SDA-All about
-
Tempo
- ZeModerator
#67077 Re: SDA-All about
na jednom od haskih dnevnika, mislim da se tako zvala emisija, tuzilac je obrisao pod sa onim odvratnim portugalcem kutiljerom, koji je iznosio neke budalaste teze, tako sto je mu je pustio snimak radovana karadjica koji govori da im je najvjeci uspjeh to sto su postali strana u pregovorima, jer da su do tada bili pobunjenici i dalje elaborira znacaj tog njihovog koraka.
koraka koji im je omogucio mudri dedo.
-
Tempo
- ZeModerator
- Billy The Pljuc
#67079 Re: SDA-All about
Ma jasno je to samo preofirni su a nije da nemaju instaliranih poslušnika svugdje. Nisam iskreno nešto uvjeren da će zaista VSTV nešto učiniti po ovom pitanju, osnove naravno ima i trebali bi ali je problem što su bukvalno sve institucije ispunjene igračima političkih stranaka na vlasti, ni VSTV nije izuzetak. Oni su ti koji su svojevremeno aminovali i podržali imenovanje Tadićke kao dio dogovora sa HDZ-om, ista stvar se desila i sa Tegeltijom samo što su se želje ispunjavale Miletu.Styling wrote: ↑09/09/2021 19:15Billy The Pljuc wrote: ↑09/09/2021 11:35 Joj joj joj, brane Tužilaštvo KS k'o zjenicu oka svoga....
""Skupština Kantona Sarajevo nema ovlasti i ne može naređivati Visokom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV) BiH da smjenjuje ili imenuje nosioce pravosudnih funkcija. Zbog te činjenice zastupnici SDA nisu željeli učestvovati u predstavi za javnost u režiji zastupnika NiP-a i podržati inicijativu kojom Skupština Kantona Sarajevo zahtijeva od VSTV-a smjenu glavne kantonalne tužiteljice", ističu iz Kantonalnog odbora SDA.
Nikakve populističke inicijative ne mogu i neće uvjeriti javnost u lažnu želju NiP-a navode iz SDA i ističu da popravljaju stanje u bosanskohercegovačkom pravosuđu, pa tako i Tužilaštvu Kantona Sarajevo."
Daljnji dio teksta je samo proljev koji spominje Tegeltiju (kojeg su oni btw instalirali kao dio deal-a sa Miletom), Tadićku, pečat i slične budalaštine.
Preofirni su mamu im jebem.
Svima je jasno da SKS ne moze smijeniti tuziteljicu, ali obzirom da je SKS institucija kojoj Tuzilastvo podnosi izvjestaj a koji nije usvojen, SKS ima legitimno pravo da od VSTV trazi smjenu Sarajlije. Obzirom da su neki novi ljudi na celu VSTV sada, vrlo je realno da bi moglo doci do smjene.
Volio bih da si u pravu, VSTV je trebao u suštini imati ulogu korektivnog organa i omogućiti da tužilaštva i sudstva budu zaista nezavisni ali se isto nije desilo.
- Billy The Pljuc
#67080 Re: SDA-All about
Piše: Amra Vrabac
"Prije nekoliko dana predsjednik SDA Bakir Izetbegović zavapi kako se BiH suočava sa dva najveća problema - odlaskom mladih i padom nataliteta. Iako već dobrih 15 godina demografska slika nije povoljna i pišu nam se crne prognoze, Izetbegović se tek izgleda probudio.
Ispravno je primijetio da je potrebno riješiti stotine drugih problema da bi se ta dva ključna nekako suzbila. Nabrajao je tako privredu, infrastrukturu, ekologiju, obrazovanje. E sad, ključno pitanje je šta je SDA radila svih proteklih godina da obezbijedi uslove za te mlade ljude i spriječi njihov odlazak.
Zašto je Izetbegović u ovom trenutku zabrinut. Možda iz razloga što su počeli odlaziti i mladi iz SDA pa se počelo osipati “sigurnih 270.000 glasača”. Iako bih voljela misliti da je Izetbegović postao svjestan realnosti i razloga zašto mladi odlaze, a djeca se ne rađaju, mislim da to ovdje nije slučaj.
