Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
salik79

#48176 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

saint_mirad wrote: 01/09/2021 08:54
nosara wrote: 01/09/2021 07:06
a do juče je grafen oksid u vakcinama bio teorija zavere.
Neki dan sam postavljao ovu vijest, rijec je o metalnim dijelovima:

https://www.straitstimes.com/asia/east- ... ticles-nhk

Istovremeno sam postavi i ocaj clanak iz 2016. o genetski modifikovanom "Magneto" proteinu, koji na daljinu kontrolise mozak i ponasanje:
https://www.theguardian.com/science/neu ... -behaviour

A sve u vezi zombija poput ove spodobe:
RandomAndCasual

#48177 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by RandomAndCasual »

Nisu htjeli nazvati "beeee" varijanta bilo bi preofirno pa kao hajde "mu"
Sanjarko

#48178 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sanjarko »

RandomAndCasual wrote: 01/09/2021 09:41
:pisnuo:
Naslovnica

#48179 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Ja ne ulazim u 5G, magnete, grafene&co teorije, nije moje omiljeno štivo, ali mi je naprosto nevjerovatno da bočica izađe iz fabrike sa komadićima metala u sebi?
Ono, milion provjera, svi smo gledali videa kako se proizvode, maltene naučna fantastika, nekakva svjetla, skeneri, detektori, qrci-palci, i na kraju dobiješ bočicu vakcine sa komadićima metala u sebi.
Jbte, da sam našao komad metala u ICAR konzervi ili HAŠE-u pa hajde, ali vakcina?
Meni je to strašno.
carobnjak_N

#48180 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by carobnjak_N »

Sanjarko wrote: 01/09/2021 09:10
armin071 wrote: 01/09/2021 08:35

Tako je majstore, nek si ti nas na sabahu popljuvao. Garant pises sad sa Skenda dok cekas u redu za vizu pa ti se skupilo....
Mislis da je iz Bosne. Koliko ih ima ili ih je bilo koji se samo pretvaraju da su iz Bosne.
Nova teorija zavjere na vidiku ! Paranoja i fobije - bujrum!
Statistike i mjerenja - sikter !
laik1981

#48181 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Naslovnica wrote: 01/09/2021 09:46 Ja ne ulazim u 5G, magnete, grafene&co teorije, nije moje omiljeno štivo, ali mi je naprosto nevjerovatno da bočica izađe iz fabrike sa komadićima metala u sebi?
Ono, milion provjera, svi smo gledali videa kako se proizvode, maltene naučna fantastika, nekakva svjetla, skeneri, detektori, qrci-palci, i na kraju dobiješ bočicu vakcine sa komadićima metala u sebi.
Jbte, da sam našao komad metala u ICAR konzervi ili HAŠE-u pa hajde, ali vakcina?
Meni je to strašno.
Sta ima veze, da se malo popravi zeljezo u krvi..
Mate_Miso_Kovac

#48182 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mate_Miso_Kovac »

Jel to neko zaista ocekivao da ce μ napisati ispravno, a ne kopirati englesku transkripciju? :D
Sanjarko

#48183 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sanjarko »

carobnjak_N wrote: 01/09/2021 09:46
Sanjarko wrote: 01/09/2021 09:10

Mislis da je iz Bosne. Koliko ih ima ili ih je bilo koji se samo pretvaraju da su iz Bosne.
Ma ja. Nema trolova, provokatora, laznih profila, ni agenata raznih sluzbi koji vrsljaju po netu itd. Gdje bi to bilo, i gdje bi neki ljudi to radili.
Sanjarko

#48184 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sanjarko »

Uskoro stize "q" pa onda "rac". Pa se njih dvojica spoje i belaj.
:lol:
carobnjak_N

#48185 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by carobnjak_N »

Sanjarko wrote: 01/09/2021 09:56
carobnjak_N wrote: 01/09/2021 09:46
Ma ja. Nema trolova, provokatora, laznih profila, ni agenata raznih sluzbi koji vrsljaju po netu itd. Gdje bi to bilo, i gdje bi neki ljudi to radili.
Otkrio si me rodjo. Ja sam agent tajne sluzbe
Sanjarko

