Nisam nikakav trol samo mi nije jasno kako od circa 200 hiljada zarazenih i 10 hiljada umrlih se izracuna smrtnost od 0.1%. Ako mi neko to moze objasnit bilo bi super. Evo ja cu prvi reci da nisam bio upravu i jos cu se izviniti
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
gamer4ever
#46826 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- avetinja
#46827 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Prema njemu će se broj ljudi na zemlji prepoloviti.
-
daddy-kool
#46828 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ti brojevi 0,1% su nemogući.gamer4ever wrote: ↑23/08/2021 13:22Nisam nikakav trol samo mi nije jasno kako od circa 200 hiljada zarazenih i 10 hiljada umrlih se izracuna smrtnost od 0.1%. Ako mi neko to moze objasnit bilo bi super. Evo ja cu prvi reci da nisam bio upravu i jos cu se izviniti
Kod nas je umrlo više 0,3% ukupnog stanovništva (a nisu svi bolovali koronu), u Peruu 0,6%.
-
Ali_G
#46829 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Znaci u Izraelu ce ostat ziva djeca ispod 12godina
- avetinja
-
Ali_G
#46831 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zanimljiva teorija. Jel rek’o iko Palestincima da se strpe jos malo?
-
Medobrundo25
#46832 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Lutko moja, uhvati se ti knjige ostavi se foruma. Cca 80% svih zarazenih je asimptomaticno, tj nikada nije dobilo oficijelnu potvrdu da je zarazeno, i prema tome ne ulazi u onaj broj od 200000. Nije statistika pijacarska matematika, nije to za tebe ostavi se ti toga. Ne moze se to na digitron od smartphona izracunati. Smrtnost nije niti 1% kamoli nebuloze od 5% i takve gluposti.gamer4ever wrote: ↑23/08/2021 13:22Nisam nikakav trol samo mi nije jasno kako od circa 200 hiljada zarazenih i 10 hiljada umrlih se izracuna smrtnost od 0.1%. Ako mi neko to moze objasnit bilo bi super. Evo ja cu prvi reci da nisam bio upravu i jos cu se izviniti
- avetinja
#46833 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne znam kakav plan za njih spremaju. Sada je razotkriven njihov pravi cilj, hoće djecu da nam uzmu, pošto će sve iznad 18 mandrknuti, prema njegovoj teoriji.
I gledaj ti komentara podrške ispod videa, a kanal prati 38 hiljada ljudi. Ccc
-
Ali_G
#46834 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dzaba. Vecini zarazenih od covida raste d-dimer, a isti taj dimer raste i kod obicne gripe, al prava opasnost vreba od vakcine.
I ne znam kako je iko do sad ziv od ovih koji su primili 3doze
I ne znam kako je iko do sad ziv od ovih koji su primili 3doze
-
Trappist
#46835 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
AKo tako slijepo gledas same brojeve, na svjetskom nivou je smrtnost zavrsenih slucajeva 2% (bila nekad 5% dok nisu poceli vise testirati) a u aktivnim slucajevima ja teze bolesno samo 0.6%. Je li ti to ima smisla direktore ?gamer4ever wrote: ↑23/08/2021 13:22Nisam nikakav trol samo mi nije jasno kako od circa 200 hiljada zarazenih i 10 hiljada umrlih se izracuna smrtnost od 0.1%. Ako mi neko to moze objasnit bilo bi super. Evo ja cu prvi reci da nisam bio upravu i jos cu se izviniti
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
- GandalfSivi
#46837 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zanimljiva konstatacija da se stvari brane zivotom. Prvo sam ti htio napisati da vise ono palamudimo po forumu nego sto branimo ista zivotom, ali onda skontah da si u sustini u pravu. Zadnjih par mjeseci zivim kao da nema Covida, znaci fakticki zivot rizikujem vjerujuci brojevima koji se mogu naci.avetinja wrote: ↑23/08/2021 12:51Ja samo kažem da ne možeš zamisliti neki podatak i onda ga braniti životom. Ima li podatak koliko je umrlo vakcinisanih i nevakcinisanih računajući od avgusta kada je procenat vakcinisanosti bio oko 50%?GandalfSivi wrote: ↑23/08/2021 12:41 Hoces da pojednostavimo: Trenutno u Americi svakih dan i po umre broj ljudi koji je jednak ukupnom broju vakcinisanih koji su umrli, a vakcinisano je 57% populacije.
Generalno mislim da se previše pažnje posvećuje Americi i Izraelu. Nisu Moderna i Pfizer jedine vakcine, niti su to jedine dvije države koje su u pandemiji. Treba obratiti pažnju i na ostale zemlje, pogotovo one koju su se većinom vakcinisale preostalim vakcinama, a kojima će se vjerovatno i naše stanovništvo vakcinisati.
