Ma nisam, necu je primiti svakako.
Vakcine - iskustva
Moderator: O'zone
- GAU8
#3127 Re: Vakcine - iskustva
Kakve god bile nuspojave i rizici od vakcine, mnogo su puta manji od eventualnih problema u slučaju stvarne zaraze.kljiks00 wrote: ↑24/08/2021 21:21Da nažalost, nuspojave se prikrivaju i ignorišu. Pozivaju te na vakcinaciju, i kada te vakcina ozlijedi prepušten si sam sebi.
Doktor ne želi da zna za tebe jer ne smije reći da te vakcina ozlijedila, to bi mu donijelo samo probleme. Vakcina je danas poput nekog božanstva. Ne smiješ ni pitanje postaviti, a kamoli reći da ti može nauditi.
Postavio sam jedan video na 117 stranici ove teme o medicinskom radniku koji govori svoje iskustvo sa vakcinisanim osobama. A pogledaj i komentare poslije...
Ko god u neka doba odluči da ne primi drugu ili treću dozu, jer se bukvalno boji za svoj život i osjeća da bi mu to možda bila i zadnja koju bi primio, neka zna da se tretira kao antivakser, tj. kao i onaj koji nije primio niti jednu dozu. Ovo kažem onima koji kritikuju aktivaksere, jer možda će ubrzo i oni se pridružiti istom klubu![]()
Ovi sa jačim nuspojavama, nek' pomisle kako bi njihov organizam tek reagirao na stvarni virus..
- Ateista
#3128 Re: Vakcine - iskustva
Nemam sta da pomislim za sebe, prije vakcine sam i prebolovao covid, ako se to uopste moze zvati bolovanjem, nesto malo blage temperature bez bilo kakvih drugih simptoma, tako da to nije pravilo, iz nekog razloga moj imunitet nije imao problem da se izbori sa virusom ali ga je vakcina dobro poremetila.GAU8 wrote: ↑25/08/2021 06:54Kakve god bile nuspojave i rizici od vakcine, mnogo su puta manji od eventualnih problema u slučaju stvarne zaraze.kljiks00 wrote: ↑24/08/2021 21:21
Da nažalost, nuspojave se prikrivaju i ignorišu. Pozivaju te na vakcinaciju, i kada te vakcina ozlijedi prepušten si sam sebi.
Doktor ne želi da zna za tebe jer ne smije reći da te vakcina ozlijedila, to bi mu donijelo samo probleme. Vakcina je danas poput nekog božanstva. Ne smiješ ni pitanje postaviti, a kamoli reći da ti može nauditi.
Postavio sam jedan video na 117 stranici ove teme o medicinskom radniku koji govori svoje iskustvo sa vakcinisanim osobama. A pogledaj i komentare poslije...
Ko god u neka doba odluči da ne primi drugu ili treću dozu, jer se bukvalno boji za svoj život i osjeća da bi mu to možda bila i zadnja koju bi primio, neka zna da se tretira kao antivakser, tj. kao i onaj koji nije primio niti jednu dozu. Ovo kažem onima koji kritikuju aktivaksere, jer možda će ubrzo i oni se pridružiti istom klubu![]()
Ovi sa jačim nuspojavama, nek' pomisle kako bi njihov organizam tek reagirao na stvarni virus..
Za prvi dio se slazem ako gledamo globalno i statisticki, sigurno su manje sanse za nuspojave od vakcine nego da se zavrsi u bolnici od covida, ali i tu treba uzeti u obzir godine i zdravstveno stanje svakog pojedinacno, za starije ljude i one sa vec postojecim zdravstvenim problemima je ta razlika puno veca na strani vakcina, za mladje i zdrave je vec manja razlika.
Ono sto je problem je ocigledno prikrivanje nuspojava kao i to sto ih bar nasi ne zele priznati. Evo, pristao sam da se vakcinisen, ali ako sam imao nuspojave daj mi potvrdu i ne tjeraj me da dalje rizikujem, a svi koji rade na vakcinaciji forsiraju revakcinaciju pod svaku cijenu i pored nuspojava.
