Novi Izborni zakon BiH
-
DonieBrasco
#2826 Re: Novi Izborni zakon BiH
Oktobar - novembar, nesto se mora desiti po pitanju IZ ako zele promjenu istog tokom 2022. !
- vee-jay
#2827 Re: Novi Izborni zakon BiH
Zavisi sta definises pod "bosnjacka politika".Novak20 wrote: ↑08/09/2021 14:56 Kada malo vratim film unatrag, vidim da se bošnjačka politika debelo za.ebala u Mostaru. Pristali su na Čovićevu igru, potpisali izmjene IZ, glasali svi redom za izmjene IZ po etničkim i teritorijalnim principima.
Pride, potpisali i nastavak u tom pravcu umjesto da su privremeno žrtvovali "pijuna" i insistirali na izborima u Mostaru na istom principu kao u drugim gradovima da pokažu principijalnost i ozbiljnost svoje "građanske" politike. Taman ih nešto kratkoročno i ne nužno koštalo.
Nisu se tada bunili ni Komšić ni drugi "građani" nego su podigli ručice za izmjene IZ u Mostaru, a sada kmeče naglas i prijete da će iznijeti loptu sa terena ako utakmica krene u krivom smjeru.
Ako mislis na SDA, koja je napravila dogovor sa HDZom -- onda se ona nije ni milimetra zahebala.
Izbori u Mostaru su prosli upravo onako kako su HDZ i SDA planirali, uz pomoc DFa i Cede Jovanovica.
-
Novak20
#2828 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pod bošnjačkom politikom podrazumijevam sve ono što predstavlja Bošnjake u DN i Parlamentu BiH, a u stanju je da izglasa izmjene zakona kao što je bio slučaj Izmjena izbornog zakona 2020. vezano za Mostar.vee-jay wrote: ↑08/09/2021 18:35Zavisi sta definises pod "bosnjacka politika".Novak20 wrote: ↑08/09/2021 14:56 Kada malo vratim film unatrag, vidim da se bošnjačka politika debelo za.ebala u Mostaru. Pristali su na Čovićevu igru, potpisali izmjene IZ, glasali svi redom za izmjene IZ po etničkim i teritorijalnim principima.
Pride, potpisali i nastavak u tom pravcu umjesto da su privremeno žrtvovali "pijuna" i insistirali na izborima u Mostaru na istom principu kao u drugim gradovima da pokažu principijalnost i ozbiljnost svoje "građanske" politike. Taman ih nešto kratkoročno i ne nužno koštalo.
Nisu se tada bunili ni Komšić ni drugi "građani" nego su podigli ručice za izmjene IZ u Mostaru, a sada kmeče naglas i prijete da će iznijeti loptu sa terena ako utakmica krene u krivom smjeru.
Ako mislis na SDA, koja je napravila dogovor sa HDZom -- onda se ona nije ni milimetra zahebala.
Izbori u Mostaru su prosli upravo onako kako su HDZ i SDA planirali, uz pomoc DFa i Cede Jovanovica.
Da su silni mudraci koji su glasali za Komšića kojim slučajem glasali i za DF, isti bi bio jači od SDA i onda bi DF predstavljao bošnjačku politiku u zakonodavnoj vlasti.
Ali eto...shuknulo se Hrvatima.
-
90minut
#2829 Re: Novi Izborni zakon BiH
Nije se razmišljalo na taj nacin niko ne bi glasao za Komsica da je Covic šutio i uvjeren sam da bi opet pobjedio.Novak20 wrote: ↑08/09/2021 22:10Pod bošnjačkom politikom podrazumijevam sve ono što predstavlja Bošnjake u DN i Parlamentu BiH, a u stanju je da izglasa izmjene zakona kao što je bio slučaj Izmjena izbornog zakona 2020. vezano za Mostar.
Da su silni mudraci koji su glasali za Komšića kojim slučajem glasali i za DF, isti bi bio jači od SDA i onda bi DF predstavljao bošnjačku politiku u zakonodavnoj vlasti.
Ali eto...shuknulo se Hrvatima.![]()
Međutim kad pricas protiv bošnjaka svako malo kad ideš kao ker da proslavljaš dan Rs-a onda dobiješ rekordne brojke.
I glasacemo opet.
- vee-jay
#2830 Re: Novi Izborni zakon BiH
Nije se shuknulo Hrvatima nego HDZu.Novak20 wrote: ↑08/09/2021 22:10Pod bošnjačkom politikom podrazumijevam sve ono što predstavlja Bošnjake u DN i Parlamentu BiH, a u stanju je da izglasa izmjene zakona kao što je bio slučaj Izmjena izbornog zakona 2020. vezano za Mostar.
