Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
KraljicaIzJajca

#49301 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by KraljicaIzJajca »

splinter wrote: 10/09/2021 10:47 Stalno udarate o pogrešnu ploču. Nije riječ o štetnosti vakcina npr kroz neka mutagena, kancerogena ili toksična svojstva nekog od sastojaka.
Lično vjerujem da su vakcine po tom pitanju poprilično sigurne i ne vjerujem da će i u budućnosti biti nekih posljedica osim u izolovanim slučajevima. Ali mi se jednostvano ne sviđa to bombardovanje virusnim antigenima svako malo i provociranje produkcije velikuh količina antitjela, jednostvano ne znam da je to najspravniji pristup i da je ovo vrsta bolsti protiv koje se trba boriti na taj način.
To i virolozi tvrde. :thumbup:
armin071

#49302 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

Najbolje bi bilo da se svi koji su vakcinisani dva ili jos bolje tri puta zaraze korona virusom da bi "zaokruzili" svoj imuni sistem
I ovo ti izjavi jedan od top svjetskih virologa Drosten koji oderdjuje kako da se politika u Njemackoj postavi prema ovom virusu.

Maltene u istom dahu drugi "ekspert" Karl Lauterbach u istom danu izjavljuje:
upozoravaju se potpuno vakcinisane osobe da se cuvaju od zaraze virusom
Ne znam mislim da moras biti dobro nahladjen pa da ono ovo sve kupis zdravo za gotovo. Znaci na stranu virus i njegovo postojanje to niko ne spori ali ovo prelazi granice zdravog razuma......
splinter

#49303 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

armin071 wrote: 10/09/2021 13:47
Najbolje bi bilo da se svi koji su vakcinisani dva ili jos bolje tri puta zaraze korona virusom da bi "zaokruzili" svoj imuni sistem
I ovo ti izjavi jedan od top svjetskih virologa Drosten koji oderdjuje kako da se politika u Njemackoj postavi prema ovom virusu.

Maltene u istom dahu drugi "ekspert" Karl Lauterbach u istom danu izjavljuje:
upozoravaju se potpuno vakcinisane osobe da se cuvaju od zaraze virusom
Ne znam mislim da moras biti dobro nahladjen pa da ono ovo sve kupis zdravo za gotovo. Znaci na stranu virus i njegovo postojanje to niko ne spori ali ovo prelazi granice zdravog razuma......
Christian Drosten je realno jedan od najvećih, sa 30 godina je radio i dao veliki doprinos na izolaciji SARS virusa, također dao doprinos razvoju PCR testa. Čovjek ima Coronaviruse u malom prstu, ali vremenom se ljudi promjene, pod raznim uticajima. Mislim hipotetički to jeste tako, za stvaranje još jačeg imuniteta izlaganje virusu vakcinisanih bi moglo imati benefite.
Ali to ne može biti narativ u službenom govoru i predlaganju mjera. Ne možeš svakom sa povišenom temperaturom reći istuširaj se hladnom vodom ili napuni kadu ledom. Ljudi se u suštini vakcinišu da bi se zaštitili od virusa, a ne da bi se grampali s njim.
armin071

