okrenuli otvorenom antisemitizmu, ostavljam vas da orgijate medju sobom... :roll:
Vlada Australije ti porucuje da dolazi ako vec nije "Novi svjetski poredak" sta god to znacilo. To nije zavjera jer dolazi od sluzbene osobe.
laik1981

#49948 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 13/09/2021 12:26 USA brigada, u borbi za ljudska prava. Dobro, ne bas sva. Dio krsenja im smeta, dio ne smeta. Tako valjda nauceno, izdrilano, sta li vec u pitanju.

Malo demokrata, malo liberal, malo autokrata.

Sasvim normalan mix :D

S cim ih hrane, da mi je znati
Ne postoji ni demokratija, a ni liberalizam.. To su obicne floskule..
zilog

#49949 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zilog »

spinel_ wrote: 13/09/2021 12:33
zilog wrote: 13/09/2021 12:30 Posto su se pojedinci, sa sirenja teorija zavjere, okrenuli otvorenom antisemitizmu, ostavljam vas da orgijate medju sobom... :roll:
Vlada Australije ti porucuje da dolazi ako vec nije "Novi svjetski poredak" sta god to znacilo. To nije zavjera jer dolazi od sluzbene osobe.
Ne bih ulazio u raspravu.
Niti ocekujem da znas sta je ironija... :roll:
Capljina74

#49950 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Idi na CG, srbomržnja ti bolje ide.
Locked