Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Trappist

#48276 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

tindbe wrote: 02/09/2021 00:04
Naslovnica wrote: 01/09/2021 21:45

Kažu jedan od glavnih simptoma delte je slinav nos.
Meni jutros slinav nos.
I šta?
:?
Čuj slinav nos.
U mojoj porodici svi slinavih noseva hodamo već sedmicu.
Ako je to ta delta, halal joj bilo, nek slini još par dana. :mrgreen:
"Delta soj je dominantna sada i naglo raste broj zaraženih. Sada je važno da se pacijent odmah javi ljekaru ako osjeti blage simptome karakteristične za ovaj soj – grlobolja i šmrcanje." - Kaze Dr. Ćorović-Kuburović :D
slusaj struku :izet:
Dozer

#48277 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Naslovnica wrote: 01/09/2021 22:06 Ukucaš u gugl pfizer vaccine fading.
Medutim, postoji rješenje - svakih 5 mjeseci po novu dozu, i biće to OK. Nema razloga za zabrinutost.
:thumbup:
I za 2-3 godine ti izraste rep...
Dozer

#48278 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 01/09/2021 22:08
GandalfSivi wrote: 01/09/2021 16:55

Istrazuje se milion lijekova, nikakav problem, mislim cak da su Izraelci najdalje odmakli, ali jebem ga, neko predlozi lijek za gliste i cijeli svijet se digne, a nigdje veze, napamet se lupa…
Nije da bas "neko" predlozi "lijek za gliste" nego to urade doktori koji direktno lijece covid pacijente ( Raoult - hidroksiklorokin i Jevrej - ivermetkin i(li) hidroksiklorokin ). Nabasam, ne znam ni sam kako, na doktora Jevreja kojem se javno zahvaljuju rabini na tretmanu i pomoci pri lijecenju korone.

Procackam da vidim sta kaze, helem, ivermetkin i(li) hidroksiklorokin + Cink + D vitamin + C vitamin + sumamed/doksiciklin ( sve dozirano, naravno, da ne pisem sada ), uz napomenu da je kljucno da se navedeno upotrijebi u prvih pet dana.

S tim da se borimo protiv epske posasti 21 vijeka cudi me da se navedeno nije ni pokusalo testirati, dobrovoljce bi bilo lako naci nego su ovi doktori horski proglaseni antivaxxerima i budalama, a prica potpuno odbacena. Znaci, moja tvrdnja glasi da NE postoji istrazivanje kojim se utvrdjuje (ne)djelovanje kombijacije:

ivermetkin i(li) hidroksiklorokin + Cink + D vitamin + C vitamin + sumamed/doksiciklin koji su se poceli davati u prvih pet dana od infekcije.

Shodno tome, tvoja tvrdnja da se istrazuje milion lijekova ne pije vode. Mozda ih istrazuju likovi ala Djikic koji nije silazio sa medija u regionu gdje je obilato jeo govna, a onda se ispostavi da je dobio nekoliko miliona € za "istrazivanje lijeka protiv korone". Covjek koji direktno ne lijeci pacijente dobije pare za istrazivanje dok ovi sto lijece budu proglaseni budalama i antivaxxerima, a kao trazi se milion opcija. Zanimljivo. Il su ovi pronasli (pre)jeftine lijekove ?

Logika bi bila da se svaka opcija ispita i zavrsi prica oko toga, jer prijedlozi nisu dosli od forumasa i jutubera nego od doktora koji direktno lijece covid pacijente.

Ali avaj, cini se da je samo jedan put ka svjetlu na kraju tunela, sve ostalo je zaVera i antivaxxerstvo. Ko to ne vidi, da ponovim, slijep je pored ociju.
Tacno tako. :thumbup:
MUNAFIK

#48279 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

E cuj grlobolja i smrcanje da se ide doktoru :izet:

Dok je ovaca bit ce u vune... Neko jos vjeruje u ove gluposti sto valja 'struka'?
emmir1

#48280 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emmir1 »

Sinoć komšinca umrla, 3 dana nakon prvih simptoma.
47 godina.

Jutros po zgrade ode na vakcinu
Trappist

#48281 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

emmir1 wrote: 02/09/2021 10:33 Sinoć komšinca umrla, 3 dana nakon prvih simptoma.
47 godina.

Citajuci tvoje komentare pola BiH je umrlo od korone, odvadi malo.
MUNAFIK

#48282 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

emmir1 wrote: 02/09/2021 10:33 Sinoć komšinca umrla, 3 dana nakon prvih simptoma.
47 godina.

Sigurno su smrcali jer to je ono jakoooooo cudno za septembar i kad temperatura padne ispod 15 stepeni... Prosto nemoguce da se desi da neko kihne i smrce u septembru :-)
Naslovnica

#48283 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

47 godina.