#49304 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

splinter wrote: 10/09/2021 13:57

Christian Drosten je realno jedan od najvećih, sa 30 godina je radio i dao veliki doprinos na izolaciji SARS virusa, također dao doprinos razvoju PCR testa. Čovjek ima Coronaviruse u malom prstu, ali vremenom se ljudi promjene, pod raznim uticajima. Mislim hipotetički to jeste tako, za stvaranje još jačeg imuniteta izlaganje virusu vakcinisanih bi moglo imati benefite.
Ali to ne može biti narativ u službenom govoru i predlaganju mjera. Ne možeš svakom sa povišenom temperaturom reći istuširaj se hladnom vodom ili napuni kadu ledom. Ljudi se u suštini vakcinišu da bi se zaštitili od virusa, a ne da bi se grampali s njim.
Ja nikad nisam sporio ni njegovo znanje kao ni od Faucija ni od mnogih drugih. Meni samo smeta sto niko nece da prizna da se ti ljudi direktno finasiraju iz privatnog sektora koji je opet direktno povezan za farma industrijom. Kod Tite se npr. znalo zdravstvo je u sluzbi ljudi a na teret drzave. Bolnice nisu bile tu da zaradjuju ili stede pare ko sto nasa uvazena "profesorica" izjavi, nego da budu na usluzi ljudima i zato i nije bio problem provesti bilo kakvu vakcinaciju jer su ljudi vjerovali u takav sistem. Ovo danas je raspad sistema gdje ljudi bukvalno da bi zaradili pare ostavljaju prazne "covid krevete" a ljude kojima je potrebna medicinska njega ostavljaju kuci. Doktori se podmicuju da propisuju lijekove samo od jednog proizvodjaca iako bi mozda od drugog bili puno korisniji itd itd. Hipokrat bi se objesio kad bi mogao da vidi ko mu sve radi pod njegovom zakletvom....
GandalfSivi

#49305 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

apsidejzi wrote: 10/09/2021 12:25
milejovic1971 wrote: 10/09/2021 11:24

e vidis kako nisi u pravu...za ovaj dio osobito ...Pronace naravno i one koji su vakcinisani ali ce u 9 od 10 slucajeva uci u njih i mozda zaraziti sto dvjesto celija dok imuni sistem ne skonta da ima corona virus u sebi. Poslace antitijela i zavrsiti posao. ...bas suprotno, vakcina je " uspavala " odgovor na virus prirodni, tako da baci to u vodu..a sve veci broj oboljelih a vakcinisanih samo tome doprinosi...i nije tacno da je taj broj oboljelih a vakcinisanih mizerno mali, bas suprotno...ja znam licno 5 ljudi iz okoline
Pa kako si dobio antitijela ako je uspavan imuni sistem. Ja svakakvih budala. Tvoj imuni sistem svakodnevno radi htio ti to ili ne. Na milijarde antigena ulazi. Virus korone je samo jedan od njih. Sreca nasa pa ostali antigeni se ne razmnozavaju tom brzinom kao korona. Razlog zasto je ona opasnija od ostalih antigena je sto se razmnozava brzo. Ako nemas antitijela tvoj organizam mora krenuti s nule a ako imas onda kreces sa nekog nivoa odbrane i dajes par dana organizmu da reaguje jer se i dalje mora boriti sa ostalim milijardama patogena koje ulaze u tebe.

Vecu glupost odavno nisam procitao od: Uspava ti imuni sistem. Bem ti nastavnika biologije. Sto te ne obori na godinu.
Drugim rijecima, ako vojniku das pancir, on ce se opustiti i nece boriti efikasno kao sto bi se borio bez pancira...
milejovic1971

#49306 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by milejovic1971 »

milejovic1971 wrote: 10/09/2021 11:24

e vidis kako nisi u pravu...za ovaj dio osobito ...Pronace naravno i one koji su vakcinisani ali ce u 9 od 10 slucajeva uci u njih i mozda zaraziti sto dvjesto celija dok imuni sistem ne skonta da ima corona virus u sebi. Poslace antitijela i zavrsiti posao. ...bas suprotno, vakcina je " uspavala " odgovor na virus prirodni, tako da baci to u vodu..a sve veci broj oboljelih a vakcinisanih samo tome doprinosi...i nije tacno da je taj broj oboljelih a vakcinisanih mizerno mali, bas suprotno...ja znam licno 5 ljudi iz okoline
Pa kako si dobio antitijela ako je uspavan imuni sistem. Ja svakakvih budala. Tvoj imuni sistem svakodnevno radi htio ti to ili ne. Na milijarde antigena ulazi. Virus korone je samo jedan od njih. Sreca nasa pa ostali antigeni se ne razmnozavaju tom brzinom kao korona. Razlog zasto je ona opasnija od ostalih antigena je sto se razmnozava brzo. Ako nemas antitijela tvoj organizam mora krenuti s nule a ako imas onda kreces sa nekog nivoa odbrane i dajes par dana organizmu da reaguje jer se i dalje mora boriti sa ostalim milijardama patogena koje ulaze u tebe.

