Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

EasyMan

#19251 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by EasyMan »

preselio na ahiret wrote: 07/09/2021 14:00
MensurM wrote: 07/09/2021 09:40

"Nije on njega htio ubiti, bilo je to naguravanje"
"Uginuo ti je Dženan, uskoro će i Arijana"
"Alisa je prostitutka"
"Alisa je 9. februara rekla imena ubica"
"Budnjo mi je rekao da mu je Žujo rekao da je Dženan udaren šipkom"
"Alisin muž je rekao da će me ubiti"
"Ja bih volio da upoznam policajca koji mi je rekao: Nemoj odustat, sve ti lažu."

Šta je zajedničko ovim tvrdnjama?
Da si ti debil. :mrgreen:
Imas li ti ogledalo kuci,pogledas li se ponekad?Jel vidis covjeka il majmuna al iskreno reci nemoj lagat.
Slagace 8)
carobnjak_N

#19253 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by carobnjak_N »

Jel Feraget ono opet hvalio sebe kako radi pro bono i da, ako neko od glupe mase ne zna sta to znaci, ponovio da nece pare . Jes se lik natovario svega mi, on se nece umiriti dok ga se negdje ne ustolici.
GAU8

#19254 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

Stoka kriminalna i nesposobna u sudstvu? Jeste.
Treba ih hitno rušiti? Treba.
Aljkavo su vodili i uništili između ostalog i slučaj ubistva Dženana Memića? Jesu.
Namjerno i aktivno krili dokaze i ubicu u slučaju Memić? Nisu.

To je moje mišljenje.
Tesla Edison

#19255 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Tesla Edison »

klix wrote: 06/09/2021 18:16
GAU8 wrote: 06/09/2021 18:09

Mislim da nisi u pravu.
Svjedoci, dokazi itd. ne moraju biti u sastavu optužnice.
Mogu se dostaviti i kasnije.
A kako će pripremiti odbranu onda?
Ima nešto što se zove izvođenje dokaza.

Dakle u optužnici stoji da si kriv za to i to, i da će tužilaštvo dokazati to i to, i to je dovoljno odbrani da se spremi. Također se navodi da će se neka okolnost dokazati sa toliko i toliko materijalnih dokaza i tim i tim svjedocima. Odabrana ima listu dokaza, ali ne i sadržaj istih. Ima listu svjedoka i iskaze, ali ne zna šta će oni reći na sudu, hoće li isto kao i u istrazi ili nešto drugo itd....

Recimo, navodi se dokaz vrećica sa drogom. Ok, to ima, ali na sudu se ta vrećica izvodi, svjedoku se pokazuje, i svjedok priča odakle je to, ko mu je dao ili kome je on to dao, šta je bilo poslije sa tim,.....itd itd.

Naravno, ako svjedok nikako ne ide u prilog odbrani, odbrana ga pokušava diskreditovati unakrsnim pitanjima. Pokušava otkriti sudu da li je lagao, da li je iskaz tačan i sl.

Poslije idu dokazi odbrane, koje odbrana izvodi kako bi anulirala dokaze odbrane, izvod svjedoke koji bi diskreditovati svjedoke optužnice,....

Na kraju idu završne riječi, u kojima i tužilaštvo i odbrana rezimiraju cijeli proces, ukazuju sudu bitne detalje na koje bi, po njihovom mišljenju, sud trebao da obrati pažnju, i koji dokazuju krivicu, ili oslobađaju optuženog.

Završnu riječ uvijek zadnji izgovara odbrana i optuženi.

Zato se zove pretres. Sve se izvede i onda se pretresa šta i kako, a Sud donosi odluku na osnovu izrečenog.
YouAreMyDestiny

#19256 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

Tesla Edison wrote: 08/09/2021 07:13
klix wrote: 06/09/2021 18:16
A kako će pripremiti odbranu onda?
Ima nešto što se zove izvođenje dokaza.