Ali eto...shuknulo se Hrvatima.![]()
Shuknulo se i SDAu -- samo sto su ovi uspjeli da ukradu par hiljada glasova potrebnih za pobjedu.
HDZ, koliko god krao, nije mogao ukrasti 100k glasova.
... ko me natjera da ulazim u diskusiju sa tobom
-
Novak20
#2831 Re: Novi Izborni zakon BiH
SDA 250 k glasova, Komšić 225 k glasova, DF 95 k glasova. Sad igraju oko SDA stola tražeći mrvice i kevću na koga ih SDA napucika.
Nema veze je li to HDZ ili SDP/NiP/NS.
-
BAK-eV
#2832 Re: Novi Izborni zakon BiH
Vala bas!Novak20 wrote: ↑08/09/2021 14:56 Kada malo vratim film unatrag, vidim da se bošnjačka politika debelo za.ebala u Mostaru. Pristali su na Čovićevu igru, potpisali izmjene IZ, glasali svi redom za izmjene IZ po etničkim i teritorijalnim principima.
Onda bi HDZ rekao, moramo prihvatiti gradjanski koncept na nivou Federacije ako smo vec pristalo na to u Mostaru.
Jasta bi!
Rekli bi, da su to dva nivoa, koja se ne mogu stavljati u istu ravan, da je nacelo konstitutivnosti iznad svega ....
I na kraju bi opet blokirali sve, kao i do sada.
Onda bi ti dosao ovdje i rekao, da su se Bosnjaci zeznuli za Mostar jer su trebali ... nesto trece....
- Kolinda
#2833 Re: Novi Izborni zakon BiH
Tko i što blokira? Deder pojasni da i mi znamo...BAK-eV wrote: ↑09/09/2021 12:21Vala bas!Novak20 wrote: ↑08/09/2021 14:56 Kada malo vratim film unatrag, vidim da se bošnjačka politika debelo za.ebala u Mostaru. Pristali su na Čovićevu igru, potpisali izmjene IZ, glasali svi redom za izmjene IZ po etničkim i teritorijalnim principima.
Onda bi HDZ rekao, moramo prihvatiti gradjanski koncept na nivou Federacije ako smo vec pristalo na to u Mostaru.
Jasta bi!
Rekli bi, da su to dva nivoa, koja se ne mogu stavljati u istu ravan, da je nacelo konstitutivnosti iznad svega ....
Onda bi ti dosao ovdje i rekao, da su se Bosnjaci zeznuli za Mostar jer su trebali ... nesto trece....
Onoliko koliko ja znam da hrvatski klub u DN FBIH ima većinu dok klub Bošnjaka nema, kako onda napraviti vladu FBIH?
Last edited by Kolinda on 09/09/2021 12:34, edited 1 time in total.
- studiorum_tuzlaensis
#2834 Re: Novi Izborni zakon BiH
mjeseci lete, izbornog zakona nema, a komshic se za kandidaturu sprema

- Kolinda
#2835 Re: Novi Izborni zakon BiH
Puno sreće i zdravlja mu želimo, još jedna vaša pobjedastudiorum_tuzlaensis wrote: ↑09/09/2021 12:34 mjeseci lete, izbornog zakona nema, a komshic se za kandidaturu sprema![]()
![]()
- studiorum_tuzlaensis
#2836 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pobjeda je svaki UZPovac koji napusti djedovinu i proda zemlju. A tiha voda brijegove valja.

Zato, braćo rvati, kupajmo se u nefunkcionalnosti i uživajmo u blagodatima BiH.
-
BAK-eV
#2837 Re: Novi Izborni zakon BiH
Eto ti RS pa vidi.
Srbi su dobili maltene najvise prava, terorije, vlasti u ovoj drzavi ali opet im malo.
Ono sto oni blokiraju to radi i HDZ koliko moze i gdje moze.
I tako ce biti do Sudnjeg dana, sve dok postoji ova drzava i Bosnjaci u njoj bez obzira na politicko uredjenje, IZ ....
- studiorum_tuzlaensis
#2838 Re: Novi Izborni zakon BiH
Zato lijepi status quo.
- studiorum_tuzlaensis
#2839 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ne smeta mi šahovnica u grudama ni Posusju, kao što mi ne smeta naš član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. LJILJAN ŽELJKO KOMŠIĆ

-
DonieBrasco
#2840 Re: Novi Izborni zakon BiH
Znaci izborni zakon po zelji Covica i HDZ-a ili nema BiH ?
A sta cemo sa Sejdice, Fincije, sta cemo sa EU vrijednostima i demokratijom ?

