Svakako, slaem se, za tvoj mentalni domet nema, tako da pitanje nije ni bilo upuceno tebi.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Dead Man Walking
#48351 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
Naslovnica
#48352 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vidim da mi brojiš postove.Dead Man Walking wrote: ↑02/09/2021 18:01Svakako, slaem se, za tvoj mentalni domet nema, tako da pitanje nije ni bilo upuceno tebi.Al jbga, valja ispuniti dnevnu dozu od 50 postova na temi, tako da te razumijem da skaces na svaku.
![]()
Opsesija ili posao?
Edit: što se tiče mentalnog dometa, imam papire, bmk.
-
STARx
- Point.
#48354 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Razumiš? Mogao bi ti malo na dopunsku maternjeg jezika, a ne ispred piljare svakodnevno da kradeš Bogu dane.hladan.preminger wrote: ↑02/09/2021 13:19ako ne razumiš ššto covjek govori, fataj se mistrije i pravac mješalica
- cvrčak_na_hedonizmu
#48355 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Cekaj malo, zar se ne borimo protiv najvece posasti 21 vijeka, sto mene to pitas. Rezultat cijele price jeste da su doktori proglaseni budalama, ravnozemljasima i antivaxxerima pri cemu je jedino rjesenje vakcina i samo vakcina, nema vise ni imuniteta krda kao jedan od vidova borbe protiv pandemije ( promijenjena definicija za vrijeme trajanja pandemije, samo boca Bajo moj, zanimljivo, zar ne ).Dead Man Walking wrote: ↑02/09/2021 16:01Koliko dugo je testirana ova kombinacija lijekova i vitamina? Na kojem broju pacijenata? Koliko je procenat uspjesnosti izlijecenih? Koliki je procenat onih sa nuspojavama i koje su to? Koliki je procenat sa nuspojavama koje su se manifestovale nakon pet godina?cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑02/09/2021 15:10 Covjek kaze Ivermetkin + doksiciklin/sumamed + Cink + C + D i da se krene na vrijeme, u roku od pet dana ( dozirano, da ne pisem sada
Koji god odgovor da ti dam, ti ces nastaviti da pravdas vakcine i tu pricu. Tako da je nebitno, dzaba gubim vrijeme trazeci podatke. Dovoljno stvari sam napisao, koje su cudne, koje nemaju smisla, ali se i dalje forsiraju.
Samo da napomenem, pocela je prica kako se (ne)testiraju bas svi lijekovi iako imamo presedan sto se tice "udruzene" borbe protiv epske posasti 21 vijeka. Cudno, zar ne ?
Ivermetkin nije eksperimentalna vakcina i prosao je mnogo vise provjera od navedenog, ne mozes da okrenes pricu na taj mlin. Dobro, mozes pokusati
- Point.
#48356 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kakav ad hominem? Ti savjetuješ ljudima oko sebe da je Pfizer ranika i da je to većinom marketinški trik, ja te samo pitam na osnovu koje kompetentnosti ti možeš tako nešto da tvrdiš za vakcinu koju koristi maltene sve i jedna država na svijetu? Zar ne misliš da ti svojim savjetom možeš nekoga ugroziti, npr da x osobi bude ponuđen Pfizer a ta osoba, imajući u vidu tvoj savjet, to odbije i ne daj Bože bude mu/joj šta?Naslovnica wrote: ↑02/09/2021 13:22Samo sam tebe čekao da se javiš sa dnevnom dozom "ad hominema".![]()
Izgleda da se počeo zaboravljati bosanski, pa se slabo čita i kapira?
-
Dead Man Walking
#48357 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Hehe Cvrle, ne okrecem nista, samo te pitam zasto je ok biti pokusni kunic za ovu kombinaciju?
- spinel_
#48358 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pokusni kunic za C i D vitamin 
- cvrčak_na_hedonizmu
#48359 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zato sto je stvar opcije, mogucnosti i vjerodostojnosti. Kada kazes da je sismis, pa ispade da nije, kada kazes da nakon jedne, dvije boce sve ovo prolazi, pa ne prolazi, onda ispade da je niz boca rjesenje ( mozda) logicno je da ces imati revolt i pobunu.Dead Man Walking wrote: ↑02/09/2021 18:40 Hehe Cvrle, ne okrecem nista, samo te pitam zasto je ok biti pokusni kunic za ovu kombinaciju?
Ne mozes ljudima ponuditi samo jedno rjesenje oko kojeg nema opste saglasnosti, iako se govori da je ima, onda sa tim rjesenjem uslovljavati i siliti, a inda se cuditi sto prilican broj ljudi odbija takvo rjesenje odnosno nametanje. Logicno, valjda.
Usput, nesto sto ide u krv direktno i nesto sto prolazi kroz probavni trakt nije isto, ni blizu, kao sto nije ni blizu da ivermetkin postoji dugi niz godina i ovo sto je napravljeno za nekoliko mjeseci. Nije to bas ista prica i situacija.
