Naravno
Slučaj Dženan Memić
-
denden
#19652 Re: Slučaj Dženan Memić
Nisu čak ni saobraćajku isključili. Nego su isključili da su povrde na lijevoj strani lica mogle nastati od udarca u potiljak. Što je istina. I zato što se događaj, zbog tog detalja, sigurno nije desio kako je opisan u optužnici, oslobodili LJubu.
Ali će prava poslastica biti ono što su u presudi utvrdili o drugim okolnostima navedenim u optužnici.
-
TheGodfather001
#19653 Re: Slučaj Dženan Memić
Dovoljno je odštampati članak u kojem Muriz javno izjavljuje da zna ime ubice svog djeteta, formirati predmet i pozvati ga na saslušanje, zakonska obaveza je pitati ga odakle mu je to poznato. Da je to neko od tih "neustrašivih" i objektivnih tužilaca uradio, danas bismo znali ko je ili ubica ili lažov.
-
denden
#19654 Re: Slučaj Dženan Memić
E, ali izgleda da neko neće da izofira Muriza. Ili neće da sazna istinu.TheGodfather001 wrote: ↑12/09/2021 14:30Dovoljno je odštampati članak u kojem Muriz javno izjavljuje da zna ime ubice svog djeteta, formirati predmet i pozvati ga na saslušanje, zakonska obaveza je pitati ga odakle mu je to poznato. Da je to neko od tih "neustrašivih" i objektivnih tužilaca uradio, danas bismo znali ko je ili ubica ili lažov.
Jedno od to dvoje.
-
TheGodfather001
#19655 Re: Slučaj Dženan Memić
E pa onda će jednog dana neko od tih pravosudnih karika morati pojasniti zašto je namjerno prekršio načelo legaliteta krivičnog gonjenja i akuzatornosti. Ako Muriz laže odgovaraće, ako ne laže, biće heroj koji se pravno i ispravno bori za istinu i pravdu, a tada mu svi trebamo pružiti podršku. Nigdje nisam vidio članak da je Feraget slično izjavio u vezi sa identitetom ubica, seljačka lukavština.denden wrote: ↑12/09/2021 14:33E, ali izgleda da neko neće da izofira Muriza. Ili neće da sazna istinu.TheGodfather001 wrote: ↑12/09/2021 14:30
Dovoljno je odštampati članak u kojem Muriz javno izjavljuje da zna ime ubice svog djeteta, formirati predmet i pozvati ga na saslušanje, zakonska obaveza je pitati ga odakle mu je to poznato. Da je to neko od tih "neustrašivih" i objektivnih tužilaca uradio, danas bismo znali ko je ili ubica ili lažov.
Jedno od to dvoje.
-
Koume
#19656 Re: Slučaj Dženan Memić
Poligraf okaci macku o rep, hajmo dalje. Prvi tim kontradiktoran sam sebi odredjen novi, ok. Ne mozes imat amneziju od soka jer se gospodja ne sjeca samo od trenutka udarca (od soka se ne sjecas malo vise od samo tog trenutka). Sto LAZES da CT u 90% slucajeva ne prikazuje ozljede na mozgu uzrokovane udarcem kad je CT jedan od najpouzdanijih izvora za otkrivanje trauma? Dizdarevic i Vegar nisu pogledali Alisu zato sto im Đelilovic nije dala tu mogucnost. Zamisli sudskom vjestaku ne das mogucnost da pogleda pacijenta. I moja famozna DEBELA LAZ gdje sam napisao da je DIzdarevic prvi tim bio, strasna laz, ogromna laz. Lazete ovdje konstantno, sve sto ste rekli da ce se desiti nije se desilo. Alisi se vjeruje na rijec, Murizu se ne vjeruje. nemate niti jedan dokaz da potvrdite bilo sta sto govorite. Eno poglavar botova vam je uhapsen, sta cete sad? Toliko ste se borili ovdje da dokazete da je saobracajna, slike ste crtali, mape pravili. Jel vas sramota? EVO I DA JE SVE LAZ STO SAM NAPISAO I DA SAM NAJNEUPUCENIJI ubica je jos uvijek na slobodi, a vas to ocigledno ne brine sekunde jedne jer vam je Muriz Memic za sve kriv. Nisu vam kriva tuzilastava, sudovi, tuzioci, Vama su krivi porodica Memic i advokat Ifet.denden wrote: ↑12/09/2021 14:23Jarane, ti samo vrtiš razmontirane mantre u kojima se, da bi se opravdala sektaška dogma, ciljano mijenja redoslijed vještačenja timova.Koume wrote: ↑12/09/2021 14:03
Niko ovdje ne vrti nikakve mantre to su samo cinjenice. Prvi tim: dr. Dizdarevic, Vegar, Đelilovic. Dizdarevic i Vegar kazu nema amnezije, Đelilovic kaze ima. Novi tim za vjestacenje samo dr. Đelilovic. Sto samo Đelilovic?
