Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Naslovnica

#48051 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Capljina74 wrote: 31/08/2021 10:10
armin071 wrote: 31/08/2021 10:05

To ti je kao eliksir mladosti :D Ja sam spreman i svaki dan da primam po jednu samo da mogu opet ko covjek u kino sa maskom ali bez testa da gledam film kako kapetan Amerika sam spasava citav svijet. A da i od 0,034% sanse da preselim na bolji svijet ili tesko obolim od korone, sa vakcinom bi se taj procenat sveo na fascinantnih 0,033%.
Slušajstruku...
Slušam
Trappist

#48052 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Naslovnica wrote: 31/08/2021 09:06 https://** No links **.ba/clanak/220799/eu-ponovo-uvodi-ogranicenja-za-putovanja-cak-ni-vakcinisani-nisu-sasvim-pozeljni

ZBOG PORASTA BROJA SLUČAJEVA COVID-19
EU ponovo uvodi ograničenja za putovanja: Čak ni vakcinisani nisu sasvim poželjni!

Na svakoj pojedinoj zemlji EU ostaje da odluči hoće li dozvoliti "neesencijalna putovanja u EU za potpuno vakcinisane putnike"
Europska unija preporučila je u ponedjeljak da se američkim državljanima zabrane neesencijalna putovanja u njene zemlje članice nakon porasta broja slučajeva Covid-19 u Sjedinjenim Državama, javlja CNN
Europska komisija savjetovala je zemljama unutar svog bloka, uključujući Francusku, Italiju i Njemačku, da vrate ograničenja vezana za koronavirus i zaustave dolazak turista iz SAD-a i pet drugih zemalja.
Smjernice, koje se sada primjenjuju i na Izrael, Kosovo, Liban, Crnu Goru i Republiku Sjevernu Makedoniju, nisu obavezujuće za pojedinačne zemlje članice EU kojima je ostavljeno da same donesu odluku o restrikcijama.
To znači da na svakoj pojedinoj zemlji EU ostaje da odluči hoće li dozvoliti "neesencijalna putovanja u EU za potpuno vakcinisane putnike".

A mi i dalje na sigurnoj listi, a izrael nije :-) pa vi pljujte po fadilu jer nije nabavio vakcine :D
hladan.preminger

#48053 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

DEMONIKA wrote: 31/08/2021 09:51
hladan.preminger wrote: 31/08/2021 09:44

jesi ti prirodno panglu ili se trudiš posebno od jutros.

naravno je da ok da žena bere kupine, jer i moja se bavi tim kao poljoprivredni inžinjer.

ali ne ideš na tv sa ogrebotinama po licu kao da se sa Scylla-om borila cijelu noć da vrati TrolleRita, TrolleRata i TrolleRuta.
ja prirodno glupa
šo?

jok odeš na plastičnu operaciju jer ti je nešto ogrebano na čelu
jel i u tebe žena kad ima ogrebotinu ode kod Andruja Jakona da joj se selo nebi smijalo
Pa ne kontaš običnu zajebanciju, a uprla ko tovare. Zato.
U mene žena nije gradonačelnik najvećeg sela u BiH.

I btw, "ne bi" se piše odvojeno, bar kod nas na selu.
salik79

#48054 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Ovo slobodno mozete mnoziti sa min. 10-20:
Image
Point.

#48055 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Image
Naslovnica

#48056 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Trappist wrote: 31/08/2021 10:14
Naslovnica wrote: 31/08/2021 09:06 https://** No links **.ba/clanak/220799/eu-ponovo-uvodi-ogranicenja-za-putovanja-cak-ni-vakcinisani-nisu-sasvim-pozeljni

ZBOG PORASTA BROJA SLUČAJEVA COVID-19
EU ponovo uvodi ograničenja za putovanja: Čak ni vakcinisani nisu sasvim poželjni!