Ps.Ko hoce, hoce, ko nece, nece i idemo dalje, jer fakat ispada da mi kao hocemo da umremo, a oni nam kao ne daju. Jel tako, de malo regulisi cijene hrane, mozel organska hrana ( koja je 3 do 5 puta skuplja i koju si moze priusititi mali dio stanovnistva, da vidimo malo GMO studije, malo zracenje telefona, analizu sta pijemo i tako te "sitnice", da vidimo odakle dolaze rakovi i te price ). Treba lijeciti uzrok, a ne posljedicu, kada vec, kao, brinemo za stanovnistvo.
Uglavnom, kompletna prica je dramaticno suplja, barem za mene.
-
Dead Man Walking
#48360 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sve se to slazem, osim sto su za tebe svi koji prime vakcinu glupi pokusni kunici zato sto nije dovoljno ispitana, dok je ova kombinacija ne samo prihvatljiva nego i pozeljna, iako je takodje daleko od ispitane i potvrdjene (cak i puno dalje od same vakcine).
Ja licno nisam protiv bilo cega sto moze imati naznake da pomaze, pa tako ni ovo, ali zar ne mislis da ti je arsin malo poduplan kad si tako zestoko protiv vakcine, a ovo ti je ok, iako je po svim parametrima i pitanjima koje si imao za vakcinu u najboljem slucaju na istom nivou.
Ja licno nisam protiv bilo cega sto moze imati naznake da pomaze, pa tako ni ovo, ali zar ne mislis da ti je arsin malo poduplan kad si tako zestoko protiv vakcine, a ovo ti je ok, iako je po svim parametrima i pitanjima koje si imao za vakcinu u najboljem slucaju na istom nivou.
-
Naslovnica
#48361 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Na osnovu svih medijskih izvjestaja o slabljenju vakcina, o trećoj odlučujućoj vakcini, o budućem redovnom petomjesečnom cijepljenju, o svemu što su hajpali i lagali.Point. wrote: ↑02/09/2021 18:39Kakav ad hominem? Ti savjetuješ ljudima oko sebe da je Pfizer ranika i da je to većinom marketinški trik, ja te samo pitam na osnovu koje kompetentnosti ti možeš tako nešto da tvrdiš za vakcinu koju koristi maltene sve i jedna država na svijetu? Zar ne misliš da ti svojim savjetom možeš nekoga ugroziti, npr da x osobi bude ponuđen Pfizer a ta osoba, imajući u vidu tvoj savjet, to odbije i ne daj Bože bude mu/joj šta?Naslovnica wrote: ↑02/09/2021 13:22
Samo sam tebe čekao da se javiš sa dnevnom dozom "ad hominema".![]()
Izgleda da se počeo zaboravljati bosanski, pa se slabo čita i kapira?
I @splinter je konstatovao da je Pfizer u domenu komičnog filma
Što se tiče toga da ću ja ugroziti nekoga svojom pričom, ti očito ne čitaš šta ja pišem, jer da čitaš ne bi iznosio konstatacije koje iznosiš, osim ako nisi krajnje zlonamjeran, u što ne želim da vjerujem.
Svako se može vratiti par stranica i pročitati moj odgovor i moje mišljenje, a ukratko da ponovim što sam rekao - ljudi, ne čekajte da dođe Pfizer da bi se vakcinisali, ako već imate dostupnu AZ vakcinu, a u krajnjoj liniji i kineza. To je ukratko i, opet ponavljam, ko želi da pročita neka se vrati par stranica unazad.
Ovo je prvenstvo BH forum i ovdje će rijetko ko odbiti Pfizera u korist AZ ili neke druge vakcine, što dokazuje i prekjučerašnji red ispred Zetre za Pfizera. Ljudi su dovedeni u zabludu da je Pfizer najbolja magična vakcina, što uopšte nije slučaj.
- cvrčak_na_hedonizmu
#48362 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne stoji ti argument, jer ivermetkin postoji od 1981, a otkriven je 1970 i ima prilicno siroku upotrebu. Mnogo je manja sansa, logicki, da najebem od kombijacije ivermetkin + antibiotik koji postoje mnogo duze od eksperimentalnih vakcina + na jednoj stani imam probavni trakt, a ma drugoj strani ide direktno u krv ( i ne, nije isto, velika je razlika intravenozno vs oralno, provjerio sam ). Protiv ovih sam vakcina, protiv tetanusa nisam, jer postoji 100+ godina.Dead Man Walking wrote: ↑02/09/2021 19:05 Sve se to slazem, osim sto su za tebe svi koji prime vakcinu glupi pokusni kunici zato sto nije dovoljno ispitana, dok je ova kombinacija ne samo prihvatljiva nego i pozeljna, iako je takodje daleko od ispitane i potvrdjene (cak i puno dalje od same vakcine).
Bitna je razlika, slozices se. To pricam od pocetka.
