SDA-All about

cassius

#67101 Re: SDA-All about

Post by cassius »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 11/09/2021 06:11

Od kuda tebi da tvrdis ovo?

On mozda vodi dio Bosnjaka, ali ne sve i ne vecinu.

Smanji malo. 8-)
Cuj otkud meni :D Gdje zivis ti ?
Billy The Pljuc

#67102 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

Johnny_x wrote: 10/09/2021 12:37 Ja u ponedjeljak imam treci krug interviewa za odlazak vani, trenutno sam zaposlen i imam odlicna primanja za nase standarde(IT biznis), takodjer imam svoj stan, automobil i sve sto je potrebno jednoj mladoj osobi za normalan zivot, ali ne odlazim ja zbog niske plate ili sl., odlazim jer ne zelim vise da gledam nesposobne i korumpirane ljude koji odlucuju o sudbini zemlje, a i moje sudbine. Fadilove izjave su za nekog psiholoskog istrazivanja, njegov kriminal je bez premca, svaki put kada pogledam svoju platnu listu, znam da ce svi porezi otici na Fadilove bahanalije i "igranje drzave". Kada je Osmica hapsen zbog diplome, pomislio sam na sve one prijatelje koji rade na gradjevini, a imaju urednu diplomu sa UNSA, koja nepravda se vrsi prema njima. Ja jednostavno ne vidim buducnost u ovoj zemlji, otac mi je proveo 3 godine u ratu, i svaki put kaze jesam ja budala bio, zasto sam se borio, zasto nisam pobjegao 91., vjerujem da vecina boraca ovako razmislja. Kada vidite da jedan Fahrudin Solak prima platu skoro godinu i po dana, a da nista ne radi i jos dobije dodatak na platu, a vi ma svojoj plattnoj listi vidite da imate porez koji ide FUCZ, to malo covjeka zaboli. Ono sto me je bas pogodilo su bila zlostavljanja djece u zavodu Pazaric, a jos vise nekaznjavanje tog zlostavljanja. Clanica upravnog odbora Pazaric, Dalida Efendic, supruga federalnog zastupnika Adnana Efendic, je nagradjena pozicijom u FUCZ.
Mozda ja i prodjem na tom interview, mozda i ne dobijem posao, ali to me nece sprijeciti da ja odem iz ove zemlje, to sam odlucio, ja vise ne zelim da zivim u zemlji poltrona i podobnih, zelim da zivim u zemlji gdje je sposoban covjek dodje do izrazaja.
:thumbup:

Svaki hajr i imaj na umu da nepravde ima svugdje ali da ovo kod nas malo gdje na svijetu ima i nema ti se šta prebaciti u nastojanjima da odeš odavde.

Najvažnije u svemu, dom je tamo gdje si ti i gdje ti je dobro, sve ostalo je prdimahovina.
putokaz1

#67103 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Ja gdje sam nije mi dobro
Billy The Pljuc

#67104 Re: SDA-All about

Autor: Fena

"Kolegij tužilaca Kantonalnog tužilaštva KS brani Sabinu Sarajliju. Osudili istupe zastupnika Skupštine KS.

Na danas održanom Kolegiju tužilaca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo donesen je zaključak da se osuđuje i izražava zabrinutost u pogledu postupaka pojedinih zastupnika Skupštine Kantona Sarajevo kojim se dovodi u pitanje nezavisnost tužilaštva, te daje podrška radu glavne tužiteljice, saopćio je Kolegij tužilaca Kantona Sarajevo.

Prema stavu Kolegija tužilaca, na Skupštini Kantona Sarajevo nije razmatran izvještaj o radu KTKS za 2020. godinu, već se skupštinska govornica iskoristila za preispitivanje rada tužilaca tog tužilaštva na pojedinim predmetima za koje poslanici u Skupštini nisu ovlašteni.

Kolegij tužilaca smatra da se iznošenjem u javnost paušalnih navoda da postoje slučajevi u kojima tužioci krše zakon i time nanose štetu oštećenim, nanosi velika šteta ugledu pravosuđa i podriva njegov autoritet, što nije u interesu demokratske države koja počiva na principu podjele vlasti, od kojih jednu granu čini i nezavisno tužilaštvo, niti je to u interesu njenih građana.