"5. Prilikom vještačenja sam insistirao da porazgovaram sa gospođom Mutap. Međutim, prof. Đelilović mi je rekla da to nije moguće, te sam zabilježio u nalazu da nisam imao priliku pregledati pacijenticu; - prof. dr. Dizdarevic" - Za sve one koji kazu da je on nikad nije vidio Alisu, evo i sto je nije nikad vidio.
"A ustvari Murizova izlazna strategija. Jer više nije "znam ko je ubica", nego "svjedok je slagao, a ja mu povjerovao". To će biti na kraju."
Okej evo Muriz ne zna ko je ubica, koristi blef sve vrijeme, a vrhovni sud donio oslobadjajucu presudu Seferovicima. Znaci ubistvo je i ne znamo ko je ubica. Kakve veze ima zna li Muriz ili ne ko mu je ubio dijete. On ima pravo da kaze u novinama znam ko mi je ubio sina i to mu gradjansko pravo niko ne moze oduzeti. Da li to mijenja ista? Ne mijenja jer pravi ubica se vjerovatno vratio sa svog godisnjeg odmora i jos uvijek seta gradom.
Nije ti opravdanje da si neupućen, jer su razmontiravanja pisana i tebi. Dakle, guraš svjesno dogmu sekte koja se sastoji od laži.
Prvi tim, nakon poligrafa koji je utvrdio da Alisa govori istinu, je bio Kučukalićev. Taj tim je utvrdio da se Alisi trebalo vratiti sjećanje (što, btw. uopšte nije isključivo pravilo kod psihogene amnezije) i da amnezija zato nije vjerodostojna, ali su proveli testove koji su utvrdili da Alisa govori istinu. Dakle, nalaz je neupotrebljiv, kontradiktoran i morao se raditi novi.
Zato što je nalaz neupotrebljiv, određen je novi tročlani tim (Đelilović, Savić, Alajbegović) koji je utvrdio da je Alisa imala amneziju i od udarca i od šoka. Đelilovićka je imala najbolju osnovu za vještačenje, jer je lično putem hipnotičke terapije duži period vodila Alisu kao pacijenta.
Tužilaštvo je htjelo dobiti i konačno potvrdu vjerodostojnosti amnezije (nakon jednog kontradiktornog i jednog nalaza u korist amnezije) i zatražilo novo vještačenje, ali da ovaj put direktorica Sebija odredi vještake. ONa odredila šefove klinika Vegar, Dizdarević i Đelilović kao najstručnije (jer su šefovi klinika). Đelilović ostala kod ranijeg nalaza, ovo drugo dvoje nisu ni pogledali Alisu, što znači da nisu uopšten ni tretirali mogućnost amnezije izazvane šokom. U pogledu amnezije izazvane udarcem nisu je mogli potvrditi (jer, iako je imala udarac u glavu i povraćanje, imala je i uredan CT (iako CT u 90% slučajeva ne prikazuje povrede mozga izazvane udarcem). Mislim da se čak nisu ni izjasnili da ona nema amneziju, nego samo da ne mogu potvrditi mehanički uzrokovanu amneziju, a na osnovu dokumentacije. Šokom izazvanu amneziju nisu ni tretirali.
Karan, kojeg je sud angažovao je naveo da je propušteno da se utvrdi te noći u forenzičkom smislu da li Alisa ima amneziju. Niko to nije utvrđivao. Ali je rekao da, pošto je ona povraćala, imala udarac, izjavljuje da se ne sjeća, to znači da je, ako nije bila drogirana ili pijana, imala amneziju od udarca. Niko nije utvrđivao da je drogirana ili pijana, ali ne postoji razlog da se vjeruje da je bila. Dakle, i Karanovo vještačenje je indirektno u njenu korist.
