Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
gamer4ever

#48501 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

MUNAFIK wrote: 04/09/2021 00:05

Pa sve izgleda kao da zele da nas natjeraju da se svi moramo vakcinisati bez obzira na sve. U skladu sa tim je i sav ovaj narativ vlasti preko medija gdje se kao najavljuje zabrana za nirmalan zivot nevakcinisanim itd...

Prirodni imunitet traje puno duze nego sto su govorili dok vakcinisani imunitet traje puno krace nego sto su govorili. Ja u ovim omjerima biram prirodni imunitet jer je u svakom slucaju sigurniji.
Struka je stvarno mjenjala misljenje, studije pokazivale drugacije rezultate. Ali ima jedan rezultat koji se dosada nije promjenio. A to je da kada osoba koja je prelezala koronu dobiju vakcinu samo jednu dozu, ima jaci imunitet od bilo koga drugoga, i od osobe koja je prelezala a nije primila nijednu dozu i od samo vakcinisanih naravno
gamer4ever

#48502 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

Becky7 wrote: 04/09/2021 08:57
gamer4ever wrote: 03/09/2021 23:46

Ne moras, nije obavezno niti ce biti. Sto se tice zdravlja, prije ili poslije i prirodni imunitet se gubi. Bilo bi pozeljno se vakcinisati prije nego sto izgubis imunitet
Ne mogu da se sjetim gdje, ali nedavno sam citala na dtranom sajtu da se prirodni imunitet se gubi vakcinacijom.

Također @gamer4ever na osnovu cega ti je dokaz da prirodni imunitet se gubi, a od vakcina ostaje kada nije nista dokazano niti su vakcine dugo u opticaju pa da nekome pises ovo...
Nadji taj sajt ako mozes, to nigdje nisam vidio. Bas obratno svuda pise da se prirodni imunitet poveca sa vakcinom, i bude jaci od bilo koje druge opcije ( vakcinisan samo ili prelezao samo )
Nigdje nisam napisao da od vakcina ostaje. Od vakcina se najbrze gubi, najbolji primjer je Izrael. Prirodni duze traje, ali sve upucuje na to da nije dozivotan, nego negdje oko 8-12 mjeseci
gamer4ever

#48503 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

kritikos wrote: 04/09/2021 09:19
gamer4ever wrote: 03/09/2021 23:46

Ne moras, nije obavezno niti ce biti. Sto se tice zdravlja, prije ili poslije i prirodni imunitet se gubi. Bilo bi pozeljno se vakcinisati prije nego sto izgubis imunitet
Apsolutna laz. Svojim uposlenicima sam rekao da nista nije obavezno i da nam je posao takve prirode da ako se neko ne osjeca dobro ne dolazi i nastavi raditi od kuce. To pravilo vazi godinama i za obicnu gripu. Skoro svi smo u firmi prebolovali covid od oktobra do maja prosle i ove godine. Samo je jedan isao na kiseonicku podrsku na 2 dana, vecini blaza slika, i manji broj sa upalom pluca i do 10 dana temperature. Ni dan danas ne trazim da se drze distance, nose maske i ne obavezujem ih na vakcinaciju. Uglavnom manji broj ih se vakcinisao. I to je to. Svako donosi odluku za sebe.
E sad ovaj dio oko prirodnog imuniteta da se gubi je laz. Svjedok sam tome od proslih mjesec dana. Dva uposlenika koji su prebolovali u oktobru i decembru su prosle sedmice dobili temperaturu na 1 dan (nisu vakcinisani) uz dvodnevnu malaksalost. Jedan je izgubio i culo mirisa koje mu se jos uvijek nije vratio. Prvi je i prvi put imao asimptomatsku sliku, a drugi koji je ostao sada bez cula mirisa je prvi put imao blazu upalu pluca sa sedmodnevnom temperaturom u decembru. Testirali su se i pozitivni su bili, sjede u izolaciji a serolski juce pokazuje nakon 11 i 9 mjeseci od prebolovanog covida imaju prirodna antitjela preko 90 i 150. Ovaj drugi pokazuje da im je infekcija 3 i 8.
Tako da ta prica o antitjelima i prirodnom imunitetu ne piju vode iz zivog primjera uposlenih kod mene. Covid postoji i jeste zajeban za neke populacije i tipove ljudi, ali se i zapratila medijski kao Kardasijanke na instagramu.
Nisi me shvatio. Nisam ni mislio da se gubi odmah, bolji je od vakcina, ali svi podatci upucuje da ne traje duze od godine. Jos cemo vidjeti, bilo bi super da traje i duze
Becky7

