Desavanja u Crnoj Gori

Post Reply
Emiremir33

#16526 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Emiremir33 »

SaraFina wrote: 05/09/2021 17:09
Emiremir33 wrote: 05/09/2021 17:07
S Kosovom je krenulo 80 tih,Slo,Hr,Bih,pa opet Kosovo
Ja se iskreno nadam da taj NATO je sigurna luka. Ne bude li za Crnogorce, nastavi li se i pogorša situacija… Mi se u BiH trebamo dobro spremiti.
Maloprije je neko dobro napisao da nije NATOA,tenkovi bi bili u PG.Al opet tu su unutrašnji sukobi što je još opasnije ili bratoubilački pošto su porodice podijeljdnje...Pratiti situaciju...
Guadalajara

#16527 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Guadalajara »

Ako medjusobno zarate. Pomoći i jedne i druge MTS-om :lol:
Blek Stena

#16528 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Blek Stena »

ultima_palabra wrote: 05/09/2021 17:00
Blek Stena wrote: 05/09/2021 16:17 Beskrajno lupetanje na ovoj temi ne prestaje.
Napadaju te,prijete,zastrasuju, a ti se zastitis i odbranis, a onda kazu vidi ga sto je agresivan. :lol: :lol: :lol:
Jel to tvoja verzija 90-tih?
Ti si bazdaren za sitne provokacije i doskocice. Zato i imas milion postova.
Imas ti ovde dovoljno sagovornika, mene zaobidji.
90minut

#16529 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by 90minut »

Kakva crna situacija gotovo je sad opet godinu cekanja do neceg slicnog opet neki mali naredi kao sad i eto opet nanovo..

Smiješno je i pricati koliko bi tenkovi bili u Podgorici da su 90te uz parolu želimo da držimo mir.
Emiremir33

#16530 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Emiremir33 »

Guadalajara wrote: 05/09/2021 17:14 Ako medjusobno zarate. Pomoći i jedne i druge MTS-om :lol:
Nema još od rata ništa nije pukla puška ustanička 😁
vatrogasac

#16531 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by vatrogasac »

SaraFina wrote: 05/09/2021 16:40
Mene je strah što nema nikakvih reakcija na ovo velikosrbovanje u C.G koja je članica NATO saveza. Mi u BiH se nadamo da ćemo ulaskom velikosrpskoj hobotnici postati nedostupni. Pa jesu li Crnogorci?
NATO ne djeluje za svaku sitnicu. Sjeti se da u Turskoj su ostavili da između sebe riješe Gulenovci i Erdoganovci. Prate oni sve pažljivo koliko iza ovoga stoje Rusi ili Kinezi i koliko su otišli daleko. Nema šanse da im daju toplo more. Zatvorili su taj dio. Ako im budu ugroženi interesi posjetiti će neko Vučića iz Bidenove administracije. Oni su svoju kartu zacrtali koju ja često izbacim, a vezana je za vježbu "Odgovor 21". Ona sve kazuje. Mi se pitamo kakva je to pravda da Rumunija i Bugarska onako uđu u NATO, a iza nas 100 godina bile, ali to je naredba Amerike Evropi i to se ne komentariše. Često i Brisel i Vašington pošalju poruku da je Bosna nedjeljiva i da se imamo svi držati Daytona. U tri rečenice bez dugih komentara i zašto.
SaraFina

#16532 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by SaraFina »

90minut wrote: 05/09/2021 17:11
SaraFina wrote: 05/09/2021 17:05

Čuj da se situacija razvije.. pa “razvila” se predhodno pokušajem u Sloveniji, ratom u Hrvatskoj, pa onda krvoprolićem u BiH i na Kosovu. Nije BiH Slovenija, pa da su čekali “ razvoj”. I nisu znali ko je ko. Da ne idem dalje. To bi bila eto neka kronologija dogadjanja.
A ja se nadam toplo, da si ti u pravu. A ja da histerišem.
Eto opet histerija koja ti ne omogucava da se podsjetiš da je 99 udarena crvena linija granatiranjem srpske vojske i njihovih gradova i da je od tad zapad ovdje prisutan.
Da je tako kako ti kazes onda bi pustili da srbi pokolju kosovare i to bi bilo tad, al' nisu pustili zar ne?

U Sloveniji nije bio pokušaj u Hr je bio samo što su procenti srba u Hr bili takvi da nisu imali šanse da nešto više naprave..

Kod nas su vidjeli veliku priliku jer smo imali dobar procenat hrvata i srba pogotovo i kao što kazem mogu se nama zahvalili jer preko naših leđa svi imaju državu.