-
Dead Man Walking
#48363 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Naravno da postoji, i ja te ne pitam za ivermetcin nego za kombinaciju lijekova, jer si i ti sam rekao da nije smao ivermetcin nego kombinacija (da ne ulazimo u to koja je prvobitna namjena i za sta je razvijen ivermetcin). Kad i gdje je ta kombinacija ispitana?cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑02/09/2021 19:10Ne stoji ti argument, jer ivermetkin postoji od 1981, a otkriven je 1970. Protiv ovih sam vakcina, protiv tetanusa nisam, jer postoji 100+ godina.Dead Man Walking wrote: ↑02/09/2021 19:05 Sve se to slazem, osim sto su za tebe svi koji prime vakcinu glupi pokusni kunici zato sto nije dovoljno ispitana, dok je ova kombinacija ne samo prihvatljiva nego i pozeljna, iako je takodje daleko od ispitane i potvrdjene (cak i puno dalje od same vakcine).
- cvrčak_na_hedonizmu
#48364 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dodao sam u post, ponovicu.Dead Man Walking wrote: ↑02/09/2021 19:14Naravno da postoji, i ja te ne pitam za ivermetcin nego za kombinaciju lijekova, jer si i ti sam rekao da nije smao ivermetcin nego kombinacija (da ne ulazimo u to koja je prvobitna namjena i za sta je razvijen ivermetcin). Kad i gdje je ta kombinacija ispitana?cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑02/09/2021 19:10
Ne stoji ti argument, jer ivermetkin postoji od 1981, a otkriven je 1970. Protiv ovih sam vakcina, protiv tetanusa nisam, jer postoji 100+ godina.
Mnogo je manja sansa, logicki, da najebem od kombijacije ivermetkin + antibiotik koji postoje mnogo duze od eksperimentalnih vakcina + na jednoj stani imam probavni trakt, a ma drugoj strani ide direktno u krv ( i ne, nije isto, velika je razlika intravenozno vs oralno, provjerio sam ). Protiv ovih sam vakcina, protiv tetanusa nisam, jer postoji 100+ godina.
- cvrčak_na_hedonizmu
#48365 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mozemo ovako do prekosutra, imam vesa na ruke, moram da razgulim
Haj, zivio
Haj, zivio
-
Dead Man Walking
#48366 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑02/09/2021 19:18 Mozemo ovako do prekosutra, imam vesa na ruke, moram da razgulim![]()
Haj, zivio
-
splinter
#48367 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dead Man Walking wrote: ↑02/09/2021 19:24cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑02/09/2021 19:18 Mozemo ovako do prekosutra, imam vesa na ruke, moram da razgulim![]()
Haj, zivioPozz ljudino. Znas da smo na istoj strani tamo gdje je najbitnije, a ovo ko ziv ko mrtav.
![]()
- spinel_
-
splinter
#48369 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Denga groznica ( kostolomna ).
Samo ne piše koji je soj. Srećom nema pandemiljski potencijal obzirom na način prenošenja pa smo mirni
-
gamer4ever
#48370 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Neces najebati od kombinacije ivermetkin + antibiotik ali mozes najebati od korone sto nisi primio vakcinucvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑02/09/2021 19:10 Ne stoji ti argument, jer ivermetkin postoji od 1981, a otkriven je 1970 i ima prilicno siroku upotrebu. Mnogo je manja sansa, logicki, da najebem od kombijacije ivermetkin + antibiotik koji postoje mnogo duze od eksperimentalnih vakcina + na jednoj stani imam probavni trakt, a ma drugoj strani ide direktno u krv ( i ne, nije isto, velika je razlika intravenozno vs oralno, provjerio sam ). Protiv ovih sam vakcina, protiv tetanusa nisam, jer postoji 100+ godina.
-
Naslovnica
#48371 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
75% su ti šanse da nećeš znati ni da je imaš, sa vakcinom ili bez.
U svakom slučaju, najbolje se vakcinisati ko nije prebolovao.
A ko je već prebolovao evo kažu da je prirodno stečeni imunitet od prebolovane korone višestruko bolji od 2 Pfizera.
A ko je već prebolovao evo kažu da je prirodno stečeni imunitet od prebolovane korone višestruko bolji od 2 Pfizera.
-
Capljina74
#48372 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
Capljina74
#48373 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Evo danas došle Ukrajinke.Naslovnica wrote: ↑02/09/2021 20:30 75% su ti šanse da nećeš znati ni da je imaš, sa vakcinom ili bez.
Prije nego što udarim na Istočni front, odmah u startu tražim vakcinalni status i ausvajs!
- Ateista
#48374 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sad realno, nije isto biti pokusni kunic kad si bolestan i kad si zdrav, lijek se prima kad si bolestan i tad si spreman na svasta, kad si zdrav nije ti toliko do toga.Dead Man Walking wrote: ↑02/09/2021 18:40 Hehe Cvrle, ne okrecem nista, samo te pitam zasto je ok biti pokusni kunic za ovu kombinaciju?
Pojma nemam vezano za konkretan lijek i u to ne ulazim.
-
homer2go
#48375 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne znam kako vama, ali meni je more ove godine leglo nemoguće dobro.Capljina74 wrote: ↑02/09/2021 21:20
Evo danas došle Ukrajinke.
Prije nego što udarim na Istočni front, odmah u startu tražim vakcinalni status i ausvajs!
Nigdje Corone, maski, mjera, ničega. Svi kolektivno opušteni, vrijeme super bilo.
Ma extra, plakao sam kad sam krenuo nazad.