Sto se tice posvecivanja paznje Americi, tu zivim a ti podatci su najpotpuniji. Jebiga, evo imas cijelu raspravu o stopi smrtnosti u BiH, a realno niko pojma nema koliko ljudi je dobilo Covid. Jedan od razloga naglog skoka ljudi sa Covidom u Americi je sto se ovih dana svi vracaju na posao ili krecu u skole, tako da se skoro cijela zemlja testira, dok je kod nas to vise manje ako ce ko putovati ili ako ima kakve simptome. Sto se tice racunanja od augusta, nemoguce je izvuci realne podatke u real time-u.
-
Ali_G
#46838 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Tip u videu tvrdi da ce svi koji su primili mRNA umrijeti, osim ako su primili placebo. Pretpostavljam da su Izraelcima dali placebo. Prema onim mapama smo i mi u placebo zoni.
Teorijama nikad kraja
Teorijama nikad kraja
- Challenger_
#46839 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Za ovakvu tvrdnju ozbiljna država bi ovako reagovala. Tužilac po službenoj dužnosti bi ga pozvao na razgovor, pa bi doktor ili bio tužen za širenje lažnih vijesti ili bi država preuzela mjere da se zaustavi distribucija nečega što za posljedicu može imati likvidaciju populacije.
Nije nadrealno što PhD lice ovo tvrdi, nadrealno je što se ne reaguje.
-
daddy-kool
#46840 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Interesantno da se za sputnik v upravo to tvrdilo u Slovačkoj i Brazilu.Challenger_ wrote: ↑23/08/2021 13:52Ako na našem tržištu može biti jedna, a na švicarskom i njemačkom tržištu sasvim druga Milka čokolada, ne bi me iznenadilo da za Izrael ide jedna, za USA druga a za svijet treća vrsta vakcina.
https://www.washingtonpost.com/world/20 ... ronavirus/
- cvrčak_na_hedonizmu
#46841 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ima i spinova koji se bacaju nebil' se sve sumnje obezvrijedile, jerbo ako ovaj prica gluposti onda je sve glupost.
- GandalfSivi
#46842 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sva sreca pa nismo dobili niti jednu vakcinu namjenjenu za nase trziste, nego donacine od drzava gdje je Milka boljadaddy-kool wrote: ↑23/08/2021 14:01Interesantno da se za sputnik v upravo to tvrdilo u Slovačkoj i Brazilu.Challenger_ wrote: ↑23/08/2021 13:52
Ako na našem tržištu može biti jedna, a na švicarskom i njemačkom tržištu sasvim druga Milka čokolada, ne bi me iznenadilo da za Izrael ide jedna, za USA druga a za svijet treća vrsta vakcina.
- GandalfSivi
#46843 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mislis kao kad se Novi Zeland uzima kao primjer?cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑23/08/2021 14:04 Ima i spinova koji se bacaju nebil' se sve sumnje obezvrijedile, jerbo ako ovaj prica gluposti onda je sve glupost.
- Challenger_
#46844 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Taj debilni whataboutism je za onu opaku tvrdnju irelevantan, jer te vakcine kod nas nema, niti je ona MRNA vakcina o kojoj govori lik.daddy-kool wrote: ↑23/08/2021 14:01Interesantno da se za sputnik v upravo to tvrdilo u Slovačkoj i Brazilu.
-
daddy-kool
#46845 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ali ovo se stvarno desilo, nije neki youtube video sa lošim prevodom.Challenger_ wrote: ↑23/08/2021 14:07Taj debilni whataboutism je za onu opaku tvrdnju irelevantan, jer te vakcine kod nas nema, niti je ona MRNA vakcina o kojoj govori lik.daddy-kool wrote: ↑23/08/2021 14:01Interesantno da se za sputnik v upravo to tvrdilo u Slovačkoj i Brazilu.
- Challenger_
#46846 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
On se poziva na još većeg autoriteta od sebe, na samom početku izlaganja. Hajmo reći da je ovo besmislica. Ali, to je tako radikalna tvrdnja da ako je laž, onda ima sva elemente krivičnog djela. Ali, ako je istinita, onda...cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑23/08/2021 14:04 Ima i spinova koji se bacaju nebil' se sve sumnje obezvrijedile, jerbo ako ovaj prica gluposti onda je sve glupost.
Nereagovanje države je problematičnije od same tvrdnje.
- avetinja
#46847 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To da podatke "braniš životom" upotrijebio sam zato što stalno ponavljaš te brojeve i čvrsto tvrdiš nešto što je bazirano na pretpostavci.GandalfSivi wrote: ↑23/08/2021 13:53 Zanimljiva konstatacija da se stvari brane zivotom. Prvo sam ti htio napisati da vise ono palamudimo po forumu nego sto branimo ista zivotom, ali onda skontah da si u sustini u pravu. Zadnjih par mjeseci zivim kao da nema Covida, znaci fakticki zivot rizikujem vjerujuci brojevima koji se mogu naci.
Sto se tice posvecivanja paznje Americi, tu zivim a ti podatci su najpotpuniji. Jebiga, evo imas cijelu raspravu o stopi smrtnosti u BiH, a realno niko pojma nema koliko ljudi je dobilo Covid. Jedan od razloga naglog skoka ljudi sa Covidom u Americi je sto se ovih dana svi vracaju na posao ili krecu u skole, tako da se skoro cijela zemlja testira, dok je kod nas to vise manje ako ce ko putovati ili ako ima kakve simptome. Sto se tice racunanja od augusta, nemoguce je izvuci realne podatke u real time-u.