#48504 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Becky7 »

gamer4ever wrote: 04/09/2021 09:51
Becky7 wrote: 04/09/2021 08:57

Ne mogu da se sjetim gdje, ali nedavno sam citala na dtranom sajtu da se prirodni imunitet se gubi vakcinacijom.

Također @gamer4ever na osnovu cega ti je dokaz da prirodni imunitet se gubi, a od vakcina ostaje kada nije nista dokazano niti su vakcine dugo u opticaju pa da nekome pises ovo...
Nadji taj sajt ako mozes, to nigdje nisam vidio. Bas obratno svuda pise da se prirodni imunitet poveca sa vakcinom, i bude jaci od bilo koje druge opcije ( vakcinisan samo ili prelezao samo )
Nigdje nisam napisao da od vakcina ostaje. Od vakcina se najbrze gubi, najbolji primjer je Izrael. Prirodni duze traje, ali sve upucuje na to da nije dozivotan, nego negdje oko 8-12 mjeseci
Pogledam ponovo sajt jer sam nesto trazila pa sam na taj tekst naletila.
Ali opet komentar na to nije dozivotan, to jos uvijek niko ne zna i jos uvijek u ispitivanju. Korona traje jace od godine nemamo dovoljno podataka za jedno i drugo, ali prirodni imunitet je uvijek bio jaci i dugotrajan po pitanju svih bolesti.
veiz

#48505 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by veiz »

LJUDI ĆE SAMI ODLUČIVATI O SVOJOJ ZAŠTITI
Gotovo je: Njemački stručnjaci prognoziraju konačni kraj pandemije, već na proljeće živjet ćemo kao nekad!
Dino033

#48506 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dino033 »

veiz wrote: 04/09/2021 09:56 LJUDI ĆE SAMI ODLUČIVATI O SVOJOJ ZAŠTITI
Gotovo je: Njemački stručnjaci prognoziraju konačni kraj pandemije, već na proljeće živjet ćemo kao nekad!
a onda će "stručnjake" sjebat u prognozi pojava novog mutiranog, još zajebanijeg soja, koji je jači i od postojećih vakcina
pa nema džaba Fajzer u pripravnosti i novu varijantu vakcine za zajebaniji mutirani soj
spinel_

#48507 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

veiz wrote: 04/09/2021 09:56 LJUDI ĆE SAMI ODLUČIVATI O SVOJOJ ZAŠTITI
I ovo je laz nazalost.
S takvim tekstovima se zele ljudi prisiliti da se ubrza vakcinacija i da bude sto vise cijepljenih. Medjutim, to iz teksta nece vaziti jer ce nakon pola godine biti kriv drugi soj. I tako sve u krug sve ide.
avetinja

#48508 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avetinja »

Sve ima svoj početak i kraj. Ništa nije ostalo kako je postalo. Tako i ova pandemija ne može trajati vječno. Države će se u jednom trenutku morati otvoriti, jer je ovakvo stanje finansijski neodrživo.
Dino033

#48509 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dino033 »

pa otvorili su se
UK i Izrael skoro da nemaju nikakve mjere
a 70% vakcinisanih
a zaraza hara
Izrael najgora incidenca u svijetu
prvo mjesto sa 800
UK nešto "bolji"
13. mjesto sa 350

nešto ne štima da ga jebeš

Image
Image
avetinja

#48510 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avetinja »