- ElRe
#3129 Re: Vakcine - iskustva
Prebolovao COVID19 u novembru prošle godine, teži oblik, 7 dana u Podhrastovima na kisiku.
Juče primio Sinopharm, prva doza, nikakvih nuspojava do sada.
Juče primio Sinopharm, prva doza, nikakvih nuspojava do sada.
- GAU8
#3130 Re: Vakcine - iskustva
O kakvim se neurološkim problemima radi? Teško je izolirati konkretne uzroke kod nekih tako nespecifičnih simptoma.Ateista wrote: ↑25/08/2021 08:16Nemam sta da pomislim za sebe, prije vakcine sam i prebolovao covid, ako se to uopste moze zvati bolovanjem, nesto malo blage temperature bez bilo kakvih drugih simptoma, tako da to nije pravilo, iz nekog razloga moj imunitet nije imao problem da se izbori sa virusom ali ga je vakcina dobro poremetila.
Za prvi dio se slazem ako gledamo globalno i statisticki, sigurno su manje sanse za nuspojave od vakcine nego da se zavrsi u bolnici od covida, ali i tu treba uzeti u obzir godine i zdravstveno stanje svakog pojedinacno, za starije ljude i one sa vec postojecim zdravstvenim problemima je ta razlika puno veca na strani vakcina, za mladje i zdrave je vec manja razlika.
Ono sto je problem je ocigledno prikrivanje nuspojava kao i to sto ih bar nasi ne zele priznati. Evo, pristao sam da se vakcinisen, ali ako sam imao nuspojave daj mi potvrdu i ne tjeraj me da dalje rizikujem, a svi koji rade na vakcinaciji forsiraju revakcinaciju pod svaku cijenu i pored nuspojava.
Prvo treba vidjeti radi li se o nekom obliku oboljenja ili je u pitanju vanjski uzrok. Tek kad se to utvrdi, onda mukotrpnom metodom eliminacije tražiti uzroke.
- spinel_
#3132 Re: Vakcine - iskustva
To ti je strucnjak za amnezije.
-
Capljina74
#3133 Re: Vakcine - iskustva
- Ateista
#3134 Re: Vakcine - iskustva
Pocelo je sa herpesom na stomaku koji se pojavio tacno kad i temperatura od vakcine u vidu peckanja, blagi oblik koji je trajao oko dvije sedmice, izbacio i prosao, nisam ni isao kod ljekara zbog toga. Onda se nakon par mjeseci ponovo pojavio na potpuno istom mjestu potpuno isti osjecaj kao prvi put, ali ovaj put je postajao sve jaci bol i sirio se dalje, bolovi po cijelom stomaku, ledjima, nogama, nisam mogao spavati od bolova, nisam mogao saviti noge da se obujem i slicno. Receno mi je da taj drugi put u stvari postherpeticna neuralgija, u americi to zovu shingles ako sam dobro shvatio kad sam istrazivao oko toga. Nakon sto je najgore proslo ostao je oko mjesec dana cudan bol u ledjima i prsima na odredjene pokrete, pa je i to proslo. Proslo je skoro dva mjeseca od tad, pojavljivali su mi se skoro bolovi u ramenu i laktu jedne ruke, prvo jedno pa drugo, poslije i u drugoj ruci ali slabije, trajali po par dana i prosli. Za ove bolove u rukama ne mogu biti 100% siguran da je od vakcine, ali mislim da jeste posljedica poremecenog imuniteta nakon svega jer nikad prije nisam imao tako nesto. Generalno, nikad nisam imao nikakve ozbiljne zdravstvene probleme, a citao sam da se ove neuralgije uglavnom javljaju kod lhudi koji imaju hronicna ili autoimuna oboljenja, nemam nista od toga.GAU8 wrote: ↑25/08/2021 09:08O kakvim se neurološkim problemima radi? Teško je izolirati konkretne uzroke kod nekih tako nespecifičnih simptoma.Ateista wrote: ↑25/08/2021 08:16
Nemam sta da pomislim za sebe, prije vakcine sam i prebolovao covid, ako se to uopste moze zvati bolovanjem, nesto malo blage temperature bez bilo kakvih drugih simptoma, tako da to nije pravilo, iz nekog razloga moj imunitet nije imao problem da se izbori sa virusom ali ga je vakcina dobro poremetila.
