Jasno je meni koga je došao da lomi. Ali uvijek se može ista prijetnja i sa ove strane iskazati.vee-jay wrote: ↑14/09/2021 18:30HDZ otvoreno najavio bojkot.daddy-kool wrote: ↑14/09/2021 18:18 Ja uopšte ne razumijem žurbu za nametanjem zakona.
Postoji zakon, izbori se mogu održati po njemu. A mogu se i stranke dogovoriti u PS pa izglasati kakav zakon.
Poistiha.
Moguce da se jos nesto desi pa da stranke iz RSa isto najave bojkot.
Ili da se hinjski ne donese budzet.
Toga se OHR boji, jer onda jeste puno toga neizvjesno.
A rjesenje se trazi na ustrb Bosnjaka (i "gradjana" - ali njih iovako niko nista ne pita) - jer je tako u proslosti dosada u dogovoru sa SDA uvijek prolazilo.
Najgore u citavoj ovoj prici je, sto se HDZ uopste ne bori za prava Hrvata, nego samo za svoje stolice u institucijama, koje im pune dzepove i drze ih od zatvora i garantuju Hrvatskoj daljnju besplatnu eksploataciju BiH resursa.
Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
-
daddy-kool
#1801 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
- vee-jay
#1802 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ja nisam to rekao.channel10 wrote: ↑14/09/2021 18:22Lik jedno govori, a ti kazes da on tako ne misli..Tacno smo retardirana nacija.vee-jay wrote: ↑14/09/2021 18:13
Ali to je nemoguce.
Zar je tako tesko shvatiti da je izborni zakon po mjeri HDZa nemoguc?
Dobro sto se u BiH donose neki zakoni koji se uvijek na sudovima obaraju.
Ali ne moze EU donijeti u BiH rasisticki zakon -- pogotovo ako ju drugi 1000 puta u to upozoravaju.
Da se ponovim - to je nemoguce.
I fakat mi ide malo na zivce to sto se pise kao da je sve dovedeno pred zavrsni cin.
Da, Schmidt i Satller jesu (obojica iz potpunosti licnih razloga) na strani HDZa.
Ali tek kada SDA digne ruke za to ili potpise, onda je gotovo.
Ljudi nam manje vise sve govore otvoreno i u lice, a mi, ma nisu oni tako mislili![]()
Tacno nas nit jebat, nit kuci vodit...
Ja sam rekao, da je HDZov zakon nemoguce donijeti, jer je on rasisticki.
Moze ga Schmidt donijeti, ali onda ce ga neko tuziti za to, a DE ce se obrukati kao nikada od drugog svjetskog rata.
I onda ce Schmidt zavrsiti svoju karijeru.
-
90minut
#1803 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Upravo tako ne da ne pravi štetu vec ne pravi nikakvu štetu za nas je lijepo vidjeti da imamo 2 od 3 i da nema pljuvanja i šurovanja s dodikom svako malo i to je to za sve ostalo lik je ljuštura ne postoji.
- vee-jay
#1804 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Pa ne mora se nista prijetiti.daddy-kool wrote: ↑14/09/2021 18:32Jasno je meni koga je došao da lomi. Ali uvijek se može ista prijetnja i sa ove strane iskazati.vee-jay wrote: ↑14/09/2021 18:30
HDZ otvoreno najavio bojkot.
Moguce da se jos nesto desi pa da stranke iz RSa isto najave bojkot.
Ili da se hinjski ne donese budzet.
Toga se OHR boji, jer onda jeste puno toga neizvjesno.
A rjesenje se trazi na ustrb Bosnjaka (i "gradjana" - ali njih iovako niko nista ne pita) - jer je tako u proslosti dosada u dogovoru sa SDA uvijek prolazilo.
Najgore u citavoj ovoj prici je, sto se HDZ uopste ne bori za prava Hrvata, nego samo za svoje stolice u institucijama, koje im pune dzepove i drze ih od zatvora i garantuju Hrvatskoj daljnju besplatnu eksploataciju BiH resursa.
Mora se samo insistirati na evropskim vrijednostima -- to je uistinu tako jednostavno.
Jedini problem kad se zalazes za evropske vrijednosti, dok si u koaliciji sa SDA.
-
swanfilter
#1805 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
DonieBrasco wrote: ↑14/09/2021 15:53Znao on sta radi, dosao je na zadatku za nesto - sta jako cemo brzo saznati jer se do kraja godine nesto mora desiti u vezi IZ.
Ako ce nametnuti izborni, on samo misli da zna sta radi. Ili oni iza njega ...
-
DonieBrasco
#1806 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Prije da je neko iza njega, ne radi ovo Šmit kako on hoce ili misli da treba, neko je mocniji iza njega sad kome odgovara da se pozar gasi bebzinom vidjet cemo.swanfilter wrote: ↑14/09/2021 18:38DonieBrasco wrote: ↑14/09/2021 15:53
Znao on sta radi, dosao je na zadatku za nesto - sta jako cemo brzo saznati jer se do kraja godine nesto mora desiti u vezi IZ.