Hajde napiši nam ovdje koji je bio prvi tim, koji je bio drugi tim, koji treći, kad je Karan vještačio. I u kratkim crtama, šta su utvrdili.
A Dizdarević je sam sebe kompromitovao kod Hadžifejzovića i priča kao i Muriz "nemam svjedoka, ali su mi rekli tako", predstavio se kao moralni čovjeljčuak povrijeđenog ega koji se sveti "drugoj strani" u koju je natrpao sve one koje i Memić smatra drugom stranom. Je li i Vegarki Đelilovićka zabranila da vidi pacijenticu? Je li im uopšte mogla zabraniti?
E sad pogledaj ovu DEBELU LAŽ KOJU SI NAPISAO:
Ta tvoja lažljiva mantra je trebala FEragetu &Co da manipulišu masom tvrdeći da su zavjerenici Alisu slali na vještačenja sve dok se nije našao neki nalaz u korist amnezije i onda kao prestali.Niko ovdje ne vrti nikakve mantre to su samo cinjenice. Prvi tim: dr. Dizdarevic, Vegar, Đelilovic. Dizdarevic i Vegar kazu nema amnezije, Đelilovic kaze ima. Novi tim za vjestacenje samo dr. Đelilovic. Sto samo Đelilovic?
A istina je skroz suprotna od vaših bolesnih i pomno orkestriranih laži.
Jer je prvi nalaz bio kontradiktoran, drugi u korist amnezije, treći podijeljen. Da su htjeli našteliti vještačenje, stali bi nakon drugog nalaza koji je bio 100% u korist postojanja amnezije.
Hoćeš li sada priznati da NAMJERNO LAŽEŠ?
-
Koume
#19657 Re: Slučaj Dženan Memić
A sto MUP, tuzilastvo i sud ne rade svoj posao? Jel vas to brine makar sekundu jednu ili vam je opet Muriz kriv?TheGodfather001 wrote: ↑12/09/2021 14:37E pa onda će jednog dana neko od tih pravosudnih karika morati pojasniti zašto je namjerno prekršio načelo legaliteta krivičnog gonjenja i akuzatornosti. Ako Muriz laže odgovaraće, ako ne laže, biće heroj koji se pravno i ispravno bori za istinu i pravdu, a tada mu svi trebamo pružiti podršku. Nigdje nisam vidio članak da je Feraget slično izjavio u vezi sa identitetom ubica, seljačka lukavština.
-
TheGodfather001
#19658 Re: Slučaj Dženan Memić
Naravno da me brine, kao svakog roditelja. Više me brine što dozvoljavaju da Muriz krije ubicu kojeg mup, tužilaštvo i sud nisu uspjeli identificirati i procesuirati. U ovoj državi (ako se može takvom nazvati) gdje imamo 5000 prijavljenih za ratne zločine i nijednog procesuiranog za neselektivno ubijanje djece u Sarajevu, najmanje možemo vjerovati tužilaštvu i mup-u, a zašto sud ne spominjem, zato što je on zadnji u lancu i ako ovi prvi ne rade svoj posao, sud ih ne može natjerati. Ali svima zajedno im j...m sve po spisku!Koume wrote: ↑12/09/2021 14:47A sto MUP, tuzilastvo i sud ne rade svoj posao? Jel vas to brine makar sekundu jednu ili vam je opet Muriz kriv?TheGodfather001 wrote: ↑12/09/2021 14:37
E pa onda će jednog dana neko od tih pravosudnih karika morati pojasniti zašto je namjerno prekršio načelo legaliteta krivičnog gonjenja i akuzatornosti. Ako Muriz laže odgovaraće, ako ne laže, biće heroj koji se pravno i ispravno bori za istinu i pravdu, a tada mu svi trebamo pružiti podršku. Nigdje nisam vidio članak da je Feraget slično izjavio u vezi sa identitetom ubica, seljačka lukavština.
-
denden
#19659 Re: Slučaj Dženan Memić
@Koume,
Hahaha, kakvi ste vi mizerni paćenici.
