Poslije Grčke nisam se mogao pomiriti da je to to. Morali smo i u CG.homer2go wrote: ↑02/09/2021 21:42Ne znam kako vama, ali meni je more ove godine leglo nemoguće dobro.Capljina74 wrote: ↑02/09/2021 21:20
Evo danas došle Ukrajinke.
Prije nego što udarim na Istočni front, odmah u startu tražim vakcinalni status i ausvajs!
Nigdje Corone, maski, mjera, ničega. Svi kolektivno opušteni, vrijeme super bilo.
Ma extra, plakao sam kad sam krenuo nazad.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Capljina74
#48376 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- Ateista
#48377 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Meni je i proslo bilo isto takvo. 
- Point.
#48378 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A što se toliko natakario baš na Pfizer? Mislim, svaka vakcina je dobrodošla, bez obzira ko je proizvodi. Zato što najviše država cijepi svoje stanovništvo Pfizerom, pa ti zato trn u oku? Imam osjećaj da bi tako bio anti i da je Moderna u pitanju, ili AZ. Svaka država bira od koga će naručivati vakcine, nije baš da Pfizer svima stavlja pištolj na sljepočnicu da baš njih bira.Naslovnica wrote: ↑02/09/2021 19:09Na osnovu svih medijskih izvjestaja o slabljenju vakcina, o trećoj odlučujućoj vakcini, o budućem redovnom petomjesečnom cijepljenju, o svemu što su hajpali i lagali.Point. wrote: ↑02/09/2021 18:39
Kakav ad hominem? Ti savjetuješ ljudima oko sebe da je Pfizer ranika i da je to većinom marketinški trik, ja te samo pitam na osnovu koje kompetentnosti ti možeš tako nešto da tvrdiš za vakcinu koju koristi maltene sve i jedna država na svijetu? Zar ne misliš da ti svojim savjetom možeš nekoga ugroziti, npr da x osobi bude ponuđen Pfizer a ta osoba, imajući u vidu tvoj savjet, to odbije i ne daj Bože bude mu/joj šta?
I @splinter je konstatovao da je Pfizer u domenu komičnog filma
Što se tiče toga da ću ja ugroziti nekoga svojom pričom, ti očito ne čitaš šta ja pišem, jer da čitaš ne bi iznosio konstatacije koje iznosiš, osim ako nisi krajnje zlonamjeran, u što ne želim da vjerujem.
Svako se može vratiti par stranica i pročitati moj odgovor i moje mišljenje, a ukratko da ponovim što sam rekao - ljudi, ne čekajte da dođe Pfizer da bi se vakcinisali, ako već imate dostupnu AZ vakcinu, a u krajnjoj liniji i kineza. To je ukratko i, opet ponavljam, ko želi da pročita neka se vrati par stranica unazad.
Ovo je prvenstvo BH forum i ovdje će rijetko ko odbiti Pfizera u korist AZ ili neke druge vakcine, što dokazuje i prekjučerašnji red ispred Zetre za Pfizera. Ljudi su dovedeni u zabludu da je Pfizer najbolja magična vakcina, što uopšte nije slučaj.
Evo primjer Švedske, počeli su sa AZ pa kad se pojavili ugrušci kod cijepljenih, odlučili su da nastave sa Pfizerom i Modernom. Ovdje ne biraš koju ćeš vakcinu primiti, nego šta te zapadne, zavisno šta se nađe u frižideru taj dan kad se vakcinišeš. I zašto bi sad Švedska da se odriče vlastite vakcine (jer je AZ dijelom i švedska) u korist ove dvije druge? Švedi i svi ostali širom planete ludi i glupi jer cijepe svoje stanovništvo mlitavom vakcinom?
Ma hajte, molim vas.
- spinel_
#48379 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A sta ti imas protiv kineza i kineske vakcine?