Ako ce nametnuti izborni, on samo misli da zna sta radi. Ili oni iza njega ...
Last edited by DonieBrasco on 14/09/2021 18:44, edited 1 time in total.
-
channel10
#1807 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ali ce i zavrsiti posao koji mu je zadan.
- Prpa.ba
#1808 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Tzv. Medjunarodna zajednica ne postoji, postoje individualne drzave sa manjim ili vecim interesima ovdje.
Interesi SR Njemacke uvijek su bili dijametralno suprotni interesima Bosnjaka. Sjetimo se da je SR Njemacka dobila Mostar "na upravu", a Brcko Amerikanci. Vidimo i gdje je koji grad zavrsio.
Djela casnih pojedinaca u okvirima SR Njemacke ne mogu izmijeniti njihovu ukupnu politiku koja je u ogromnoj mjeri naslonjena na Rusiju i Rusiji slican sljam.
Preko ledja Bosnjaka ne smije se vise nista prelamati. Manjina srba i hrvata neka bojkotuje izbore, koga briga. Ne postoji zakonska definicija neuspjeha izbora. Ako ce oni bojkotovati, predstavnici tzv RS ce biti podrinjski Bosnjaci, a par hercegovackih kantona - hercegovacki Bosnjaci. Naci cemo i par kandidata za ZHK.
Interesi SR Njemacke uvijek su bili dijametralno suprotni interesima Bosnjaka. Sjetimo se da je SR Njemacka dobila Mostar "na upravu", a Brcko Amerikanci. Vidimo i gdje je koji grad zavrsio.
Djela casnih pojedinaca u okvirima SR Njemacke ne mogu izmijeniti njihovu ukupnu politiku koja je u ogromnoj mjeri naslonjena na Rusiju i Rusiji slican sljam.
Preko ledja Bosnjaka ne smije se vise nista prelamati. Manjina srba i hrvata neka bojkotuje izbore, koga briga. Ne postoji zakonska definicija neuspjeha izbora. Ako ce oni bojkotovati, predstavnici tzv RS ce biti podrinjski Bosnjaci, a par hercegovackih kantona - hercegovacki Bosnjaci. Naci cemo i par kandidata za ZHK.
-
daddy-kool
#1809 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Podrška bojkotu.Prpa.ba wrote: ↑14/09/2021 18:56
Preko ledja Bosnjaka ne smije se vise nista prelamati. Manjina srba i hrvata neka bojkotuje izbore, koga briga. Ne postoji zakonska definicija neuspjeha izbora. Ako ce oni bojkotovati, predstavnici tzv RS ce biti podrinjski Bosnjaci, a par hercegovackih kantona - hercegovacki Bosnjaci. Naci cemo i par kandidata za ZHK.![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1810 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Da...ima slicnosti izmedju brckog i mostara 
-
elcaliente
#1811 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
E i jeste kritikovali i omalovazavali Incka.
Praviti ce neki Incka od blata, kada vide kako ce im ga Bosva do grla zavuci.
A fino je Incko govorio kako je zabrinut.
-
daddy-kool
#1812 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/21 ... ovicu.html
POLITOLOG ZLATKO HADŽIDEDIĆ ZA “SB” OTVORENO: "Schmidt je došao u BiH da pomogne Draganu Čoviću"
“Schmidt je ličnost koja dolazi s teretom čovjeka koji je učinio mnogo za hrvatske interese i ne vidim zašto bi prestao to da čini, jer to su njegova vlastita politička uvjerenja. Pitanje je zašto je Njemačka imenovala baš njega?", pita se Hadžidedić.
POLITOLOG ZLATKO HADŽIDEDIĆ ZA “SB” OTVORENO: "Schmidt je došao u BiH da pomogne Draganu Čoviću"
“Schmidt je ličnost koja dolazi s teretom čovjeka koji je učinio mnogo za hrvatske interese i ne vidim zašto bi prestao to da čini, jer to su njegova vlastita politička uvjerenja. Pitanje je zašto je Njemačka imenovala baš njega?", pita se Hadžidedić.
-
elcaliente
#1813 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Njemci su kao narod pragmaticni.
Oni ce traziti najbrze i najednostavnije rijesenje koje odgovara njima i Francuzima.
Eh sada zavisi koje su struje na vlasti u obadvije zemlje.
Za nadati se da ce CDU/CSU izgubiti i da ce se politika vise orijentisati ka centru ili ljevo.
Inace sa ovim katolickim konzervativnim partijama ce biti tesko ocekivati nesto dobro.
