cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑28/08/2021 14:13
kritikos wrote: ↑28/08/2021 10:30
Godinu i po dana se PCR testovima obznanjuju podaci o zaraznosti prema kojim su se donosile rigorozne mjere fatalne po ekonomije zemalja. Nakon uvodjenja vakcinacije i postizanja preko 60% vakcinisanosti stanovnistva odjenom se prekida praksa zaraznosti i uvodi praksa broja hospitaliziranih kao parametar za donosenje mjera koje nece sada ugrozavati ekonomije zemalja. Povecan broj umrlih od prosjeka gledajuci godisnje satistike nije vise od covida, vec se podvode kao posljedica restriktivnih mjera lockdowna. Sljedeci korak je proglasenje pobjede nad koronom i prestanak brojanja zarazenih, ignorisanje broja hospitaliziranih, i medijskog fokusa na tu temu. Vracanje u normalu sa zataskavanjem posljedica uz preporuke da se treba zastiti vakicnom 3, 4 i n-tom dozom. Do neke nove pandemije i nove price. Enormni novci su zaradjeni na ovom projektu da farmaceuti dodatno ojacaju svoj polozaj za neku novu pandemiju, koristeci uticaj i lobiranje za tihe izmjene zakona, propisa i uredbi, spremno docekujuci novi procvat biznisa i testiranja novih proizvoda. Sada se okrecemo klimatskim promjenama i novim vidovima restrikcija i mjera zabrana za spas Planete. Zivi bili i vidjeli.
Jedino sa cim se ne slazem u postu jeste ovo oko para, jer je to bilo, nako usput. Previse toga se pokrenulo i dogodilo da bi cash bio pokretac svega. Vrijeme ce pokazati.
Klimatske promjene, restrikcije i "borba" za planetu dolaze sigurno, jedino ne znam hoce li popustiti sa koronom, mada se narod vec poceo buniti i to masovno u svijetu, a negdje su legli na rudu tipa zapadne Europe.
Zanimljivo vrijeme da budes ziv
I ja mislim da novac nije bio prvobitni motiv za ovo ludilo, mislim da u pocetku stvarno jeste bio strah i panika, pogotovo nakon senzacionalistckih vijesti iz kine, te strah politicara sa svoju guzicu i fotelju, hajd ne zatvori ljude pa da ti broje mrtve i nabijaju na nos kao svedskoj.
Mislim da su farmaceuti, mediji, kao i razne kompanije koje su imale korist od ovoga tek onda vidjeli priliku i da su poceli sa lobiranjem da se mora nastaviti sa zatvaranjem, ostani kuci, budi odgovoran i slicne gluposti koje su podrzavali, sve to jos uvijek koriste koliko mogu da povecaju profit.
Isto tako mislim da su mnoge vlade skontale koliko je vecina mjera besmislena, ali hajd onda priznaj da si dzaba zatvarao tolike ljude, bolje nastaviti istu pricu.
Sto se tice zagadjenja i klimatskih promjena, smatram da covjecanstvo treba velike promjene da sacuvamo buducnost planete, ali da ce neki sve to iskoristiti za svoje bolesne ciljeve i zloupotrijebiti, vrlo lako moguce da hoce.