Dakle u optužnici stoji da si kriv za to i to, i da će tužilaštvo dokazati to i to, i to je dovoljno odbrani da se spremi. Također se navodi da će se neka okolnost dokazati sa toliko i toliko materijalnih dokaza i tim i tim svjedocima. Odabrana ima listu dokaza, ali ne i sadržaj istih. Ima listu svjedoka i iskaze, ali ne zna šta će oni reći na sudu, hoće li isto kao i u istrazi ili nešto drugo itd....

Recimo, navodi se dokaz vrećica sa drogom. Ok, to ima, ali na sudu se ta vrećica izvodi, svjedoku se pokazuje, i svjedok priča odakle je to, ko mu je dao ili kome je on to dao, šta je bilo poslije sa tim,.....itd itd.

Naravno, ako svjedok nikako ne ide u prilog odbrani, odbrana ga pokušava diskreditovati unakrsnim pitanjima. Pokušava otkriti sudu da li je lagao, da li je iskaz tačan i sl.

Poslije idu dokazi odbrane, koje odbrana izvodi kako bi anulirala dokaze odbrane, izvod svjedoke koji bi diskreditovati svjedoke optužnice,....

Na kraju idu završne riječi, u kojima i tužilaštvo i odbrana rezimiraju cijeli proces, ukazuju sudu bitne detalje na koje bi, po njihovom mišljenju, sud trebao da obrati pažnju, i koji dokazuju krivicu, ili oslobađaju optuženog.

Završnu riječ uvijek zadnji izgovara odbrana i optuženi.

Zato se zove pretres. Sve se izvede i onda se pretresa šta i kako, a Sud donosi odluku na osnovu izrečenog.
Dakle opet znaju, ko je i šta je u pitanju.
YouAreMyDestiny

#19257 Re: Slučaj Dženan Memić

carobnjak_N wrote: 08/09/2021 06:55 Jel Feraget ono opet hvalio sebe kako radi pro bono i da, ako neko od glupe mase ne zna sta to znaci, ponovio da nece pare . Jes se lik natovario svega mi, on se nece umiriti dok ga se negdje ne ustolici.
I opet spomenuo, kako je neko pucao ispred Murizove kuće i njegove vijendice.
YouAreMyDestiny

#19258 Re: Slučaj Dženan Memić

I još nije dozvolio glavnoj tužiteljici, da kaže nešto. Na kraju je žena izašla, vratila se, kada je završio.

Od toliko ubistava, samo porodica Memić ima priliku da pred skupštinom Kantona priča i priča...
Billy The Pljuc

#19259 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Billy The Pljuc »

Sabina Sarajlija je SDA igrač i već dovoljno kompromitovana da je se treba potjerati sa pozicije, zna se kako je došla na istu a zna se i kome račune polaže. Dok je takvih osoba, a nije ona sama u institucijama, mi se ničemu dobrom ne možemo nadati.

Evo samo jedan primjer, i pored zaprimljenih prijava i činjenica koje su isplivale u javnost (koje su vrlo lako dokazive), Tužilaštvo nije pokrenulo proces protiv Sebije Izetbegović i drugih, kako u slučaju male Nadin tako i u slučaju Sebijinog lažnog školovanja.

Mislim da samo ovo dovoljno govori samo za sebe, nešto što bi urgentno trebalo biti pokrenuto kako bi se odgovorni procesuirali i kaznili.

I šta treba, jednom takvom poslušniku da se uopšte daje riječ povodom bilo čega, i kada je govorila davala je nemušta objašnjenja i pravila se neupućenom, niđe veze.
GAU8

#19260 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

Podrška protestima s moje strane samo iz razloga što ovima gore treba pokazati zube.

Ali skriveni motivi koji stoje iza svega, i grupa koja to medijski gura...

Bojim se da će nam se to na kraju obiti o glavu.
YouAreMyDestiny

#19261 Re: Slučaj Dženan Memić

Pored toliko kriminala od strane SDA, baš na ovom slučaju da ih kače.
uglavnomja

#19262 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

GAU8 wrote: 08/09/2021 06:56
Stoka kriminalna i nesposobna u sudstvu? Jeste.
Treba ih hitno rušiti? Treba.
Aljkavo su vodili i uništili između ostalog i slučaj ubistva Dženana Memića? Jesu.
Namjerno i aktivno krili dokaze i ubicu u slučaju Memić? Nisu.

