Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Kikibombona

#53601 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

U jbt, kakav plac SDA portala radi moguceg pada posljednjeg SDA bastiona u BiH. Izgubili su sve sto vrijedi, ostao je ZDK. :D ZDK je zadnja linija odbrane, kao nacistima Berlin. :evil:

Zato su SDA portali i njihovi medijski kuriri preplavili internet. Njima je Zenica nebitna, Kasumovic ostaje do 2024., izbori za Zenicu su mnogo daleki. Ulozili su sve sto imaju samo da bi onemogucila rusenje ZDK vlade.

I izgleda da je sve bilo uzalud. Sad sam citao bijednicke SDA portale i lijepo se ismijao njihov muci. :izet: :D :lol: :lol:

...

Nakon izbornog potopa i gubitka svega na izborima 2022., ova stranka ce se definitivno raspasti i nestati. Bez vlasti ne mogu funkcionisati. Uci ce u istoriju kao najgori vladari u hiljadugodisnjoj istoriji BiH.
artur morgan

#53602 Re: Zeničani

Post by artur morgan »

Ja odavno nemam za koga glasati....izgleda da će većina na sledećim općim izborima glasati protiv neke političke stranke/opcije, a ne za neku političku stranku/opciju i sl. Takvim glasanjem se smjenjuje politička postava na vlasti ali od toga nema nikakve bolje budućnosti jer će vlast zajahati isti ili gori od njih. Valjda je to jasno do sada. Možda da ljudi glasaju po nekim drugim " parametrima " a ne " navijački " možda bi se i pojavila kakva zdrava alternativa a ovako sve ista *ovna :)
Nivelacija

#53603 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Image

Volim je ko zjenicu oka, ali ruznijeg centra grada nema ni u siromašnim predjelima juzne Srbije kao i u zaostalim predjelima Kosova.
Kikibombona

#53604 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

artur morgan wrote: 24/08/2021 15:08 Ja odavno nemam za koga glasati....izgleda da će većina na sledećim općim izborima glasati protiv neke političke stranke/opcije, a ne za neku političku stranku/opciju i sl. Takvim glasanjem se smjenjuje politička postava na vlasti ali od toga nema nikakve bolje budućnosti jer će vlast zajahati isti ili gori od njih. Valjda je to jasno do sada. Možda da ljudi glasaju po nekim drugim " parametrima " a ne " navijački " možda bi se i pojavila kakva zdrava alternativa a ovako sve ista *ovna :)
Ne moze iz nezdravog naroda izrasti zdrava vlast. To se nikad u istoriji covjecanstva nije desilo. 99% Bosanaca i Hercegovaca je sklono korupciji, spremno zakinuti drzavu ako ikako moze, zaobici zakon ili neplatiti porez, platiti stelu za vozacki, povuci stelu za posao ili neku dozvolu itd itd itd itd..

Kako bi reagovao prosjecan Bosanac da mu drzavni sluzbenik (uz to i prijatelj) kaze: mogu ti srediti da ne platis 3 000km porez drzavi

a) hvala ti druze, mnogo bi mi pomoglo
b) ja sam patriota i placanje poreza je moja sveta duznost

A sad, zamisli kad ovakvi po 'a' popune mjesta u strankama i institucijama sistema. To smo mi - Bosanci i Hercegovci. Sve ostalo je laz i samoobmana.

...

I nije to slucaj samo kod nas. Pogledaj Srbiju, Hrvatsku, Makedoniju, Bugarsku... pa cak i drevnu Grcku. Takva istorija, takav geografski polozaj... sve im Bog dao, ali uzalud kada su korumpirani, neorganizirani i lijeni. I u velikoj Grckoj mozes glasati iskljucivo za manje zlo. O ostatku Balkana da ne govorim.

...

Mi u narednih 20 ili 30 godina sigurno necemo imati opciju za koju cemo glasati mirne savjesti. Proces emancipacije je uzasno spor. Tu samo majka priroda pomaze, koja ucini da jedni umiru a drugi se rode. Mentalitet Serici i Orahovica se ne moze mijenjati, tu samo smrt pomaze.