Da li je imala komorbiditeta, ili ono, zdrava-prava, i za 3 dana umrije od korone?!
MUNAFIK

#48284 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

Naslovnica wrote: 02/09/2021 10:39
47 godina.

Da li je imala komorbiditeta, ili ono, zdrava-prava, i za 3 dana umrije od korone?!
Ma smrkala je na sve strane...
Trappist

#48285 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

"Their recent study was done in Bangladesh across 600 villages and more than 350,000 adults.

While they found masks in general provided a 9% reduction in COVID-19 cases, surgical masks were more effective and reduced cases by 11%. Researchers say effectiveness continued to climb among older adults.

“In people who were 60 and above we found that we were able to prevent 35% of COVID-19 cases,” Ashley Stycynski said. "
gamer4ever

#48286 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

Naslovnica wrote: 01/09/2021 21:36
daddy-kool wrote: 01/09/2021 21:33

Ima vakcina i mimo pfizera, a i ta je i dalje odlicna vakcina.
Naravno da ima vakcina i mimo Pfizera, i svakome sa kim razgovaram savjetujem AZ ili kineza, iako sam se ja vakcinisao Pfizerom. Da sam znao kako brzo opada zaštita nakon Pfizera nikada je ne bih odabrao.
Pfizer nije odlična vakcina, Pfizer je izvikana rinaka od vakcine.
Kako znas da ne opada jednako brzo zastita i od drugih vakcina ? Ono sto sam ja upratio je da nakon 5-6 mjeseci jednaka je zastita izmedju pfizer i AZ. Kinezi kriju podatke, ali mnoge studije su pokazivale da imaju manju zastitu i od AZ i pfizer.
armin071

#48287 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

47 godina.

Al kakvi su ovo likovi. :roll: Nekim ljudima je stvarno potrebna psiholoska pomoc nevezano za koronu jer ne mogu da vjerujem da neko ima fetis brojanja zarazenih, mrtvih, da to dijeli po forumima. I sve to da bi kao eto prepao ljude da ce svi pomrijeti ako se ne vakcinisu... Moj ti je savjet trazi pomoc dok nije kasno.
BadBoy

#48288 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Dozer wrote: 02/09/2021 10:20
Naslovnica wrote: 01/09/2021 22:06 Ukucaš u gugl pfizer vaccine fading.
Medutim, postoji rješenje - svakih 5 mjeseci po novu dozu, i biće to OK. Nema razloga za zabrinutost.
:thumbup:
Ako sam dobro upratio, ti ono nisi protiv ostalih vakcina, jel tako?
laik1981

#48289 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Trappist wrote: 02/09/2021 10:36
47 godina.

Bolje receno pola njegovih bliskih rodjaka, poznanika i komsija.. Ako ne izmislja onda je statisticki opasnije poznavati ga nego fasovati koronu..
Trappist

#48290 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

"- Sa prisutvom delta soja, moramo razmišljati o mjerama i njihovoj modifikaciji. Moramo apelovati na građane i poštovanje mjera, posebno nošenje zaštitne maske. Delta soj ima veliku moć širenja – kazao je Zeljković.

Osoba zaražena delta sojem može da zarazi od 20 do 30 osoba, dok su raniji sojevi zaražavali od dvije do tri osobe. Međutim, simptomi su gotovo isit kao kod na primjer alfa soja."

Ma dajte vise ovo je postao cirkus vise. Cuj zarazi 20 do 30 osoba. Pa onda bi za mjesec dana trebali imati 50 hiljada zarazenih svaki dan :-) :-)
Naslovnica

#48291 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

gamer4ever wrote: 02/09/2021 10:46
Naslovnica wrote: 01/09/2021 21:36
Naravno da ima vakcina i mimo Pfizera, i svakome sa kim razgovaram savjetujem AZ ili kineza, iako sam se ja vakcinisao Pfizerom. Da sam znao kako brzo opada zaštita nakon Pfizera nikada je ne bih odabrao.
Pfizer nije odlična vakcina, Pfizer je izvikana rinaka od vakcine.
Kako znas da ne opada jednako brzo zastita i od drugih vakcina ? Ono sto sam ja upratio je da nakon 5-6 mjeseci jednaka je zastita izmedju pfizer i AZ. Kinezi kriju podatke, ali mnoge studije su pokazivale da imaju manju zastitu i od AZ i pfizer.
Ne znam, ali znam da je Pfizer izvikan i izreklamiran kao čudotvorna vakcina za kraj pandemije. Svi žele Pfizer. A nije ništa bolji od bilo koje druge, dapače.
Image
Naslovnica

#48292 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

laik1981 wrote: 02/09/2021 11:13
Trappist wrote: 02/09/2021 10:36
Bolje receno pola njegovih bliskih rodjaka, poznanika i komsija.. Ako ne izmislja onda je statisticki opasnije poznavati ga nego fasovati koronu..
:thumbup: :lol: :lol:
Naslovnica

#48293 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Trappist wrote: 02/09/2021 11:18 "- Sa prisutvom delta soja, moramo razmišljati o mjerama i njihovoj modifikaciji. Moramo apelovati na građane i poštovanje mjera, posebno nošenje zaštitne maske. Delta soj ima veliku moć širenja – kazao je Zeljković.