Već su ti objasnili, ali evo da pokušam i ja kao laik. Vakcina ne štiti od ponovne zaraze. Vakcina bi trebala štiti od teže kliničke slike i smrti. Broj zaraženih u tim državama nije bitan kao broj onih koji leže u bolnici i broj umrlih, a pogotovo nam je bitan podatak koliko od njih je vakcinisano a koliko nije. Sama vakcina neće stati u kraj pandemiji. Ono čemu se svi nadaju je da će virus sa vremenom slabiti, što je po zakonima prirode i očekivano, a vakcine se tu pojavljuju kao rješenje da se spriječi veći priliv ljudi u bolnice i smrtni slučajevi dok virus ne oslabi, tj. da se izbjegne vanredno stanje. Vremenom će se vakcine morati dorađivati, a ovaj virus će postati kao obična gripa i doći ćemo do toga da se kao i za gripu ogroman broj ljudi neće vakcinisati i neće imati teži simptom, jer će virus oslabiti. Tako bi trebalo biti prema zakonu prirode.
apsidejzi

#48511 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by apsidejzi »

Naslovnica wrote: 03/09/2021 21:08
apsidejzi wrote: 03/09/2021 20:58
Kako da covjek ovo pojednostavi pa da i ovi mozgovi razumiju...

Vidi, ja sam znao voziti automobil i prije nego sam polozio vozacki ispit. Zasto sa morao polagati vozacki kad sam vec znao voziti a imam vozacku 14 godina i nikad nisam napravio nikakav saobracajni prekrsaj niti sam pijan sjeo u automobil? Imao nemao vozacku, isti sam vozac.

Isti je odgovor i na moje i na tvoje pitanje.

Zasto ljudi koji znaju voziti automobil moraju polagati vozacki ispit?
Zasto ucenici moraju raditi ispit kad njihov nastavnik vec zna koliko je njihovo znanje iz te oblasti?
Zato hodza mora raditi alkotest u sred ramazana kad ga policija zaustavi?
Zasto moram raditi tehnicki pregled automobila kad ja znam da je dobar i da radi jer sam mu ja servis uradio?

Odgovor je jednostavan. Ne moze se vjerovati ljudima na rijec. Ti mozda jesi posten i mozda zaista mislis to sto kazes, ali ne mozes svima vjerovati. Kad svi imaju obavezu onda nema veze jel neko misli ovo ili ono. Tada su bitni brojevi a brojevi ne lazu. Ako 70% populacije ima antitijela na korona virus onda ce R0 biti manji od 1 sto znaci da ce trenutno zarazene osobe zaraziti manji broj ljudi od vec postojeceg zarazenog broja ljudi. Posto svi vakcinisani ne razviju antitijela onda moras vakcinisati vise od 70% ljudi da bi dobio efekat R0<1. Ta vakcinacija mora biti brza kako bi svi istovremeno razvili antitijela. Izrael je to uspio i vidjeli smo kako je krivulja pala naglo u martu. Kasnije se ispostavilo da broj antitijela znacajno opada nakon cca 6 mjeseci i sad vise nemas 70% ljudi u izraelu koji imaju dovoljan broj antitijela da drze R0<1. U njih je R0>1 a to znaci da se vise ljudi zarazi nego sto ih je trenutno zarazeno. Graficki, krivulja ide gore.
Da li hoćeš da kažeš da je potrebno vakcinisati i one moji su prebolovali koronu, jer im se ne vjeruje, iako je sada i naučno dokazano da je prirodno stečeni imunitet višestruko jači od 2 Pfizera?!
Izvini, ali fakat ne kontam čemu ovoliki post na jednostavno pitanje koje ti je čovjek postavio?
Naravno. Ovo haman moamo napraviti neki Kurs za dummies. Ponovo se vracamo na sustinu mog posta. Tebi kao individui se ne moze vjerovati na rijec. Vjeruje se brojevima. To se zove naucni metod. Razlog je jednostavan. Sve osobe koje preboluju koronu dobiju razlicitu dozu virusa u sebe, a kada se dobije vakcina dobije se tacno odredjeni broj mililitara vakcine. Svi dobiju jednako. Eto ja ne mogu krace, a ti razmisli sto je to tako.
apsidejzi

#48512 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by apsidejzi »

MUNAFIK wrote: 03/09/2021 21:22
apsidejzi wrote: 03/09/2021 20:58
Kako da covjek ovo pojednostavi pa da i ovi mozgovi razumiju...