#48186 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sanjarko »

carobnjak_N wrote: 01/09/2021 10:02
Sanjarko wrote: 01/09/2021 09:56

Otkrio si me rodjo. Ja sam agent tajne sluzbe
:lol: :kiss:
saint_mirad

#48187 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

RandomAndCasual wrote: 01/09/2021 09:41
:lol:
Trappist

#48188 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

JohnnyS wrote: 31/08/2021 22:17
Trappist wrote: 31/08/2021 22:16
Pa idi ti objasni doktoru sta je osnovano sta nije. Ili posalji majku sa srčanim problemima da primi AZ jer ti mislis da je neosnovano.
Nadam se da pratiš sve preporuke, da držiš distancu, nosiš masku u zatvorenom i otvorenom kad ne možeš držati distancu.
Sve sam preporuke pratio dok nisam dobio drugu dozu "najbolje vakcine svih vremena aka pfizer". Od tada za mene mjere protiv korone ne vaze, jer mi je receno od doktora bilo vakcinisi se, misli na druge :thumbup:
Maxxtro

#48189 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Maxxtro »

Ateista wrote: 01/09/2021 00:29
Maxxtro wrote: 31/08/2021 17:12

Zar sam to rekao, ne znam odakle ti taj zakljucak? Sta smatras pod manipulacijom podataka? Laziranje, ili iskrivljene interpretacije tacnih podataka, bilo namjerno ili iz neznanja? Ako je ovo drugo, onda logicno iz mog upisa slijedi da to upravo rade antivaxxeri kada citiraju zvanicne statistike. Ako bi to uradila zvanicna ustanova, onda bi to razotkrili upravo drugi naucnici (sto je poenta peer review-a) a ne random moron sa tvitera, jer ce to biti na stupnju kompleksnosti iznad njegovih ogranicenih sposobnosti. Ako se nadjes da citiras statistike takve ustanove a izvodis zakljucke suprotne od njihovih, vrlo vjerovatno je da nemas pojma o cemi pricas a ne da si nabasao na zavjeru.
Pa to si rekao, odnosno pitao kako moze vjerovati statistici ustanove a ne i preporukama iste ustanove koje se vezu za tu statistiku.
Nisam konkretno mislio u ovom slucaju na laziranje podataka, iako ni to nije iskljuceno, vec vise na interpretacije koje se namjerno rade.
Ovdje sam mislio vise generalno da ne mora biti pravilo da ako vjerujes statistickim podacima koje ti neko iznese da moras vjerovati i njihovim preporukama.
U svakom slucaju, pojasnio sam. Nije to iskljuceno iz domena mogucnosti, ali haman pa mozes naviti sat po tome da u tom slucaju skoro pa sigurno pricas gluposti. Da ne pricamo previse opcenito, jer je previse uglova za sagledati, mislim recimo na primjer ako ustanova objavi podatke o zarazama, hospitalizacijama i vakcinacijama i objavi preporuku za vakcine jer podaci ukazuju da su vakcine efikasne, a neki random twitteras uzme te iste podatke i tvrdi da oni upucuju da vakcine ne rade, izuzetno je jaka indikacija da je taj twitteras jednostavno moron koji ne razumije o cemu prica. Pokazao sam to kroz konkretne primjere i nekoliko puta na ovoj temi.
hladan.preminger

#48190 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

laž<veća laž<najveća laž<naučna fantastika<statistika
JohnnyS

#48191 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

Trappist wrote: 01/09/2021 10:14
JohnnyS wrote: 31/08/2021 22:17

Nadam se da pratiš sve preporuke, da držiš distancu, nosiš masku u zatvorenom i otvorenom kad ne možeš držati distancu.
Sve sam preporuke pratio dok nisam dobio drugu dozu "najbolje vakcine svih vremena aka pfizer". Od tada za mene mjere protiv korone ne vaze, jer mi je receno od doktora bilo vakcinisi se, misli na druge :thumbup:

Svaka čast onda
Trappist

#48192 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

"Izrael prednjači u svijetu po broju zaraženih koronavirusom time što je u posljednjih sedam dana zabilježio najveći broj oboljelih po glavi stanovnika, objavio je u utorak Univerzitet Oxfort Press.