Prestani histerisati o sigurnim lukama pokazao ti je NATO vec ko je i šta je.
Kad je pokazao? Kad? Nakon hiljade i hiljade prognanih sa teritorija pod kontrolom VRS. Nakon hiljade i hiljade ubijanih, silovanih i raseljenih. GENOCIDA. Dobili smo šta? Intervenciju. A onda su nam dalj 51% države a legalizirali su progone, etičko čišćenje, masovna ubojstva i genocid.
Razumijem tvoje oduševljenje, ali razumi i ti moju skeptičnost.
Trebali su velikosrpsku kliku strvinara “ puknuti” u HR još. Bilo je više nego dovoljno povoda za Vukovar. Granatiranje Dubrovnika, Zadra, Šibenika.
Blitz1

#16533 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Blitz1 »

Salonci pogubili kompas totalno.
Histerično su jadni s tendencijom pogoršanja dijagnoze.
zrakomlat

#16534 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zrakomlat »

TomANDJerry wrote: 05/09/2021 15:49
RunnerX wrote: 05/09/2021 15:45

Pogledaj ih i pogledaj obilježja, kao nekad Legijine crvene beretke

Image

Image
To je ono što govorim. Da je SPC prije 5 dana izasla i rekla "evo mi popuštamo, ne želimo niti jedan incident na jednom ovakvom dogadjaju. Premještamo ga u (ubaci neko mjesto gdje nece biti rata na ulicama) za dobrobit bratstva i pomirenje itd itd" ....

To bi bila pobjeda.

To što ulijecu helikopterom (jer ne mogu drugacije) i sto su okruzeni likovim koji kao da se krenuli na audiciju za neki film o ratnim zlocinima + na ulicama rat ... to nije nikako pobjeda crkve u 2021 godini ... bila bi pobjeda da je 1099 recimo.
:thumbup:
Guadalajara

#16535 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Guadalajara »

Emiremir33 wrote: 05/09/2021 17:17
Guadalajara wrote: 05/09/2021 17:14 Ako medjusobno zarate. Pomoći i jedne i druge MTS-om :lol:
Ni slučajno ne smijemo dopustiti da ni jedna strana mnogo ne ojača. Samo strogo držati balans i pat poziciju.😉
Emiremir33

#16536 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Emiremir33 »

Guadalajara wrote: 05/09/2021 17:20
Emiremir33 wrote: 05/09/2021 17:17

Ni slučajno ne smijemo dopustiti da ni jedna strana mnogo ne ojača. Samo strogo držati balans i pat poziciju.😉
Mada nije teme za zajebanciju,al eto malo se i našaliti da nije sve preozbiljno
Guadalajara

#16537 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Guadalajara »

Emiremir33 wrote: 05/09/2021 17:22
Guadalajara wrote: 05/09/2021 17:20

Mada nije teme za zajebanciju,al eto malo se i našaliti da nije sve preozbiljno
Normalno :D :thumbup:
Prpa.ba

#16538 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Prpa.ba »

Lijepo je uzdati se u NATO-ov sigurnosni kisobran, ali jos je bolje imati vlastite opremljene i kadrovski osnazene kantonalne MUP-ove i jedinice Civilne zastite. Helikopterske jedinice, jedinice opremljene vozilima za suzbijanje nemira i strateske zalihe potrosnih operativnih sredstava.

Ako i bude sranja, da NATO-u olaksamo posao. Cisto da ne cekamo flote. :wink:

Nazalost, domaca scena jos nije u potpunosti sazrila jer imamo opcije kojima smeta osnazivanje Bosnjackog sigurnosnog sistema, ali doci ce to sve na svoje. :)
SaraFina

#16539 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by SaraFina »