Vidi, ja sam znao voziti automobil i prije nego sam polozio vozacki ispit. Zasto sa morao polagati vozacki kad sam vec znao voziti a imam vozacku 14 godina i nikad nisam napravio nikakav saobracajni prekrsaj niti sam pijan sjeo u automobil? Imao nemao vozacku, isti sam vozac.

Isti je odgovor i na moje i na tvoje pitanje.

Zasto ljudi koji znaju voziti automobil moraju polagati vozacki ispit?
Zasto ucenici moraju raditi ispit kad njihov nastavnik vec zna koliko je njihovo znanje iz te oblasti?
Zato hodza mora raditi alkotest u sred ramazana kad ga policija zaustavi?
Zasto moram raditi tehnicki pregled automobila kad ja znam da je dobar i da radi jer sam mu ja servis uradio?

Odgovor je jednostavan. Ne moze se vjerovati ljudima na rijec. Ti mozda jesi posten i mozda zaista mislis to sto kazes, ali ne mozes svima vjerovati. Kad svi imaju obavezu onda nema veze jel neko misli ovo ili ono. Tada su bitni brojevi a brojevi ne lazu. Ako 70% populacije ima antitijela na korona virus onda ce R0 biti manji od 1 sto znaci da ce trenutno zarazene osobe zaraziti manji broj ljudi od vec postojeceg zarazenog broja ljudi. Posto svi vakcinisani ne razviju antitijela onda moras vakcinisati vise od 70% ljudi da bi dobio efekat R0<1. Ta vakcinacija mora biti brza kako bi svi istovremeno razvili antitijela. Izrael je to uspio i vidjeli smo kako je krivulja pala naglo u martu. Kasnije se ispostavilo da broj antitijela znacajno opada nakon cca 6 mjeseci i sad vise nemas 70% ljudi u izraelu koji imaju dovoljan broj antitijela da drze R0<1. U njih je R0>1 a to znaci da se vise ljudi zarazi nego sto ih je trenutno zarazeno. Graficki, krivulja ide gore.
U sustini ti meni zelis da kazes da se ja (koji imam dobar imunitet, koji sam prebolio koronu bez simptoma i koji imam hrpu antitjela) MORAM vakcinisat jer mi ti ili neko ne vjeruje u necemu??? :?

Tebi je to ok?
Da. Isto kao sto sam ja dobar vozac koji nikada nije napravio ni jedan jedini prekrsaj u saobracaju. Sto ce mi vozacka dozvola kad svakako znam voziti automobil. Ne radi se o tebi, radi se o sistematskom pristupu problemu. To se zove uredjena drzava.
apsidejzi

#48513 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by apsidejzi »

Dino033 wrote: 04/09/2021 10:38 pa otvorili su se
UK i Izrael skoro da nemaju nikakve mjere
a 70% vakcinisanih
a zaraza hara
Izrael najgora incidenca u svijetu
prvo mjesto sa 800
UK nešto "bolji"
13. mjesto sa 350

nešto ne štima da ga jebeš
Sve stima. Ove dvije drzave su pocele prve sa vakcinacijom a kasnije se ispostavilo da broj antitijela kod ovog virusa drasticno opada nakon 6 mjeseci. Izrael i UK su imale divnih 6 mjeseci 2021 jer su prve vakcinisane a sad im je imunitet opao. Sad je deveti mjesec i tih 70% vakcinisanih je sada po broju antitijela mozda 30%. Zato se i govori o trecoj dozi.
Dino033