...

Mi sada mozemo praviti male korake i napredovati, birati najbolje ili najmanje lose na ponudi sto imamo. Na svijetu ne postoje dvije iste stvari, uvijek je neko malo bolji ili malo gori od onog drugog. Pricu da su svi isti je plasirala SDA da bi u ljudima ubili svaku nadu i ogadili izbore.
Ja_Ja

#53605 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Vec par puta u ovih zadnjih dan-dva krenem nesto da napisem pa odustanem. Ni jedni ni drugi nisu dobri, niti su alternativa bilo cemu. Slaviti poraz SDA znajuci da ih je ogorjela Vakufska lopina porazila je kao da slavite sto vam se na giljotini smjenjuju dva dzelata istih namjera. Nema nikakve logike!

Pa i da kazemo da prvi put nismo znali i da smo glasali za fuCka iz neznanja i zelje da uklonimo SDA, ovaj drugi put se ne radi ni o cemu drugo do cinu pobjesnjele rulje kojoj su svi krivi osim oni sami sebi.

Sa kikijem se slazem u jednom; mi smo kao narod rinaka. Stoka, i dzubrad kakve nema na planeti (a obisao sam planetu) i ovo sto imamo je samo refleksija nas samih. I tako ce i biti sve dok ne dodju bolji od nas. Ne slazem se s njegovim pravdanjem samounistavajuceg pucnja u glavu samo da bi se napakostilo drugim. Imali smo mi opcija prosle izbore, lazemo se ako kazemo da nismo. Ako nista drugo da smo birali neke koji nikada vlast nisu imali, njima bi uzelo cetri godine da skontaju kako da kvalitetno ukradu a do tada nebi bili u ovakvoj zabokracini u kojoj se danas nalazimo.

Nada uvijek postoji da ce se pojaviti neko bolji i trezveniji. Nada postoji da nasa carsija ima snage za to. A do tada ovo je sve suplja prica koja se koristi za zamazavanje ociju dok ko termiti izjede mafija sve oko sebe.

Evo danas citam da krolj odvaja 100k maraka za nekakav put na Javorju. 100,000 MARAKA, za put koji gotovo sam ubijedjen ne samo da nece imati trotoara ali ni ivicnjaka pa da mu se produzi vijek trajanja sa 6 mjeseci na 10 godina, ali koga briga za to. Vazno je da se tu sto bi rekao Dragan Bjelogrlic okrene 100 soma.
Nivelacija

#53606 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Kako on moze tek tako samo uzimati nase pare bez pitanja i davati na račune seoskih mjesnih zajednica bez ikakve transparentnosti? 100k nije mala cifra.

To je cak pola onoga sto grad zaradi i uzme u budzet od prostora Čelikovog stadiona za godinu dana.
Kikibombona

#53607 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

@Ja_Ja

Nije to nikakvo pucanje u glavu. Radilo se o izboru izmedju jednog covjeka i jedne organizacije: Fuada i SDA/Pivica.

Da se izbori ponove hiljadu puta, a da imam ta dva izbora, glasao bih za Fuada. Dakle, da Hitler ustane iz groba prije bih njemu da glas nego nekom SDA smradu.

Nije bilo smisla dati glas bilo kome drugom kada niko osim ove dvojice nije imao ama bas nikakve sanse sto se na kraju pokazalo. Izbore prije sam glasao za Vracu, na nagovor bliskih prijatelja, koji me ubjedise da je carsijski momak i anti-SDA. Nisam imao pojma o kome se radi, ali sam stekao dojam da ima odredjene sanse za pobjedu.

Za Vijece sam svaki put od kada izlazim na izbore glasao za NS jer svaki put imaju sansu dobiti mandat. Da glasam za Sanju, iako nema bas nikakvu sansu nizasta, mislim da nema smisla.

...

I nece se druze moj niko pojaviti. Jedan covjek, a u svakoj stranci ima poneko dobar, ne moze nista promijeniti. Dok se narod ne promijeni nema nista. A to je proces koji ide sporo i traje barem nekoliko decenija.

...

