Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑27/08/2021 11:40
I dalje nisi postavio istrazivanje onoga sto navedoh
Postavis vise linkova, ali ne ono sto pitao al su zato vakcine najefikasnije
Cirkus...
Znaci, daj mi istrazivanje za mix ivermetkin/hidroksiklorokin + cink + D3 + C + antibiotik ( sumamed ili doksiciklin ), potpisano imenom i prezimenom, sa dozama i ta prica. Ne trazim puno, zar ne ?
Hajde, zaradi platu i budi koristan barem jednom
Drugar moj, google scholar i opleti.
Ako nađeš peer review studiju koja kaže da je hlorokin u bilo kojoj kombinaciji učinkovit za liječenje covid19 postavi, jer ja sam nalazio samo suprotne tvrdnje.
Pa nije to upste prica bila, gubis se. Na tvoju tvrdnju da hidroksiklorokin ne fercera pitao sam jel' iko probao hidroksiklorokin/ivermetkin + cink + d3 + c + doksiciklin/sumamed, jer to su preporucivali doktori koji su lijecili ljude pa odjednom ispadose budale i ravnozemljasi. Ili su lijekovi jednostavno prejeftini
Na sve to ti si mo odgovorio sa 4 - 5 linkova koji veze s vezom nemaju. To je mogy radila, pitas jedno, dobijes nesto deseto. Dobro, ona jadna nije ni znala engleski pa je donekle razumijem, ko ce se peglati sa Google translateom. Ti me pak cudis....
Ljudi od struke koji donose mjere nas uslovljavaju da se moramo vakcinisati bez obzira na to da li smo prebolovali ili ne, imamo li antitijela ili ne.
Ljudi od struke u BiH ?
Zar se vec nesto uslovljava ?
bar u Njemackoj nije tako. Imas 3 nacina (tzv. 3G pravilo) da dokazes "nevinost": vakcina, test ili prebolovana bolest.
testovi ce do nekog Oktobra biti besplatni. Poslije ce fakat biti veselo za nevakcinisane
Mislim na generalno ljude od struke, u BiH uglavnom prepisuju od drugih, i ovdje ce vremenom uvesti, priprema se teren polako, samo se niko ne usudjuje odjednom.
To bas i nisu neke opcije, prebolovana bolest se ne pika nakon 6 mjeseci (bez obzira na nivo antitijela). Test cak i ako ostane besplatan nije opcija, zamisli da zdrav covjek mora svaka tri dana raditi test za normalan zivot, ko jos ima vremena za to, za mene to nije normalan zivot i svakom je jasno da te time u stvari samo uslovljavaju da se vakcinises i kao ti daju lazni izbor.
cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑27/08/2021 14:09
Na tvoju tvrdnju da hidroksiklorokin ne fercera pitao sam jel' iko probao hidroksiklorokin/ivermetkin + cink + d3 + c + doksiciklin/sumamed, jer to su preporucivali doktori koji su lijecili ljude pa odjednom ispadose budale i ravnozemljasi. Ili su lijekovi jednostavno prejeftini
Koji doktori i na osnovu čega su preporučavali?
Nako, iz glave, ili postoji naučna osnova?
Čuj da ja tražim studije da dokazujem tvoje tvrdnje, izvoli pa nađi i postavi.
Na kraju da ponovim što sam i stavio, vidim da baš i nemaš običaj čitati:
Covid-19 Story Tip: Hydroxychloroquine Not Recommended for Treatment of COVID-19
Recently, several physicians hosted a press conference in which one physician claimed that the combination of hydroxychloroquine, the antibiotic azithromycin and the mineral zinc could cure COVID-19. The video footage of that press conference went viral on social media, and soon many social media platforms removed the videos for providing inaccurate, non-scientifically backed claims. But questions from the public may still remain.
According to Johns Hopkins experts, there are no significant clinical trials to date showing that these drugs are an effective treatment against COVID-19. At least three controlled, large trials showed either no advantage or higher risk of cardiovascular complications in patients receiving the drug.
“Patients infected with COVID-19 often have compromised heart and vascular systems, and receive other drugs that can interact with hydroxychloroquine and can put patients at increased risk of arrhythmias or irregular heartbeats,” says cardiologist Oscar Cingolani, M.D., associate professor of medicine at the Johns Hopkins University School of Medicine. “These cardiovascular side effects in some COVID patients aren’t often seen in patients receiving the drug for other purposes like autoimmune disorders, so therefore the safety observed in these other patients can’t be inferred for COVID-19 patients.”