Prema stavu Kolegija, ne radi se samo o pitanju zaštite integriteta pojedinih nosilaca pravosudnih funkcija, nego pitanju zaštite pravosuđa od neprimjerenih utjecaja zakonodavne vlasti na njenu nezavisnost.

Kolegij tužilaca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo podsjeća da su institucije koje su u okviru svojih nadležnosti ovlaštene i dužne da nadziru ili prate rad Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, upoznate sa izvještajem o radu Tužilaštva KS za 2020. godinu, kao i sa radom u pojedinim predmetima koji su pomenuti u zastupničkoj diskusiji, saopćeno je."

Joj joj joj joj, al' se neradnici i poslušnici prepoznaju, eto kao izvještaj ne govori dovoljno za sebe. Gdje su vam rezultati gospodo, šta kaže statistika, broj podignutih optužnica, broj predmeta po ladicama i generalno utrošeno vrijeme da bi ste se pokrenuli uopšte??? Dokle ste inače, možel' se sjediti i ne raditi ništa dok se ispunjavaju želje onih koji su vas i postavili tu gdje jeste???

Kao što i napisah, nije Sabina Sarajlija jedina, pun ih je kurac u institucijama, čak i da se desi da je smijene a u što iskreno sumnjam, istu će naslijediti neki novi igrač, vidjeli smo to toliko puta do sada da su male nade da bude drugačije.

Tužilaštvo KS, nezavisno, narušava mu se ugled i podriva autoritet, nemam snage ni da se nasmijem.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#67105 Re: SDA-All about

Post by pici »

Billy The Pljuc wrote: 11/09/2021 10:11 Autor: Fena

"Kolegij tužilaca Kantonalnog tužilaštva KS brani Sabinu Sarajliju. Osudili istupe zastupnika Skupštine KS.

Na danas održanom Kolegiju tužilaca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo donesen je zaključak da se osuđuje i izražava zabrinutost u pogledu postupaka pojedinih zastupnika Skupštine Kantona Sarajevo kojim se dovodi u pitanje nezavisnost tužilaštva, te daje podrška radu glavne tužiteljice, saopćio je Kolegij tužilaca Kantona Sarajevo.

Prema stavu Kolegija tužilaca, na Skupštini Kantona Sarajevo nije razmatran izvještaj o radu KTKS za 2020. godinu, već se skupštinska govornica iskoristila za preispitivanje rada tužilaca tog tužilaštva na pojedinim predmetima za koje poslanici u Skupštini nisu ovlašteni.

Kolegij tužilaca smatra da se iznošenjem u javnost paušalnih navoda da postoje slučajevi u kojima tužioci krše zakon i time nanose štetu oštećenim, nanosi velika šteta ugledu pravosuđa i podriva njegov autoritet, što nije u interesu demokratske države koja počiva na principu podjele vlasti, od kojih jednu granu čini i nezavisno tužilaštvo, niti je to u interesu njenih građana.

Prema stavu Kolegija, ne radi se samo o pitanju zaštite integriteta pojedinih nosilaca pravosudnih funkcija, nego pitanju zaštite pravosuđa od neprimjerenih utjecaja zakonodavne vlasti na njenu nezavisnost.

Kolegij tužilaca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo podsjeća da su institucije koje su u okviru svojih nadležnosti ovlaštene i dužne da nadziru ili prate rad Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, upoznate sa izvještajem o radu Tužilaštva KS za 2020. godinu, kao i sa radom u pojedinim predmetima koji su pomenuti u zastupničkoj diskusiji, saopćeno je."

Joj joj joj joj, al' se neradnici i poslušnici prepoznaju, eto kao izvještaj ne govori dovoljno za sebe. Gdje su vam rezultati gospodo, šta kaže statistika, broj podignutih optužnica, broj predmeta po ladicama i generalno utrošeno vrijeme da bi ste se pokrenuli uopšte??? Dokle ste inače, možel' se sjediti i ne raditi ništa dok se ispunjavaju želje onih koji su vas i postavili tu gdje jeste???