Iznesete kolosalnu, a vrlo bitnu, ciljanu i pažljivo smišljenju i plasiranu laž, ranije na vaše oči ovdje par puta razmontiranu, opet je razmontiram i umjesto da kažeš "jeste, lažov sam, lažem svjesno, tjera me dogma i vođa sekte da sluđujem javnost našim lažima" ili "izvini, bio sam apsolutno neinformisan i pisao sam teške gluposti i neistine iz kojih sam izveo skroz pogrešne zaključke, dok je stvarnost potpuno suprotna od toga i iz stvarnosti proizlaze zaključci potpuno suprotni od mog", ti svoju uhvaćenost u kolosalnoj laži koristiš, umjesto da se poklopiš ušima i ušutiš, kao neki argument da se i dalje kofrčiš, kao s neke visine.
Jadno i odvratno.
Iznesete kolosalnu, a vrlo bitnu, ciljanu i pažljivo smišljenju i plasiranu laž, ranije na vaše oči ovdje par puta razmontiranu, opet je razmontiram i umjesto da kažeš "jeste, lažov sam, lažem svjesno, tjera me dogma i vođa sekte da sluđujem javnost našim lažima" ili "izvini, bio sam apsolutno neinformisan i pisao sam teške gluposti i neistine iz kojih sam izveo skroz pogrešne zaključke, dok je stvarnost potpuno suprotna od toga i iz stvarnosti proizlaze zaključci potpuno suprotni od mog", ti svoju uhvaćenost u kolosalnoj laži koristiš, umjesto da se poklopiš ušima i ušutiš, kao neki argument da se i dalje kofrčiš, kao s neke visine.
Jadno i odvratno.
-
bitangeIprinceze
#19660 Re: Slučaj Dženan Memić
-
TheGodfather001
#19661 Re: Slučaj Dženan Memić
VSTVu koji je imenovao takvu neznalicu od tužioca.bitangeIprinceze wrote: ↑12/09/2021 14:52A sta ako me niko ne pita za moja znanja i misljenja? Kome da solim pamet?
-
bitangeIprinceze
#19662 Re: Slučaj Dženan Memić
Jel ti to Dalidadenden wrote: ↑12/09/2021 14:28Nisu čak ni saobraćajku isključili. Nego su isključili da su povrde na lijevoj strani lica mogle nastati od udarca u potiljak. Što je istina. I zato što se događaj, zbog tog detalja, sigurno nije desio kako je opisan u optužnici, oslobodili LJubu.
Ali će prava poslastica biti ono što su u presudi utvrdili o drugim okolnostima navedenim u optužnici.
-
bitangeIprinceze
#19663 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa sto me ne pitaju?TheGodfather001 wrote: ↑12/09/2021 14:53VSTVu koji je imenovao takvu neznalicu od tužioca.bitangeIprinceze wrote: ↑12/09/2021 14:52
A sta ako me niko ne pita za moja znanja i misljenja? Kome da solim pamet?
-
TheGodfather001
#19664 Re: Slučaj Dženan Memić
Pitaj Halila.
-
Koume
#19665 Re: Slučaj Dženan Memić
I sta evo kaze Muriz ko je ubica njegovog djeteta, rekao mu poznanik sa Ilidze koji je dosao do tog saznanja. I ode MUP kod Muriza kaze Murize imas li ti neki dokaz za to, kaze Muriz taj covjek mi rekao. Sta MUP da radi dalje mogu ga dovest na ispitivanje osumnjiceni kaze ne sjecam se slabo mi pamcenje. Sta ce MUP onda? Kako nakon 6 godina da nadje neki dokaz da je ta osoba umjesana? Ne moze mu trazit alibi jer osimnjiceni moze reci bilo sta. Ne moze gledati kamere i snimke kretanja osumnjicenog jer se ti snimci nakon odredjenog vremenskog perioda brisu. Osumnjiceni se ispali preko granice i sta smo postigli? Ode u Srbiju, Srbija nece da ga isporuci nazad. Eto belaja... tebe kao roditelja vise brine Muriz nego ovaj nakaradni sistem kojem dozvoljavamo da ovo radi. Koliko je bilo osoba kao Muriz koji su ostali bez voljenih a nista nisu mogli radi ovakvog sistema?TheGodfather001 wrote: ↑12/09/2021 14:51Naravno da me brine, kao svakog roditelja. Više me brine što dozvoljavaju da Muriz krije ubicu kojeg mup, tužilaštvo i sud nisu uspjeli identificirati i procesuirati. U ovoj državi (ako se može takvom nazvati) gdje imamo 5000 prijavljenih za ratne zločine i nijednog procesuiranog za neselektivno ubijanje djece u Sarajevu, najmanje možemo vjerovati tužilaštvu i mup-u, a zašto sud ne spominjem, zato što je on zadnji u lancu i ako ovi prvi ne rade svoj posao, sud ih ne može natjerati. Ali svima zajedno im j...m sve po spisku!