Na svakoj pojedinoj zemlji EU ostaje da odluči hoće li dozvoliti "neesencijalna putovanja u EU za potpuno vakcinisane putnike"
Europska unija preporučila je u ponedjeljak da se američkim državljanima zabrane neesencijalna putovanja u njene zemlje članice nakon porasta broja slučajeva Covid-19 u Sjedinjenim Državama, javlja CNN
Europska komisija savjetovala je zemljama unutar svog bloka, uključujući Francusku, Italiju i Njemačku, da vrate ograničenja vezana za koronavirus i zaustave dolazak turista iz SAD-a i pet drugih zemalja.
Smjernice, koje se sada primjenjuju i na Izrael, Kosovo, Liban, Crnu Goru i Republiku Sjevernu Makedoniju, nisu obavezujuće za pojedinačne zemlje članice EU kojima je ostavljeno da same donesu odluku o restrikcijama.
To znači da na svakoj pojedinoj zemlji EU ostaje da odluči hoće li dozvoliti "neesencijalna putovanja u EU za potpuno vakcinisane putnike".

A mi i dalje na sigurnoj listi, a izrael nije :-) pa vi pljujte po fadilu jer nije nabavio vakcine :D
Justice for Dilfaš :thumbup:
Capljina74

#48057 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Point. wrote: 31/08/2021 10:20 Image
Kako vi bauštel stručnjaci dobijate sertifikat?
DEMONIKA

#48058 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by DEMONIKA »

splinter wrote: 31/08/2021 10:02
DEMONIKA wrote: 31/08/2021 09:51

ja prirodno glupa
šo?

jok odeš na plastičnu operaciju jer ti je nešto ogrebano na čelu
jel i u tebe žena kad ima ogrebotinu ode kod Andruja Jakona da joj se selo nebi smijalo
@DEMONIKA je uvijek imala najoriginalnije upise.
:kiss:
druže druže, ti si meni tito :mrgreen:
znaš da sam čitala sve tvoje postove vezane za cov19 i na mene si ostavio dojam najobjektivnije osobe oko virusa ovdje
i hvala ti na tome
ako se bum cijepila, to bum samo novavax
ak je tebi dobra da se buš cijepil njom, i meni je :mrgreen:
salik79

#48059 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Capljina74 wrote: 31/08/2021 10:21
Kako vi bauštel stručnjaci dobijate sertifikat?
Image
splinter

#48061 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

DEMONIKA wrote: 31/08/2021 10:23
splinter wrote: 31/08/2021 10:02
@DEMONIKA je uvijek imala najoriginalnije upise.
:kiss:
znaš da sam čitala sve tvoje postove vezane za cov19 i na mene si ostavio dojam najobjektivnije osobe oko virusa ovdje
i hvala ti na tome
Biće još zaniljivih postova uskoro :thumbup:
DEMONIKA

#48062 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by DEMONIKA »

e i?
kaže lik kome je domet holivud :lol:
pa bolivud je tito :mrgreen:
Image

Image
spinel_

#48064 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Bilo bi zanimljivo vidjeti sta bi Point imao za reci da zivi u Australiji.
Garant bi i dole slusao struku.
ja71

#48065 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

Odakle vam toliko vremena za ovu temu?
Trappist

#48066 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... i-15098697
"Novo ogromno istraživanje iz Izraela potvrdilo da kod Pfizera jako slabi zaštita i od težih ishoda nakon 6 mjeseci"
Cjepivo Moderne prema novom belgijskom istraživanju generira najmanje dvostruko više antitijela nego slično mRNA cjepivo Pfizera/BioNTecha. Istraživanje je rađeno na 2500 zaposlenika u belgijskom bolničkom sustavu te su promatrani oni zaposlenici koji ranije nisu bili inficirani SARS-CoV-2 virusom. Oni koji su primili cjepivo Moderne imali su razinu od 2881 na mililitar, dok su oni cijepljeni Pfizerom ostali na 1108 modela po mililitru. Još nije jasno što je razlog tako velikoj razlici, ali istraživači u pismu objavljenom u Journal of the American Medical Association postavili tezu kako bi se moglo raditi o A) većoj količini „energetski sastojaka“ u Moderninom cjepivu (100 prema 30 mikrograma) i B) dužem razdoblju između dvije doze (4 prema 3 tjedna).

Uz to, prema evaluacijama Mayo klinike u Sjedinjenim državama Modernino cjepivo se u prvoj polovini godine pokazalo dvostruko boljim od Pfizerovog kad je u pitanju sprečavanju proboja zaraze.

