To znaju ovi koji su u NIPU jeli ili nije u sukobu interesa...
Narod i Pravda (Konakovic)
-
Emiremir33
#15351 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
-
PM72
#15352 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
I ja sam veteran,rođeni sarajlija kao i moje pranane i predede pa to ne koristim kao žalopojku što ne vozam Q7 i nemam stan na Skenderiji.Styling wrote: ↑05/09/2021 17:44Moj otac i moj muz su veterani, takodje, a ja sam civilna ratna veteranka koja je rodila dvoje djece u ratu. I jako sam fino vaspitana i kulturna. Da li me to izdvaja od drugih? Ili to treba da sluzi kao neko opravdanje?
To sto si naveo ne znaci da nije namazana. Osoba koja ucjenjuje stranku odlaskom u drugu stranku da bi progurala muza ili nekoga svog na izbornoj listi ne zasluzuje nikakvo postovanje.
Ja sam dao komentar da je cura na svom mjestu,odgojena i vaspitana,otac i majka čestiti i fini ljudi.Ja da imam priliku ne da bih ucjenjivao stranku nego bi u inat promjenio i entitet ,samo da ih sjebem.A šta ćeš ti ili peti,deseti misliti o tome
Što bi reko onaj dedo za koronu - i qrac me zaboli
- Styling
#15353 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Meni ni iz dzepa ni u dzep. Zaboli me uho. Samo takvi potezi govore o njenom karakteru. Mene zajbat nece niti moze. Opet ti kazem, to sto je fina i upitna ne znaci da nije namazana.PM72 wrote: ↑05/09/2021 19:52I ja sam veteran,rođeni sarajlija kao i moje pranane i predede pa to ne koristim kao žalopojku što ne vozam Q7 i nemam stan na Skenderiji.Styling wrote: ↑05/09/2021 17:44
Moj otac i moj muz su veterani, takodje, a ja sam civilna ratna veteranka koja je rodila dvoje djece u ratu. I jako sam fino vaspitana i kulturna. Da li me to izdvaja od drugih? Ili to treba da sluzi kao neko opravdanje?
To sto si naveo ne znaci da nije namazana. Osoba koja ucjenjuje stranku odlaskom u drugu stranku da bi progurala muza ili nekoga svog na izbornoj listi ne zasluzuje nikakvo postovanje.
Ja sam dao komentar da je cura na svom mjestu,odgojena i vaspitana,otac i majka čestiti i fini ljudi.Ja da imam priliku ne da bih ucjenjivao stranku nego bi u inat promjenio i entitet ,samo da ih sjebem.A šta ćeš ti ili peti,deseti misliti o tome![]()
-
PM72
#15354 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ako je namazana znači da nije glupa i da je ne mogu koristit ko krpu.Ja to pozdravljam.
- Styling
#15355 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
To znaci da joj ja ne vjerujem jer ce ucjenama pokusavati da postigne svoje ciljeve i da gura svoje. To znaci da nije tu zbog stranke i naroda nego zbog sebe.Takva osoba, recimo, od mene ne slijedecim izborima nece dobiti glas.
-
PM72
#15356 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jesi li ti svjestan da se zaokruživanjem nečijeg imena boriš da njemu bude dobro a ne tebi?
- drug_profi
#15357 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Opet vama nije jasno da se u politiku ne ide zbog naroda vec radi sebe.
A onda je nas posao da biramo među takvima one koji bi pored sebe, uradili nesto i za nas.
A onda je nas posao da biramo među takvima one koji bi pored sebe, uradili nesto i za nas.
- drug_profi
#15359 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Prilicno malo u nekim partijama, a u drugim nimalo.
-
Emiremir33
#15360 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Tu leži problem većina ih ulazi u politiku radi sebe ,što se do sad godinama pokazivalo kao tačno.drug_profi wrote: ↑05/09/2021 20:15 Opet vama nije jasno da se u politiku ne ide zbog naroda vec radi sebe.
-
mirza_15
#15361 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ima ljudi koji su ušli u politiku iako im to nije trebalo. Ostvareni u životu i bez finansijskog interesa. Jedini razlog je bio da pokušaju mijenjati stanje u društvu. Sada je pitanje koliko jedan pojedinac ili više njih može učiniti, a onda je pitanje, pored časnih namjera, imaju li kvalitet. I onda kada uđu i počnu da se valjaju u blatu, izloženi pritiscima i spinovanjima političkih protivnika i raznih botova, upitaju se "što je meni ovo trebalo?". Teško je i nači kvalitetan kadar, a da je spreman da se upusti u valjamje u tom blatu. Evo ministar u vladi KS mislim da ima oko, ili nešto više od 3k KM. Čovjek koji je kapacitet za ministra i ostvaren u svom poslu vjerovatno zarađuje barem toliko, a nema pritisak, i nije izložen kritici javnog mijenja. Da ne ulazimo sada u domen kriminala i korištenja pozicije u vlasti za ostvarivanje dodatnog profita i ličnih interesa. To je posebna tema.