Prvo treba vidjeti radi li se o nekom obliku oboljenja ili je u pitanju vanjski uzrok. Tek kad se to utvrdi, onda mukotrpnom metodom eliminacije tražiti uzroke.
Jasno je meni da je herpes virus koji vecina nas nosi u sebi ali da nije aktivan, vakcina je izgleda poremetila moj imuni sistem i on se aktivirao, nikad do sad nisam imao ovakve probleme a prvi se pojavio nekoliko sati nakon vakcine kad i temperatura koja je standardna reakcija na vakcinu, tako da je poprilicno jasno da je vakcina to sve pokrenula.
- Manual
#3135 Re: Vakcine - iskustva
https://edition.cnn.com/2021/08/25/heal ... index.html
Ima li ovog Jonsona brata ikako...
Ima li ovog Jonsona brata ikako...
-
artur morgan
#3136 Re: Vakcine - iskustva
Sinopharm ili Astra Zeneca ?
Planiram otići na vakcinisanje a ove su trenutno vakcine dostupne.
Šta da odaberem da pruža ok zaštitu i da se izbjegnu nus pojave odnosno reakcije ?
Šta da odaberem da pruža ok zaštitu i da se izbjegnu nus pojave odnosno reakcije ?
-
Alkos
#3137 Re: Vakcine - iskustva
Jel neko sa foruma primio AZ, a ima manje od 40 godina? Jel potrebno šta dodatno piti nakon vakcine, aspirin protect ili slično? Kažu li ti išta na zetri ili ne progovaraju ništa.
Čitam u VB ne daju mlađim od 40 godina, pa vjerovatno postoji razlog zašto je to tako.
Čitam u VB ne daju mlađim od 40 godina, pa vjerovatno postoji razlog zašto je to tako.
-
kemoBHP
#3138 Re: Vakcine - iskustva
Ima li ko kakvih iskustava? 15-ak dana nakon druge doze Pfizer-a temperatura... ima li sanse da je "odgodjena" reakcija (odmah iza primanja druge doze nije bilo nikakvih reakcija, osim blage boli u ruci)... ne mora znaciti uopste da je Covid ili vezano za to ali eto u danasnje vrijeme covjek prvo na to pomisli...
-
statixx
#3139 Re: Vakcine - iskustva
Ja sam primio, sutradan popio ibuprofen zbog malaksalosti i bolova u misicima. Sljedeci dan bio k'o nov.
- shape of despair
#3140 Re: Vakcine - iskustva
I žena i ja ispod 40 i primili AZ. Ništa nisam pio, žena teže podnijela ali dobra bila za 2 dana, kao i ja doduše. Ali sada kada se osvrnem, nisam zapravo bio dobar barem 15 dana, dva dana katastrofa, onda jos podosta onako čudan, umoran, povećano znojenje, lupanje srca i sl.
-
statixx
#3141 Re: Vakcine - iskustva
A primila je i zena, plus dvije mladje rodice, i to vec druga doza.
- Mate_Miso_Kovac
#3142 Re: Vakcine - iskustva
Primio, nisam ništa pio, nisu ništa pametno rekli u Zetri osim da drzim obloge na ruci
- Ateista
#3143 Re: Vakcine - iskustva
Ja sam primio AZ, imam manje od 40, pio sam aspirin protect na svoju ruku i na osnovu nezvanicnih savjeta, mislim da se moze preventivno uzeti osim ako nemas vec problema sa slabijim zgrusavanjem krvi ili nesto elicno, nisam doktor, moje misljenje samo.