Je li predsjednik SDA konačno svjestan da mladi više ne mogu podnijeti stranačko zapošljavanje, korupciju, afere koje redovno priređuju Asim, Osmica, Seka, Fadil, da se do posla lakše dođe sa lažnom diplomom nego kao student generacije.
Jer da je tako. Izetbegović bi smjesta krenuo u akciju i smijenio sve kompromitirane kadrove opterećene aferama, spriječio samovolju svojih kadrova koji u ministarstva, institucije, agencije kojima upravljaju dovode bliže i dalje članove porodice, kumove, prijatelje bez ikakvog kriterija, rekao bi svojoj supruzi da napusti mjesto direktora KCUS-a, tražio bi reviziju svih diploma privatnih univerziteta, pa i javnih univerziteta. Ali ne lezi vraže, neće moći.
U tom slučaju Izetbegović bi ostao bez pola stranke i pola glasačkog tijela.
Jeste li svjesni predsjedniče SDA da je vaša supruga barem 50 ljekara direktno poslala u inostranstvo od onih skoro 200 kadrova koji su za kratak period napustili KCUS. Jeste li i dalje mišljenja da je ona dobar menadžer i znate li da zbog vaše supruge KCUS nema specijalizacije koje je godinama imao već ljekari odlaze u Banja Luku, Tuzlu, Mostar.
Znate li koliko mladih ste otjerali svojom odbranom Asima, Osmice, Fadila, svoje supruge. Znate li koliko je mladih moralo ostaviti svoje roditelje, među kojima su mnogi bili pripadnici Armije RBiH da bi u tom bijelom svijetu našli svoje mjesto, posao, pa pomogli tim roditeljima koji jedva sastavljaju kraj s krajem od plaća ili penzija s kojima vaš premijer zbija šale da kupuju manje ulje, a više krompira i benzina!
Znate li koliko ste mladih vi lično otjerali iz BiH matricom da ko nije uz SDA onda je i protiv države. Pričate o srpskom nacionalizmu, a vi ste uveli stranački nacionalizam koji je unazadio bh. društvo do te mjere da i oni koji nikad nisu razmišljali o odlasku sada im je to prioritet.
Ali svjesni ste vi da ni SDA više nije kakva je bila. Nekad ste bili poznati i po kadrovima koji nisu iz reda Bošnjaka. Danas imate tek njih nekolicinu. Ljutite se kad vas zovu bošnjačkom strankom, ali čime pokazujete da to niste. Pa prvi vi svako hapšenje svojih kadrova nazivate udarom na Bošnjake. Stanite malo, je li to negdje piše da su Bošnjaci u SDA zaštićeni od provođenja zakona ma šta da urade.
Drugi put kad budete analizirali stanje oko sebe i u državi pitajte ljude koji vam nisu toliko bliski niti u SDA. Pričajte sa intelektualcima izvan onog kruga koji vam klima glavom. Jer takva politika odvest će vas u propast. Nemojte zaboraviti da niste jedini koji kako kažete volite ovu državu. Postoje cijele generacije ljudi koji ne žele pripadati nijednoj politici ali vole isto BiH, ma koliko to vama bilo teško shvatiti.
I opet u vašim izjavama kao da krivite nekog drugog za loše stvari u BiH, ali jedan od najvećih krivaca ste vi. Lošim kadrovima, lošom politikom, trgovinom pozicijama za vlastite interese prodali ste interese države, zato poslušajte nekad šta vam narod govori možda nešto i čujete i shvatite dok vam ne bude kasno."
"Prije nekoliko dana predsjednik SDA Bakir Izetbegović zavapi kako se BiH suočava sa dva najveća problema - odlaskom mladih i padom nataliteta. Iako već dobrih 15 godina demografska slika nije povoljna i pišu nam se crne prognoze, Izetbegović se tek izgleda probudio.