-
bitangeIprinceze
#19666 Re: Slučaj Dženan Memić
Nek pita Halil mene
-
TheGodfather001
#19667 Re: Slučaj Dženan Memić
Opet banalizujete ozbiljne stvari. postoji čitavo poglavlje u procesnom zakonodavstvu koje tretira mjere za obezbjeđenje prisustva osumnjičenog/optuženog i nesmetano vođenje krivičnog postupka. Pa ako se utvrdi istinitim da je "murizu poznato lice" ubica, ima načina da ga se procesuira u rekordnom roku, da mu nebo iznad Vojkovića bude jedino što će gledati narednih 14-15 godina. Ali ako se ispostavi da je Muriz dao lažan iskaz, onda se uloge promijene. Naravno, može to lice pobjeći u Srbiju, samo treba doći do Gordane, da ga uveže sa Savčićevim pomagačima. Sistem ovdje ne postoji, nikada neće ni postojati, ali se reforma ne može temeljiti na lažima, podmetanjima i političkim obračunima na putu u borbi za pravdu i istinu i uspostavu vladavine prava.Koume wrote: ↑12/09/2021 14:57I sta evo kaze Muriz ko je ubica njegovog djeteta, rekao mu poznanik sa Ilidze koji je dosao do tog saznanja. I ode MUP kod Muriza kaze Murize imas li ti neki dokaz za to, kaze Muriz taj covjek mi rekao. Sta MUP da radi dalje mogu ga dovest na ispitivanje osumnjiceni kaze ne sjecam se slabo mi pamcenje. Sta ce MUP onda? Kako nakon 6 godina da nadje neki dokaz da je ta osoba umjesana? Ne moze mu trazit alibi jer osimnjiceni moze reci bilo sta. Ne moze gledati kamere i snimke kretanja osumnjicenog jer se ti snimci nakon odredjenog vremenskog perioda brisu. Osumnjiceni se ispali preko granice i sta smo postigli? Ode u Srbiju, Srbija nece da ga isporuci nazad. Eto belaja... tebe kao roditelja vise brine Muriz nego ovaj nakaradni sistem kojem dozvoljavamo da ovo radi. Koliko je bilo osoba kao Muriz koji su ostali bez voljenih a nista nisu mogli radi ovakvog sistema?TheGodfather001 wrote: ↑12/09/2021 14:51
Naravno da me brine, kao svakog roditelja. Više me brine što dozvoljavaju da Muriz krije ubicu kojeg mup, tužilaštvo i sud nisu uspjeli identificirati i procesuirati. U ovoj državi (ako se može takvom nazvati) gdje imamo 5000 prijavljenih za ratne zločine i nijednog procesuiranog za neselektivno ubijanje djece u Sarajevu, najmanje možemo vjerovati tužilaštvu i mup-u, a zašto sud ne spominjem, zato što je on zadnji u lancu i ako ovi prvi ne rade svoj posao, sud ih ne može natjerati. Ali svima zajedno im j...m sve po spisku!
-
TheGodfather001
#19668 Re: Slučaj Dženan Memić
Javi mu se, kontakti su javno dostupni.
-
Koume
#19669 Re: Slučaj Dženan Memić
Nisam ja niciji placenik, daleko od toga, svaka politicka strana mi se gadi jer su govna i jedni i drugi, ne zna se ko nas vise proda hrvatima i srbima.denden wrote: ↑12/09/2021 14:52 @Koume,
Iznesete kolosalnu, a vrlo bitnu, ciljanu i pažljivo smišljenju i plasiranu laž, ranije na vaše oči ovdje par puta razmontiranu, opet je razmontiram i umjesto da kažeš "jeste, lažov sam, lažem svjesno, tjera me dogma i vođa sekte da sluđujem javnost našim lažima" ili "izvini, bio sam apsolutno neinformisan i pisao sam teške gluposti i neistine iz kojih sam izveo skroz pogrešne zaključke, dok je stvarnost potpuno suprotna od toga i iz stvarnosti proizlaze zaključci potpuno suprotni od mog", ti svoju uhvaćenost u kolosalnoj laži koristiš, umjesto da se poklopiš ušima i ušutiš, kao neki argument da se i dalje kofrčiš, kao s neke visine.![]()
Jadno i odvratno.