Nemoj me pogrešno shvatiti, ja bih bio sretan ako je to tako, samo bih volio da se sprovede istraživanje u naredna tri mjeseca, pa da se uporede brojevi. A što se tiče života, u BiH se od maja tako živi.
A ovaj drugi dio sam onako generalno spomenuo, nisam mislio na tebe i tvoje podatke. Stvarno mislim da nije ispravno da se u medijima i ovdje kod nas na forumu piše samo o te dvije države i vakcine, a naše stanovništvo će se vjerovatno vakcinisati sa kineskom i AZ vakcinom, ako ne dođe donacija druge vakcine. Trebalo bi malo pratiti Britance i Mađare zbog toga.
Ne znam ni da li je to čovjek stvarno izjavio, trebalo bi provjeriti. Može biti da je vlasnik kanala slagao, ali mislim da ovakve tvrdnje samo pogoršavaju situaciju, jer se zbog ovakvih stvari stvaraju sukobi među vakcinisanim i nevakcinisanim. Slažem se da bi trebalo reagovati tužilaštvo, ako je to stvarno izjavio. Sjećam se da je početkom pandemije neko govorio u videu da kabalisti žele uzeti naše duše i živjeti 700 godina. To ovako zvuči SF, ali ima ljudi koji su autosugestivni i naštetit će i sebi i drugima radih nebuloza.Challenger_ wrote: ↑23/08/2021 13:56 Za ovakvu tvrdnju ozbiljna država bi ovako reagovala. Tužilac po službenoj dužnosti bi ga pozvao na razgovor, pa bi doktor ili bio tužen za širenje lažnih vijesti ili bi država preuzela mjere da se zaustavi distribucija nečega što za posljedicu može imati likvidaciju populacije.
Last edited by avetinja on 23/08/2021 14:28, edited 1 time in total.
-
Ali_G
#46848 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa mozel se konacno utvrditi koja je vakcina opasna?
Koja ce nas sve pobiti, ili ipak nece sve? Mrna ide po Zapadu, znaci vlade zele da pobiju svoje stanovnistvo a da ostave Ruse, Kineze, Irance, Turke, cijelu Afriku. Mislim wtf???
I btw ima li jos neko osim doticnog Malonea da tvrdi da je bas on izumitelj mrna metode. U najboljem slucaju mu se priznaje da je radio na projektu. Sta uopste kazu drugi koji su razvijali tehniku? Pretpostavljam da su svi potkupljeni da sute
Koja ce nas sve pobiti, ili ipak nece sve? Mrna ide po Zapadu, znaci vlade zele da pobiju svoje stanovnistvo a da ostave Ruse, Kineze, Irance, Turke, cijelu Afriku. Mislim wtf???
I btw ima li jos neko osim doticnog Malonea da tvrdi da je bas on izumitelj mrna metode. U najboljem slucaju mu se priznaje da je radio na projektu. Sta uopste kazu drugi koji su razvijali tehniku? Pretpostavljam da su svi potkupljeni da sute
- Challenger_
#46849 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kada se ukuca njegovo ime ima masu naslova i klipova, ali sad nemam vremena da provjeravam. Ono što je iz zdravorazumske perspektive alarmantno je to da ovo nije prvi put da se ne reaguje na ovakve tvrdnje i to sa mnogo viših naučnih pozicija, a to nereagovanje države je više nego zlokobno.avetinja wrote: ↑23/08/2021 14:17Ne znam ni da li je to čovjek stvarno izjavio, trebalo bi provjeriti. Može biti da je vlasnik kanala slagao, ali mislim da ovakve tvrdnje samo pogoršavaju situaciju, jer se zbog ovakvih stvari stvaraju sukobi među vakcinisanim i nevakcinisanim. Slažem se da bi trebalo reagovati tužilaštvo, ako je to stvarno izjavio. Sjećam se da je početkom pandemije neko govorio u videu da kabalisti žele uzeti naše duše i živjeti 700 godina. To ovako zvuči SF, ali ima ljudi koji su autosugestivni i našteti će i sebi i drugima radih nebuloza.Challenger_ wrote: ↑23/08/2021 13:56 Za ovakvu tvrdnju ozbiljna država bi ovako reagovala. Tužilac po službenoj dužnosti bi ga pozvao na razgovor, pa bi doktor ili bio tužen za širenje lažnih vijesti ili bi država preuzela mjere da se zaustavi distribucija nečega što za posljedicu može imati likvidaciju populacije.
Čitamo se.
_______
- JohnnyS
#46850 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ali_G wrote: ↑23/08/2021 14:19 Pa mozel se konacno utvrditi koja je vakcina opasna?
Reći će ti da prljavi kapitalisti žele samo robove, svejedno im je koje su nacije