Ispravno je primijetio da je potrebno riješiti stotine drugih problema da bi se ta dva ključna nekako suzbila. Nabrajao je tako privredu, infrastrukturu, ekologiju, obrazovanje. E sad, ključno pitanje je šta je SDA radila svih proteklih godina da obezbijedi uslove za te mlade ljude i spriječi njihov odlazak.
Zašto je Izetbegović u ovom trenutku zabrinut. Možda iz razloga što su počeli odlaziti i mladi iz SDA pa se počelo osipati “sigurnih 270.000 glasača”. Iako bih voljela misliti da je Izetbegović postao svjestan realnosti i razloga zašto mladi odlaze, a djeca se ne rađaju, mislim da to ovdje nije slučaj.
Je li predsjednik SDA konačno svjestan da mladi više ne mogu podnijeti stranačko zapošljavanje, korupciju, afere koje redovno priređuju Asim, Osmica, Seka, Fadil, da se do posla lakše dođe sa lažnom diplomom nego kao student generacije.
Jer da je tako. Izetbegović bi smjesta krenuo u akciju i smijenio sve kompromitirane kadrove opterećene aferama, spriječio samovolju svojih kadrova koji u ministarstva, institucije, agencije kojima upravljaju dovode bliže i dalje članove porodice, kumove, prijatelje bez ikakvog kriterija, rekao bi svojoj supruzi da napusti mjesto direktora KCUS-a, tražio bi reviziju svih diploma privatnih univerziteta, pa i javnih univerziteta. Ali ne lezi vraže, neće moći.
Jeste li svjesni predsjedniče SDA da je vaša supruga barem 50 ljekara direktno poslala u inostranstvo od onih skoro 200 kadrova koji su za kratak period napustili KCUS. Jeste li i dalje mišljenja da je ona dobar menadžer i znate li da zbog vaše supruge KCUS nema specijalizacije koje je godinama imao već ljekari odlaze u Banja Luku, Tuzlu, Mostar.
Znate li koliko mladih ste otjerali svojom odbranom Asima, Osmice, Fadila, svoje supruge. Znate li koliko je mladih moralo ostaviti svoje roditelje, među kojima su mnogi bili pripadnici Armije RBiH da bi u tom bijelom svijetu našli svoje mjesto, posao, pa pomogli tim roditeljima koji jedva sastavljaju kraj s krajem od plaća ili penzija s kojima vaš premijer zbija šale da kupuju manje ulje, a više krompira i benzina!
Znate li koliko ste mladih vi lično otjerali iz BiH matricom da ko nije uz SDA onda je i protiv države. Pričate o srpskom nacionalizmu, a vi ste uveli stranački nacionalizam koji je unazadio bh. društvo do te mjere da i oni koji nikad nisu razmišljali o odlasku sada im je to prioritet.
Ali svjesni ste vi da ni SDA više nije kakva je bila. Nekad ste bili poznati i po kadrovima koji nisu iz reda Bošnjaka. Danas imate tek njih nekolicinu. Ljutite se kad vas zovu bošnjačkom strankom, ali čime pokazujete da to niste. Pa prvi vi svako hapšenje svojih kadrova nazivate udarom na Bošnjake. Stanite malo, je li to negdje piše da su Bošnjaci u SDA zaštićeni od provođenja zakona ma šta da urade.
Drugi put kad budete analizirali stanje oko sebe i u državi pitajte ljude koji vam nisu toliko bliski niti u SDA. Pričajte sa intelektualcima izvan onog kruga koji vam klima glavom. Jer takva politika odvest će vas u propast. Nemojte zaboraviti da niste jedini koji kako kažete volite ovu državu. Postoje cijele generacije ljudi koji ne žele pripadati nijednoj politici ali vole isto BiH, ma koliko to vama bilo teško shvatiti.
I opet u vašim izjavama kao da krivite nekog drugog za loše stvari u BiH, ali jedan od najvećih krivaca ste vi. Lošim kadrovima, lošom politikom, trgovinom pozicijama za vlastite interese prodali ste interese države, zato poslušajte nekad šta vam narod govori možda nešto i čujete i shvatite dok vam ne bude kasno."