Sta si ti uspio razmontirat? Kojim redoslijedom su bili vjestaci? To si uspio razmontirat? To je vise moj lapsus nego tvoje uspjesno razmontiranje. Evo par pitanja ti daj valjan odgovor i ja sutim zauvijek:
1. Sto Đelilovic zove Dizdarevica da mijenja iskaz?
2. Sto Đelilovic ne da Dizdarevicu da licno pregleda Alisu?
3. Zasto nakon ponovnog formiranja tima za vjestacenje Đelilovic ostaje u timu, drugo dvoje je sklonjeno?
-
Koume
#19670 Re: Slučaj Dženan Memić
Kojim lazima? Ubica je vani to nije laz. To je ono sto Muriz Memic govori od starta a necete da ga poslusate. Niko ovdje ne banalizuje nista, ovo su jako opasne stvari i jako bitne stvari. Kako je moguce da se ubica tu noc izvuce s tim sto je uradio. Kakvi su nam to organi, kad ubijes nekog na mjestu gdje uvijek ima ljudi, pobjegnes, i evo 6 godina se krijes. Sta da Muriz ne ganja ovoliko, davno bi se slucaj zavrsio i svi bi vec zaboravili na ovo. Klasican primjer 2 policajca izresetani na Alipasinom polju, ostavili iza sebe porodice, casni ljudi. Niko ih se ni ne sjeca a nije davno bilo. Nema svjedoka nema niceg. Ista situacija bi bila i sa Dzenanom da nije MurizaTheGodfather001 wrote: ↑12/09/2021 15:03Opet banalizujete ozbiljne stvari. postoji čitavo poglavlje u procesnom zakonodavstvu koje tretira mjere za obezbjeđenje prisustva osumnjičenog/optuženog i nesmetano vođenje krivičnog postupka. Pa ako se utvrdi istinitim da je "murizu poznato lice" ubica, ima načina da ga se procesuira u rekordnom roku, da mu nebo iznad Vojkovića bude jedino što će gledati narednih 14-15 godina. Ali ako se ispostavi da je Muriz dao lažan iskaz, onda se uloge promijene. Naravno, može to lice pobjeći u Srbiju, samo treba doći do Gordane, da ga uveže sa Savčićevim pomagačima. Sistem ovdje ne postoji, nikada neće ni postojati, ali se reforma ne može temeljiti na lažima, podmetanjima i političkim obračunima na putu u borbi za pravdu i istinu i uspostavu vladavine prava.Koume wrote: ↑12/09/2021 14:57
I sta evo kaze Muriz ko je ubica njegovog djeteta, rekao mu poznanik sa Ilidze koji je dosao do tog saznanja. I ode MUP kod Muriza kaze Murize imas li ti neki dokaz za to, kaze Muriz taj covjek mi rekao. Sta MUP da radi dalje mogu ga dovest na ispitivanje osumnjiceni kaze ne sjecam se slabo mi pamcenje. Sta ce MUP onda? Kako nakon 6 godina da nadje neki dokaz da je ta osoba umjesana? Ne moze mu trazit alibi jer osimnjiceni moze reci bilo sta. Ne moze gledati kamere i snimke kretanja osumnjicenog jer se ti snimci nakon odredjenog vremenskog perioda brisu. Osumnjiceni se ispali preko granice i sta smo postigli? Ode u Srbiju, Srbija nece da ga isporuci nazad. Eto belaja... tebe kao roditelja vise brine Muriz nego ovaj nakaradni sistem kojem dozvoljavamo da ovo radi. Koliko je bilo osoba kao Muriz koji su ostali bez voljenih a nista nisu mogli radi ovakvog sistema?
-
denden
#19671 Re: Slučaj Dženan Memić
TBI stoji za traumatske povrede mozga. Ovdje stoji da više od 90% ne bude registrovano na CT-u. Ranije sam postirao na temi nalaz sa druge medicinske stranice koji tvrdi isto.AN ESTIMATED 82% OF PATIENTS WITH TBI UNDERGO CT, BUT >90% SHOW NO EVIDENCE OF TRAUMATIC ABNORMALITY1
Evo ima i tvrdnja da je ni magnetna rezonanca ni CT ne prikažu 80% traumatskih povreda mozga.