A sta cemo sa Sejdice, Fincije, sta cemo sa EU vrijednostima i demokratijom ?
- seoBIH
#2841 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ovaj ljugavac će me natjerati da opet glasam za smrdu komšića. Imam osjećaj da to namjerno radi, bolje zatezati naredne 4 godineČović: Ne bude li legitimnog predstavljanja, neće biti ni Bosne i Hercegovine
- Kolinda
#2842 Re: Novi Izborni zakon BiH
Tko su UZPovci? Što znači rvati?studiorum_tuzlaensis wrote: ↑09/09/2021 12:40 Pobjeda je svaki UZPovac koji napusti djedovinu i proda zemlju. A tiha voda brijegove valja.![]()
- studiorum_tuzlaensis
#2843 Re: Novi Izborni zakon BiH
Kolinda wrote: ↑09/09/2021 15:02Tko su UZPovci? Što znači rvati?studiorum_tuzlaensis wrote: ↑09/09/2021 12:40 Pobjeda je svaki UZPovac koji napusti djedovinu i proda zemlju. A tiha voda brijegove valja.![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2844 Re: Novi Izborni zakon BiH
pogriješio je pajdo
ostaju uhljebi i hdz simpatizeri i hardko uzp... s njima se neće lako moći
odlaze multietnički hrvati iz tuzle i sarajeva i ostatka od 23%
uskoro više nema priče o obiteljskim prijateljima hrvatima i čestitanja blagdana susdjeima... kad babe pomru gotovo zatvara se butik
ostaju samo 3 nacionalne teritorije
ljudi koji se danas rode prvog pripadnika druge nacje će vidjeti preko slika ili na univerzitetu bajo
i to AKO
ostaju uhljebi i hdz simpatizeri i hardko uzp... s njima se neće lako moći
odlaze multietnički hrvati iz tuzle i sarajeva i ostatka od 23%
uskoro više nema priče o obiteljskim prijateljima hrvatima i čestitanja blagdana susdjeima... kad babe pomru gotovo zatvara se butik
ostaju samo 3 nacionalne teritorije
ljudi koji se danas rode prvog pripadnika druge nacje će vidjeti preko slika ili na univerzitetu bajo
i to AKO
- studiorum_tuzlaensis
#2845 Re: Novi Izborni zakon BiH
ostaju uhljebi i stari izborni zakoni, tako je, štaš
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2846 Re: Novi Izborni zakon BiH
najmlađi hrvat za pokazivanje u sarajevu ima 75 godina jel tako?
i nije iz sarajeva...
ja ne znam mlađeg
ima li komšić zamjenu?
nema
meni je to propast građanštine i proposabstva
koliko godina ima slavo kukić?
martina?
ima li ijedan mladi hrvat za pokaz
samo neki ratni likovi ostali...koji polaku umiru... zaboravljaju ih ili ne predstavljaju više nikakvu političku snagu
i nije iz sarajeva...
ja ne znam mlađeg
ima li komšić zamjenu?
nema
martina?
samo neki ratni likovi ostali...koji polaku umiru... zaboravljaju ih ili ne predstavljaju više nikakvu političku snagu
-
pinkman
#2847 Re: Novi Izborni zakon BiH
Borisa FalatarBlack swan wrote: ↑09/09/2021 15:38 najmlađi hrvat za pokazivanje u sarajevu ima 75 godina jel tako?
i nije iz sarajeva...
ja ne znam mlađeg
ima li komšić zamjenu?
nema
martina?
- studiorum_tuzlaensis
#2848 Re: Novi Izborni zakon BiH
naći ćemo već jednom, pa nećemo o5 EDIMA FEJZIĆA poturat 
Ima i Boriša, mirni sa hrvatima za pokaz do 2050, ELLHAMDULILLAH.
Ima i Boriša, mirni sa hrvatima za pokaz do 2050, ELLHAMDULILLAH.
-
El_comadante
#2849 Re: Novi Izborni zakon BiH
kako je krenulo ovaj Schmidt će donjeti IZ po želji HDZa.
-
El_comadante
#2850 Re: Novi Izborni zakon BiH
evo recimo klub Hrvata u DN Federacije neče da predloži kandidata za predsjenika Federacije. da li je to blokada?Kolinda wrote: ↑09/09/2021 12:32Tko i što blokira? Deder pojasni da i mi znamo...BAK-eV wrote: ↑09/09/2021 12:21
Vala bas!
Jasta bi!
Onoliko koliko ja znam da hrvatski klub u DN FBIH ima većinu dok klub Bošnjaka nema, kako onda napraviti vladu FBIH?