To date, Johns Hopkins physicians endorse the latest Centers for Disease Control and Prevention recommendations on not using these drugs for treatment of COVID-19.
Cingolani is available to speak with reporters about why people shouldn’t take hydroxychloroquine to treat COVID-19.
Naslovnica wrote: ↑27/08/2021 12:48
Ja sam se revakcinisao sa najboljom namjerom.
Čitajući posljednje informacije, sada se zaista osjećam kao Pfizerov pokusni kunić.
nikada se ne zna sta buduscnost donosi.
i da se nisi vakcinisao bio bi kunic u drugom pokusu.
Sumnjam da se tu Pfizer (odnosno Biontech) bitno raulikuje od ostalih proizvodjaca
Na tvoju tvrdnju da hidroksiklorokin ne fercera pitao sam jel' iko probao hidroksiklorokin/ivermetkin + cink + d3 + c + doksiciklin/sumamed, jer to su preporucivali doktori koji su lijecili ljude pa odjednom ispadose budale i ravnozemljasi. Ili su lijekovi jednostavno prejeftini
Ostalo je nešto ovdje nedorečeno: nisam ja ni za koga tvrdio da je budala ili ravnozemljaš. Svi ovi lijekovi su vrlo dostupni i ko misli da bi mu mogli pomoći nije ih teško dobaviti. Znam jednog lika, prijatelj od prijtelja, koji je sebi nabavljao ivermektin od veterinara i time se liječio kada je bio bolestan. Dobar je sada.
Međutim, ako ne želimo biti vračevi i liječiti se youtube klipovima, jedino na šta se možemo osloniti su istraživanja i studije. Ne postoje autoriteti i svete krave.
Remdesivir i favipiravir su takođe ublehe u liječenju od ovog virusa.
nikada se ne zna sta buduscnost donosi.
i da se nisi vakcinisao bio bi kunic u drugom pokusu.
Sumnjam da se tu Pfizer (odnosno Biontech) bitno raulikuje od ostalih proizvodjaca
Koji doktori i na osnovu čega su preporučavali?
Nako, iz glave, ili postoji naučna osnova?
Čuj da ja tražim studije da dokazujem tvoje tvrdnje, izvoli pa nađi i postavi.
Na kraju da ponovim što sam i stavio, vidim da baš i nemaš običaj čitati:
Covid-19 Story Tip: Hydroxychloroquine Not Recommended for Treatment of COVID-19
Recently, several physicians hosted a press conference in which one physician claimed that the combination of hydroxychloroquine, the antibiotic azithromycin and the mineral zinc could cure COVID-19. The video footage of that press conference went viral on social media, and soon many social media platforms removed the videos for providing inaccurate, non-scientifically backed claims. But questions from the public may still remain.
According to Johns Hopkins experts, there are no significant clinical trials to date showing that these drugs are an effective treatment against COVID-19. At least three controlled, large trials showed either no advantage or higher risk of cardiovascular complications in patients receiving the drug.
“Patients infected with COVID-19 often have compromised heart and vascular systems, and receive other drugs that can interact with hydroxychloroquine and can put patients at increased risk of arrhythmias or irregular heartbeats,” says cardiologist Oscar Cingolani, M.D., associate professor of medicine at the Johns Hopkins University School of Medicine. “These cardiovascular side effects in some COVID patients aren’t often seen in patients receiving the drug for other purposes like autoimmune disorders, so therefore the safety observed in these other patients can’t be inferred for COVID-19 patients.”
To date, Johns Hopkins physicians endorse the latest Centers for Disease Control and Prevention recommendations on not using these drugs for treatment of COVID-19.
Cingolani is available to speak with reporters about why people shouldn’t take hydroxychloroquine to treat COVID-19.
Citam ja druze, nego ovdje nema poveznice, samo je napisano da ne fercera - na osnovu cega je to napisano, e toga neJma
imal opcija da ko nece vakcinu sam placa troskove lijecenja ako se morebit razboli jer je ovo akording tu neki forumski mislijoci lahka prehlada ...
il da se prikljuce na fiketove transpiratore
Može li neko potvrditi je li ovo vjerodostojna stranica ili je neki fejk njuz ?
Denmark will on September 10th stop classifying Covid-19 as an "illness which is a critical threat to society", meaning all remaining special pandemic restrictions will expire.
In a press release issued on Friday morning, the country’s health minister Magnus Heunicke said that the high level of vaccination in Denmark, particularly among the vulnerable, had radically altered the risks posed by the virus.