Jedini drugi način da se traumatska povreda mozga otkrije je da se koristi neuropsihologijski ili psihologijski test, da doktori putem postavljanja pitanja ili zadatih zadataka, dakle, ličnim testiranjem, utvrde da li postoji takva povreda mozga.
To testiranje niko nije uradio, dakle propušteno je da se uradi, sporne noći, što je fino vještak Karan opisao.About 80 percent of TBIs cannot be seen on an MRI or CT scan. The only other way to discover a TBI used to be neuropsychological or psychological testing - a fancy way of saying doctors ask patients questions or give them tasks to complete
Ali je lično testiranje Alise Mutap putem pitanja i stručnih testova-zadataka rađeno od strane dva tima, Kučukalićevog i tima Đelilović, ukupno šest stručnjaka, i oba tima su, nakon provođenje tih testova, utvrdili da Alisa Mutap, bez ikakvih indicija da išta laže, govori istinu o svojoj amneziji.
I šta ćemo sad?
Izvinićeš mi se što si me opet optužio da lažem, dok u stvarnosti ti lažeš?
Ili ćeš se ljudski izviniti?
Naravno da nećeš, nemaš ti karaktera i obraza za karakterno postupanje
- tranquil
#19672 Re: Slučaj Dženan Memić
Ista Alisa je identificirala jednog od napadača nakon što joj je otac pokazivao slike koje su, gle slučajnosti, bile kod njega.denden wrote: ↑12/09/2021 15:12TBI stoji za traumatske povrede mozga. Ovdje stoji da više od 90% ne bude registrovano na CT-u. Ranije sam postirao na temi nalaz sa druge medicinske stranice koji tvrdi isto.AN ESTIMATED 82% OF PATIENTS WITH TBI UNDERGO CT, BUT >90% SHOW NO EVIDENCE OF TRAUMATIC ABNORMALITY1
Evo ima i tvrdnja da je ni magnetna rezonanca ni CT ne prikažu 80% traumatskih povreda mozga.
Jedini drugi način da se traumatska povreda mozga otkrije je da se koristi neuropsihologijski ili psihologijski test, da doktori putem postavljanja pitanja ili zadatih zadataka, dakle, ličnim testiranjem, utvrde da li postoji takva povreda mozga.
To testiranje niko nije uradio, dakle propušteno je da se uradi, sporne noći, što je fino vještak Karan opisao.About 80 percent of TBIs cannot be seen on an MRI or CT scan. The only other way to discover a TBI used to be neuropsychological or psychological testing - a fancy way of saying doctors ask patients questions or give them tasks to complete
Ali je lično testiranje Alise Mutap putem pitanja i stručnih testova-zadataka rađeno od strane dva tima, Kučukalićevog i tima Đelilović, ukupno šest stručnjaka, i oba tima su, nakon provođenje tih testova, utvrdili da Alisa Mutap, bez ikakvih indicija da išta laže, govori istinu o svojoj amneziji.
I šta ćemo sad?
Naravno da nećeš, nemaš ti karaktera i obraza za karakterno postupanje![]()
Ne znam kako iko poslije toga može ozbiljno vjerovati u priču o amneziji. Da ne pričamo o GCS12.
Ali tipično za dendena, ako postoje dokazi koji su kontradiktorni njegovim, samo ih ignoriše.
-
denden
#19673 Re: Slučaj Dženan Memić
Kao što rekoh, bez obraza i častiKoume wrote: ↑12/09/2021 15:05
Nisam ja niciji placenik, daleko od toga, svaka politicka strana mi se gadi jer su govna i jedni i drugi, ne zna se ko nas vise proda hrvatima i srbima.
Sta si ti uspio razmontirat? Kojim redoslijedom su bili vjestaci? To si uspio razmontirat? To je vise moj lapsus nego tvoje uspjesno razmontiranje. Evo par pitanja ti daj valjan odgovor i ja sutim zauvijek:
1. Sto Đelilovic zove Dizdarevica da mijenja iskaz?
2. Sto Đelilovic ne da Dizdarevicu da licno pregleda Alisu?
3. Zasto nakon ponovnog formiranja tima za vjestacenje Đelilovic ostaje u timu, drugo dvoje je sklonjeno?
1. Dizdarević slagao ili spinovao, ali rulja voli takve priče i uzima ih bez rezerve i kritičnog preispitivanja.
2. Dokaz da je Dizdarević slagao je taj što mu Đelilovićka nije mogla zabraniti, da je htio, da pregleda Alisu, ne drži je Đelilovićka u sefu, niti mu je ona šefica. Dokaz je i što Vegar nije pokušala lično vještačiti Alisu, a ne tvrdi da joj je iko zabranjivao. Dokaz da Dizdarević laže i njegov nastup kod Hadžifejzovića.