-
Naslovnica
#48380 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zato što su najviše obećavali (da bi se ispostavilo da su mnoge stvari slagali), i zato što kod nas mnogo ljudi neće niti jednu drugu vakcinu osim izvikanog Pfizera.Point. wrote: ↑03/09/2021 00:20A što se toliko natakario baš na Pfizer? Mislim, svaka vakcina je dobrodošla, bez obzira ko je proizvodi. Zato što najviše država cijepi svoje stanovništvo Pfizerom, pa ti zato trn u oku? Imam osjećaj da bi tako bio anti i da je Moderna u pitanju, ili AZ. Svaka država bira od koga će naručivati vakcine, nije baš da Pfizer svima stavlja pištolj na sljepočnicu da baš njih bira.Naslovnica wrote: ↑02/09/2021 19:09
Na osnovu svih medijskih izvjestaja o slabljenju vakcina, o trećoj odlučujućoj vakcini, o budućem redovnom petomjesečnom cijepljenju, o svemu što su hajpali i lagali.
I @splinter je konstatovao da je Pfizer u domenu komičnog filma
Što se tiče toga da ću ja ugroziti nekoga svojom pričom, ti očito ne čitaš šta ja pišem, jer da čitaš ne bi iznosio konstatacije koje iznosiš, osim ako nisi krajnje zlonamjeran, u što ne želim da vjerujem.
Svako se može vratiti par stranica i pročitati moj odgovor i moje mišljenje, a ukratko da ponovim što sam rekao - ljudi, ne čekajte da dođe Pfizer da bi se vakcinisali, ako već imate dostupnu AZ vakcinu, a u krajnjoj liniji i kineza. To je ukratko i, opet ponavljam, ko želi da pročita neka se vrati par stranica unazad.
Ovo je prvenstvo BH forum i ovdje će rijetko ko odbiti Pfizera u korist AZ ili neke druge vakcine, što dokazuje i prekjučerašnji red ispred Zetre za Pfizera. Ljudi su dovedeni u zabludu da je Pfizer najbolja magična vakcina, što uopšte nije slučaj.
Evo primjer Švedske, počeli su sa AZ pa kad se pojavili ugrušci kod cijepljenih, odlučili su da nastave sa Pfizerom i Modernom. Ovdje ne biraš koju ćeš vakcinu primiti, nego šta te zapadne, zavisno šta se nađe u frižideru taj dan kad se vakcinišeš. I zašto bi sad Švedska da se odriče vlastite vakcine (jer je AZ dijelom i švedska) u korist ove dvije druge? Švedi i svi ostali širom planete ludi i glupi jer cijepe svoje stanovništvo mlitavom vakcinom?
Ma hajte, molim vas.
Ti, iz nekog razloga, očito imaš problem sa mnom i sa razumnim čitanjem onoga što napišem.
-
hladan.preminger
#48381 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pišem ti dijelom na gastarbajterskom u nadi da će doprijeti, al' izgleda džaba.Point. wrote: ↑02/09/2021 18:18Razumiš? Mogao bi ti malo na dopunsku maternjeg jezika, a ne ispred piljare svakodnevno da kradeš Bogu dane.hladan.preminger wrote: ↑02/09/2021 13:19
ako ne razumiš ššto covjek govori, fataj se mistrije i pravac mješalica
-
BadBoy
#48382 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Koja COVID vakcina se daje intravenozno?cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑02/09/2021 19:17Dodao sam u post, ponovicu.Dead Man Walking wrote: ↑02/09/2021 19:14
Naravno da postoji, i ja te ne pitam za ivermetcin nego za kombinaciju lijekova, jer si i ti sam rekao da nije smao ivermetcin nego kombinacija (da ne ulazimo u to koja je prvobitna namjena i za sta je razvijen ivermetcin). Kad i gdje je ta kombinacija ispitana?
Mnogo je manja sansa, logicki, da najebem od kombijacije ivermetkin + antibiotik koji postoje mnogo duze od eksperimentalnih vakcina + na jednoj stani imam probavni trakt, a ma drugoj strani ide direktno u krv ( i ne, nije isto, velika je razlika intravenozno vs oralno, provjerio sam ). Protiv ovih sam vakcina, protiv tetanusa nisam, jer postoji 100+ godina.
