Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
detroit-mercy wrote: ↑23/08/2021 17:25
Pa koja i kakva je uloga Alije Izetbegovica i sina mu?
Sina nisam spominjao.
Što se tiče Alije Izetbegovića,i previše sam o tome pisao, al evo tebi, čisto radi podsjećanja, samo u par riječi....uvjeren sam da je bošnjački narod imao sreću da mu u tim odsudnim trenucima bude na čelu čovjek kao što je Alija Izetbegović.
detroit-mercy wrote: ↑23/08/2021 17:25
Pa koja i kakva je uloga Alije Izetbegovica i sina mu?
Sina nisam spominjao.
Što se tiče Alije Izetbegovića,i previše sam o tome pisao, al evo tebi, čisto radi podsjećanja, samo u par riječi....uvjeren sam da je bošnjački narod imao sreću da mu u tim odsudnim trenucima bude na čelu čovjek kao što je Alija Izetbegović.
Opstanak jednog naroda vezes za bivstvovanje jedne licnosti, tobe jarabi
To nisam rekao nego sam ovo rekao "uvjeren sam da je bošnjački narod imao sreću da mu u tim odsudnim trenucima bude na čelu čovjek kao što je Alija Izetbegović."
but whatever, ti očito nekom nešto dokazuješ.........tako da ne vidim baš neki smisao mog daljnjeg učešća u ovoj prepisci
detroit-mercy wrote: ↑23/08/2021 17:58
To nisam rekao nego sam ovo rekao "uvjeren sam da je bošnjački narod imao sreću da mu u tim odsudnim trenucima bude na čelu čovjek kao što je Alija Izetbegović."
but whatever, ti očito nekom nešto dokazuješ.........tako da ne vidim baš neki smisao mog daljnjeg učešća u ovoj prepisci
Na tebi je dokazivanje, podijeli sa nama sta je to sretna okolnost da nas je predvodio takav politicki vizionar. Koje su dalekosene posljedice njegove vizije, rezultati.
Btw, mi se nismo odbarnili zahvaljujuci Aliji ili SDA, nego samoodrzilackom nagonu i instinktu za prezivljavanje. To sto je SDA pripisala sebi odredjene zasluge je drugi par opanaka.
Na tebi je dokazivanje, podijeli sa nama sta je to sretna okolnost da nas je predvodio takav politicki vizionar. Koje su dalekosene posljedice njegove vizije, rezultati.
Btw, mi se nismo odbarnili zahvaljujuci Aliji ili SDA, nego samoodrzilackom nagonu i instinktu za prezivljavanje. To sto je SDA pripisala sebi odredjene zasluge je drugi par opanaka.
Nije na meni nikakvo dokazivanje, ja sam izrekao svoje mišljenje, ne vidim zašto bih ja nekome svoje mišljenje trebao dokazivati ili ubjeđivati u to. Kao što rekoh, ako ti imaš potrebu nešto dokazivati, bujrum...forum je, čitat će te ljudi
detroit-mercy wrote: ↑23/08/2021 19:00
Nije na meni nikakvo dokazivanje, ja sam izrekao svoje mišljenje, ne vidim zašto bih ja nekome svoje mišljenje trebao dokazivati ili ubjeđivati u to. Kao što rekoh, ako ti imaš potrebu nešto dokazivati, bujrum...forum je, čitat će te ljudi
Nemam sta dokazivati, sve se vidi
Onda super, prihvatimo da ti jedno misliš o rahmetli Aliji Izetbegoviću, a ja sasvim drugo..
Ukinuo lik republiku, derogirao joj ustav, ukino sekularizam, ukino sve sto je bilo dobro u socijalizmu, a uveo sve najgore iz kapitalizma.
Povrh svega, derogirao sam sebe i od legalnog predshednika napravio od sebe jednu od strana u sukobu.
I sve to jer nije imao ni viziju ni ideju kuda ide.
drug_profi wrote: ↑23/08/2021 19:49
Ukinuo lik republiku, derogirao joj ustav, ukino sekularizam, ukino sve sto je bilo dobro u socijalizmu, a uveo sve najgore iz kapitalizma.
Povrh svega, derogirao sam sebe i od legalnog predshednika napravio od sebe jednu od strana u sukobu.
I sve to jer nije imao ni viziju ni ideju kuda ide.
detroit-mercy wrote: ↑23/08/2021 19:00
Majstore, pa Alija je najodgovorniji za sav kriminal i korupciju. On je sve to nijemo gledao i odobravao. Zato mi nemoj o njemu kao nekom velikom državniku i dobrom čovjeku, kad on sve to nije bio.