To je moje mišljenje.
:thumbup:
cabej

#19263 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by cabej »

teško nama ako tražeći pravdu u pravosuđu, dočekamo da nam pravdu skroje Avaz, Pressmedia i Facetv.
GAU8

#19264 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

klix wrote: 08/09/2021 08:44 Pored toliko kriminala od strane SDA, baš na ovom slučaju da ih kače.
Neka ih kače što se mene tiče.
Od nečega se mora krenuti.

Kako rekoh, mene samo brinu sumnjivi lični interesi pojedinaca i kolateralne žrtve kojh će biti.
YouAreMyDestiny

#19265 Re: Slučaj Dženan Memić

GAU8 wrote: 08/09/2021 09:31
klix wrote: 08/09/2021 08:44 Pored toliko kriminala od strane SDA, baš na ovom slučaju da ih kače.
Neka ih kače što se mene tiče.
Od nečega se mora krenuti.

Kako rekoh, mene samo brinu sumnjivi lični interesi pojedinaca i kolateralne žrtve kojh će biti.
Neka kače, ali ima toliko većih stvari.
GAU8

#19266 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

Relativizacija je opasna stvar.

Slažem se sa tobom, ali ne treba relativizirati.

Možda je emocija jači okidač od razuma.

A nema se puno toga izgubiti.
carobnjak_N

#19267 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by carobnjak_N »

Sad ce biti prica nije vise samo Dalida Burzic, nego i Sabina Sarajlija i ko god ne uradi ono sto je ovaj uhljup Feraget smislio.
Lik ce srusiti i ovo malo sistema sto postoji uz pomoc ambasada. Pa nadji slucaj stvarne korupcije i kriminala u institucijama, pa onda dizi dreku, a ne ovako hvatati duhove i dizati graju oko necega gdje nemas ni motiv, ni jasnu sliku . Nego ovo ti je kao fenomen "piramida" ,( on meni nema piramida!) i Torabija kod nase neuke svjetine gdje ih neki prevaranti dizu na noge.
i agree

#19268 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by i agree »

carobnjak_N wrote: 08/09/2021 11:18 Sad ce biti prica nije vise samo Dalida Burzic, nego i Sabina Sarajlija i ko god ne uradi ono sto je ovaj uhljup Feraget smislio.
Nema tu ko sta smisljat slucaj je star puno godina i svako ko hoce moze ga rjesit a ne produzavat agoniju.Sto ga doticna nije zavrsila i sto se oglusavala na pisma za prijem Memica?
Supljiras bezveze...
Tacno se vidi da navijas za Mutape.
GAU8

#19269 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

Mutapi su samo kolateralna šteta. Jer pravi krivac nije pronađen.
i agree

#19270 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by i agree »

GAU8 wrote: 08/09/2021 11:30 Mutapi su samo kolateralna šteta. Jer pravi krivac nije pronađen.
Nisu,ako je zijo baja mora znat ko mu je napao djete,sto suti?
uglavnomja

#19271 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

i agree wrote: 08/09/2021 11:20
carobnjak_N wrote: 08/09/2021 11:18 Sad ce biti prica nije vise samo Dalida Burzic, nego i Sabina Sarajlija i ko god ne uradi ono sto je ovaj uhljup Feraget smislio.
Nema tu ko sta smisljat slucaj je star puno godina i svako ko hoce moze ga rjesit a ne produzavat agoniju.Sto ga doticna nije zavrsila i sto se oglusavala na pisma za prijem Memica?
Supljiras bezveze...
memici odavno ne idu da ih neko "primi" nego gdje god odu oni su domacini, nedodirljivi i autoritativni, koji drze monologe, politiccke govore, imaju svoje zahtjeve, oni bi da se radi samo i iskljucivo onako kako njima odgovara, da smjenjuju i postavljaju kompletan drzavni aparat, ... i uz to su bahati i arogantni, i uvijek poslije tih "prijema" u novinama ispadnu izjave da je taj neki neka rekao murizu nesto tipa onoga sto je vec neko gore postavio citate ...