I zasto se ne bih radovao padu SDA dusmanske ZDK vlade :?: :?: :?: :?:

Pa u tu vladu ulaze NS i SDP, solidni covjek Bulajić. Posto je vecina tanka svi oni imaju glas veta tako da ce utjecaj Kasumovica biti ogranicen. Ne moze bolje za nas.

Kamo srece da smo podrzali SDP-NS pa da Nemilsko-babinska inicijativa nema apsolutnu većinu u gradu.
RandomAndCasual

#53608 Re: Zeničani

Post by RandomAndCasual »

Uzimalo se prije i vishe od 100K a ni taj neki seoski put se nije imao za pokazati.

Vec su se rastaljivale pare "izmedju sebe" i zavrsavale u djepovima.

Gdje su tad bili redovni kukachi.

Vjerovatno u talu
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#53609 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Znas kako se kaze-boze daj manje korupcije ili vise sanse da ja u njoj ucestvujem :D
Kikibombona

#53610 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Jednu stvar je Fudo ekstra uradio, nije dozvolio SDA-ovcima da ukradu ijedan glas. Izborne pljacke mekani NS-ovci i SDP-ovci po zenickim selima nikad ne bi mogli sprijeciti. Nisu smjeli glavu pomoliti u ta poludivlja sela, odmah bi ih oznacili kao vlahe i najurili. A SDA je sebi po zelji upisivala glasove.

Isto im je tako Konakovic uzeo mjeru u Sarajevu. Zato su dozivjeli brutalan debakl.

I taj isti Konakovic ce im zadati konacan udarac i rasformirati stranku. Njegovi ljudi se ne boje ni potuci da odbrane kutije. Tu hrabrost nikad nisu pokazali SDP i NS.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#53611 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

2016. su ukrali par hiljada glasova. Ofirno su rezultati kasnili, a onda iz neba ezdea 11 vijecnika ahahahhaah
Kikibombona

#53612 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Fudo i Konakovic su im jebali milu majku, nista nisu mogli ukrasti.

Vidio si kako su Dinini ljudi u Sarajevu cuvali kutije, ostali cijelu noc, dok su SDP-ovci i NS-ovci otislo spavati.

SDA se igrala sa SDP i NS, Fudini i Dinini ljudi su spremni krv pustiti ali im kradju glasova nece dozvoliti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#53613 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Naravno, tako se radi. Nema nista od pisanja saopstenja iz centrale.
RandomAndCasual

#53614 Re: Zeničani

Post by RandomAndCasual »

_BataZiv_0809 wrote: 24/08/2021 18:54 Znas kako se kaze-boze daj manje korupcije ili vise sanse da ja u njoj ucestvujem :D
Bukvalno se na to svela ova kuknjava.

Nema se vishe pristupa talu, a oni najbolje znaju koliki je.
Rothmans

#53615 Re: Zeničani

Post by Rothmans »

Nivelacija wrote: 24/08/2021 15:38 Image

Volim je ko zjenicu oka, ali ruznijeg centra grada nema ni u siromašnim predjelima juzne Srbije kao i u zaostalim predjelima Kosova.
Ja kad hocu prosetat carsijom , odem do sarajeva.
Nivelacija

#53616 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Rothmans wrote: 24/08/2021 19:49

Ja kad hocu prosetat carsijom , odem do sarajeva.
A sta je sa Evropskim gradom sa BFC cetrtifikatom? :lol:

Grob te yebo 5 godina vlada nije saht u gradu zamijenio.

Nema vise ni ono malo sto je ulagao, fasada, nema ni djecijih igrališta, nema ni podzemnih kontejnera, bukvalno sve stalo i propada.
-Chesterfield-

#53617 Re: Zeničani

Post by -Chesterfield- »

Nivelacija wrote: 24/08/2021 20:17
nema ni djecijih igrališta,
Vi bi sve džabe. :-)

Pokreneš akciju za izgradnju igrališta. Markica po markica #stoijednamarkica# :D

Image
Ja_Ja

#53618 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Kikibombona wrote: 24/08/2021 18:49 @Ja_Ja

Nije to nikakvo pucanje u glavu. Radilo se o izboru izmedju jednog covjeka i jedne organizacije: Fuada i SDA/Pivica.

