Ja_Ja wrote: ↑07/09/2021 06:44
Klin se klinom izbija tako da i u ovom slucaju samo palica u tintaru moze da bude lijek.
Ma svaka tebi čast, antivaksere treba palicom u tintaru?!?!?
Prirodno stečena antitijela nakon preležanog kovida ne valjaju, valjaju samo ako se bocneš, a ako se ne želiš bocati treba palicom u tintaru. Dobra ti logika jarane.
Treba li palicom i one koji ne negiraju da virus postoji, ali nemaju povjerenja u farmaceutski proizvod koji je sklepan nabrzinu, bez testiranja (jer se žurilo i jer je pokrenuta kampanja straha kao nikad ranije)?
Nisam antivakser, primio sam sve obavezne dječije vakcine koje su prošle normalan put testiranja.
Nisam se nikad vakcinisao protiv gripe i ne želim ni vakcinu protiv kovida.
Imao sam u familiji slučaj teških posljedica vakcine protiv gripe koje su završile smrtnim ishodom i zato nemam povjerenja u ovo što danas ofirno i agresivno forsiraju.
Nisam sebičan, nosim masku, perem ruke, pridržavam se distance ali ne smaram ljude oko sebe da su kreteni i idioti ako se vakcinišu ili ne vakcinišu, za razliku od tebe koji bi ih mlatio palicom u tintaru.
Nisam bio na teretu zdravstvenog "sistema" kad sam bolovao od kovida jer sam platio privatniku svaki pregled i terapiju iako sam zdravstveno osiguran.
Nakon preležanog kovida šanse da ugrozim okolinu ili zdravstveni "sistem" (ja sistema i govana) su iste kao i kod onih koji su se vakcinisali.
Zato, živ bio, razmisli o palici u tintaru i popusti malo s agresijom. Kao što si ti imao pravo da se vakcinišeš i neka si, imam i ja pravo da se ne vakcinišem. Ja ti nikad ne bi rekao da si zaglupljen i budala, za razliku od tebe koji kažeš da mi koji nismo vakcinisani to jesmo.
Najbolje bi bilo da se mi koji ne želimo vakcinu od vas koji smaraju odvojimo kao što su Karadžić i Boban htjeli razdvajati po nacijama '92. Da nemamo nikakve kontakte, čak ni virtualne. Živimo i umiremo jedni pored (u stvari mimo) drugih.