-
mirza_15
-
Hakiz
#15363 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Zaboravljaš ego.mirza_15 wrote: ↑05/09/2021 21:22 Ima ljudi koji su ušli u politiku iako im to nije trebalo. Ostvareni u životu i bez finansijskog interesa. Jedini razlog je bio da pokušaju mijenjati stanje u društvu. Sada je pitanje koliko jedan pojedinac ili više njih može učiniti, a onda je pitanje, pored časnih namjera, imaju li kvalitet. I onda kada uđu i počnu da se valjaju u blatu, izloženi pritiscima i spinovanjima političkih protivnika i raznih botova, upitaju se "što je meni ovo trebalo?". Teško je i nači kvalitetan kadar, a da je spreman da se upusti u valjamje u tom blatu. Evo ministar u vladi KS mislim da ima oko, ili nešto više od 3k KM. Čovjek koji je kapacitet za ministra i ostvaren u svom poslu vjerovatno zarađuje barem toliko, a nema pritisak, i nije izložen kritici javnog mijenja. Da ne ulazimo sada u domen kriminala i korištenja pozicije u vlasti za ostvarivanje dodatnog profita i ličnih interesa. To je posebna tema.
-
Patton44
#15364 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Aljosin Press: Ugledni Bosnjaci koji smetaju Mulahusicu.
Ivana Maric,Vera Arnautovic,Dragan Stevanovic,E.Konakovic,A.Campara,M.Osmovic.....
Ceraj ovo kifla pod hitno iz NIP-a
Ivana Maric,Vera Arnautovic,Dragan Stevanovic,E.Konakovic,A.Campara,M.Osmovic.....
Ceraj ovo kifla pod hitno iz NIP-a
-
Login7777
#15365 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja ugleda i kurca 
- joint union
#15366 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa jest, fali tu puuuno optuznica za kriminal i pronevjere, da bi bio ugledan kroz SDA naocare...
- Styling
#15367 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ovdje se moram složiti s tobom.mirza_15 wrote: ↑05/09/2021 21:22 Ima ljudi koji su ušli u politiku iako im to nije trebalo. Ostvareni u životu i bez finansijskog interesa. Jedini razlog je bio da pokušaju mijenjati stanje u društvu. Sada je pitanje koliko jedan pojedinac ili više njih može učiniti, a onda je pitanje, pored časnih namjera, imaju li kvalitet. I onda kada uđu i počnu da se valjaju u blatu, izloženi pritiscima i spinovanjima političkih protivnika i raznih botova, upitaju se "što je meni ovo trebalo?". Teško je i nači kvalitetan kadar, a da je spreman da se upusti u valjamje u tom blatu. Evo ministar u vladi KS mislim da ima oko, ili nešto više od 3k KM. Čovjek koji je kapacitet za ministra i ostvaren u svom poslu vjerovatno zarađuje barem toliko, a nema pritisak, i nije izložen kritici javnog mijenja. Da ne ulazimo sada u domen kriminala i korištenja pozicije u vlasti za ostvarivanje dodatnog profita i ličnih interesa. To je posebna tema.
- Styling
#15368 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nema tu međusobnih trvenja. Znam što znam. Ucijenila je vrh stranke da bi Silvijo bio na broju 5 na listi za opštinu. I jedva je ušao u Vijeće. Čak je bio i dio tima za selekciju ljudi za opštinsku listu a sam sebe stavio na listu. Sukob interesa ko kuća. Sada ga je progurala za potpredsjednika opštinskog povjereništva.Sarajmen wrote: ↑06/09/2021 08:08Ja imam ali se postavljam kao da nemam, da pročitam ima li zaista argumenata za tvrdnju o sukobu interesa supružnika Kristić iz političkog subjekta Narod i Pravda.
Branka je majka i svekrva, radila je kao medicinski radnik tokom barbarske opsade grada. Dejan je brat i morao je proći sigurnosne provjere prije zasnivanja radnog odnosa u državnoj instituciji. Čista je to porodica koliko ja znam, pa bi me eventualne inkriminacije ili optužbe nekako dotakle lično, štajaznam zašto.
Za respektabilan broj pokrenutih inicijativa od strane Danijele Kristić , jedni ih nisu ni pročitali bar naslovom, mali dio jeste i niti za jednu da se izjasni da je u redu i korisna za društvanu zajednicu ili određenu kategoriju stanovništva. Hrak, pljuc, trt-mrt... ha haha hehe he u izobilju.