Kao što i napisah, nije Sabina Sarajlija jedina, pun ih je kurac u institucijama, čak i da se desi da je smijene a u što iskreno sumnjam, istu će naslijediti neki novi igrač, vidjeli smo to toliko puta do sada da su male nade da bude drugačije.

Tužilaštvo KS, nezavisno, narušava mu se ugled i podriva autoritet, nemam snage ni da se nasmijem.
kad bi im vadili statistike ko je iz vlasti osudjen za pronevjeru, sukob interesa, nepotizam, mito, korupciju, bilo bi 0,00000001%... kad vadis statistiku ko je ukro metar drva, krivo parkirao, remetio javni red i mir, piso na parkingu il se zakacio za trajvan onda je 99,999999% uspjesnosti... restart kompletnog sistema jer je sdO za 30 godina instalirala svoje poltrone da ne moze posten insan neg bjezat odavle...
vee-jay

#67106 Re: SDA-All about

Post by vee-jay »

Nek Trojka za izbore jedno obecanje da:
- da ce dogovaranja, pregovaranja ili sta vec od prvog dana vratiti U POTPUNOSTI u institucije BiH i
- da nece pristajati na terminologiju "predstavnik Hrvata/Bosnjaka/Srba"

vjerujem da bi time pridobili dobar dio neodlucnih glasova
Iker C

#67107 Re: SDA-All about

Post by Iker C »

Jace je bilo vjencanje nase princeze nego NiPov danasnji predizborni miting.
pici

#67108 Re: SDA-All about

Post by pici »

Novalić: O sudbini Bloka 7 moraju odlučiti Federalni parlament i pravni eksperti
jeboli ti svaki expert svu femiliju, retardu lopovski... imali it jedan projekat da se niste visemilionski ugradili i sjebali... preko 20 godina pravite put od save do jadrana i samo na projektima ste ukrali moglo se deset pa i vise autoputeva napraviti i poplocat u zlatu...MRŠ
Dozer

#67109 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

vee-jay wrote: 11/09/2021 13:55 Nek Trojka za izbore jedno obecanje da:
- da ce dogovaranja, pregovaranja ili sta vec od prvog dana vratiti U POTPUNOSTI u institucije BiH i
- da nece pristajati na terminologiju "predstavnik Hrvata/Bosnjaka/Srba"

vjerujem da bi time pridobili dobar dio neodlucnih glasova
Pocinjrm nervirati dqm sebe s ovim, ali - ovo ja govorim vec bar 10 godina ovdje.
Potrebno je narodu pokazati da se zaista zeli boriti za gradjansku drzavu, a prvi i osnovni korak u tome jeste izbacivanje ENV terminologije iz upotrebe i javnog prostora.

Nabijrm vise na qrac i Bosnjake, i Srve i Hrvate i sve te njihove famozne kolektivitete, etnivke, alias "nacionalne" kljuceve, i svu tu pricu u konpletu. Zajedno s predvodnicima ta 3 glupa stada. I dvim sipmatizerima.

Ta prica i term8nologija nas i jesu doveli ovdhe gdje jesmo. Dno dna svijeta.
made_in_sarajevo

#67110 Re: SDA-All about

Post by made_in_sarajevo »

Pogledajte komentare na facebook na vijesti za Memica, od radiosarajevo, klix. Sda u napad, nip se raspada, politicki koriste.momka sve je sda upravu, memic podrzava cetnike, dodik ih koristi da srusi drzavu...

Mi prvo se moramo zatvoriti skroz i pobiti medjusobno, to jest sad rat mora biti gradjanska drzava i normalni protiv fasista, nacionalista ma ustvari govana kakvih svijet nije vidio jos od hitlera. Eh kad se pokoljemo pa ko prezivi nek pravi drzavu ili "drzavu" po cejfu fasista.
Billy The Pljuc

#67111 Re: SDA-All about

pici wrote: 11/09/2021 14:10
Novalić: O sudbini Bloka 7 moraju odlučiti Federalni parlament i pravni eksperti
jeboli ti svaki expert svu femiliju, retardu lopovski... imali it jedan projekat da se niste visemilionski ugradili i sjebali... preko 20 godina pravite put od save do jadrana i samo na projektima ste ukrali moglo se deset pa i vise autoputeva napraviti i poplocat u zlatu...MRŠ
Ako im eksperti budu k'o rahmetlija onda mrka kapa.