- armin071
#48383 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jebo im Hitler majku koja je ovo bagra…..Vakcine protiv korone također bi mogle biti odobrene za bebe u proljeće 2022. Mjere korone koje su nametnuli političari također bi mogle prestati u istom periodu. Virolog Christian Drosten smatra da je u Njemačkoj još uvijek vakcinisano premalo građana - iako jesen tek dolazi.
- Ateista
#48384 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Koji idiotizam, ako vec najavljuju da ce vakcine djelovati sezonski a dati je bebi koja tek za 20-tak godina ima neku, jos uvijek jako malu sansu, da ozbiljnije oboli...
I onda kazu slusaj struku.
I onda kazu slusaj struku.
- apsidejzi
#48385 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
At my hospital, over 95% of COVID-19 patients share one thing in common: They’re unvaccinated
https://www.msn.com/en-us/health/medica ... entnewsntp
- spinel_
#48386 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Propaganda i laz.apsidejzi wrote: ↑03/09/2021 09:12 At my hospital, over 95% of COVID-19 patients share one thing in common: They’re unvaccinated
-
Naslovnica
#48387 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A koji je problem u tome što će se bebe vakcinisati protiv COVID-19?
Jedna vakcina manje-više, šta fali? Šta zna beba šta je vakcina.
Jedna vakcina manje-više, šta fali? Šta zna beba šta je vakcina.
- armin071
#48388 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.index.hr/vijesti/clanak/aus ... 01453.aspx
Sjevernokorejska vlada testira novu aplikaciju koja će koristiti tehnologije prepoznavanja lica i geolokacije kako bi se uvjerila da zaraženi koronavirusom poštuju pravila karantene.
Kako javljaju tamošnji mediji, aplikacija nazvana Home Quarantine SA koristit će se u Sjevernoj Koreji, za praćenje onih kojima je zbog zaraze koronavirusom određena karantena.
Država će slati poruku, a ljudi će imati 15 minuta da odgovore fotografijom
-
Naslovnica
#48389 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sa 60.4% evakcinisane populacije u Washington State 95% hospitaliziranih su oni koji nisu vakcinisani.apsidejzi wrote: ↑03/09/2021 09:12 At my hospital, over 95% of COVID-19 patients share one thing in common: They’re unvaccinated
Zanimljivo mi je to što je i u Izraelu veoma slična stopa vakcinacije, ali mnogo veći procenat hospitaliziranih su nevakcinisani.
Ono, čovjek bi očekivao neku podudarnost?
Da li je to što se Izrael počeo poprilično rano vakcinisati u odnosu na Washington State, pa im sada imunitet opada prije nego ostalima, ili je u pitanju nešto drugo?
-
Naslovnica
#48390 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kontam kakva Sjevernokorejska vlada, aplikacije i mobiteli, kad ono Australija.armin071 wrote: ↑03/09/2021 09:17 https://www.index.hr/vijesti/clanak/aus ... 01453.aspx
Sjevernokorejska vlada testira novu aplikaciju koja će koristiti tehnologije prepoznavanja lica i geolokacije kako bi se uvjerila da zaraženi koronavirusom poštuju pravila karantene.
Kako javljaju tamošnji mediji, aplikacija nazvana Home Quarantine SA koristit će se u Sjevernoj Koreji, za praćenje onih kojima je zbog zaraze koronavirusom određena karantena.
Država će slati poruku, a ljudi će imati 15 minuta da odgovore fotografijom
-
kox
#48391 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Baš krenuh da stavim link na članak za Australiju kad vidim postavljeno već.
