Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#3326 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Da mi je samo znati u čemu smo lideri u regionu
- Revolucionar ★
#3327 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kad skontas kako se lahko sve uruši, daj Boze samo stabilnosti. Ne treba nam ni ovo jaukanje sirotinjsko protiv Sabrine i ekipe, evidentno je da ima bezgranicno povjerenje, na neku foru su zajebali ove likove da se vrate u neprofitnu humanitarnu organizaciju, treba im odati priznanje i za to. Valjda dodje neka strategija za odrzivost.
-
last mohicans
- strong69
#3329 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ako je rad uprave dobar onda je milina biti u takvom preduzeću. Prokockali titulu, ispali iz Evrope, juniori zadnji na tabeli, dugovanja...
Ali dobro, vlasnik odlučuje. Možda zna što mi ne znamo, nije sve u finansijama.
Ali dobro, vlasnik odlučuje. Možda zna što mi ne znamo, nije sve u finansijama.
- Grean
#3330 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Da makar Akademija, skoro sve selekcije, nema ovako katastrofalne rezultate, da se 'talijan nije zanogeto' nakon sto je napravio strateski potez zatvaranja skole fudbala AFH, da kontas da makar tu ima reda i da se ide u pravom smjeru mozda bi ih i branio jer ono sto se desavalo u A-timu je dosta rezultat fula vlasnika upravljackih uloga te iznenadnog zatvaranja pipe koju je on sam (navodno) otvorio.
Jedino pozitivno ali i to je vise rezultat lose ekonomske situacije i pogresnih poteza a ne nekakve strategije je to sto pored lose Akademije imamo trenutno veliki broj akademaca koji krpe rupe i to sasvim solidno.
Jedino pozitivno ali i to je vise rezultat lose ekonomske situacije i pogresnih poteza a ne nekakve strategije je to sto pored lose Akademije imamo trenutno veliki broj akademaca koji krpe rupe i to sasvim solidno.
- animus
#3331 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Hajmo malo gledati i sa druge strane.
U citavoj krizi gdje veliki klubovi grcaju u dugovima mi uspjeli da dovedemo nove investitore koji su spremni da ulože pare u klub. Uspjeli da rijesimo vlasnistvo nad stadionom i konacno smo na svom stadionu. Iako smo bili pod velikim pritiskom, bez novca i odlaskom velikog broja igraca klub je uspio da to pregura bez prevelikih turbulencija. Znacajno smo ucestvovali u osnivanju udruzenja koje bi trebalo da pomogne razvoju lige i zastiti klubove. Ostvarili smo dobar transfer golmana kojim cemo svesti dugogodisnje dugovanje prema poreskoj na nulu. Promovisali smo mnogo mladih igraca i prvi smo po broju mladih igraca u ovoj ligi a mnogi od njih su vec sada neizostavni u timu. Imamo vrhunskog trenera koji odlicno vodi ekipu. U vrhu smo tabele uprkos svim problemima i činjenici da godinu dana vlasnik nije uplatio novac koji je obecao.
Ako uporedimo negativne vs pozitivne dogadjaje moze se zakljuciti da su bitne stvari koje se mogu smatrati strateskim pozitivne a da su ove prolazne, sezonske stvari negativne.
Zato mozemo i trebamo biti zadovoljni i zahvaliti se Bogu da smo u ovom položaju.
- Raigor Stonehoof
#3332 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
kae bez prevelikih turbulencija, a klub bi se ugasio do kraja godine da ovi nisu dosli
- Cossack
#3333 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
animus wrote: ↑01/09/2021 10:25Hajmo malo gledati i sa druge strane.
U citavoj krizi gdje veliki klubovi grcaju u dugovima mi uspjeli da dovedemo nove investitore koji su spremni da ulože pare u klub. Uspjeli da rijesimo vlasnistvo nad stadionom i konacno smo na svom stadionu. Iako smo bili pod velikim pritiskom, bez novca i odlaskom velikog broja igraca klub je uspio da to pregura bez prevelikih turbulencija. Znacajno smo ucestvovali u osnivanju udruzenja koje bi trebalo da pomogne razvoju lige i zastiti klubove. Ostvarili smo dobar transfer golmana kojim cemo svesti dugogodisnje dugovanje prema poreskoj na nulu. Promovisali smo mnogo mladih igraca i prvi smo po broju mladih igraca u ovoj ligi a mnogi od njih su vec sada neizostavni u timu. Imamo vrhunskog trenera koji odlicno vodi ekipu. U vrhu smo tabele uprkos svim problemima i činjenici da godinu dana vlasnik nije uplatio novac koji je obecao.