Danas Pećanin u sridu:

"Svi znaju za stradanje Davida Dragičevića i Dženana Memića, ali neki od vas ne znaju da zločini Dragičević i Memić nisu jedini. Prije više od pola godine meni se obratila časna i hrabra porodica Hadžagić. Ono što sam čuo od njih zaledilo me je. Policajci su prilikom rutinske policijske pretrage na smrt pretukli i ubili našeg sugađanina Adnana Hadžagića. No, to nije najstrašniji dio ovog zločina. Policija i kantonalno Tužilaštvo su učinili sve da zataškaju njegovu smrt i predstave kao posljedicu pada ne sa 50 već sa dva metra. Porodica je trpila nevjerovatne pritiske policije i Tužilaštva u Sarajevu da rahmetli Adnana sahrane bez obdukcije.

Pravdali su to navodnom brigom za troškove koje će njegova porodica platiti za ležanje tijela u mrtvačnici. No, porodica Hadžagić i nevjerovatno hrabra Adnanova majka, Hatidža, na to nisu pristali. Nakon prve obdukcije, nalaz vještaka je pokazao da je njegova smrt posljedica brutalnog policijskog premlaćivanja. Pa je Tužilaštvo organiziralo obdukciju u Tuzli i nalaz je opet pokazao isto- rekao je Pećanin i nastavio:

– Nakon 80 dana od zločina koji se dogodio 31. jula 2020. godine Adnan je mogao biti sahranjen. Od tada do danas za Tužilaštvo KS ovaj slučaj ne postoji. Nema suđenja, nema optužnice, nema ni imena osumnjičenih i ako svi zanamo da se radi o policijskim službenicima koji su pokušali falsificirati ubistvo – kazao je Senad Pećanin, advokat, koji se prvi obratio današnjem skupu.

Istakao je kako po 20. put porodica Memić i advokat Ifet Feraget pružaju prilika da dokažemo da “nismo ovce i da smo zadržali mrvu dostojanstva da živimo u slobodi”.

– Šta se dogodilo sa Sarajevom i Sarajlijama, sa ljudima koji su u ratu pružili otpor agresiji. Kako je moguće da više Sarajlija ode na koncert Svetlane Ražnatović u Lukavicu nego na proteste otpora zločinačke mafije? Šta bi se dogodilo da se ispred Tužilaštva okuplo umjesto 50 građana, 50 hiljada građana koji traže smjenu kantonalne glavne tužiteljice Sabine Sarajlije nasljednice Dalide Burzić koja nam se vjerovatno sada smije iz fotelje sutkinje Suda BiH. Građani i građanke, znate za historijski govor Martina Lutera Kinga iz 19689. i rečenice “Ja imam san”.

I ja imam san da građani dostajnstveno ustanu i otmu sudbinu vlastitu i sudbinu svoje djece iz ruku mafijaša. Naši neprijatelji nisu ni Bošnjaci, ni Srbi, ni Hrvati. Naši neprijatelji i dušmani naše djece su Bakir Izetbegović, Dragan Čović, Milorad Dodik i njihovi paraziti koji nas ubijaju, ponižavaju i od nas i od naše djece prave gastarbajtere. Šta ćemo mi i svi oni koji ne mogu doći do Asima da im riješi problem? Šta će oni koji nemaju za lijekove a kamoli za glamuroznu milionsku svadbu, kojom se blokira pola Sarajeva, za vjenčanje u kojem je duhovni, a valjda bi trebao biti i moralni lider muslimana, matičar i to u Gazi Husrev-begovoj džamiji.