Zemlja je pretekla Crnu Goru i Gruziju s prosječno 1.013 novih dnevnih slučajeva na milion ljudi tokom sedmice.

Oko 10.946 Izraelaca u ponedjeljak je testirano pozitivno na virus, čime je oboren prethodni rekord u zemlji postavljen 18. januara od 10.118 novih slučajeva.

Podaci izraelskog Ministarstva zdravlja pokazuju da je od prošlog utorka do ponedjeljka registrovano 61.185 novih slučajeva koronavirusa, u prosjeku 8.740 novih infekcija dnevno.

Od početka augusta u Izraelu su umrla 564 pacijenata od koronavirusa, u poređenju sa 52 u julu i samo osam u junu."

:-) :-) :-)
Naslovnica

#48193 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Izgleda da je krivulja u Izraelu krenula nizbrdo.
nosara

#48194 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by nosara »

Trappist wrote: 01/09/2021 10:31 "Izrael prednjači u svijetu po broju zaraženih koronavirusom time što je u posljednjih sedam dana zabilježio najveći broj oboljelih po glavi stanovnika, objavio je u utorak Univerzitet Oxfort Press.

Zemlja je pretekla Crnu Goru i Gruziju s prosječno 1.013 novih dnevnih slučajeva na milion ljudi tokom sedmice.

Oko 10.946 Izraelaca u ponedjeljak je testirano pozitivno na virus, čime je oboren prethodni rekord u zemlji postavljen 18. januara od 10.118 novih slučajeva.

Podaci izraelskog Ministarstva zdravlja pokazuju da je od prošlog utorka do ponedjeljka registrovano 61.185 novih slučajeva koronavirusa, u prosjeku 8.740 novih infekcija dnevno.

Od početka augusta u Izraelu su umrla 564 pacijenata od koronavirusa, u poređenju sa 52 u julu i samo osam u junu."

:-) :-) :-)
To je dokaz da vakcine djeluju. Ne razumijes logaritme i matematiku.
avetinja

#48195 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avetinja »

Ima li neka druga država osim Izraela i SAD-a? Neka evropska, nama bliža.
Maxxtro

#48196 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Maxxtro »

nosara wrote: 01/09/2021 10:44 To je dokaz da vakcine djeluju. Ne razumijes logaritme i matematiku.
Ne, ne razumijes, drago mi je da si konacno shvatio svoja ogranicenja. Idemo direktno na izvor koji se spominje, Izraelsko ministarstvo zdravstva ima zaista sjajan dashboard gdje je moguce pratiti real time sve moguce vrste podataka: https://datadashboard.health.gov.il/COV ... m=referral

Konkretno imamo slijedeca dva grafa:

Image

Prvi je broj aktivnih slucajeva za razlicite starosne skupine na 100 000 stanovnika, a drugi tesko oboljelih preko 60 godina (jer je ta skupina najvise pogodjena.

Pretpostavljam da su sasvim slucajno ovi plavo oznaceni podaci brojcano veci od zelenih? Jer tvoj sarkazam ocito upucuje na to da vakcine ne djeluju. Pretpostavljam onda da je sasvim slucajno od prekjucerasnjeg datuma (30.08) broj tesko oboljelih medju nevakcinisanim oko 300 (na 100 000) a potpuno vakcinisanim oko 20, dakle cak 15 puta veci. Sasvim slucajno da je taj broj medju vakcinisanim kao sto vidis manje vise konstantan kroz citav mjesec august, a nevakcinisanim kontantno raste i jaz se povecava. Sasvim slucajno da je ama bas u svakoj starosnoj skupini broj aktivnih slucajeva (na 100 000) veci od istog broja medju vakcinisanim, a u naugrozenijoj kategoriji 90+ cak 4,5 puta veci.