Osoba zaražena delta sojem može da zarazi od 20 do 30 osoba, dok su raniji sojevi zaražavali od dvije do tri osobe. Međutim, simptomi su gotovo isit kao kod na primjer alfa soja."

Ma dajte vise ovo je postao cirkus vise. Cuj zarazi 20 do 30 osoba. Pa onda bi za mjesec dana trebali imati 50 hiljada zarazenih svaki dan :-) :-)
Jučer su pričali da jedna osoba zarazi desetak, a danas 20-30.
Ala ga napumpavaju...
gamer4ever

#48294 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

Naslovnica wrote: 02/09/2021 11:24

Ne znam, ali znam da je Pfizer izvikan i izreklamiran kao čudotvorna vakcina za kraj pandemije. Svi žele Pfizer. A nije ništa bolji od bilo koje druge, dapače.
Image
Slazem se da sve upucuje na to da nije bolji od drugih. Ja bih volio da je najgori, onda samo primis trecu dozu neke druge koja daje duzu zastitu i miran si. Medjutim, to jos ne znamo, vjerovatno ce biti studija i informacija do kraja godine da li druge pruzaju duzu zastitu, ali ja cisto sumnjam. Mozemo se nadati
Naslovnica

#48295 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Lično, BMK.
Prebolovao, revakcinisan.
Žao mi raje koja ne želi niti jednu drugu vakcinu misleći da je Pfizer superioran i sve.
Čista laž i marketing.
Dozer

#48296 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

BadBoy wrote: 02/09/2021 10:51
Dozer wrote: 02/09/2021 10:20
Ako sam dobro upratio, ti ono nisi protiv ostalih vakcina, jel tako?
Mislim da je samo Kinez OK, Astra donekle, a ove mRNA su takva ubleha da je tesko povjerovati da je bilo ko nasjeo na njih i da ih prima.
Za Ruse ne znam sta da mislim...

A ono sto zaista mislim o svemu jeste da je ovo najklasicnija moguca plandemija, da je virus vjestacki, i da nije ni izbliza zajeban kako ga prikazuju. Ciljeva svega ima vise, ali mislim da je osnovni da se skrha kineska ekonomija, pri cemu ce zapadni farmaceuti uzeti stotine milijardi na beskorisnim vakcinama.
Istovremeno se vrsi zestoka medijska cenzura i satanizacija svih ostalih lijekova iili terapija za koje bilo ko dokaze da imaju pozitivno dejstvo. Zajedno s tim se sataniziraju i diskredituju svi oni koji te lijekove/terapije pokusaju promovisati.

Povrh svega, masa stvari koje su u startu iznosili i predvidjali razni strucnjaci, a koji nisu bili dio main streama i panicne paranoje, ispostavilo se da su tacne. Markovski npr., ili onaj Svabo sef neke zajebane laboratorije, itd..

Cinjenica je da je onaj neki lik, takodjer doktor, cini mise da i on bi Svabo, u startu rekao - nemojte testirati ljude na koronu, i korona ce nestati. Vrijeme je pokazalo da je ovo bilo prilicno dobro recenom jer je vremenom postalo jasno da su sve druge bolesti tokom zadnjih skoro godinu i po bile suspendovane. Nestale skoro potpuno, a ljudi su u 80+ % slucajeva umirali samo od korone. Nema gripe, nema srcanih, mozdanih, raka...nista. Svi koji su imali bilo kakve komorbiditete automatski su proglasavani kao zrtve korone samo ako su bili pozitivni na nepozudanom PCR testu.
Last edited by Dozer on 02/09/2021 12:09, edited 2 times in total.
Maxxtro

#48297 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Maxxtro »