Dok se ti veliki nacionalni lideri kao međusobno kolju, a sve navodno sve za interese svog naroda. Bakir Izetbegović je taj koga će Nikola Špirić nazvati da mu zaposli sina u Obavještajnu sigurnosnu agenciju BiH. Dragan Čović je taj kojeg će Bakir Izetbegović nazvati da mu preko svog federalnog ministra zdravstva sačuva fotelju svoje sultanije u KCUS-u.

Milorad Dodik koji neće dozvoliti korištenje naših helikoptera za gašenje požara u Hercegovini, ali će helikoptrom otići na proslavu rođendana Dragana Čovića. Zar mi ne živimo ono što bi bila komedija samo da nije tragedija.

Federalni premijer Fadil Novalić, Fadil 007, nula nabavljenih vakcina mimo sadake, nula napravljenih kilometara autoputa i sedam gluposti na dan. Umjesto smjene i ostavke većinu vremena provodi u sudnici i pripremama za suđenje povodom optužnice za teško krivično djelo.

Prije će se riješiti misterija čudovišta iz Loch Nessa nego to koliko lažnih diploma ima direktor agencije (direktor OSA-e, op. a.) koja bi trebala da brine o našoj sigurnosti ili kako je i gdje je direktorica Kliničkog centra u Sarajevu misteriozno magistrirala i doktorirala.

Nećemo se prepustit beznađu, ugledajmo se na časne, hrabre ljude kojih itekako ima u i policiji i tužilaštvima i u sudovima. Uostalom ohrabrimo se sudijom Igorom Todorovićem i policajcem Nerminom Šehovićem, do nas je. Hvala porodici Muriza Memića i advokatu Ifetu Feragetu, oni su ti koji su unatoč vlastitom bolu i velikim odricanjima oni koji se bore za naše ljudsko dostojanstvo. Feraget svojim angažmanom čini čast advokatskoj profesiji.

Dosta je bilo i govora i njih. Ako su oni zločinci, kriminalci i snobovi, mi nećemo i ne moramo biti robovi. Do nas je – kazao je Pećanin."
Piaty

#67112 Re: SDA-All about

Post by Piaty »

costacurta wrote: 09/09/2021 21:30
Dozer wrote: 09/09/2021 12:05
Pa ukinuli ga Ameri za BH vladu, a Alija rekao, i to u 2 navrata - ne treba nama oruzje, samo vi razoruzajte Srbe. :roll:

Zasto je to uradio?
Jer je znao da ako Ameri donesu oruzje, i ako se ono podijeli Armiji, Srbi gube rat za 2-3 mjeseca. S tim automatski pada u vodu i njegov dogovor s njima o fildzan muslimaniji na dijelu teritorije BiH (sto sada ima SDA), a povrh svega toga pada i kompletna shema klepanja love od arapskih donacija, kojima se finansirao rat kupovinom oruzja i municije upravo od Srba i Hrvata, cime su se punili svi njhovi dzepovi, zajedno.

Da ne pricamo o tome da bi Halida i Sebija bile osujecne u hodanju po svijetu i trazenju donacija za odbranu BH muslimana, a sto je vecinom zavrsavalo po svicarskim bankama i njihovim privatnim racunima, na kojima danas lezi sam bog zna koliko desetina ili stotina miliona.
Braćo mila kako vam padaju ovakve ideje na pamet?
Missim ono, mrzim ih i ja al ne treba pregonit.
Na ovome bi i Vulin pozavidio :lol:
Slobodno ti ovo, sto Dozer pise, zalijepi kao sveto slovo.

Nije ovo nicija ideja koja je nekom pala na pamet vec svega 2-3 sata citanja literature i neumoljivih i lahko provjerljivih cinjenica. Nikakva teorija zavjere.

U rijaliti souu tipa Dnevnik Senada H. neces cuti ove stvari.
Billy The Pljuc

#67113 Re: SDA-All about

made_in_sarajevo wrote: 11/09/2021 17:58 Pogledajte komentare na facebook na vijesti za Memica, od radiosarajevo, klix. Sda u napad, nip se raspada, politicki koriste.momka sve je sda upravu, memic podrzava cetnike, dodik ih koristi da srusi drzavu...