vatrogasac wrote: 05/09/2021 17:17
Mene je strah što nema nikakvih reakcija na ovo velikosrbovanje u C.G koja je članica NATO saveza. Mi u BiH se nadamo da ćemo ulaskom velikosrpskoj hobotnici postati nedostupni. Pa jesu li Crnogorci?
NATO ne djeluje za svaku sitnicu. Sjeti se da u Turskoj su ostavili da između sebe riješe Gulenovci i Erdoganovci. Prate oni sve pažljivo koliko iza ovoga stoje Rusi ili Kinezi i koliko su otišli daleko. Nema šanse da im daju toplo more. Zatvorili su taj dio. Ako im budu ugroženi interesi posjetiti će neko Vučića iz Bidenove administracije. Oni su svoju kartu zacrtali koju ja često izbacim, a vezana je za vježbu "Odgovor 21". Ona sve kazuje. Mi se pitamo kakva je to pravda da Rumunija i Bugarska onako uđu u NATO, a iza nas 100 godina bile, ali to je naredba Amerike Evropi i to se ne komentariše. Često i Brisel i Vašington pošalju poruku da je Bosna nedjeljiva i da se imamo svi držati Daytona. U tri rečenice bez dugih komentara i zašto.
Ne očekujem ja vojnu intervenciju za ova dogadjanja u C.G trenutno. Ali eto neko saopštenje i opredijeljenost. Upozorenje za budućnost.
Mislim, ako mi na forumu raspravljamo o uzrocima i možebitnim posljedicama za region, vojnim stratezima je kristalno jasno sto se već duže vremena dešava u C.G i da bi na udaru nakon C.G bilo Kosovo, BiH, MK (ne nužno tim redoslijedom).
Guadalajara

#16540 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Guadalajara »

Prpa.ba wrote: 05/09/2021 17:23 Lijepo je uzdati se u NATO-ov sigurnosni kisobran, ali jos je bolje imati vlastite opremljene i kadrovski osnazene kantonalne MUP-ove i jedinice Civilne zastite. Helikopterske jedinice, jedinice opremljene vozilima za suzbijanje nemira i strateske zalihe potrosnih operativnih sredstava.

Nazalost, domaca scena jos nije u potpunosti sazrila jer imamo opcije kojima smeta osnazivanje Bosnjackog sigurnosnog sistema, ali doci ce to sve na svoje. :)
:bih:
llull

#16541 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by llull »

Nato ovo Nato ono, pa Nato je dozvolio jucerasnje aktivnosti.
Sta mislite, da bi Vlada CG dozvolila skup u Pg i ustolicenje na Cetinju da im nisu dali odrijesene ruke uz sugestiju iz USA ambasade da ne pretjeraju bas.
Ljudi Milo je pusten niz vodu i to je to.

Last edited by llull on 05/09/2021 17:27, edited 1 time in total.
SaraFina

#16542 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by SaraFina »

Prpa.ba wrote: 05/09/2021 17:23 Lijepo je uzdati se u NATO-ov sigurnosni kisobran, ali jos je bolje imati vlastite opremljene i kadrovski osnazene kantonalne MUP-ove i jedinice Civilne zastite. Helikopterske jedinice, jedinice opremljene vozilima za suzbijanje nemira i strateske zalihe potrosnih operativnih sredstava.

:thumbup:
Emiremir33

#16543 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Emiremir33 »

llull wrote: 05/09/2021 17:24 Nato ovo Nato ono, pa Nato je dozvolio jucerasnje aktivnosti.
Sta mislite, da bi Vlada CG dozvolila skup u Pg i ustolicenje na Cetinju da im nisu dali odrijesene ruke uz sugestiju iz USA ambasade da ne pretjeraju bas.
Ta priča je evo tri godine Milo pušten niz vodu,a Milo glavne konce vodi
90minut

#16544 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by 90minut »

SaraFina wrote: 05/09/2021 17:18
90minut wrote: 05/09/2021 17:11

Eto opet histerija koja ti ne omogucava da se podsjetiš da je 99 udarena crvena linija granatiranjem srpske vojske i njihovih gradova i da je od tad zapad ovdje prisutan.
Da je tako kako ti kazes onda bi pustili da srbi pokolju kosovare i to bi bilo tad, al' nisu pustili zar ne?

U Sloveniji nije bio pokušaj u Hr je bio samo što su procenti srba u Hr bili takvi da nisu imali šanse da nešto više naprave..

Kod nas su vidjeli veliku priliku jer smo imali dobar procenat hrvata i srba pogotovo i kao što kazem mogu se nama zahvalili jer preko naših leđa svi imaju državu.

Prestani histerisati o sigurnim lukama pokazao ti je NATO vec ko je i šta je.
Kad je pokazao? Kad? Nakon hiljade i hiljade prognanih sa teritorija pod kontrolom VRS. Nakon hiljade i hiljade ubijanih, silovanih i raseljenih. GENOCIDA. Dobili smo šta? Intervenciju. A onda su nam dalj 51% države a legalizirali su progone, etičko čišćenje, masovna ubojstva i genocid.
Trebali su velikosrpsku kliku strvinara “ puknuti” u HR još. Bilo je više nego dovoljno povoda za Vukovar. Granatiranje Dubrovnika, Zadra, Šibenika.
Ne dali su ti 32 do 35% države, a ja ti govorim u vezi Kosova cijelo vrijeme da je tu pokazao.
Mi smo od pocetka žrtve koje do danas služe drugima da pokazu srbima da im nije mjesto među njima i jedni i drugi imaju sigurnost jedni u vidu amera drugi da su član NATO saveza.