Vecu glupost odavno nisam procitao od: Uspava ti imuni sistem. Bem ti nastavnika biologije. Sto te ne obori na godinu.
za dalju diskusiju nemam zelje za nekog ko se mahalski ponasa i ima google znanje :thumbup: :thumbup:
splinter

#49307 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

armin071 wrote: 10/09/2021 14:08
splinter wrote: 10/09/2021 13:57

Ja nikad nisam sporio ni njegovo znanje kao ni od Faucija ni od mnogih drugih. Meni samo smeta sto niko nece da prizna da se ti ljudi direktno finasiraju iz privatnog sektora koji je opet direktno povezan za farma industrijom. Kod Tite se npr. znalo zdravstvo je u sluzbi ljudi a na teret drzave. Bolnice nisu bile tu da zaradjuju ili stede pare ko sto nasa uvazena "profesorica" izjavi, nego da budu na usluzi ljudima i zato i nije bio problem provesti bilo kakvu vakcinaciju jer su ljudi vjerovali u takav sistem. Ovo danas je raspad sistema gdje ljudi bukvalno da bi zaradili pare ostavljaju prazne "covid krevete" a ljude kojima je potrebna medicinska njega ostavljaju kuci. Doktori se podmicuju da propisuju lijekove samo od jednog proizvodjaca iako bi mozda od drugog bili puno korisniji itd itd. Hipokrat bi se objesio kad bi mogao da vidi ko mu sve radi pod njegovom zakletvom....
Nisam toliko komentarisao odluke o raspodjeli pacijenata i odgovorinosti u horizontalnoj i vertikalnoj shemi organizacije javnoga zdravstva. To je pitanje očito ispalo dosta ispolitizirano i zloupotrijebljeno širom svijeta.
Više sam se referirao na njegovu izjavu o vakcinama i izlaganju bolesti, što možda ima neko uporište u laboratorijskim i eksperimentalnim uslovima ali u svakodnevnom životu je nezamislivo za mnoge kategorije stanovništva i to bi on kao stručna osoba morao znati. Uostalom, on iako je doktor, specijalizirao je za virologa pa ga je to očito udaljilo od realne slike svijeta.
KraljicaIzJajca

#49308 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

splinter wrote: 10/09/2021 14:33
Nisam toliko komentarisao odluke o raspodjeli pacijenata i odgovorinosti u horizontalnoj i vertikalnoj shemi organizacije javnoga zdravstva. To je pitanje očito ispalo dosta ispolitizirano i zloupotrijebljeno širom svijeta.
Više sam se referirao na njegovu izjavu o vakcinama i izlaganju bolesti, što možda ima neko uporište u laboratorijskim i eksperimentalnim uslovima ali u svakodnevnom životu je nezamislivo za mnoge kategorije stanovništva i to bi on kao stručna osoba morao znati. Uostalom, on iako je doktor, specijalizirao je za virologa pa ga je to očito udaljilo od realne slike svijeta.
Splinter, što je tvoj stav o našoj svakodnevnoj izloženosti virusu? Pretpostavljam da smo povremeno izloženi niskim dozama virusa?
SpecialOffer

#49309 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by SpecialOffer »

Po meni su trenutno najrelevantnije ove statistike iz Izraela.