tako da niko nije lud da ih "prima" pa da se poslije mora opravdavati za nesto sto nije rekao ...

i uostalom zasto bi tuziteljica ks primala memice kad je slucaj na tom nivou ZAVRSEN. tacka.
i to tuziteljica koja je dosla na to mjesto kad je glavno bilo zavrseno

sve je to igranka koju vodi ifet uz pomoc avaza

i da ne bude zabune, ovu sabinu nogama isutati iz ks, sebijina privatna tuziteljica, ima oraha da se kamion napuni
ali slucaj memic nije njen
i agree

#19272 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by i agree »

uglavnomja wrote: 08/09/2021 11:33

Supljiras bezveze...
memici odavno ne idu da ih neko "primi" nego gdje god odu oni su domacini, nedodirljivi i autoritativni, koji drze monologe, politiccke govore, imaju svoje zahtjeve, oni bi da se radi samo i iskljucivo onako kako njima odgovara, da smjenjuju i postavljaju kompletan drzavni aparat, ... i uz to su bahati i arogantni, i uvijek poslije tih "prijema" u novinama ispadnu izjave da je taj neki neka rekao murizu nesto tipa onoga sto je vec neko gore postavio citate ...

tako da niko nije lud da ih "prima" pa da se poslije mora opravdavati za nesto sto nije rekao ...

i uostalom zasto bi tuziteljica ks primala memice kad je slucaj na tom nivou ZAVRSEN. tacka.
i to tuziteljica koja je dosla na to mjesto kad je glavno bilo zavrseno

sve je to igranka koju vodi ifet uz pomoc avaza

i da ne bude zabune, ovu sabinu nogama isutati iz ks, sebijina privatna tuziteljica, ima oraha da se kamion napuni
ali slucaj memic nije njen
Sve ok ali ja bi ih sa ljudskog aspekta primio i pokusao objasniti da nemam nista sa tim cisto da me vise ne povlace po medijima i ne povezuju sa slucajem.
uglavnomja

#19273 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

i agree wrote: 08/09/2021 11:31
GAU8 wrote: 08/09/2021 11:30 Mutapi su samo kolateralna šteta. Jer pravi krivac nije pronađen.
a ako zijo nije baja i nema pojma ko mu je drugi, osim ljube, mogao napadti dijete? jer ploskic nije, a on mu je bio prva opcija

pa sakupljao je sve podatke da nadje ko je taj, ali ocito nije otisao ni dokle

zijino dijete je zivo, ali unisteno
on je unisten
citava poodica unistena

i on da suti, a zna :roll:
da mu trudna kcerka trune u zatvoru zbog necega sto on "zna"?
i on 6 mjeseci

nisu svi ljudi isti
carobnjak_N

#19274 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by carobnjak_N »

Supljiras bezveze...
Za razliku od tebe ja nisam navijac. Niti znam Mutape niti Memice. Ljudi su izmanipulisani od ovog lazova Ferageta, koji evo otvoreno sam sebe hvali i pripisuje sebi neke zasluge za nesto.
To je Feraget shou isto kao i Osmabagiceve piramide, bajke za naivne budale.
i agree

#19275 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by i agree »

uglavnomja wrote: 08/09/2021 11:38
i agree wrote: 08/09/2021 11:31
a ako zijo nije baja i nema pojma ko mu je drugi, osim ljube, mogao napadti dijete? jer ploskic nije, a on mu je bio prva opcija

pa sakupljao je sve podatke da nadje ko je taj, ali ocito nije otisao ni dokle

zijino dijete je zivo, ali unisteno
on je unisten
citava poodica unistena

i on da suti, a zna :roll:
da mu trudna kcerka trune u zatvoru zbog necega sto on "zna"?
i on 6 mjeseci

nisu svi ljudi isti
pa kako kazu da je nije pogledo kad je doso nego prico sa policajcima o desetim stvarima,nista me nebi zacudilo.
Locked