- Filter
#67081 Re: SDA-All about
jebe se bakiru za ova piskaranja. pravi gazdinski mentalitet. negdje malo povuce, negdje pogura, negdje zakiti ako je zapelo i radi kafana opet.
uspostavljen savrsen sistem, on sa jaranima malo baci suplje da ima sta carsija tabirit. malo se raja ispuse kroz mahalanje i tako... idu dani
uspostavljen savrsen sistem, on sa jaranima malo baci suplje da ima sta carsija tabirit. malo se raja ispuse kroz mahalanje i tako... idu dani
-
Johnny_x
#67082 Re: SDA-All about
Ja u ponedjeljak imam treci krug interviewa za odlazak vani, trenutno sam zaposlen i imam odlicna primanja za nase standarde(IT biznis), takodjer imam svoj stan, automobil i sve sto je potrebno jednoj mladoj osobi za normalan zivot, ali ne odlazim ja zbog niske plate ili sl., odlazim jer ne zelim vise da gledam nesposobne i korumpirane ljude koji odlucuju o sudbini zemlje, a i moje sudbine. Fadilove izjave su za nekog psiholoskog istrazivanja, njegov kriminal je bez premca, svaki put kada pogledam svoju platnu listu, znam da ce svi porezi otici na Fadilove bahanalije i "igranje drzave". Kada je Osmica hapsen zbog diplome, pomislio sam na sve one prijatelje koji rade na gradjevini, a imaju urednu diplomu sa UNSA, koja nepravda se vrsi prema njima. Ja jednostavno ne vidim buducnost u ovoj zemlji, otac mi je proveo 3 godine u ratu, i svaki put kaze jesam ja budala bio, zasto sam se borio, zasto nisam pobjegao 91., vjerujem da vecina boraca ovako razmislja. Kada vidite da jedan Fahrudin Solak prima platu skoro godinu i po dana, a da nista ne radi i jos dobije dodatak na platu, a vi ma svojoj plattnoj listi vidite da imate porez koji ide FUCZ, to malo covjeka zaboli. Ono sto me je bas pogodilo su bila zlostavljanja djece u zavodu Pazaric, a jos vise nekaznjavanje tog zlostavljanja. Clanica upravnog odbora Pazaric, Dalida Efendic, supruga federalnog zastupnika Adnana Efendic, je nagradjena pozicijom u FUCZ.Billy The Pljuc wrote: ↑10/09/2021 10:45 Piše: Amra Vrabac
Mozda ja i prodjem na tom interview, mozda i ne dobijem posao, ali to me nece sprijeciti da ja odem iz ove zemlje, to sam odlucio, ja vise ne zelim da zivim u zemlji poltrona i podobnih, zelim da zivim u zemlji gdje je sposoban covjek dodje do izrazaja.
- jazzer
#67083 Re: SDA-All about
@ Johnny_x
Budi istrajan i idi. Ako ne nakon ovog interviewa, onda nakon sledeceg.
Kutarisi se i ove zemlje i ovih ljudi i idi zivjeti normalan zivot.
A i svojim roditeljima ces biti vise od pomoci nego da si im ovdje, u ovakvom okruzenju.
Budi istrajan i idi. Ako ne nakon ovog interviewa, onda nakon sledeceg.
Kutarisi se i ove zemlje i ovih ljudi i idi zivjeti normalan zivot.
A i svojim roditeljima ces biti vise od pomoci nego da si im ovdje, u ovakvom okruzenju.
- vee-jay
#67084 Re: SDA-All about
jesam, jer bukvalno svako zna da potrosacka korpa postoji u statistici.
ono sto mene iznenadjuje, su GLUPI i NEOBRAZOVANI novinari, koji se najvise razumiju u NISTA i na takve gluposti nisu u stanju da reaguju.
- Styling
#67085 Re: SDA-All about
Oni znaju samo ono što im u centrali kažu. Istina tu nije važna.