Ako uporedimo negativne vs pozitivne dogadjaje moze se zakljuciti da su bitne stvari koje se mogu smatrati strateskim pozitivne a da su ove prolazne, sezonske stvari negativne.
Zato mozemo i trebamo biti zadovoljni i zahvaliti se Bogu da smo u ovom položaju.
- Impressum
- Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo
#3334 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
animus wrote: ↑01/09/2021 10:25
Hajmo malo gledati i sa druge strane.
otjerali smo pejovica, susica i ostale sa ogromnim platama koje su opterecivale klupski budzet
realno nisu nista prikazali da bi primali takav novac
mislim da nova klupska uprava nece napraviti istu gresku
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#3335 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ja isto citam i ne vjerujem svojim ocima. Slazem se jedino u dijelu gdje se trebamo Bogu zahvaliti sto nas ne ugasise.Raigor Stonehoof wrote: ↑01/09/2021 10:36 kae bez prevelikih turbulencija, a klub bi se ugasio do kraja godine da ovi nisu dosli
- ZonFon
#3336 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne bi se ugasili sigurno ali bi izgledali ko komsije.
- Maharadza
#3337 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Najveći problem u svemu ovome jeste što smo haman sve mlade igrače promovisali "slučajno" ili "nazor" usljed nedostatka keša...npr. spasio nas je Kova i njegov transfer a do kojeg sigurno ne bi nikada ni došlo da ona budaletina nije pokazao srednji prst čime je Kova uopšte dobio šansu na golu.
A ne vidim da se nešto nabolje mijenja osim što smo opet prisiljeni da ubacujemo više djece u 1. tim, ali i to ćemo sve poslati u pm čim se kakvog keša dohvate neznalice pa počnu dovoditi i kuntu i pantu bez plana, bez vizije...mada treba biti fer pa priznati da mi navijači prvi tražimo ta neka "provjerena imena/pojačanja", iako je takve (ako uopšte postoje) gotovo pa nemoguće dovesti u najlošiju ligu svijeta (ne kvalitetom rekao bih koliko očajnim terenima, infrastrukturom i generalno okruženjem tj. kurvom politikom koja svugdje dominira pa tako i u sportu).
A ne vidim da se nešto nabolje mijenja osim što smo opet prisiljeni da ubacujemo više djece u 1. tim, ali i to ćemo sve poslati u pm čim se kakvog keša dohvate neznalice pa počnu dovoditi i kuntu i pantu bez plana, bez vizije...mada treba biti fer pa priznati da mi navijači prvi tražimo ta neka "provjerena imena/pojačanja", iako je takve (ako uopšte postoje) gotovo pa nemoguće dovesti u najlošiju ligu svijeta (ne kvalitetom rekao bih koliko očajnim terenima, infrastrukturom i generalno okruženjem tj. kurvom politikom koja svugdje dominira pa tako i u sportu).
-
Sarajlijaaa
#3338 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kapić je naš. Uhvatili se U19 tima, to sto ostali su odlični, to ništa. Pitarluk 
-
Anquilla
#3339 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sad kad su se slegli utisci
Očito, ljudi koji su u UO i Sabrina ostaju. Nije da nisu i oni odgovorni za prekomjerno trošenje, ali ako ih na čelu žele oni koji daju pare, malo se tu može učiniti, osim pisanja po društvenim mrežama.
Iskreno se nadam da su se uvjerili kako se u par mjeseci situacija može okrenuti za 180 stepeni, pa će stvarno pametnije i iskusnije voditi klub.
Ne znam šta je sa onim Italijanom koji je vodio Akademiju, ali ili neka ga vraćaju ili neka postave nekog drugog, neozbiljno je nemati čovjeka na čelu projekta na kojem će temeljiti budućnost Sarajeva.
I stvarno, ako je istina da u ovoj godini Nam nije nikako dao pare, još manje mi je jasno zašto su se lomili da uzmemo Koševo, bukvalno će nam postati uteg, jer vjerovatno nemamo pare da ga dovedemo u CAT4, što smo se obavezali ugovorom
Očito, ljudi koji su u UO i Sabrina ostaju. Nije da nisu i oni odgovorni za prekomjerno trošenje, ali ako ih na čelu žele oni koji daju pare, malo se tu može učiniti, osim pisanja po društvenim mrežama.