Naslovnica wrote: 01/09/2021 11:14 @Maxxtro , direktore, ili kako već da ti se obratim. ..
Vakcine ne djeluju na način i shodno ciframa kojima smo bili bombardovani.
Oni njihovi 95% i sl zaštite, 100% zaštita od smrti i hospitalizacija nisu tačni.
Nemojte mi samo reći da nikada nisu obećavali 100% zaštitu od hospitalizacija i smrti, jer svako ko iole prati šta se dešava (i ovu temu) zna istinu.
Trappist wrote: 01/09/2021 11:17 Joj jel vas to mogy okupila negdje pa vam dala instrukcije kako sto bolje ublehu da bacate a da pokusate zvucati pametno? Kralju, obican narod boli kita za grafove, analize, projekcije, obicnom narodu je obecano da ce se vratiti u normalan zivot kad se vakcinise 70% ljudi. Je li to ovo u izraelu lici na normalan zivot ?
Vama cu zajedno odgovorit, posto na slican nacin konstantno obrcete teze u svojim upisima. Na sta sam ja odgovorio sa onim grafovima iz Izraela? Je li moja poenta bila da kazem da su vakcine kraj pandemije? Je li poenta bila da kazem da se saznanja i preporuke struke nisu nikako mijenjali od pocetka pandemije? Ili mozda jednostavno da cinjenicama i dokazima opovrgnem tezu da vakcine ne stite nikako ljude, kada je vrlo ocito da stite? Ako zelite da raspravljamo o prekrsenim obecanjima, povratku u normalan zivot, vi zapocnite to nekim smislenim upisom, pa cu mozda i ja pokusati dati neki smislen odgovor, a ne da se kacite na komentar koji je imao singularnu svrhu opovrgavanja idiotskih insinuacija da vakcine ne spasavaju zivote.

Znajuci da ste vas dvojica vakcinisani (ako se ne varam), mislim da ono sto radite na ovoj temi je vrlo neodgovorno i bezobrazno, a sada cu i pojasniti zasto. Vrlo je ocito da kada se ovdje prica o djelotvornosti vakcina, postoje zapravo dvije razlicite interpretacije, koje se (namjerno ili slucajno) mijesaju:

- Da li vakcina stiti u odredjenoj mjeri od zaraze i bolesti, odnosno da li je bolje biti vakcinisan nego nevakcinisan kada je opasnost od Covida u pitanju? Odgovor na ovo pitanje je decidirano i nedvojbeno DA, sto izmedju ostalog i grafovi koje sam postavio pokazuju.
- Da li je vakcina dovoljna da se okonca pandemija i vratimo konacno u normalan zivot? Moje misljenje da nije jos sasvim jasno, ali vrlo vjerovatno da NIJE, na sto takodjer podaci iz Izraela ukazuju.

Razlog zasto kazem da ovo sto radite je neodgovorno, jer mnogi ljudi traze upravo informacije na internetu kako bi donijeli licnu odluku o vakcinisanju, a suptilnosti i nijanse poput ovih koje dijele gore navedene interpretacije se tope u kakofoniji sve brojnijih i glupljih teorija zavjera koje guse svaku normalnu diskusiju o problemima koje vi navodite. Takav je slucaj i sa ovom temom. Ovdje ocito ima ljudi koji tvrde da ih vakcine nece nikako zastititi, ne u odnosu na neki idealizirani standard stopostotne zastite, nego u odnosu na standard nevakcinacije. Cak i onih koji tvrde da ce vakcine naskoditi ljudima vise nego ce im koristiti. U kontekstu takvih dilema sasvim je nebitno je li efikasnost pala sa 95% na 65% zbog delta soja jer to i dalje znaci da je bolje vakcinisati se nego ne, nebitno je li zastita traje vjecno ili 8 mjeseci, jer je bolje biti zasticen makar tih 8 mjeseci nego nikako, nebitno hocemo li moci steci imunitet krda ili ne, jer je opet bolje i sigurnije vakcinisati se nego ne vakcinisati se. To je vrlo jednostavna matematika, racunica koristi i rizika je neumoljiva. A vi sa tim vasim upisima, ma koliko precizni i odmjereni bili, unosite pometnju. Ljudi ocito ne donose racionalne odluke, mnogi ce procitat ovakve i slicne rasprave i pomisliti previse je tu kontroverzi, bolje da se ne vakcinisem, da budem siguran. Mislim da je o tim pitanjima koja vas muce itekako vrijedi pricati, ali mislim da nacin na koji to radite je pogresan.
Last edited by Maxxtro on 02/09/2021 12:04, edited 2 times in total.
hladan.preminger

#48298 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

47 godina.

jel to nestalo familije pa sad komšije umiru?
GandalfSivi

#48299 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

hladan.preminger wrote: 02/09/2021 12:03
47 godina.

Jesi ti dobro svega ti?
hladan.preminger

#48300 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

GandalfSivi wrote: 02/09/2021 12:07
hladan.preminger wrote: 02/09/2021 12:03

Jesi ti dobro svega ti?
jesam, imam ljekarski i potvrdu o dvije doze vakcine
Locked