Mi prvo se moramo zatvoriti skroz i pobiti medjusobno, to jest sad rat mora biti gradjanska drzava i normalni protiv fasista, nacionalista ma ustvari govana kakvih svijet nije vidio jos od hitlera. Eh kad se pokoljemo pa ko prezivi nek pravi drzavu ili "drzavu" po cejfu fasista.
Ma OK je to, ja iskreno nisam očekivao ništa mnogo od današnjeg skupa i bio sam u pravu, Sarajevo k'o po običaju nijemo, slijepo i gluho. Sa druge strane strah koji ova govna osjećaju je zaista veliki, vjerujem da im je lahnulo kad su vidjeli da se nije skupilo mnogo ljudi. To što čitamo i vidimo je rezultat jedne mašinerije koja pokazuje znake slabosti, ima tu raznih zvukova i šklopocija se trese dok po ustaljenom scenariju gledamo kako se dokumentacija iz slučaja pojavljuje odjednom na netu, tumači se ono što njima odgovara, botine a i istinski "vjernici" sumanuto pišu po portalima itd.

Opet podvlačim, nevezano za slučaj Memić, mi smo toliko trulo i korumpirano društvo da nam je vakat za reakciju odavno došao....i prošao s obzirom na to da se šuti i ništa ne radi, samo nek' ne puca.

Drago mi je danas bilo vidjeti pojedine političare na skupu, ličnim prisustvom i nikakvim angažiranjem stranačkih resursa su pokazali da je ono što je spinovano u vezi protesta samo spin nastao iz straha.

Ono što bih im mogao poručiti jeste da je dobro što nisu iskoristili ovaj skup za bilo kakvo djelovanje kontra SDA i uspostavljenog sistema ALI i da im je krajnje vrijeme da u sopstvenom aranžmanu izvedu narod na ulice, mirnim okupljanjima se ništa pod milim bogom neće promijeniti, zvijeri treba tjerati bukvalno fizički, kako sa funkcija tako i iz sigurnosti jazbina u kojima se kriju.
Hakiz

#67114 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

Billy The Pljuc wrote: 11/09/2021 18:38 Ma OK je to, ja iskreno nisam očekivao ništa mnogo od današnjeg skupa i bio sam u pravu, Sarajevo k'o po običaju nijemo, slijepo i gluho.
Imaju ljudi i svoje probleme pa ne mogu energiju, tugu itd trošiti na tuđe.
Billy The Pljuc

#67115 Re: SDA-All about

Mah, hoće to inače u Rajvosa, problema kijamet a energije se nema.
Tempo
ZeModerator

#67116 Re: SDA-All about

Post by Tempo »

Billy The Pljuc wrote: 11/09/2021 23:25 Mah, hoće to inače u Rajvosa, problema kijamet a energije se nema.
a i picke su.
Billy The Pljuc

#67117 Re: SDA-All about

Ne znam druže, i sam živim u Sarajevu a ne smatram se pičkom od čovjeka. Ovaj grad je nekada imao sve a sada ne znam šta bih rekao o stanovnicima istog i gradu uopšteno. Ovo danas, isto kao da se nikoga ne dotiče, bezbroj puta viđeno do sada i bezbroj puta se palo na ispitu, u stilu nisu to moji problemi.
Nero Histrion

#67118 Re: SDA-All about

Post by Nero Histrion »

DonieBrasco wrote: 10/09/2021 15:52 https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-je ... /210910094

Fadil Novalić postao počasni građanin Banovića
Banovan covjek. :kravata:
zbiljovski

#67119 Re: SDA-All about

Post by zbiljovski »

Podržavam svaku vrstu koalicije koja će SDA odsjeći od državne pipe.
putokaz1

#67120 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

zbiljovski wrote: 12/09/2021 02:16 Podržavam svaku vrstu koalicije koja će SDA odsjeći od državne pipe.
Ne podrzavam ako ce doci gori dojucerasnji radikalni SDA
pici

#67121 Re: SDA-All about

Post by pici »