-
made_in_sarajevo
#67086 Re: SDA-All about
https://www.klix.ba/vijesti/bih/direkto ... rrbwsHpaHk
zasto je OSA kupila auto koje u salonu kosta 100 000 ako ne i vise i gdje se to direktor OSA toliko voza da mu bas treba range rover. aaa jesu se prije koju godinu oprale pare na ovim range roverima majku vam jebem na ljekove ih trosili. nisam ja na prvu skontao ali poslije upalim, SDA firme, ljudi, ovakvi kriminalci odjednom promijese auta i svi uzese range rovera. neko onog manjeg, neko veceg ali su svi range rovera zaduzili. Ona sto je u rat krenula za prevljaka na Ilidzi na predizbornom skupu je isto zaduzila range rover evoqa. ma jasta dosla direktiva gdje ce se pare vrtiti.
dakle kriminalac osmica kupio auto preko 100 000 vrijednosti preko nasih ledja da bi mogao svoja muda gladiti u njemu i ljeciti komplekse.
zasto je OSA kupila auto koje u salonu kosta 100 000 ako ne i vise i gdje se to direktor OSA toliko voza da mu bas treba range rover. aaa jesu se prije koju godinu oprale pare na ovim range roverima majku vam jebem na ljekove ih trosili. nisam ja na prvu skontao ali poslije upalim, SDA firme, ljudi, ovakvi kriminalci odjednom promijese auta i svi uzese range rovera. neko onog manjeg, neko veceg ali su svi range rovera zaduzili. Ona sto je u rat krenula za prevljaka na Ilidzi na predizbornom skupu je isto zaduzila range rover evoqa. ma jasta dosla direktiva gdje ce se pare vrtiti.
dakle kriminalac osmica kupio auto preko 100 000 vrijednosti preko nasih ledja da bi mogao svoja muda gladiti u njemu i ljeciti komplekse.
-
Tempo
- ZeModerator
#67087 Re: SDA-All about
Vidim da nisi upucen, pa da ti nacrtam:
1.Novalic je glupa neznalica
2. U ovoj drzavi nema ni jedan novinar
-
putokaz1
#67088 Re: SDA-All about
1.Novalic je glupa neznalica
Čovjek je dva mandata a kako stvari stoji i Treći
Pa ti reci neznalica
Čovjek je dva mandata a kako stvari stoji i Treći
Pa ti reci neznalica
-
DonieBrasco
#67089 Re: SDA-All about
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-je ... /210910094
Fadil Novalić postao počasni građanin Banovića
- tramvajtrojka
#67090 Re: SDA-All about
kakav grad takav i počasni građaninDonieBrasco wrote: ↑10/09/2021 15:52 https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-je ... /210910094
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#67091 Re: SDA-All about
fOdilj je soska varalica i tariguz, da nije dobar sa bracnim parom causesku i da covic nije blokirao institucije zbog fasistoidnih zahtjeva... nebi seljacic primirisao fOtelji... grah mu se poklopio i to koristi...
-
detroit-mercy
#67092 Re: SDA-All about
Neispunjeni mladalacki snovi, doslo vrijeme da se ispune ali preko tudjih ledjamade_in_sarajevo wrote: ↑10/09/2021 13:54 https://www.klix.ba/vijesti/bih/direkto ... rrbwsHpaHk
-
Bossona
#67093 Re: SDA-All about

Rekao je to nakon što je lider SDA Bakir Izetbegović novinarima rekao da je sa Čovićem imao neobično iskren razgovor pa se tako razgovaralo i o trećem entitetu te formiranju RTV Herceg-Bosne.
"Razgovarali smo o vrućim temama, oživljavanju trećeg entiteta. Čović mi je rekao da Hrvati ne kane praviti treći entitet i jedino loša bošnjačka politika ih može okrenuti u tom smjeru. Što se tiče kanala Herceg-Bosne, imamo 100 kanala, pa neka to bude eto i 101., rekao je Izetbegović o ovoj temi.