A traženih argumenata ili nema ili nisu za foruma.
U šta se to pretvarate dok dvije trećine energije trošite na međusobna trvenja i nesuglasice. Jeste li svjesni da sa preostalom trećinom energije nemate nikakve šanse sa organizovanom mafijom unutar političkog sistema na nivou jednog kantona.
Kada osoba jednom krene sa ucjenama, neće stati. Koliko je stranka spremna da to trpi vidjećemo. Jedva čekam da vidim na kojem će mjestu ona biti na kantonalnoj listi. Ili će biti nezadovoljna pa preći u Našu stranku, koja je već jednom zvala.
- addem
#15369 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Cestitam delicu sto je kupio sidro jedno na Bjelasnici i sto ce cetcorosjed jos jednu sezonu prespavati zaleđen na vrhu planine. Super rade ljudi.
-
mishic
#15370 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jedino moguće i najpravednije rješenje je: 1. Ograničiti nadležnost Doma narod i precizno definirati ncionalni interes čime bi se reducirale blokade
2. Da sva tri člana Predsjedništva biraju građani cijele BiH što bi uključilo i ostale ali i prisililo nacionalne
stranke da za člana Predsjedništva kandidiraju umjerenije ličnosti čime bi se napravio odmak od ovih
nacionalističkih ujdurmi i blokada ali i napravio iskorak ka građanskom društvu.
Svako drugo rješenje u sadašnjem omjeru snaga diskriminira određene skupine građana na nekom prostoru i produbljuje nacionalističko jazove među narodima. Ako Christian Schmidt ne podrži ovakvu opciju onda BiH ne ide u pravcu izgradnje građanskog društva nego se još dublje uvaljuje u nacionalističko blato koje u konačnici vodi u sukobe i raspad BiH.
2. Da sva tri člana Predsjedništva biraju građani cijele BiH što bi uključilo i ostale ali i prisililo nacionalne
stranke da za člana Predsjedništva kandidiraju umjerenije ličnosti čime bi se napravio odmak od ovih
nacionalističkih ujdurmi i blokada ali i napravio iskorak ka građanskom društvu.
Svako drugo rješenje u sadašnjem omjeru snaga diskriminira određene skupine građana na nekom prostoru i produbljuje nacionalističko jazove među narodima. Ako Christian Schmidt ne podrži ovakvu opciju onda BiH ne ide u pravcu izgradnje građanskog društva nego se još dublje uvaljuje u nacionalističko blato koje u konačnici vodi u sukobe i raspad BiH.
-
Patton44
-
STARx
#15372 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mislim da je o ovome rijec.
https://www.faktor.ba/vijest/tahir-hamz ... dapi/80946
-
Milenkov buraz
#15373 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dobro je li to sva zamjerka "da je namazana", ima li šta konkretno da je zajebala?Styling wrote: ↑05/09/2021 19:54Meni ni iz dzepa ni u dzep. Zaboli me uho. Samo takvi potezi govore o njenom karakteru. Mene zajbat nece niti moze. Opet ti kazem, to sto je fina i upitna ne znaci da nije namazana.PM72 wrote: ↑05/09/2021 19:52
I ja sam veteran,rođeni sarajlija kao i moje pranane i predede pa to ne koristim kao žalopojku što ne vozam Q7 i nemam stan na Skenderiji.
Ja sam dao komentar da je cura na svom mjestu,odgojena i vaspitana,otac i majka čestiti i fini ljudi.Ja da imam priliku ne da bih ucjenjivao stranku nego bi u inat promjenio i entitet ,samo da ih sjebem.A šta ćeš ti ili peti,deseti misliti o tome![]()
-
Patton44
#15374 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Tako je gospodine Smit. Samo Covic moze predstavljat Hrvate u predsjednistvu.
Dodik ima djela koji ljudi nece il ne zele da vide,u kojim pokazuje drzavotvornost i pripadnost BiH.
Kad mi budemo vlast, drugacije cemo pricat s Dodikom i Covicem.
:pisnuo:Vakog hojrata tesko da ce vise bit.
Dodik ima djela koji ljudi nece il ne zele da vide,u kojim pokazuje drzavotvornost i pripadnost BiH.
Kad mi budemo vlast, drugacije cemo pricat s Dodikom i Covicem.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#15375 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Patton44 wrote: ↑08/09/2021 08:58 Tako je gospodine Smit. Samo Covic moze predstavljat Hrvate u predsjednistvu.
Kad mi budemo vlast, drugacije cemo pricat s Dodikom i Covicem.![]()
:pisnuo:Vakog hojrata tesko da ce vise bit.
SABOR U MOSTARU
Adil Osmanović emotivno govorio o saradnji HDZ-a i SDA: Bili smo i bit ćemo partneri