Billy The Pljuc wrote: 11/09/2021 23:25 Mah, hoće to inače u Rajvosa, problema kijamet a energije se nema.
nemre od ispijanja kaHva i dudlanja nargila tj hasisa... sad ce talibani preko baklanske rute da nam salju belog da se moremo ubehutiti od srece i prosperiteta kojima su nas rahmetlija propali pravnik i njegov kopilan sa rospijom obasuli... bosnjaci-muslimani, zivite u dva begovat rezervata, sarajevskoj gazi i bihackoj zapadnoj obali, uzdajte se u turke, sultana, bracni par causesku i bice ovdje kao sto i jeste palestenizacija bosne... znatel da palestine kao drzave nema na mapi... e tako ce i biti sa sdO lopovima i bijednicima... selam :bih:
pici

#67122 Re: SDA-All about

Post by pici »

putokaz1 wrote: 12/09/2021 06:00
zbiljovski wrote: 12/09/2021 02:16 Podržavam svaku vrstu koalicije koja će SDA odsjeći od državne pipe.
Ne podrzavam ako ce doci gori dojucerasnji radikalni SDA

od ovijeH nejma gorih... ufiltrirali su svoje kadrove u sve pore drustva i ko budj jedu drustvo... nema gore stvari od korupcije i nepotizma... sdO je prvak u tome, na samom smo dnu europske ljestvice radi njiHa... dze pare od akciza... osam mjeseci se cekalo na prvu imunizaciju vakcinama, kao drzava smo sve blizi palestini... erdoganova turska je dusmanin BiH... vrijeme i djela pokazuju.
pici

#67123 Re: SDA-All about

Post by pici »

Billy The Pljuc wrote: 11/09/2021 18:18
pici wrote: 11/09/2021 14:10

Ako im eksperti budu k'o rahmetlija onda mrka kapa.

Danas Pećanin u sridu:

"Svi znaju za stradanje Davida Dragičevića i Dženana Memića, ali neki od vas ne znaju da zločini Dragičević i Memić nisu jedini. Prije više od pola godine meni se obratila časna i hrabra porodica Hadžagić. Ono što sam čuo od njih zaledilo me je. Policajci su prilikom rutinske policijske pretrage na smrt pretukli i ubili našeg sugađanina Adnana Hadžagića. No, to nije najstrašniji dio ovog zločina. Policija i kantonalno Tužilaštvo su učinili sve da zataškaju njegovu smrt i predstave kao posljedicu pada ne sa 50 već sa dva metra. Porodica je trpila nevjerovatne pritiske policije i Tužilaštva u Sarajevu da rahmetli Adnana sahrane bez obdukcije.

Pravdali su to navodnom brigom za troškove koje će njegova porodica platiti za ležanje tijela u mrtvačnici. No, porodica Hadžagić i nevjerovatno hrabra Adnanova majka, Hatidža, na to nisu pristali. Nakon prve obdukcije, nalaz vještaka je pokazao da je njegova smrt posljedica brutalnog policijskog premlaćivanja. Pa je Tužilaštvo organiziralo obdukciju u Tuzli i nalaz je opet pokazao isto- rekao je Pećanin i nastavio:

– Nakon 80 dana od zločina koji se dogodio 31. jula 2020. godine Adnan je mogao biti sahranjen. Od tada do danas za Tužilaštvo KS ovaj slučaj ne postoji. Nema suđenja, nema optužnice, nema ni imena osumnjičenih i ako svi zanamo da se radi o policijskim službenicima koji su pokušali falsificirati ubistvo – kazao je Senad Pećanin, advokat, koji se prvi obratio današnjem skupu.

Istakao je kako po 20. put porodica Memić i advokat Ifet Feraget pružaju prilika da dokažemo da “nismo ovce i da smo zadržali mrvu dostojanstva da živimo u slobodi”.

– Šta se dogodilo sa Sarajevom i Sarajlijama, sa ljudima koji su u ratu pružili otpor agresiji. Kako je moguće da više Sarajlija ode na koncert Svetlane Ražnatović u Lukavicu nego na proteste otpora zločinačke mafije? Šta bi se dogodilo da se ispred Tužilaštva okuplo umjesto 50 građana, 50 hiljada građana koji traže smjenu kantonalne glavne tužiteljice Sabine Sarajlije nasljednice Dalide Burzić koja nam se vjerovatno sada smije iz fotelje sutkinje Suda BiH. Građani i građanke, znate za historijski govor Martina Lutera Kinga iz 19689. i rečenice “Ja imam san”.