Da se izbori ponove hiljadu puta, a da imam ta dva izbora, glasao bih za Fuada. Dakle, da Hitler ustane iz groba prije bih njemu da glas nego nekom SDA smradu.

Nije bilo smisla dati glas bilo kome drugom kada niko osim ove dvojice nije imao ama bas nikakve sanse sto se na kraju pokazalo. Izbore prije sam glasao za Vracu, na nagovor bliskih prijatelja, koji me ubjedise da je carsijski momak i anti-SDA. Nisam imao pojma o kome se radi, ali sam stekao dojam da ima odredjene sanse za pobjedu.

Za Vijece sam svaki put od kada izlazim na izbore glasao za NS jer svaki put imaju sansu dobiti mandat. Da glasam za Sanju, iako nema bas nikakvu sansu nizasta, mislim da nema smisla.

...

I nece se druze moj niko pojaviti. Jedan covjek, a u svakoj stranci ima poneko dobar, ne moze nista promijeniti. Dok se narod ne promijeni nema nista. A to je proces koji ide sporo i traje barem nekoliko decenija.

...

I zasto se ne bih radovao padu SDA dusmanske ZDK vlade :?: :?: :?: :?:

Pa u tu vladu ulaze NS i SDP, solidni covjek Bulajić. Posto je vecina tanka svi oni imaju glas veta tako da ce utjecaj Kasumovica biti ogranicen. Ne moze bolje za nas.

Kamo srece da smo podrzali SDP-NS pa da Nemilsko-babinska inicijativa nema apsolutnu većinu u gradu.
Tesko se oteti utisku da zbog svog izbora ne revitalizujes stanje. Ja kao neko ko naginje lijevim politickim opcijama nisam mogao sebe da vidim kao glasaca bilo koje desne opcije a da ne pricam o tome da agitujem za jednu od njih. Vec sam ranije napisao otvoreno za koga sam glasao i mislim da nema potrebe za ponavljanjem a tako si mogao i ti jer sam tvrdis da ti razmisljanje ne samo da naginje lijevo vec si jos ekstremniji u ljevicarskim pogledima sa tom liberalnom "dijoptrijom". Mozes onda da zamislis kako je zbunjujuce da jedan liberal iz ciste mrznje (iako je imao socio liberalnije opcije NS, SDP, pa i do jedne granice PzP) ganja nesto sto se moze nazvati konzervativnim opcijama i tome jos dokazano kriminalnim.

Radovanje padu SDA dusmanske vlade i dolasku dusmana koji su rame uz rame sa njima ako i ne veci za mene nije logicno. Uticaj NS i SDPa u toj vladi ce biti nista veci od uticaja koji imaju u gradskom vijecu. Tesko da ce ih se pitati i o boji zidova u kancelarijama.

Malo se mi previse zanosimo tim vrijedjanjima sela i slivova a ignorisemo cinjenicu da nam je najvece seljace u vijecu seljace sa Meokusnickog sliva, kako svojim rijecima tako i svojim djelima. Valja pocistiti vnago ispred svojih haustora prije no sto se krene u ciscenje tudjih avlija.

Fakat postaje zalosno citati komentare tipa "i prije se kralo pa nije niko kukao" i sta ti ja znam. Ovdje se otvoreno pisalo o svim nedostatcima grada i uvijek se kudilo pa cak vise nego sto se slavilo, ali danas se argument jak moze napraviti da grad nije bio u tezoj situaciji od rata na ovamo. Budzetski milioni su se sprzili a mi nista do par seoskih puteva nemamo za pokazati. Apsolutno podrzavam izgradnju tih puteva i uduplao bih njihov budzet da se to radi i da se radilo kako bog zapovijeda. Ovo nabacivanje asfalta samo da dodje do sela da bi isti popucao i poceo se raspadat odlaskom masina nije to to. I vjerovatno najveci protuargument takvom razmisljanju jeste da je narodu bio pun klinac ONIH od ranije, pa su zbog toga glasali za OVE sad i apsolutno je ocekivano se OVI danas koji su dobili izbore na tome sto nisu isti kao ONI od jucer i da ce raditi bolje i postenije drze pod lupom i da prema njima imamo veca ocekivanja.