Haj što se i ja lično poserem Halidu na mikrofon zbog ovoga a i još nekih loših poteza u ne tako dalekoj prošlosti ALI da neki smrad ili SDA kompletna imaju ikakva prava istom bilo šta prebaciti je neviđeno licemjerje.
Najebem im se majke milosne, stranka koja je dokazano najveći neprijatelj Bosne i naroda kojeg kao predstavljaju, sa preko tri decenije dugom istorijom izuzetno plodne saradnje sa ovima kojima Halid pjeva, imaju obraza uopšte se oglašavati povodom ovoga.
Pa sve im jebem, malo je izreći bilo kakvu kletvu da ih stigne, nema dovoljne kazne za iste.
Općinski odbor SDA Centar Sarajevo pozvao je načelnika Srđana Mandića da podnese ostavku zbog toga što je dozvolio da se izgradi objekat u Titovoj ulici, koji mnogi građani smatraju ruglom.
ovoliki ocaj i kmeČanje ja nisam vidio i cuo, pa ni u ratu... dze onaj kiosk od 250000 KM... iTko, išTa, idZe...
Last edited by pici on 24/08/2021 12:12, edited 1 time in total.
Eh, moj @palermo .... Ti ocito zivis u nekom paralelnom univerzumu, zaslijepljen ideologijom, mozda i vjerom, pa su ti Alija i SDA nekakve zvijezde vodilje.
A uopste ne vidis sta su sve uradili i rade upravo oni...
Vec sam to pitao X puta, ali evo jos jednom, ovaj put tebe - navedi 3 pozitivne stvari koje su Alija i njegova SDA napravili od svog osnivanja, a koje se ticu 3, odnosno 4 osnovne drustvene kategorije, tj. obrazovanja, ekonomije, zdravstva, i socijale, i od kojih svi imaju koristi.
Znam da neces uspjeti ma koliko se trudio, jer to naprosto ne postoji. Ljudi su unistili sve cega su se dotakli, i to rade i danas. Ali, eto...bar pokusaj...
Treba biti realan i priznati da je ova BiH daleko ekonomski razvijenija od bivse Jugoslavije samo zahvaljujuci SDA. Najbolji je preimjer da je prosjecna plata u FBiH koja je oko 900 KM, a u Njemackoj 1800 e. U bivsoj Jugoslaviji ljudi koji su raditi u Njemackoj su zaradjivali 40 puta vise nego ljudi u Jugoslaviji.
Putešestvije bez supruge: Zašto nema Sebije na Bakirovoj turneji po bh. gradovima?
Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, svjestan lošeg stanja na terenu, započeo je turneju po Bosni i Hercegovini koja ima za cilj animiranje ljudi da na idućim izborima glasaju za SDA. Izetbegović koji generalno ima slab doticaj s običnim narodom naprasno je počeo obilaziti male sredine pokušavajući na taj način popraviti iznimno lošu sliku koju SDA ima među narodom, piše PRESS.
Nije bilo teško primijetiti kako Izetbegović na većinu stranačkih druženja nije išao sa suprugom Sebijom Izetbegović što je izazvalo olakšanje kod lokalnih funkcionera SDA koji su svjesni reakcije naroda na suprugu predsjednika SDA. Sebija s Bakirom nije išla u Krajinu jer bi u potpunosti upropastila i minimalni pokušaj predsjednika SDA da se dodvori narodu. Krajišnici pamte kakav je odnos bio Sebije Izetbegović spram stanovnika ovog dijela BiH u jeku pandemije korona virusa.
Odluka Izetbegovića da suprugu ne vodi po stranačkim druženjima izmamila je osmjeh na licu visokim funkcionerima SDA koji su na privatnim druženjima često znali izraziti zadovoljstvo jer Sebija neće doći u njihove lokalne zajednice. Većina njih nije imala hraborosti da to kaže u oči predsjedniku stranke koji jednostavno ne dozvoljava nikome da kaže bilo šta protiv njegove supruge.
Iza zatvorenih vrata, na kafama i ručcima, odluku Bakira Izetbegovića da isključi Sebiju sa stranačke turneju podržava većina članova Predsjedništva SDA.
“Ako nam nju dovede izgubit ćemo i ove glasove koje smo dobili na lokalu”, izjavio je nedavno jedan član Predsjedništva SDA prije nego će otići na sastanak s predsjednikom i stidljivo ga upitati: “Predsjedniče, hoće li profesorica dolaziti s Vama”. Naravno, u nadi da će odgovor biti negativan.
Neki visoki funkcioneri SDA divili su se Izetbegovića zbog načina na koji je uspio ubjediti Sebiju da ne hoda s njim po terenu jer su svjesni da je kojim slučajem Sebija rekla da ide na teren – Sebija bi bila na terenu. Bez obzira na mišljenje Bakira i njihovih skutonoša.