-
putokaz1
#67094 Re: SDA-All about
Da nismo Izbacili Komšića,Dzaferović bi Izgubio,SDA propala a Hrvatska Oporba probudila,Fadilj izgubio 2 mandat a vako dobija i treći
-
cassius
#67095 Re: SDA-All about
hahah kakav lik vodi bošnjake. Može sve, hajde šta fali i 101. kanal , nek mu promjene i ime u Tv Ustaša. Nema to veze nikakve.Bossona wrote: ↑10/09/2021 17:38
Rekao je to nakon što je lider SDA Bakir Izetbegović novinarima rekao da je sa Čovićem imao neobično iskren razgovor pa se tako razgovaralo i o trećem entitetu te formiranju RTV Herceg-Bosne.
"Razgovarali smo o vrućim temama, oživljavanju trećeg entiteta. Čović mi je rekao da Hrvati ne kane praviti treći entitet i jedino loša bošnjačka politika ih može okrenuti u tom smjeru. Što se tiče kanala Herceg-Bosne, imamo 100 kanala, pa neka to bude eto i 101., rekao je Izetbegović o ovoj temi.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#67096 Re: SDA-All about
Od kuda tebi da tvrdis ovo?cassius wrote: ↑11/09/2021 00:13hahah kakav lik vodi bošnjake. Može sve, hajde šta fali i 101. kanal , nek mu promjene i ime u Tv Ustaša. Nema to veze nikakve.Bossona wrote: ↑10/09/2021 17:38
![]()
On mozda vodi dio Bosnjaka, ali ne sve i ne vecinu.
Smanji malo.
-
bumerangss
#67097 Re: SDA-All about
A stvarno ko je odobrio i potpisao blokadu ulice Zelenih beretki kad je bilo vjenčanje u Hotelu Evropa?
Mogu lu i ja kad se budem ženio, ako budem imao love za taj hotel, tražiti da se blikira ulica?
Mogu lu i ja kad se budem ženio, ako budem imao love za taj hotel, tražiti da se blikira ulica?
-
Labirint
#67098 Re: SDA-All about
Možeš ako ti kum bude predsjednik neke države ili takva "sticena osoba". On je njima idealno poslužio da realizuju ono što su zamislili, da nije bilo Erdoana malo teze bi se opravdalo toliko bahanalisanje sa obezbjedjenjima a ovako ispao je kao odličan paravan. Uostalom već viđeno na milion primjera, porodica Živković je mnoge "volove zaklala" zarad kile bubrega njihovog zadovoljstva...bumerangss wrote: ↑11/09/2021 06:58 A stvarno ko je odobrio i potpisao blokadu ulice Zelenih beretki kad je bilo vjenčanje u Hotelu Evropa?
Mogu lu i ja kad se budem ženio, ako budem imao love za taj hotel, tražiti da se blikira ulica?![]()
- pici
#67099 Re: SDA-All about
pa vodi cim se sastaje sa "legitimnim predstavnicima " srba i hrvata... u skupstini sa satelitima sa bosnjacke strane ima dovoljno ruku da sa ostale dvije etnicke grupacije izglasa sta im je qurcu cejf... i tako vec 30 godina...Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑11/09/2021 06:11Od kuda tebi da tvrdis ovo?
On mozda vodi dio Bosnjaka, ali ne sve i ne vecinu.
Smanji malo.![]()
- pici
#67100 Re: SDA-All about
qurČenje i turČenje...Labirint wrote: ↑11/09/2021 07:33Možeš ako ti kum bude predsjednik neke države ili takva "sticena osoba". On je njima idealno poslužio da realizuju ono što su zamislili, da nije bilo Erdoana malo teze bi se opravdalo toliko bahanalisanje sa obezbjedjenjima a ovako ispao je kao odličan paravan. Uostalom već viđeno na milion primjera, porodica Živković je mnoge "volove zaklala" zarad kile bubrega njihovog zadovoljstva...bumerangss wrote: ↑11/09/2021 06:58 A stvarno ko je odobrio i potpisao blokadu ulice Zelenih beretki kad je bilo vjenčanje u Hotelu Evropa?
Mogu lu i ja kad se budem ženio, ako budem imao love za taj hotel, tražiti da se blikira ulica?![]()