Image
armin071

#49310 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

[yt][/yt]

Znači sada je ovo pandemija nevakcinisanih. Nevjerovatna sinkronizacija izjava na cijelom svijetu….. Definitivno nas čeka buran zimski period samo je pitanje šta su sljedeće skontali….
splinter

#49311 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

KraljicaIzJajca wrote: 10/09/2021 14:41
splinter wrote: 10/09/2021 14:33
Splinter, što je tvoj stav o našoj svakodnevnoj izloženosti virusu? Pretpostavljam da smo povremeno izloženi niskim dozama virusa?
Vjerujem da jesmo. Mislim da je za imunokompetentne to dobra stvar. Postoje i kategorije stanovništva koje su pod većim rizikom i za njih možda i nije.
Ipak, sad je još realtivno toplo, naš imuni sistem nije pod tolikim opterećenjem pod kakvim će biti po hladnijem vremenu ali i povećanim aerozagađenjem i kada se bude više boravilo u zatvorenim prostorima.
Sinteza Vitamina D po ovom sunčanom vremenu ide kao u priči. Samo opušteno još neko vrijeme. Na zimu bi mogla biti druga priča al zasad je ok.
apsidejzi

#49312 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by apsidejzi »

GandalfSivi wrote: 10/09/2021 14:13

Drugim rijecima, ako vojniku das pancir, on ce se opustiti i nece boriti efikasno kao sto bi se borio bez pancira...
I zato mu i ne treba pancir, jel? A ja logike i kurca. Onda ne treba radnicima na skeli davati sljemove. Bolje ce se paziti da im nesto na glavu ne padne. Ne treba nikakva zastitna oprema. Sto ce u zastitne naocale u labaratoriji. Hemicari ce se samo opustiti i biti manje pazljivi. Ne trebaju im ni rukavice u slucaju da im kiselina padne na ruke. Ovako ce se bolje paziti. Hazma odijela na Covid odjelima su glupost. Medicinske sestre trebaju paziti sta diraju i ne smiju zaboraviti oprati ruke nakon sto izadju...

Svasta covjek procita.
apsidejzi

#49313 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by apsidejzi »

milejovic1971 wrote: 10/09/2021 14:19

za dalju diskusiju nemam zelje za nekog ko se mahalski ponasa i ima google znanje :thumbup: :thumbup:
Il drugim rijecima, vidim da sam napisao glupost pa zelim da se sto prije zaboravi. Zivio! :lol: :lol: :lol:
apsidejzi

#49314 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by apsidejzi »

armin071 wrote: 10/09/2021 12:38
apsidejzi wrote: 10/09/2021 12:22
Nek nisi. Nek si ti poseban i razlicit od svih nas. :lol: :lol: :lol:

U svakog udje na milijarde patogena dnevno ali ne i u njega :lol: :lol:

O kako je lijepo biti glup...
Ma pusti ga ba. Ne zna on gulati tako dobro kao ti. Čovjek išao u te neke škole mislio ustvari da se tu nauče neke
stvari, a ustvari totalna fula pored gugla i tik tok-a. Sukob generacija….
Klasicni kompleks autoriteta, toliko prisutan na nasem podrucju. On je isao u skolu i sad je sveznajuci bog. Dzaba sto izvali glupost. On je isao u skolu.

U konkretnom slucaju, il je pobjegao sa ovog casa il nije razumio gradivo a imao ludu srecu da mu ne dodje ovo pitanje na ispitu. Il je kupio diplomu. Ni to danas nije cudno.
apsidejzi

#49315 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by apsidejzi »

Naslovnica wrote: 10/09/2021 12:56

@splinter , eto ti jarane, džaba ti škola i produženi boravak - kada si glup, glup si.
:lol: :gunjastajl:
Jos jedan kompleks autoriteta... Autoriteti se ne propituju. Slijepo im se vjeruje. Dobrodosli na balkan... Drustvo niske inteligencije i visoke samodopadnosti...
saint_mirad

#49316 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

autoriteti se ne propituju, a koristite svaku priliku da nam poručite da slušamo struku. nema veze što se struka provalila oko ovoga mnogo puta, slušaj njih. to su autoriteti.
Naslovnica

#49317 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

apsidejzi wrote: 10/09/2021 15:29

@splinter , eto ti jarane, džaba ti škola i produženi boravak - kada si glup, glup si.
Jos jedan kompleks autoriteta... Autoriteti se ne propituju. Slijepo im se vjeruje. Dobrodosli na balkan... Drustvo niske inteligencije i visoke samodopadnosti...
:thumbup:
red evil

#49318 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by red evil »

apsidejzi wrote: 10/09/2021 15:27
armin071 wrote: 10/09/2021 12:38

Ma pusti ga ba. Ne zna on gulati tako dobro kao ti. Čovjek išao u te neke škole mislio ustvari da se tu nauče neke
stvari, a ustvari totalna fula pored gugla i tik tok-a. Sukob generacija….
Klasicni kompleks autoriteta, toliko prisutan na nasem podrucju. On je isao u skolu i sad je sveznajuci bog. Dzaba sto izvali glupost. On je isao u skolu.