#48514 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dino033 »

avetinja wrote: 04/09/2021 11:01 Već su ti objasnili, ali evo da pokušam i ja kao laik. Vakcina ne štiti od ponovne zaraze. Vakcina bi trebala štiti od teže kliničke slike i smrti. Broj zaraženih u tim državama nije bitan kao broj onih koji leže u bolnici i broj umrlih, a pogotovo nam je bitan podatak koliko od njih je vakcinisano a koliko nije. Sama vakcina neće stati u kraj pandemiji. Ono čemu se svi nadaju je da će virus sa vremenom slabiti, što je po zakonima prirode i očekivano, a vakcine se tu pojavljuju kao rješenje da se spriječi veći priliv ljudi u bolnice i smrtni slučajevi dok virus ne oslabi, tj. da se izbjegne vanredno stanje. Vremenom će se vakcine morati dorađivati, a ovaj virus će postati kao obična gripa i doći ćemo do toga da se kao i za gripu ogroman broj ljudi neće vakcinisati i neće imati teži simptom, jer će virus oslabiti. Tako bi trebalo biti prema zakonu prirode.
ili vas zajebe pa mutira u opasniji soj gdje ni vakcine više neće pomoći
biglebovski

#48515 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Centar za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC), glavna savezna agencija za javno zdravstvo u zemlji, proučio je podatke pacijenata hospitaliziranih zbog covida-19 u 99 okruga u 14 saveznih država.

Agencija je usporedila razdoblje od početka ožujka do polovice lipnja s onim od polovice lipnja do kraja srpnja, kada je delta postala dominantna u Sjedinjenim Državama.

Između ta dva razdoblja stopa hospitalizacije djece i mladih do 17 godina narasla je pet puta.

Međutim, "postotak djece i adolescenata koji su primljeni u bolnicu zbog teškog oblika bolesti", primjerice primljenih na intenzivnu njegu, "bio je sličan prije razdoblja kad je delta varijanta postala dominantna i tijekom njega".

https://www.index.hr/vijesti/clanak/stu ... 01674.aspx
avetinja

#48516 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avetinja »

Dino033 wrote: 04/09/2021 11:31 ili vas zajebe pa mutira u opasniji soj gdje ni vakcine više neće pomoći
Koga vas? Svi proživljavaju ovo stanje.

Ta priča o mutaciji u jači soj ne pije vode prema zakonu prirode, jer ne može iznova i iznova jačati. Virus mutira i svake godine je drugačiji, kao i gripa. Tako da ne mora mutirati u jači soj, nego mutacijama i slabljenjem trenutne vakcine gube efikasnost, jer je virus drugačiji i sa vremenom bi trebali imati sve manje teških slučajeva i bez vakcine, ali vakcine su tu da zaštite prije svega rizične grupe i spriječe teške simptome. Vakcine nakon nekog vremena svakako neće biti efikasne, jer će se morati dorađivati zbog mutacije virusa, kao i vakcina za gripu, ali se nadam da će virus postati obična gripa i da se većina ljudi neće ni trebati vakcinisati.

Ja ovo sve laički govorim, ali ima tu onih koji se bolje razumiju (@splinter) pa neka me isprave ako griješim.
Dino033

#48517 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dino033 »

vas, koji ste optimistični, a bez pokrića
ali ste u nagađanju i bacanja graha i gatanja prvoklasni
avetinja

#48518 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avetinja »

Ti si kao stručan u svemu ovome? I ti nagađaš.
ja71

#48519 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

Ima nešto i pozitivno u ovoj pandemiji: ljudi koji očigledno nikada nisu imali dodira sa naučnim metodom su bar ovdje na forumu malo čuli o tome. Iako su i dalje skeptični mislim da će im dugoročno nešto ući u glavu
Naslovnica

#48520 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

apsidejzi wrote: 04/09/2021 11:08
MUNAFIK wrote: 03/09/2021 21:22

U sustini ti meni zelis da kazes da se ja (koji imam dobar imunitet, koji sam prebolio koronu bez simptoma i koji imam hrpu antitjela) MORAM vakcinisat jer mi ti ili neko ne vjeruje u necemu??? :?

