GandalfSivi wrote: ↑26/08/2021 14:04
cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑26/08/2021 12:55
Opet isti argument, ali bez odgovora na pitanje, moze li total prosjek godina umrlih. Bez odgovora, barem do sada

rekao bih da ga izbjegavas
Cuj opet isti argument. Pa kad umre pet miliona ljudi, zar treba kakav drugi?
A ovo za prosjek godine niti znam niti me zanima. Sta treba, reci pa jebiga, stari su to ljudi, ko ih jebe? Btw, ako te bas zanima prosjek, uradi malo istrazivanja, mogao bi se sjebati. Recimo, trenutni prosjek ljudi u bolnicama je 13 godina mladji nego prije vakcinisanja (puno vise mldjih ne uzima vakcinu)…
Ako potezes taj argument bio bi red da znamo prosjek godina, logicno je, valjda...
Inace, od raka umire vise ljudi nego od korone ,fakticki ne znamo kako se dobija, umiru svi redom, od bas "zdravih" do ovih starijih pa ne vidim neku nervozu oko toga. Mozda sto se o tome ne prica previse u medijima ? Zamisli da svaki dan nabrajaju ko je umro od raka, ono scene kako se krive u bolnici i tako haman dvije godine. Sta mislis sta bi se desavalo ? Takodjer je zanimljiva lezernost kod tih rakova i kako se dobijaju, pa ti si napisao kako su ti ubrizgavali radioaktivnu susptancu u krvotok i nisi se previse zabrinuo ( karikiram, nadam se da shvatas sta hocu da kazem, meni ke veci problem kako se rak pojavi nego covid ) odakle dodje nego kako da se izlijeci. Za covid barem znamo da imunitet igra neku ulogu, za rak ne znamo fakticki nista i nista, sve pet, kad dodje, dodje, odakle dolazi ne znamo, nit se plaho sekiramo, ko rikne, rikno je. S druge stane strasna korona i sve oko nje. Cirkus, realno. Odnosno nesto ne stima i to dobro, ako realno pogledas desavanja oko sebe i "brigu za ljude" u vidu tjeranja na vakcine i raznorazne mjere.