U konkretnom slucaju, il je pobjegao sa ovog casa il nije razumio gradivo a imao ludu srecu da mu ne dodje ovo pitanje na ispitu. Il je kupio diplomu. Ni to danas nije cudno.
Jesi li ti iz te struke?
spinel_

#49319 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Pa ja propitujem Faucijevu iskrenost jer mislim da je placenik i radi odnosno govori sta mu kazu demokrate i Bijela kuca. I dodje covjek reci mi da je on nesto 9 u svijetu najcitiranije i sad ja zbog toga sve sto on kaze moram mu vjerovati. U suprotnom ispadam ravnozemljas?
Last edited by spinel_ on 10/09/2021 15:56, edited 1 time in total.
GandalfSivi

#49320 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

apsidejzi wrote: 10/09/2021 15:23
GandalfSivi wrote: 10/09/2021 14:13

I zato mu i ne treba pancir, jel? A ja logike i kurca. Onda ne treba radnicima na skeli davati sljemove. Bolje ce se paziti da im nesto na glavu ne padne. Ne treba nikakva zastitna oprema. Sto ce u zastitne naocale u labaratoriji. Hemicari ce se samo opustiti i biti manje pazljivi. Ne trebaju im ni rukavice u slucaju da im kiselina padne na ruke. Ovako ce se bolje paziti. Hazma odijela na Covid odjelima su glupost. Medicinske sestre trebaju paziti sta diraju i ne smiju zaboraviti oprati ruke nakon sto izadju...

Svasta covjek procita.
Procita li se sarkazam ponekad?
KraljicaIzJajca

#49321 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

splinter wrote: 10/09/2021 15:07
KraljicaIzJajca wrote: 10/09/2021 14:41

Vjerujem da jesmo. Mislim da je za imunokompetentne to dobra stvar. Postoje i kategorije stanovništva koje su pod većim rizikom i za njih možda i nije.
Ipak, sad je još realtivno toplo, naš imuni sistem nije pod tolikim opterećenjem pod kakvim će biti po hladnijem vremenu ali i povećanim aerozagađenjem i kada se bude više boravilo u zatvorenim prostorima.
Sinteza Vitamina D po ovom sunčanom vremenu ide kao u priči. Samo opušteno još neko vrijeme. Na zimu bi mogla biti druga priča al zasad je ok.
Hvala, to su mi rekle još dvije stručne osobe, ali treba podvuči, cijepljeni su prestali nositi maske, možda počnu tokom hladne godišnje sezone.
MUNAFIK

#49322 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

Antivakser i ravnozemljas sa alu folijom oko glave...
armin071

#49323 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

apsidejzi wrote: Klasicni kompleks autoriteta, toliko prisutan na nasem podrucju. On je isao u skolu i sad je sveznajuci bog. Dzaba sto izvali glupost. On je isao u skolu.

Ne vrijedi legendo sukob generacija kažem ti. Neko je krv propišao da nešto nauči, vi danas gledate tik tok i guglate i bogu ste pamet popili. Još ako slučajno dobacite makar do Slovenije ili preko okeana nema dalje sve vi znate od Pentagona do Bijele Kuće…
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#49324 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by _BataZiv_0809 »

splinter wrote: 10/09/2021 11:51 Neće nigdje biti objavlajno, poslat ću svima koga bude zanimalo na pp.
Upisi me.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#49325 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by _BataZiv_0809 »

Djesi Zviz nismo te prepoznali
Locked