Tebi je to ok?
Da. Isto kao sto sam ja dobar vozac koji nikada nije napravio ni jedan jedini prekrsaj u saobracaju. Sto ce mi vozacka dozvola kad svakako znam voziti automobil. Ne radi se o tebi, radi se o sistematskom pristupu problemu. To se zove uredjena drzava.
Uvrnuta ti je logika.
Vozačka ti je ZAKONSKI potrebna da bi uopšte sjeo za volan.
Onaj ko je prebolio covid-19 ima višestruko kvalitetniju zaštitu od dvije doze Pfizera i nema potrebe da se vakciniše, pogotovu ne zbog "sistemskog pristupa problemu".
Bubaš bezze.
Dino033

#48521 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dino033 »

avetinja wrote: 04/09/2021 12:06 Ti si kao stručan u svemu ovome? I ti nagađaš.
pa ja i kažem da je sve nagađanje
ali ti si ubjeđen da nije, da struka i nauka "znaju sve" eto da će virus oslabit i postat kao gripa, ti ubjeđen u to 100%, a ono niđe veze
avetinja

#48522 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avetinja »

Dino033 wrote: 04/09/2021 12:47 pa ja i kažem da je sve nagađanje
ali ti si ubjeđen da nije, da struka i nauka "znaju sve" eto da će virus oslabit i postat kao gripa, ti ubjeđen u to, a ono niđe veze
Kada sam rekao da sam ubjeđen u to što kaže struka? Kažem samo kako bi trebalo biti prema zakonu prirode, ne prema mišljenju struke, političara ili koga već.

Ako se gledaju ranije slične pandemije, trebalo bi da virus slabi mutacijama. To je pretpostavka koja je najmjerodavniji ugao gledanja, jer imamo iskustvo iz prošlosti.
apsidejzi

#48523 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by apsidejzi »

Naslovnica wrote: 04/09/2021 12:09
apsidejzi wrote: 04/09/2021 11:08
Uvrnuta ti je logika.
Vozačka ti je ZAKONSKI potrebna da bi uopšte sjeo za volan.
Onaj ko je prebolio covid-19 ima višestruko kvalitetniju zaštitu od dvije doze Pfizera i nema potrebe da se vakciniše, pogotovu ne zbog "sistemskog pristupa problemu".
Bubaš bezze.
Glupom covjeku ni bog ne moze objasniti... aj zdravo.
Dino033

#48524 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dino033 »

avetinja wrote: 04/09/2021 13:00
Dino033 wrote: 04/09/2021 12:47 pa ja i kažem da je sve nagađanje
ali ti si ubjeđen da nije, da struka i nauka "znaju sve" eto da će virus oslabit i postat kao gripa, ti ubjeđen u to, a ono niđe veze
Kada sam rekao da sam ubjeđen u to što kaže struka? Kažem samo kako bi trebalo biti prema zakonu prirode, ne prema mišljenju struke, političara ili koga već.

Ako se gledaju ranije slične pandemije, trebalo bi da virus slabi mutacijama. To je pretpostavka koja je najmjerodavniji ugao gledanja, jer imamo iskustvo iz prošlosti.
:lol:
još gore
sad ne bendaš ni struku i nauku
nego ti kao "poznavalac" zakona prirode :lol: "predviđaš" da će virus oslabit
alal t vera, nema šta
avetinja

#48525 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avetinja »

Dino033 wrote: 04/09/2021 13:04 :lol:
još gore
sad ne bendaš ni struku i nauku
nego ti kao "poznavalac" zakona prirode :lol: "predviđaš" da će virus oslabit
alal t vera, nema šta
Imaš naučnika koji kažu da virus ne postoji, a opet imaš onih koji kažu da nikada neće prestati, tako da se odmah ogradim od takvih.

Na šta se tvoje pitanje svodi? Postaviš sliku slučajeva u Izraelu, a ljudi kažu da vakcina ne štiti od ponovne zaraze, nego od težih slučajeva i smrti. Daj nam onda ta dva grafikona sa brojevima vakcinisanih i nevakcinisanih.
Locked