3. Nije niko sklonjen, nego je Sebija Izetbegović, kao direktorica, odredila troje šefova klinika jer su valjda šefovi najstručniji. Ranije sastave komisija je određivalo tužilaštvo, a treći put naložili Sebiji kao direktorici da odredi. I baš ti koje je ona odredila budu 2:1 u korist spornosti mehaničke amnezije. Dok je mahala inače godinama prenosila ono što joj je plasirano, da je Sebija tražila i postavljala komisije koje će lažno utvrditi amneziju. Bile su to vrlo stručne manipulacije i sluđivanje javnosti, te priče koje su iz Feragetovog tabora i od njega lično plasirane.
Pa povukao ručnu kad mu je ERna Suljić zaprijetila tužbom.
Strašno je da ti nakon toliko svjesnih laži i manipulacija na oči svih nas i dalje zadržavaš tu aroganciju i nastup pravednika, dok se istovremeno dokazuje da si ili totalni svjesni manipulator i lažov, ili barem degradirajuće totalno neinformisan o stvarima u kojima si uzimaš za pravo da nastupaš sa visine ili ti je moć apstraktnog poimanja toliko siromašna da ne možeš razumjeti par običnih informacija ni kad ti se nacrtaju, i to nekoliko puta.
-
il dottore
#19674 Re: Slučaj Dženan Memić
A sto mislis da Muriz krije ubicu, koji je razlogTheGodfather001 wrote: ↑12/09/2021 14:51Naravno da me brine, kao svakog roditelja. Više me brine što dozvoljavaju da Muriz krije ubicu kojeg mup, tužilaštvo i sud nisu uspjeli identificirati i procesuirati. U ovoj državi (ako se može takvom nazvati) gdje imamo 5000 prijavljenih za ratne zločine i nijednog procesuiranog za neselektivno ubijanje djece u Sarajevu, najmanje možemo vjerovati tužilaštvu i mup-u, a zašto sud ne spominjem, zato što je on zadnji u lancu i ako ovi prvi ne rade svoj posao, sud ih ne može natjerati. Ali svima zajedno im j...m sve po spisku!
-
Koume
#19675 Re: Slučaj Dženan Memić
"CT scans are most commonly used to diagnose acute problems which may be life threatening and require emergent treatment such as surgery. The CT scan is fast and widely available. It is highly effective in detecting bleeding within and surrounding the brain (hematomas) as well as brain swelling (edema), which may require emergency surgery. When urgent surgery is not needed, repeat CT scans may be used to follow the resolution of injuries. CT is much more limited in its ability to detect the widespread microscopic injury to axons (nerve fibers) which leads to many of the long term problems experienced by TBI patients; it is not unusual for the CT scan to be entirely normal in a patient with TBI. In fact, the CT scan is typically normal in patients with milder TBI including concussion. CT scan is also effective for detecting skull fractures, although these rarely require emergency treatment."denden wrote: ↑12/09/2021 15:12TBI stoji za traumatske povrede mozga. Ovdje stoji da više od 90% ne bude registrovano na CT-u. Ranije sam postirao na temi nalaz sa druge medicinske stranice koji tvrdi isto.AN ESTIMATED 82% OF PATIENTS WITH TBI UNDERGO CT, BUT >90% SHOW NO EVIDENCE OF TRAUMATIC ABNORMALITY1
I šta ćemo sad?
Naravno da nećeš, nemaš ti karaktera i obraza za karakterno postupanje![]()
"Sensory symptoms
Sensory problems, such as blurred vision, ringing in the ears, a bad taste in the mouth or changes in the ability to smell
Sensitivity to light or sound"
"Physical symptoms
Profound confusion
Agitation, combativeness or other unusual behavior
Slurred speech
Weakness or numbness in fingers and toes
Loss of coordination"
Ja koliko se sjecam na nalazu Alise Mutap je pisalo da je komunikativna, dobro orjentisana, dobra koordinacija i da je odmah pustena kuci.