Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drug_profi wrote: ↑31/08/2021 12:18
Ima već nekih fanova koji smatraju da je doslo do zasićenja Klopa i Liverpula, da nema novih ideja i da je vrijeme da se razilaze.
To su ka*ine, a ne fanovi.
Bogalji mu daju budžet k'o Brighton svake godine za pojačanja. Da se Cou nije prodao, klinac bi doveli ikoga i uzeli ijedan trofej bez VvD i Alissona.
Prošle sezone bez ijednog stopera, pa tek kraj januara se smilovali 2m da daju za neke posudbe i klince. Da su iz Foče i Pirota više bi se isprsili.
Nije teško smisliti novu ideju, ako imaš odgovarajuće igrače.
Po meni, sam Klopp je kriv što nemamo klasičnog centarfora, a i ono šta ih je bilo, kakvih-takvih, on je sve uputio dalje, a nije kupovao ništa novoga. Znači, to što nemamo napadača je isključivo vezano za Kloppa i njegov sistem igre. On čak i Origija koristi na krilu.
Ja i ne vidim u tome neki prevelik problem, ako imaš vezne igrače koji su sposobni zabiti, bilo iz akcije neke, duplog pasa, iz udarca ili iz prekida. Ali mi to nemamo trenutno. Uz veliki pad forme Sadia koji ne može više proći ni ležećeg policajca, daje se puno manje golova i uz puno veću potrošnju energije.
Kad na to sve dodamo isprobanu taktiku protivnika protiv nas, dođemo na one utakmice u kojoj se okoliša po sat vremena, a ne uđe se u kazneni prostor. I neka konačno netko složi neku taktiku kod kornera, pozicioniranja, blokovi, povratne lopte. Nama korner ne daje nikakvu prednost, bolje da protivnik odmah izvede gol aut, makar se manje vremena izgubi.
Ima već nekih fanova koji smatraju da je doslo do zasićenja Klopa i Liverpula, da nema novih ideja i da je vrijeme da se razilaze.
Za takve je PSG idealan trenutno.
Čitao čak na nekom liveprulskom portalu. Jel sad lfc.com ili anfield. Ne znam. Ne mogu se sjetiti. I to nisu komentari na vijest nego kao tekst na portalu.
“We won’t buy just to satisfy people’s irrational lust for a transfer. Anyone we buy in midfield needs to be good enough to get in ahead of Fabinho, Henderson, Thiago, Keita, Ox, Milner, Curtis and now Harvey.”
I ovo bi zaista imalo na težini da 6 od ovih 8 igrača nema minimalno 3 sedmice pauze zbog povrede a da ostala dva su još uvijek mladići.
A pogotovo kad znaš da ti je ostala rupa odlaskom najzdravijeg.
Ali dobro, neka im bude. Ostaje nam da se nadamo da će svi biti zdravi, po ko zna koji put do sada.
Ova serija potpisa... Postoji li neka usporedba o visini place u starom i novom ugovoru? Takodje volio bih vidjeti podatke za Ginija, koliko je zaradjivao kod nas, koliko je trazio za novi ugovor i koliko mu je seik dao?
Taj izvor o transferima je pun govana i namjerno skreće temu sa stvarnog problema. Bobby i Mane provode bar par mjeseci u sezoni na autopilotu, osim Jote nema ni jedan igrač koji im može zaprijetiti. Dakle kockamo se da će njih trojica ostati zdravi i u formi i nemamo alternativu u izvjesnom slučaju da se to ne dogodi. Fali nam golova i novih ideja u napadu.
Upravo tako, bez novih igrača nema ni dodatne dimenzije u igri, ostali konkurenti su se dobro pojačali, mi se još nismo riješili ni promašaja od prije 5 sezona
Kontaju pametnjakovici potpisat sve zive pa onda pare uzimat na odstetama. Ali nema vise budala, opametili se i igraci. Cekaju kraj ugovora i odu besplatno, ali za vecu placu. Vidjeti pod Aguero, Messi, Depay, Mbappe, Gini...
To ja govorim cijelo vrijeme. Ovakvim sibicarenjem nismo atraktivni nikome. Ljudi se radije idu boriti kao peta opcija, nego da dodju kod nas u prvi sastav.
Cekamo veceras da se objavi potpis Kariusa i Adriana i da se kvalitetno zakljuci ovaj transfer period.
U nove pobjede, YNWA
no_sekirli wrote: ↑31/08/2021 21:22
To ja govorim cijelo vrijeme. Ovakvim sibicarenjem nismo atraktivni nikome. Ljudi se radije idu boriti kao peta opcija, nego da dodju kod nas u prvi sastav.
Cekamo veceras da se objavi potpis Kariusa i Adriana i da se kvalitetno zakljuci ovaj transfer period.
U nove pobjede, YNWA
no_sekirli wrote: ↑31/08/2021 21:22
U nove pobjede, YNWA
Nista. Mozemo se samo nadat da cemo malo zakuhat nekim otkinutim bodom od ovih konkurenata.
Fokusirat se na FA kup jer nam je to najveci trofej za koji imamo sanse.
drug_profi wrote: ↑31/08/2021 22:41
Moj Gero, patnja ide opet. Ima cuko da šeta jadan non-stop.
Polako samo. Bitne su utakmice na terenu, pusti ova dovodjenja igraca i transfere. Imamo najboljih prvih 11 u ligi ubjedljivo. Jedino bi KdB imao mjesta u nasoj prvoj postavi od ostatka lige i mozda Ruben Dias.
Nisam ni ja toliki pesimista u smislu da ćemo se boriti za TOP 4 i slično, mislim da se možemo komotno boriti za titulu, ali ono što me muči po pitanju toga jeste nepovjerenje u dvije stvari:
- zdravstvenog stanja veznog reda
- nedostatak dodatnih opcija u napadu
Ali šta je tu je. Uzdao sam se u Kloppa, uzdajem se i sada. Rijetko me kada razočarao, kako mene tako i nas svih tako da treba imati povjerenja.
tim ima prvih 11 koji se mogu boriti za domacu i evropsku titulu, ali nema dovoljno dubine da bi izgurao sezonu u ligi kao sampion. ostali kandidati su se znacajno pojacali svi i bice jako tesko ove sezone da budu sampioni.