Idiotski je reci i oni ranije su krali i niko nije kukao kada se taj krik naroda stoji dokumentovan na izbori.ba. Sta vise zelite? Pogledajte obecanja koja su napravljenja, pogledajte projekte koji su najavljivani, pogledajte sve te stvari na osnovu kojih se trazio mandat i na osnovu kojih se tvrdilo na OVI danas, nisu isti kao ONI juce! Ta obecanja, ta samopostavljena ocekivanja i danas nedostatak realizacije su osnova za sve i jednu kritiku koja se upucuje danasnjoj vlasti. Pustite se vise price sta su oni nekad radili. Trenutno je bitno sta vi radite, a oni koji su stetu kreirali ranije oni treba da se sudski ganjaju. Pogledajte nas Celik, ljudi skolski rade na oporavku kluba i tacno tu matricu slijede. Polahko popravljaj stanje, a gdje god postoji prilika da se oni koji su nekad bili tu drze odgovornim to se i radi.
kuglanje_ze

#53619 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

Sva bezidejnost grada se ogleda u ovoj slici. Ako ne znas sta ces, bar parking ocrtaj da ima neke koristi od ove povrsine.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#53620 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Meni se svidja ova rustika, vraca me u mladje dane :D.
zona072

#53621 Re: Zeničani

Post by zona072 »

Kikibombona wrote: 24/08/2021 19:10 Jednu stvar je Fudo ekstra uradio, nije dozvolio SDA-ovcima da ukradu ijedan glas. Izborne pljacke mekani NS-ovci i SDP-ovci po zenickim selima nikad ne bi mogli sprijeciti. Nisu smjeli glavu pomoliti u ta poludivlja sela, odmah bi ih oznacili kao vlahe i najurili. A SDA je sebi po zelji upisivala glasove.

Isto im je tako Konakovic uzeo mjeru u Sarajevu. Zato su dozivjeli brutalan debakl.

I taj isti Konakovic ce im zadati konacan udarac i rasformirati stranku. Njegovi ljudi se ne boje ni potuci da odbrane kutije. Tu hrabrost nikad nisu pokazali SDP i NS.
Meni ovo ko stand up, nešto ko Jerry Seinfeld stvarno mi je ovaj post smiješan :lol: :lol:
artur morgan

#53622 Re: Zeničani

Post by artur morgan »

@Bobi
Ne brini, neće se ništa promijeniti na slici ni za 20 godina :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#53623 Re: Zeničani

Post by Bobi »

artur morgan wrote: 25/08/2021 10:05 @Bobi
Ne brini, neće se ništa promijeniti na slici ni za 20 godina :D
:lol: na ja volim to starinsko ono znas da si svoj na svom od rodjenja, sad da je nesto novo bljestavo ma ono bezveze :D, Eno, nema papira i trave po ivichnjacima, nek je samo chisto :D
-Chesterfield-

#53624 Re: Zeničani

Post by -Chesterfield- »

Bitno je da nema blata.
kuglanje_ze

#53625 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

zona072 wrote: 25/08/2021 10:03
Kikibombona wrote: 24/08/2021 19:10 Jednu stvar je Fudo ekstra uradio, nije dozvolio SDA-ovcima da ukradu ijedan glas. Izborne pljacke mekani NS-ovci i SDP-ovci po zenickim selima nikad ne bi mogli sprijeciti. Nisu smjeli glavu pomoliti u ta poludivlja sela, odmah bi ih oznacili kao vlahe i najurili. A SDA je sebi po zelji upisivala glasove.

Meni ovo ko stand up, nešto ko Jerry Seinfeld stvarno mi je ovaj post smiješan :lol: :lol:
😂😂😂😂
Šta kaže, nije dozvolio da kradu. A koliko je Fudica pokrao glasova?

Kiki je u zadnje vrijeme baš izgubio kompas
Post Reply