Ova intrigantna informacija dolazi u trenutku kad cijeli niz država donosi ključne odluke o nastavku programa cijepljenja, pogotovo kad se raspravlja o tzv. trećoj booster dozi cjepiva.

U Izraelu je izašlo još jedno ogromno istraživanje ("Waning immunity of the BNT162b2 vaccine: A nationwide stud from Israel" ) koje govori o tome da zaštita čak i protiv težih ishoda kod starijih osoba jenjava u roku 6-8 mjeseci. Nalazi zvuče poprilično alarmantno za sve starije cijepljene Pfizerom. Primjerice, ljudi cijepljeni s dvije doze u ožujku stariji od 60 godina su 1,7 puta bolje zaštićeni od težih ishoda bolesti nego oni cijepljeni u siječnju."

Pitanje za point-a gandalfa i ostale dezurne strucnjake, jesu i ovi ljudi koji su radili istrazivanje teoreticari zavjere, bil gejc, 5g , ravnozemljasi i ostalo? Pišam vam se na vakcinu. Najava u decembru i januaru bila mozda ce dozivotno trajati imunitet nakon vakcinacije. :izet:
Naslovnica

#48067 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Trappist wrote: 31/08/2021 10:37 https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... i-15098697
"Novo ogromno istraživanje iz Izraela potvrdilo da kod Pfizera jako slabi zaštita i od težih ishoda nakon 6 mjeseci"
Cjepivo Moderne prema novom belgijskom istraživanju generira najmanje dvostruko više antitijela nego slično mRNA cjepivo Pfizera/BioNTecha. Istraživanje je rađeno na 2500 zaposlenika u belgijskom bolničkom sustavu te su promatrani oni zaposlenici koji ranije nisu bili inficirani SARS-CoV-2 virusom. Oni koji su primili cjepivo Moderne imali su razinu od 2881 na mililitar, dok su oni cijepljeni Pfizerom ostali na 1108 modela po mililitru. Još nije jasno što je razlog tako velikoj razlici, ali istraživači u pismu objavljenom u Journal of the American Medical Association postavili tezu kako bi se moglo raditi o A) većoj količini „energetski sastojaka“ u Moderninom cjepivu (100 prema 30 mikrograma) i B) dužem razdoblju između dvije doze (4 prema 3 tjedna).

Uz to, prema evaluacijama Mayo klinike u Sjedinjenim državama Modernino cjepivo se u prvoj polovini godine pokazalo dvostruko boljim od Pfizerovog kad je u pitanju sprečavanju proboja zaraze.

Ova intrigantna informacija dolazi u trenutku kad cijeli niz država donosi ključne odluke o nastavku programa cijepljenja, pogotovo kad se raspravlja o tzv. trećoj booster dozi cjepiva.

U Izraelu je izašlo još jedno ogromno istraživanje ("Waning immunity of the BNT162b2 vaccine: A nationwide stud from Israel" ) koje govori o tome da zaštita čak i protiv težih ishoda kod starijih osoba jenjava u roku 6-8 mjeseci. Nalazi zvuče poprilično alarmantno za sve starije cijepljene Pfizerom. Primjerice, ljudi cijepljeni s dvije doze u ožujku stariji od 60 godina su 1,7 puta bolje zaštićeni od težih ishoda bolesti nego oni cijepljeni u siječnju."

Pitanje za point-a gandalfa i ostale dezurne strucnjake, jesu i ovi ljudi koji su radili istrazivanje teoreticari zavjere, bil gejc, 5g , ravnozemljasi i ostalo? Pišam vam se na vakcinu. Najava u decembru i januaru bila mozda ce dozivotno trajati imunitet nakon vakcinacije. :izet:
Image
DEMONIKA

#48068 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by DEMONIKA »

splinter wrote: 31/08/2021 10:28
DEMONIKA wrote: 31/08/2021 10:23

i hvala ti na tome
Biće još zaniljivih postova uskoro :thumbup:
:srce: znam koliko je vrijeme skupo i zato ti hvala na svakom postu i vremenu koje si podijelio s nama

ja sam još uvijek u fazi izgubljenoj, prateći mjere koje države donose i gubim se između odluka Australije i Švedske...
pa mi na momente i bude drago da sam u ovoj Bosni, šumi Striborovoj, bez da me vojna policija ganja po gradu :mrgreen:
salik79