I ja imam san da građani dostajnstveno ustanu i otmu sudbinu vlastitu i sudbinu svoje djece iz ruku mafijaša. Naši neprijatelji nisu ni Bošnjaci, ni Srbi, ni Hrvati. Naši neprijatelji i dušmani naše djece su Bakir Izetbegović, Dragan Čović, Milorad Dodik i njihovi paraziti koji nas ubijaju, ponižavaju i od nas i od naše djece prave gastarbajtere. Šta ćemo mi i svi oni koji ne mogu doći do Asima da im riješi problem? Šta će oni koji nemaju za lijekove a kamoli za glamuroznu milionsku svadbu, kojom se blokira pola Sarajeva, za vjenčanje u kojem je duhovni, a valjda bi trebao biti i moralni lider muslimana, matičar i to u Gazi Husrev-begovoj džamiji.

Dok se ti veliki nacionalni lideri kao međusobno kolju, a sve navodno sve za interese svog naroda. Bakir Izetbegović je taj koga će Nikola Špirić nazvati da mu zaposli sina u Obavještajnu sigurnosnu agenciju BiH. Dragan Čović je taj kojeg će Bakir Izetbegović nazvati da mu preko svog federalnog ministra zdravstva sačuva fotelju svoje sultanije u KCUS-u.

Milorad Dodik koji neće dozvoliti korištenje naših helikoptera za gašenje požara u Hercegovini, ali će helikoptrom otići na proslavu rođendana Dragana Čovića. Zar mi ne živimo ono što bi bila komedija samo da nije tragedija.

Federalni premijer Fadil Novalić, Fadil 007, nula nabavljenih vakcina mimo sadake, nula napravljenih kilometara autoputa i sedam gluposti na dan. Umjesto smjene i ostavke većinu vremena provodi u sudnici i pripremama za suđenje povodom optužnice za teško krivično djelo.

Prije će se riješiti misterija čudovišta iz Loch Nessa nego to koliko lažnih diploma ima direktor agencije (direktor OSA-e, op. a.) koja bi trebala da brine o našoj sigurnosti ili kako je i gdje je direktorica Kliničkog centra u Sarajevu misteriozno magistrirala i doktorirala.

Nećemo se prepustit beznađu, ugledajmo se na časne, hrabre ljude kojih itekako ima u i policiji i tužilaštvima i u sudovima. Uostalom ohrabrimo se sudijom Igorom Todorovićem i policajcem Nerminom Šehovićem, do nas je. Hvala porodici Muriza Memića i advokatu Ifetu Feragetu, oni su ti koji su unatoč vlastitom bolu i velikim odricanjima oni koji se bore za naše ljudsko dostojanstvo. Feraget svojim angažmanom čini čast advokatskoj profesiji.

Dosta je bilo i govora i njih. Ako su oni zločinci, kriminalci i snobovi, mi nećemo i ne moramo biti robovi. Do nas je – kazao je Pećanin."
:thumbup:
vee-jay

#67124 Re: SDA-All about

Post by vee-jay »

Zasto je ovo vijest na Klixu?
Haaland porukom "Alhamdulillah" proslavio pobjedu i još jednu sjajnu partiju

https://www.klix.ba/sport/nogomet/haala ... /210912071
thekupus

#67125 Re: SDA-All about

Post by thekupus »

vee-jay wrote: 12/09/2021 19:52 Zasto je ovo vijest na Klixu?
Haaland porukom "Alhamdulillah" proslavio pobjedu i još jednu sjajnu partiju

https://www.klix.ba/sport/nogomet/haala ... /210912071
zato što privlači komentare i lajkove. zato je i haaland postavio, ovo mu je jedan od postova sa najvećim engagementom. Arapi, Indijci, Turci, Bosanci, svi misle da je potvrdio da je musliman. Glupani.
Post Reply