“The epidemic is under control, we have record high vaccination rates,” he said in a statement. “As a result, on September 10th, we can drop some of the special rules we have had to introduce in the fight against Covid-19.”
September 10th marks the expiry date for that the executive order classifying Covid-19 as a “socially critical illness”, which was passed by the Danish parliament’s Epidemic Committee on March 10th last year.
RtrnOfSalisbury wrote: ↑27/08/2021 17:54
imal opcija da ko nece vakcinu sam placa troskove lijecenja ako se morebit razboli jer je ovo akording tu neki forumski mislijoci lahka prehlada ...
Nema, ali smatram da bi trebala biti opcija.
Prije svega, retroaktivno vratiti sve što je osoba do sada uplatila za zdravstveno, pa neka se liječi kroz privatne zdravstvene ustanove.
Prije svega, retroaktivno vratiti sve što je osoba do sada uplatila za zdravstveno, pa neka se liječi kroz privatne zdravstvene ustanove.
Odlicno, ja sam odmah za
Tebi sviraju 80k, znam....
Ma normala ba, čuj ako nećeš da se vakcinišeš neće da te liječi (od bilo čega), ali će pare uredno uzeti, bez da te pitaju, to nije problem.
Odlicno, ja sam odmah za
Treba pokrenuti inicijativu.
A sto tebe boli neka stvar, kad je za tebe korona kokin dim i tebe ovo svakako ne bi kacilo?
A sto tebe boli neka stvar, kad je za tebe korona kokin dim i tebe ovo svakako ne bi kacilo?
Boli mene mojih preko 80000 KM koje mi je drzava otela, a ne korona. Ja sam odmah za da mi odmah ukinu zdravstveno, da mi vrate moj novac (uslugu platio, hvala Bogu nikada koristio) i da mi vise nikada ni marku po tom pitanju ne otmu.
Malo čudno za UK. Vakcinisali 86% populacije starije od 18 godina, sada hoće i djecu da vakcinišu, 30k+ slučajeva po danu, dnevno umre preko 100 ljudi i sve ide kao i prije korone. Znači, i dalje je ogroman broj zaraženih, i dalje se umire, ali sve ide kao prije korone. Stičem utisak kao da je bio potreban samo broj vakcinisanih, ostalo će samo od sebe. U oktobru prošle godine je im isto ovako bilo i bili su zabrinuti, dok sada nisu.
Pa sam i ovako placas lijecenje.. Ne placa ti ga Sebija..
avetinja wrote: ↑27/08/2021 19:05
Malo čudno za UK. Vakcinisali 86% populacije starije od 18 godina, sada hoće i djecu da vakcinišu, 30k+ slučajeva po danu, dnevno umre preko 100 ljudi i sve ide kao i prije korone. Znači, i dalje je ogroman broj zaraženih, i dalje se umire, ali sve ide kao prije korone. Stičem utisak kao da je bio potreban samo broj vakcinisanih, ostalo će samo od sebe. U oktobru prošle godine je im isto ovako bilo i bili su zabrinuti, dok sada nisu.
Pa uradili su što se može uraditi. Neće se valjda vječno živjeti pod maskama. Usput, u UK sto dnevno je valjda oko 6, 7 u nas
avetinja wrote: ↑27/08/2021 19:05
Pa uradili su što se može uraditi. Neće se valjda vječno živjeti pod maskama. Usput, u UK sto dnevno je valjda oko 6, 7 u nas
Hoću da kažem šta bi bilo da se nisu vakcinisali, da li bi bilo bolje, gore ili isto i koliko su vakcine tu pomogle.
Hoću da kažem šta bi bilo da se nisu vakcinisali, da li bi bilo bolje, gore ili isto i koliko su vakcine tu pomogle.
Pa pomogle su sigurno. U usporedbi s početkom godine kad su bili i u nekom stupnju lockdowna, sad imaju jednako zaraženih, a deset puta manje umrlih i navale na bolnice, a sve to bez ikakvih mjera. Ne može se osporiti učinak vakcine
Boli mene mojih preko 80000 KM koje mi je drzava otela, a ne korona. Ja sam odmah za da mi odmah ukinu zdravstveno, da mi vrate moj novac (uslugu platio, hvala Bogu nikada koristio) i da mi vise nikada ni marku po tom pitanju ne otmu.
Pa sto se nisi bunio i otvorio temu za to, to nema veze sa koronom i mjerama, i o tome ko ce prije na respirator, tako da ne vidim razlog da se uzrujavas zbog toga.