#48069 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Trappist wrote: 31/08/2021 10:37 https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... i-15098697

Hajde decembar i januar, ali na sami kraj juna smo citali ovo:
The vaccines made by Pfizer-BioNTech and Moderna set off a persistent immune reaction in the body that may protect against the coronavirus for years, scientists reported on Monday.
Never forget i ovo:
Image

#slusajstruku#trtmrt#sunceizraksunajvecineprijateljizdravlja#umriuosamidomasvoga#danezaboravimoslusatistruku#
red evil

#48070 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by red evil »

Očigledno je Pfizer jedna od gorih vakcina i da su više vremena i resursa potrošili na marketing a ne na kvalitet vakcine. A AZ će se ispostaviti da će biti najbolja vakcina a nije ni ona zlatna, svi oni brojevi 90%+ je samo dobar marketing i daleko je to od tih brojeva.

Ovo sve samo odbija ljude od vakcinacije, ne istraživanja ova, već nepopuštanja priče o tome da su naj u svemu. Reci istinu i puno veći broj ljudi će se vakcinisati.
gamer4ever

#48071 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

salik79 wrote: 31/08/2021 10:24

Image
Prije bih rekao da su teoreticari zavjere, antivakseri i sl. ti koji tvrde da je 2+2=3. Tj idu protiv nauke, struke. A nauka i struka kaze da je 2+2=4 a ne 3
spinel_

#48072 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

gamer4ever wrote: 31/08/2021 11:05
salik79 wrote: 31/08/2021 10:24

Image
Prije bih rekao da su teoreticari zavjere, antivakseri i sl. ti koji tvrde da je 2+2=3. Tj idu protiv nauke, struke. A nauka i struka kaze da je 2+2=4 a ne 3
Struka kaze ovo:

Zasto ne slusas struku?
laik1981

#48073 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Fajzer je mudo od ovce..
Medobrundo25

#48074 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Medobrundo25 »

red evil wrote: 31/08/2021 10:56

Očigledno je Pfizer jedna od gorih vakcina i da su više vremena i resursa potrošili na marketing a ne na kvalitet vakcine. A AZ će se ispostaviti da će biti najbolja vakcina a nije ni ona zlatna, svi oni brojevi 90%+ je samo dobar marketing i daleko je to od tih brojeva.

Ovo sve samo odbija ljude od vakcinacije, ne istraživanja ova, već nepopuštanja priče o tome da su naj u svemu. Reci istinu i puno veći broj ljudi će se vakcinisati.
Ja kad sam forumskim volovima objasnjavao da statistika nije pijacarska matematika, i da se sa istom vrlo lagano i efikasno manipulise oni mene proglasise antivaxxerom i ostale nebuloze, zatrpavajuci me studijama ( internim od pfizera na osnovu kojih je i izbacen taj magicni broj od 95% + "zastite"). Nije prvi put da se tako kompleksna nauka kao statistika svodi na pijacarski racun da bi se progurao neki interes, u ovom slucaju Pfizer-ovo enormno bogacenje na osnovu ocigledno nicega. :thumbup:
Naslovnica

#48075 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

https://www.skynews.com.au/opinion/chri ... yLcITzlh_Q

The Menzies Research Centre’s Nick Cater says the “fear factor” over COVID-19 is “out of hand” after a poll revealed it is believed on average there is a 38 per cent chance of dying from the Delta strain.

Mr Cater said it was clear to him the fear around the virus was “way out of proportion for the klix threat” but the figures are surprising.

“I had no idea until I saw this polling conducted this week that it was that high … that people actually think there’s a 38 per cent chance of them dying from the Delta variant,” he said.

He said a main cause of the fear is the government’s actions which causes unnecessary panic in the public.

“It’s natural that people are fearful, but I think their fear is only exaggerated when governments do really exaggerated things … like locking down for one case in South Australia.

“Of course people are going to start thinking this thing’s dangerous.”

:lol: :lol: :lol: :run:
Locked