Iskreno se nadam da su se uvjerili kako se u par mjeseci situacija može okrenuti za 180 stepeni, pa će stvarno pametnije i iskusnije voditi klub.
Ne znam šta je sa onim Italijanom koji je vodio Akademiju, ali ili neka ga vraćaju ili neka postave nekog drugog, neozbiljno je nemati čovjeka na čelu projekta na kojem će temeljiti budućnost Sarajeva.
I stvarno, ako je istina da u ovoj godini Nam nije nikako dao pare, još manje mi je jasno zašto su se lomili da uzmemo Koševo, bukvalno će nam postati uteg, jer vjerovatno nemamo pare da ga dovedemo u CAT4, što smo se obavezali ugovorom
-
last mohicans
#3340 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
U tome je stvar, sto se strategije mijenjaju od vlasnika do vlasnika, sto je donekle razumljivo, ali se i pod istim vlasnikom mijenjaju strategije iz godine u godinu. Pod sticajem okolnosti i iz nuzde je uskočio Kova, pa nas sad momak iščupa sa svojim novcem od transfera. Isto je bilo sa Mujakicem i jos nekim mladim igračima. Dobijali su priliku iz nužde i potrebe, a ne sto trebaju i bez toga dobiti šansu. Ne bi je dobio ni Kurdic da je Lazic bio registriran i meni sasvim korektno odigrao i ne bih ga tako olako poslao na klupu,bez obzira na Lazica. Slična situacija je i sa Šabanovicem, i vise nego korektno odigrao, ofanzivno Caffu za lošeg Pidru, kojeg samo klupa moze osvijestiti. Dalje, nisam gledao Velez, čujem da je Salčin odgirao dobro i Dudic ga je odmah stavio na prirodnu poziciju. Tako da dečka još ne treba otpisivati. Stav se mora zauzeti i drzati ga se, a ne ga mijenjati iz sezone u sezonu. Ovaj miks koji Sablic forsira, sad vise zbog datih okolnosti, obecava. Spoj iskusnih i mladih igrača koji stasaju uz njih. To smo vec gledali, kada je Cimirot rastao uz Jajala i slične.Maharadza wrote: ↑01/09/2021 17:20 Najveći problem u svemu ovome jeste što smo haman sve mlade igrače promovisali "slučajno" ili "nazor" usljed nedostatka keša...npr. spasio nas je Kova i njegov transfer a do kojeg sigurno ne bi nikada ni došlo da ona budaletina nije pokazao srednji prst čime je Kova uopšte dobio šansu na golu.
- strong69
#3341 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nisam ja nezadovoljan. Razmisljam iz pozicije covjeka iz realnog sektora koji radi za rezultat i mogu imati 10 uzastopnih godina odlican rezultat i 11. godinu dobiti otkaz zbog stagnacije a kamoli pada i neostvarenja planova.animus wrote: ↑01/09/2021 10:25Hajmo malo gledati i sa druge strane.
- Neuspjeh u prvenstvu i Evropi veliki je finansijski udar na Sarajevo. Nije problem izgubiti od konkurenta, problem je onako izgubiti titulu i pored problema sa pandemijom. Problem je i ispasti od onakvog protivnika u konferencijskoj ligi. Problem je ostati bez milion-dva maraka u ovom vremenu.
- Iznosi plata za pojedine igrace nisu adekvatni njihovoj kvaliteti i onome sto su pruzali.
- Promocija juniora je odlicna stvar i uvijek sam bio pobornik toga ali ona se desila slucajno zbog nemogucnosti registracije i produzenja radnih dozvola za Sevelja, Oremusa, Fanima, Lazica. Vidjecemo sada ekipu kada njih 4 steknu pravo nastupa. Ono sto ulijeva nadu je sto Sablic vise voli raditi sa mladim igracima nego sa "pojacanjima" koja nisu adekvatna.
- Nemogucnost registracije igraca posljedica je loseg finansijskog upravljanja i dugovanja prema poreskoj upravi. Doveli smo igrace, primaju platu a vec 7 kola sjede na tribinama i ne igraju utakmice. Neispunjavanje obaveza prema PU direktno je krsenje Zakona o finansijskom poslovanju gdje kaze da se porezi i doprinosi moraju izmiriti do kraja tekuceg za prethodni mjesec. Prema tom istom zakonu klub mora u tom slucaju uraditi restrukturiranje a po zakonu koji je u pripremi klub bi morao ici u predstecaj.