Kako je Engleska izasla iz EU Njemci nemaju nikoga ko ce im kontru dati, uglavnom ganjaju svoje i Francuske interese.
Mi svim silama zelimo u EU, samim tim moramo ispuniti Njemacke zelje.
Oni ce traziti najbrze i najednostavnije rijesenje koje odgovara njima i Francuzima.
Za nadati se da ce CDU/CSU izgubiti i da ce se politika vise orijentisati ka centru ili ljevo.
Inace sa ovim katolickim konzervativnim partijama ce biti tesko ocekivati nesto dobro.
Kako je Engleska izasla iz EU Njemci nemaju nikoga ko ce im kontru dati, uglavnom ganjaju svoje i Francuske interese.
- SaraFina
#1814 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Treba sačekati izbore u Njemačkoj. Ne moze Schmidt ništa posloziti svakako tako brzo. A bude li insistirao, blokirati. Nema druge opcije.daddy-kool wrote: ↑14/09/2021 20:18 https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/21 ... ovicu.html
- @mba
#1815 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
ovaj cak ni zabrinut nijeelcaliente wrote: ↑14/09/2021 19:52 E i jeste kritikovali i omalovazavali Incka.
- mO k3
#1816 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
CDU/csu gube novi kancelar će biti iz redova SPD i Cdu će biti junior partnerelcaliente wrote: ↑14/09/2021 20:29 Njemci su kao narod pragmaticni.
-
elcaliente
#1817 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Sta ce biti zabrinut kada zna da ima lako ostvarljiv cilj.@mba wrote: ↑14/09/2021 20:36ovaj cak ni zabrinut nijeelcaliente wrote: ↑14/09/2021 19:52 E i jeste kritikovali i omalovazavali Incka.
A fino je Incko govorio kako je zabrinut.![]()
Samo se smije.
-
daddy-kool
#1818 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
- Mi koji dolazimo iz Republike Srpske smatramo da Šmit nije izabran u odgovarajućoj proceduri. I dalje smatramo da treba iskoristiti sve mogućnosti da Šmit dobije adekvatan mandat kako je predviđeno, odnosno da tu podršku dobije u Savjetu bezbjednosti, da i pored toga što su dvije velike sile protiv tog načina izbora, smatramo da uz dogovore i definisanje mandata i ovog visokog predstavnika, a i Kancelarije, treba da se dođe do prihvatljivog rješenja kojim bi se redefinisala pozicija Kancelarije visokog predstavnika u Sarajevu - smatra Tegeltija.
On je naveo da Merkel ima drugačije viđenje, ali da je i ona za to da se "definiše način u kome bi svi bili sigurni da Šmit neće negdje na kraju ili na početku svog mandata ponašati kao što se ponašao Valentin Incko koji je odlazio i koji je svojom odlukom napravio problem svima u BiH" i samom Šmitu.
- Ostaje da se u diplomatskim razgovorima svih onih koji su zainteresovani za ovo rješenje pokuša redefinisati da Šmit dobije mandat i da bi to izgledalo sve kako treba - istakao je Tegeltija.
https://vijesti.ba/clanak/546340/tegelt ... nom-zakonu
On je naveo da Merkel ima drugačije viđenje, ali da je i ona za to da se "definiše način u kome bi svi bili sigurni da Šmit neće negdje na kraju ili na početku svog mandata ponašati kao što se ponašao Valentin Incko koji je odlazio i koji je svojom odlukom napravio problem svima u BiH" i samom Šmitu.
- Ostaje da se u diplomatskim razgovorima svih onih koji su zainteresovani za ovo rješenje pokuša redefinisati da Šmit dobije mandat i da bi to izgledalo sve kako treba - istakao je Tegeltija.
https://vijesti.ba/clanak/546340/tegelt ... nom-zakonu
- SaraFina
#1819 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Definiranje adekvatnog mandata?
Govoreći o Izbornom zakonu, on je prenio da je tokom razgovora sa Merkel ponovio da se prihvataju sve presude Evropskog suda za ljudska prava koji kaže da treba promijeniti način izbora Predsjedništva BiH kako bi se omogućilo i drugima, osim pripadnika konstitutivnih naroda, da se mogu kandidovati.
- Stanovište je i moje da je to pitanje odnosa unutar Federaciji BiH između Bošnjaka i Hrvata - napomenuo je Tegeltija.
Prema njegovim riječima, Republika Srpska ima svoj usaglašen stav o pitanju izbora Predsjedništva BiH već dugo godina i taj stav će i dalje zastupati.
- Da bi se došlo do Izbornog zakona potrebna je puno veća angažovanost i međunarodne zajednice kako ni jedna ni druga strana ne bi dobila maksimum u pregovorima, nego da se dođe do prihvatljivog rješenja, kako reče Šmit, da ne bi došli u situaciju da jedan narod bira predstavnike drugom narodu - istakao je Tegeltija.
