L
M
A
O
Moderator: O'zone
Pitaj familije preminulih.
Pa nista onda nek budu zatvoreni jos 10 godina... Od svega ce se umirati ali od korone ne smije
Capljina74 wrote: ↑07/09/2021 00:55 Budva večeras krcata. Stari grad pun.
Niko ne nosi maske. Ruskinje najmanje.
Nadisah se na ovom odmoru.
Inace tu gdje zivis moras nosati masku? Ne mozes disati cist vazduh i to?Capljina74 wrote: ↑07/09/2021 00:55 Budva večeras krcata. Stari grad pun.
Niko ne nosi maske. Ruskinje najmanje.
Nadisah se na ovom odmoru.
u mene mi dajiđić od žene mi i njene snahe umene kae rofl lmfao i udre po fps
Ti ćeš iz Engleske nama u BiH objašnjavati kako trebamo da razmišljamo.
ti si meni na blok
Ili kao neko ko se nije vakcinisao a ne sve nacine fura agendu vakcinacije. Svako pola godine.jeza u ledja wrote: ↑06/09/2021 23:43Lol mislio sam na Tucker Carlsona i slicne prodavace magle.Naslovnica wrote: ↑06/09/2021 21:50
Ako si mislio na mene, nije isto.
Ukratko, kažu ti da se (re)vakcinišeš, da ćeš biti zaštićen, da ćeš zaštititi druge, da vakcina 100% spriječava hospitalizaciju i smrtne ishode, da je vakcinalni imunitet superioran, itd....
Pa se vakcinišem u najboljoj namjeri, nedugo nakon toga se ispostavi da sve i nije baš onako kako su govorili.
Doduše, vakcina u određenoj mjeri zaista štiti od hospitalizacije, od smrtnog ishoda štiti skoro pa 100%, mada imunitet rapidno opada, i dalje mogu prenositi virus na druge, ispostavi se da je imunitet koji sam stekao nakon što sam prebolovao koronu višestruko bolji od 2 Pfizera, itd.
Na stranu to što nikome nisam rekao da se ne vakciniše, ali itekako pljujem po magičnoj vakcini koja je mnogo toga obećavala, uradila sve preko svog marketinga i lobija da sjebe konkurenciju u vidu AZ, i direktno utjecala na mnoge ljude da (neopravdano) ne žele niti jednu drugu vakcinu osim Pfizera.
Pa ljudi koji ovo čitaju samostalno mogu zaključiti ko je ovdje dvoličan i licemjeran.
![]()
Koje ba mucenje kod nas u Australiji, evo ni ja ni zena nismo nikad prestali raditi. Doduse ne moze se landarati ali hajd da se malo i dahne od ovih silnih preseravanja. Doduse pokusava se podijeliti malo ovaj radnicka od ovih tzv. bogatih zona ali i iskihace oni to na kraju. A bilo je vrijeme da nas malo opali ali daleko je ovo od mucenja.Jedini je problem ako ti bas zapne da moras napustiti drzavu trenutno (ako ti neko umre od familije ne do bog) i nije bas lako ali izdrzace se i ovo. Ovim lokalcima ja se smijem, koje Rajvosa prezivio ovo je sada je obicna zajebancija, umre koji starohan i po koji hafifni/a i to je to. Uredno vakcinisani i cekamo open season...Fino je i vidjeti da nema onih zutih gmazova nisi mogao dahnuti od njih zadnjih 10-tak godina. Drzava uredno placa ovima koji su izgubili posao 750 larado sedmicno dok belaj ne prodje, ko me opao business preko 30% takodje dobija pomoc od drzave zavisno koliko zaposlenih su imali. Eto toliko o rahat patnji u ovoj nasoj hermit drzavi. Do danas umrlo 1044 ljudi od pocetka pandemije.
ma kako to, zna Bošnjo bolje
LOL koja gomila gluposti.

Exo-CD24spinel_ wrote: ↑07/09/2021 07:34 https://www.blic.rs/vesti/drustvo/sve-o ... ek/37xgeje
Kaze 4 faze ispitivanja mora da prodje. A vakcina je prosla NULA faza, odmah hitna upotreba.![]()
A da ne uporedujemo, kvalitet zdravstva Bih i Australije. Plus sto se kod nas ne postuju nikakve mjere odavno.ja71 wrote: ↑07/09/2021 08:34LOL koja gomila gluposti.
Inace, mi smo na "slavnom" 3. mjestu po smrtnosti u svijetu
Australija je na 169. mjestu od 176
Izvor:
https://www.worldometers.info/coronavirus/

Da li vakcine "proizvedu" onaj celijski imunitet ili je kod vakcina sve povezano sa nivoem antitijela?splinter wrote: ↑07/09/2021 08:53 Evo još malo o Pfizer cjepivima.
Not Great, Not Terrible.
"80% Immunity Against COVID-19 Fades Within 6 Months After Receiving Pfizer’s Vaccine Shot, Study Shows"
https://www.thehealthsite.com/news/80-i ... ws-835992/
Proizvode. Pogotovu mRNA vakcine.laik1981 wrote: ↑07/09/2021 08:55Da li vakcine "proizvedu" onaj celijski imunitet?splinter wrote: ↑07/09/2021 08:53 Evo još malo o Pfizer cjepivima.
Not Great, Not Terrible.
"80% Immunity Against COVID-19 Fades Within 6 Months After Receiving Pfizer’s Vaccine Shot, Study Shows"
https://www.thehealthsite.com/news/80-i ... ws-835992/