Šta se desilo tim ljudima tamo pa dopuštaju ovo, masovna hipnoza
Šta se desilo tim ljudima tamo pa dopuštaju ovo, masovna hipnoza
- armin071
#48392 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kako samo sinhronizovano ovaj zombi i drosten provlače ovo oko djece… Za ove je i električna stolica malo.Dr. Anthony Fauci, glavni savjetnik za koronavirus predsjednika SAD-a Joea Bidena i direktor američkog Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti (NIAID), rekao je u intervjuu da je obavezno cijepljenje protiv COVID-19 za djecu mlađu od dvanaest godina jedna "dobra ideja". Fauci je također naglasio da će biti potrebna treća vakcinacija.
-
emmir1
#48393 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
spinel_ wrote: ↑03/09/2021 09:15Propaganda i laz.apsidejzi wrote: ↑03/09/2021 09:12 At my hospital, over 95% of COVID-19 patients share one thing in common: They’re unvaccinated
Jel ovo tvrdiš jer si stručan i zdravstvo je tvoj domen ili ipak iznosiš ove tvrdnje nakon popijene kafe sa Hamom taksistom sa Otoke?
- spinel_
#48394 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da, strucan sam za medijsku propagandu i manipulaciju.
-
Naslovnica
#48395 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mislim da je i taksista Hamo do sada skontao da neke stvari nisu ni približno onakve kakvo su nam stručnjaci prezentovali do prije samo nekoliko mjeseci.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#48396 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
kakav retardizam u Australiji
pa šta kontaju, da će covid nekada magično nestati i njih nikada neće zakačiti?
pa šta kontaju, da će covid nekada magično nestati i njih nikada neće zakačiti?
- spinel_
#48397 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vezano za ovaj gore clanak s Indexa:
Koliko Izrael prvak vakcinacije ima dnevno novozarazenih na 9 miliona stanovnika ?
Skoro 8x vise zarazenih.
I o cemu mi ovdje pricamo.
Nije manipulacija. Jok.
Nigdje ne pise koliko je zarazenih u tekstu. Potrazis na netu da provjeris kad ono nekih oko 1400 novozarazenih na cca 25 mil stanovnika.Naime, u Australiji je zbog drastičnog rasta broja novozaraženih uveden lockdown u više gradova i saveznih država.
Koliko Izrael prvak vakcinacije ima dnevno novozarazenih na 9 miliona stanovnika ?
Skoro 8x vise zarazenih.
I o cemu mi ovdje pricamo.
Nije manipulacija. Jok.
-
emmir1
#48398 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Naslovnica wrote: ↑03/09/2021 10:09Mislim da je i taksista Hamo do sada skontao da neke stvari nisu ni približno onakve kakvo su nam stručnjaci prezentovali do prije samo nekoliko mjeseci.
Ma znam sve.
Svaki forumaš je analitičar i stručnjak za sve oblasti.
Razumije se u nauku, aerodinamiku, nuklearnu fiziku.
Šta znaju doktori nauka o medicini.
Goli kurac za forumaša
-
emmir1
-
Naslovnica
#48400 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa ako je Hami rečeno da se (re)vakciniše i da će nakon dvije doze biti siguran, da neće moći prenositi virus na bolesnu nanu, da je zaštićen 100% od hospitalizacije i smrtnog ishoda, a nakon nekoliko mjeseci ili sedmica se ispostavi da to i nije baš tako, ne znam ko je tu onda lud?!emmir1 wrote: ↑03/09/2021 10:19Naslovnica wrote: ↑03/09/2021 10:09
Mislim da je i taksista Hamo do sada skontao da neke stvari nisu ni približno onakve kakvo su nam stručnjaci prezentovali do prije samo nekoliko mjeseci.
Ma znam sve.
Svaki forumaš je analitičar i stručnjak za sve oblasti.
Razumije se u nauku, aerodinamiku, nuklearnu fiziku.
Šta znaju doktori nauka o medicini.
Goli kurac za forumaša
Hamo ili stručnjaci?
Nemoj mi samo reći da nam nije plasirana informacija da su vakcine magične, da spriječavaju transmisiju, hospitalizaciju i sl.