Govoreći o Izbornom zakonu, on je prenio da je tokom razgovora sa Merkel ponovio da se prihvataju sve presude Evropskog suda za ljudska prava koji kaže da treba promijeniti način izbora Predsjedništva BiH kako bi se omogućilo i drugima, osim pripadnika konstitutivnih naroda, da se mogu kandidovati.
- Stanovište je i moje da je to pitanje odnosa unutar Federaciji BiH između Bošnjaka i Hrvata - napomenuo je Tegeltija.
Prema njegovim riječima, Republika Srpska ima svoj usaglašen stav o pitanju izbora Predsjedništva BiH već dugo godina i taj stav će i dalje zastupati.
- Da bi se došlo do Izbornog zakona potrebna je puno veća angažovanost i međunarodne zajednice kako ni jedna ni druga strana ne bi dobila maksimum u pregovorima, nego da se dođe do prihvatljivog rješenja, kako reče Šmit, da ne bi došli u situaciju da jedan narod bira predstavnike drugom narodu - istakao je Tegeltija.
-
elcaliente
#1820 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Pa ni to ne valja.Jer imaju moc trgovine. Kada su bili vec u koaliciji CDU je blokirao mnostvo zakona kao i jedno od najvaznijih preizbornih obecanja SPD zakon o dvojnom drzavljanstu. I to pazi radi straha od islamizma ikao bi od tog zakona najvise Turci profitirali koji uopste nisu radikalni pogotovo njihove druge ili trece generacije.mO k3 wrote: ↑14/09/2021 20:37CDU/csu gube novi kancelar će biti iz redova SPD i Cdu će biti junior partnerelcaliente wrote: ↑14/09/2021 20:29 Njemci su kao narod pragmaticni.
CDU ima puno radikalnih struja a pogotovo CSU koji je fakticki citav radikalan i blizi je stavovima AFD nego npr SPD. CDU sebe smatra sebe zastitnikom evropskih vrijednosti i krscanske evrope ustalom kao i sve evropske narode partije.
Samo narod u BiH uglavnom ne konta kako te frakcije unutar EU parlamenta funkcinosu.
Misle ljudi Evropa ovo ono cool, Njemci prava raja a zaboravili su kako su nas prodali 92-95 i da bi nas sutra bez razmisljanja bez problema prodali ili bi nam sankcije pukli.
-
DonieBrasco
#1821 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Sve je ovo igrarija iz koje ce bosnjaci i oni koji vole BiH najvise nayebati a cetnici i ustase, rusioci BiH odnjeti pobjedu.
Zalostno je sta prolazi Dodiku i Covicu, a brine se zbog bosnjaka tj. muslimana u BiH tj. Europi.
Zalostno je sta prolazi Dodiku i Covicu, a brine se zbog bosnjaka tj. muslimana u BiH tj. Europi.
- billy organ
#1822 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Bilo bi pametno kad bi ovi nasi isli Dodikovim metodama - dakle samo galama, protivljenje i arlaukanje. Druge nema. Svabo dosao maksuzile da Covicu pomogne. Sad bi trebali i mi da malo zube pokazujemo. Kad to Mile radi 15 godina mozemo i mi.
- billy organ
#1823 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Evropa gledala kako te kolju cetiri godine, sta te cudi sad ovo.DonieBrasco wrote: ↑14/09/2021 20:49 Sve je ovo igrarija iz koje ce bosnjaci i oni koji vole BiH najvise nayebati a cetnici i ustase, rusioci BiH odnjeti pobjedu.
- muha_sa
#1824 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Isti dan bi na ovom istom forumu nastala dreka--Nabacuju Dodiku na volejbilly organ wrote: ↑14/09/2021 20:50 Bilo bi pametno kad bi ovi nasi isli Dodikovim metodama - dakle samo galama, protivljenje i arlaukanje. Druge nema. Svabo dosao maksuzile da Covicu pomogne. Sad bi trebali i mi da malo zube pokazujemo. Kad to Mile radi 15 godina mozemo i mi.
Znam ja nas jebo nas
-
DonieBrasco
#1825 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Nije nego bi isti dan kurceva EU rekla eto vidite islamske radikale i teroriste u centru Europe, rijeste ih se.muha_sa wrote: ↑14/09/2021 20:52Isti dan bi na ovom istom forumu nastala dreka--Nabacuju Dodiku na volejbilly organ wrote: ↑14/09/2021 20:50 Bilo bi pametno kad bi ovi nasi isli Dodikovim metodama - dakle samo galama, protivljenje i arlaukanje. Druge nema. Svabo dosao maksuzile da Covicu pomogne. Sad bi trebali i mi da malo zube pokazujemo. Kad to Mile radi 15 godina mozemo i mi.
Znam ja nas jebo nas![]()