Imao nuspojave, pisao vec, ali nema veze sa ugruscima.
- banjaluka078
- Moderator
#3144 Re: Vakcine - iskustva
Ne pij ništa osim ako budeš imao tegobe i onda uzmi simptomatsku terapiju, u zavisnosti od toga šta, ako išta, te pogodi.
https://vakcine.ba/covid-19-i-vakcinaci ... -covid-19/
- banjaluka078
- Moderator
#3145 Re: Vakcine - iskustva
Ateista wrote: ↑25/08/2021 14:09
Ja sam primio AZ, imam manje od 40, pio sam aspirin protect na svoju ruku i na osnovu nezvanicnih savjeta, mislim da se moze preventivno uzeti osim ako nemas vec problema sa slabijim zgrusavanjem krvi ili nesto elicno, nisam doktor, moje misljenje samo.
Imao nuspojave, pisao vec, ali nema veze sa ugruscima.
Unošenjem acetilsalicilne kiseline zapravo se povećava rizik krvarenja, recimo krvarenja iz čira ili ako osoba ima sklonost krvarenjima. Naročito savjeti o tome da se lijekovi na bazi acetilsalicilne kiselinu piju čak 10 do 30 dana prije i poslije vakcinacije mogu biti opasni. Prema stavu britanskog regulatornog tijela MHRA , smatra se kako acetilsalicilna kiselina ne može pomoći za sprječavanje tromboza u slučajevima nakon vakcinacije i može zapravo pogoršati stvar, povećavajući rizik od krvarenja.
- Ateista
#3146 Re: Vakcine - iskustva
Moje misljenje: AZ bolje stiti i priznata u eu ako ces putovati, ali vece sanse za nuspojave. Kineska manje stiti, nije priznata all manje nuspojava.artur morgan wrote: ↑25/08/2021 13:58 Sinopharm ili Astra Zeneca ?
Zavisi hoces li putovati, koliko ti je bitna zastita, smatras li se rizicnim i slicno.
- banjaluka078
- Moderator
#3147 Re: Vakcine - iskustva
Toliko kasno je kasno za temperaturu izazvanu vakcinom.kemoBHP wrote: ↑25/08/2021 14:04 Ima li ko kakvih iskustava? 15-ak dana nakon druge doze Pfizer-a temperatura... ima li sanse da je "odgodjena" reakcija (odmah iza primanja druge doze nije bilo nikakvih reakcija, osim blage boli u ruci)... ne mora znaciti uopste da je Covid ili vezano za to ali eto u danasnje vrijeme covjek prvo na to pomisli...
- Ateista
#3148 Re: Vakcine - iskustva
banjaluka078 wrote: ↑25/08/2021 14:13Ateista wrote: ↑25/08/2021 14:09
Imao nuspojave, pisao vec, ali nema veze sa ugruscima.Unošenjem acetilsalicilne kiseline zapravo se povećava rizik krvarenja, recimo krvarenja iz čira ili ako osoba ima sklonost krvarenjima. Naročito savjeti o tome da se lijekovi na bazi acetilsalicilne kiselinu piju čak 10 do 30 dana prije i poslije vakcinacije mogu biti opasni. Prema stavu britanskog regulatornog tijela MHRA , smatra se kako acetilsalicilna kiselina ne može pomoći za sprječavanje tromboza u slučajevima nakon vakcinacije i može zapravo pogoršati stvar, povećavajući rizik od krvarenja.
A dobio sam preporuku da uzimam...
-
Alkos
#3149 Re: Vakcine - iskustva
@statixx
@shape of despair
@Mate_Miso_Kovac
@Ateista
Hvala vam puno na info, sad mi je već lakše.

@shape of despair
@Mate_Miso_Kovac
@Ateista
Hvala vam puno na info, sad mi je već lakše.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#3150 Re: Vakcine - iskustva
Da zastitim sebe od tezeg oblika bolesti. Moglo bi se dodati u anketu.