Ok, koja je slijedeca mentalna gimnastika na redu? Pretpostavljam da je slijedeci korak reci da Izraelsko ministarstvo lazira podatke. To isto ministarstvo cije podatke citirate kada zelite ukazati na pogorsanje situacije u Izraelu. Nekako tipujem da ces jednostavno preskociti i zanemariti ovaj post.
Ateista

#48197 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ateista »

Naslovnica wrote: 01/09/2021 09:46 Ja ne ulazim u 5G, magnete, grafene&co teorije, nije moje omiljeno štivo, ali mi je naprosto nevjerovatno da bočica izađe iz fabrike sa komadićima metala u sebi?
Meni je to strašno.
To je jos jedan od problema kad se sa necim zuri, kako sa razvijanjem vakcine tako i sa proizvodnjom. Mala je sansa da neko to namjerno radi, ne vidim zasto bi, ali toliki je pritisak, velika konkurencija, svako hoce da pokupi sto veci dio kolaca, ogroman broj vakcina je proizveden i veca mogucnost da dodje do ovakvih stvari.
Naslovnica

#48198 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

@Maxxtro , direktore, ili kako već da ti se obratim. ..
Vakcine ne djeluju na način i shodno ciframa kojima smo bili bombardovani.
Oni njihovi 95% i sl zaštite, 100% zaštita od smrti i hospitalizacija nisu tačni.
Nemojte mi samo reći da nikada nisu obećavali 100% zaštitu od hospitalizacija i smrti, jer svako ko iole prati šta se dešava (i ovu temu) zna istinu.
Trappist

#48199 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Maxxtro wrote: 01/09/2021 11:06
nosara wrote: 01/09/2021 10:44 To je dokaz da vakcine djeluju. Ne razumijes logaritme i matematiku.
Ne, ne razumijes, drago mi je da si konacno shvatio svoja ogranicenja. Idemo direktno na izvor koji se spominje, Izraelsko ministarstvo zdravstva ima zaista sjajan dashboard gdje je moguce pratiti real time sve moguce vrste podataka: https://datadashboard.health.gov.il/COV ... m=referral

Konkretno imamo slijedeca dva grafa:

Image

Prvi je broj aktivnih slucajeva za razlicite starosne skupine na 100 000 stanovnika, a drugi tesko oboljelih preko 60 godina (jer je ta skupina najvise pogodjena.

Pretpostavljam da su sasvim slucajno ovi plavo oznaceni podaci brojcano veci od zelenih? Jer tvoj sarkazam ocito upucuje na to da vakcine ne djeluju. Pretpostavljam onda da je sasvim slucajno od prekjucerasnjeg datuma (30.08) broj tesko oboljelih medju nevakcinisanim oko 300 (na 100 000) a potpuno vakcinisanim oko 20, dakle cak 15 puta veci. Sasvim slucajno da je taj broj medju vakcinisanim kao sto vidis manje vise konstantan kroz citav mjesec august, a nevakcinisanim kontantno raste i jaz se povecava. Sasvim slucajno da je ama bas u svakoj starosnoj skupini broj aktivnih slucajeva (na 100 000) veci od istog broja medju vakcinisanim, a u naugrozenijoj kategoriji 90+ cak 4,5 puta veci.

Ok, koja je slijedeca mentalna gimnastika na redu? Pretpostavljam da je slijedeci korak reci da Izraelsko ministarstvo lazira podatke. To isto ministarstvo cije podatke citirate kada zelite ukazati na pogorsanje situacije u Izraelu. Nekako tipujem da ces jednostavno preskociti i zanemariti ovaj post.
Joj jel vas to mogy okupila negdje pa vam dala instrukcije kako sto bolje ublehu da bacate a da pokusate zvucati pametno? Kralju, obican narod boli kita za grafove, analize, projekcije, obicnom narodu je obecano da ce se vratiti u normalan zivot kad se vakcinise 70% ljudi. Je li to ovo u izraelu lici na normalan zivot ?
nosara

#48200 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by nosara »

Ne citirajte ga, povraticu. :?
Locked