- Problem sa omladinskim kadrom nije od juce. Mi godinama stagniramo i ne dominiramo u tim segmentima, nemamo nikakav putokaz i cilj. Ukidamo skole fudbala, pravimo neke izmjene, nemamo adekvatan kadar. A ako se sjetimo, cilj je bio stvaranje jake omladinske skole i promocija i prodaja vlastitih igraca jer je zakljuceno da je to jedini nacin samoodrzivosti kluba. Sami donesu taj zakljucak i postave cilj i onda nas od U15 do U19 ismijavaju Krupa i Stanisic selo.
Ovako mene propita vlasnik firme za kojeg radim. Pisem iskljucivo o rezultatima rada, poredim sa njihovim ciljevima i finansijskim posljedicama. Nemam namjeru ulaziti u raspravu. Izvinjavam se na poduzem postu.
-
mirza_15
#3342 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne treba biti ni prestrog kod donošenja sudova. Igrači su dovođeni, i ugovori potpisivani kada se računalo na Namove finansijske injekcije. Odjednom ostaneš bez te prihodovne strane koja je dominantna u strukturi prihoda, ali još uvijek ne znaš da od tih para nema ništa. Zavlačiš se, misliš da samo kasne, gomilaju se dugovanja, ali opet očekuješ da će vlasnik upumpati ta sredstva kako je i planirano. Na kraju dođeš u situaciju da se vlasnik povlači, a ostavlja dugove i igrače sa visokim primanjima koja ne možeš isplatiti niti ugovor raskinuti na štetu kluba. To za posljedicu onda ima da su ti igrači nezadovoljni jer ne dobijaju obećane plate, a to nezadovoljstvo se odrazi na igrama i zalaganju. Da me neko ne shvati pogrešno, ne želim nikoga da amnestiram. Ima grešaka uprave poput prodaje Rahmanovića i Tatara sa kojima bi vrlo vjerovatno osvojili šampionat, a onda i ispadanje od smiješnog protivnika u Evropi. To je, što neko već napisa, rezultiralo još većom dubiozom jer bi nam novac od LP ili barem još kojeg kruga u konferencijskoj puno značio u ovakvoj situaciji. Valjda se nešto i naučilo iz prethodnog perioda.
- Logovan
#3344 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Gotovo! Rifet šarnuo!
-
Anquilla
#3345 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sretno Kapicu, dobro nam dosao nazad 
-
mirza_15
#3346 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Eto ga. Još lijevi bek i to je solidna ekipica za nastavak prvenstva. Samo dok se još malo uigraju. Treba ovu pauzu maksimalno iskoristiti.
-
yasaq
#3347 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
još jedan zadnji vezni i jedno krilo i mislim da smo kompletirani 
- Grean
#3348 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kadeti zavrsili drugi, 14 bodova iza Zrinjskog. Sve moze biti ali nikako odlicno s obzirom na bazu, uslove, pare koje se ulazu itd.Sarajlijaaa wrote: ↑01/09/2021 18:09 Kapić je naš. Uhvatili se U19 tima, to sto ostali su odlični, to ništa. Pitarluk![]()
Mislim da su pioniri najbolje prosli ali ne sjecam se kako zavrsise.
-
yasaq
#3349 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
H.D. je u kontaktu kao i E.S. pa ćemo da vidimo 
-
Piaty
#3350 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Bravo! To je objektivan komentar. Zakljucak je da se te promjene na bolje nisu desile motivirane dobrim namjerama nego igrom slucaja. Meni se onaj golman-smrad nije svidjao i bez pokazivanja tog srednjeg prsta. Ja bih ga nabio nogom u guzicu jer prosto NIJE ZNAO DA BRANI OSIM KADA GA POGODI LOPTA SLUCAJNO.Maharadza wrote: ↑01/09/2021 17:20 Najveći problem u svemu ovome jeste što smo haman sve mlade igrače promovisali "slučajno" ili "nazor" usljed nedostatka keša...npr. spasio nas je Kova i njegov transfer a do kojeg sigurno ne bi nikada ni došlo da ona budaletina nije pokazao srednji prst čime je Kova uopšte dobio šansu na golu.