Samo što od histerije ne možeš vidjeti i razmisliti dobro tacnije tebi je takva histerija u glavi da pišeš ako možemo se povezati s sandzakom dakle histerija do te mjere da ne vjeruješ da se slobodno Sarajevo i Goražde može povezati s sandzakom isto Goražde gdje s brda možeš vidjeti CG. :D

O cemu onda pricati?

Mislim tolika histerija da ne shvata da su ovo 90te da bi vec bili tenkovi u Podgorici.
erentedia

#16545 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by erentedia »

vatrogasac wrote: 05/09/2021 17:17
Čovjek je fino rekao.
Emiremir33

#16546 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Emiremir33 »

Emiremir33 wrote: 05/09/2021 17:26
llull wrote: 05/09/2021 17:24 Nato ovo Nato ono, pa Nato je dozvolio jucerasnje aktivnosti.
Pušten je niz vodu kad se sa poŕodicom vani ispali e tad
90minut

#16547 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by 90minut »

Emiremir33 wrote: 05/09/2021 17:26
Bukvalno kao neko neutralan na kilometar se vidi da mu ništa biti nece baš kao što nece biti ni Dodiku.
ultima_palabra

#16548 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by ultima_palabra »

Blek Stena wrote: 05/09/2021 17:16
ultima_palabra wrote: 05/09/2021 17:00

Jel to tvoja verzija 90-tih?
Ti si bazdaren za sitne provokacije i doskocice. Zato i imas milion postova.
Imas ti ovde dovoljno sagovornika, mene zaobidji.
Bazdaren sam za velikosrpsku propagandu jer sam je osjetio na svojoj kozi. Ima sasvim dovoljno foruma na kojoj se moze prosipati, na ovom nece, barem ne bez adekvatnog odgovora.
SaraFina

#16549 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by SaraFina »

90minut wrote: 05/09/2021 17:26
SaraFina wrote: 05/09/2021 17:18

Ne dali su ti 32 do 35% države, a ja ti govorim u vezi Kosova cijelo vrijeme da je tu pokazao.
Mi smo od pocetka žrtve koje do danas služe drugima da pokazu srbima da im nije mjesto među njima i jedni i drugi imaju sigurnost jedni u vidu amera drugi da su član NATO saveza.

Samo što od histerije ne možeš vidjeti i razmisliti dobro tacnije tebi je takva histerija u glavi da pišeš ako možemo se povezati s sandzakom dakle histerija do te mjere da ne vjeruješ da se slobodno Sarajevo i Goražde može povezati s sandzakom isto Goražde gdje s brda možeš vidjeti CG. :D

O cemu onda pricati?

Mislim tolika histerija da ne shvata da su ovo 90te da bi vec bili tenkovi u Podgorici.
Pa ja upravo ne bi zeljela da mi budemo kolateralna šteta po drugi put i da NATO mišiće pokazuje negdje na Kosovu ili šta ja znam.

Mi ne možemo sebi priuštiti otvaranje fronta “povezivanja” bilo kakvih teritorija u Srbiji. Iz prostog razloga. Ne mozes zagovarati opstojnost BiH kao cjeline, a imati teritorijalne pretenzije prema Srbiji. To je suludo.
u-pet-deka

#16550 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by u-pet-deka »

tramvajtrojka wrote: 05/09/2021 13:51
Prpa.ba wrote: 05/09/2021 13:48 Problem srpskog pravoslavnog ekstremizma i terorizma je jedan od najvecih problema na europskom kontinentu u zadnjih 30 godina, americke i britanske bombe nakratko su ih dozvale pameti ali opet su krenuli. Njihove namjere su svima jasne, na nama je da ih spremni docekamo.
umjesto da se spremamo za najgore zadnjih 30 godina nama i prica o bacanju luga iz devedesetih je iskliznula iz ruku :skoljka: prave ljudi smijuriju od drzave a mi nemamo nikakvih mrhanizama u svojim rukama osim male sake jada u policiji i vojsci :run: :run:

crnogorci su barem u NATO savezu barem im to ovi zz top teroristi ne mogu oduzeti i uništiti

Nisam siguran da je CG i SRB interes ratovanje mada kako stoji sada minut do 12 je da bukne.
Post Reply