Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Naslovnica

#46626 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

spinel_ wrote: 22/08/2021 15:51 Jos malo demokratske Australije:

:thumbup:
Jer struka ipak zna najbolje.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#46627 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

spinel_ wrote: 22/08/2021 15:51 Jos malo demokratske Australije:

:lol:

Samo jako, ne popuštaj stoku!

Naslovnica

#46628 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Facijalne ekspresije jasno govore da se radi o debilku, maltretiranom u školi (nažalost), i koji jasnim izrazima govori da je došlo i njegovih 5 minuta i "jebaću vam majku sada svima" , iz kiseli osmjeh samozadovoljstva.
Moguće da je peško imao i blažu erekciju u ovih nekoliko sekundi dok je ovo izgovarao.
gamer4ever

#46629 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

Capljina74 wrote: 22/08/2021 13:23 Opet lažeš!
Ma kakvo laganje, ne pada mi na pamet, sta bi time postigao ? Nismo djeca nisam dosao na forum da se bavim takvim glupostima. Moze biti da te nesto nisam razumio, ti slobodno pojasni ako mislis da sam sta slagao
Capljina74

#46630 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

:run:
gamer4ever wrote: 22/08/2021 16:22
Capljina74 wrote: 22/08/2021 13:23 Opet lažeš!
Ma kakvo laganje, ne pada mi na pamet, sta bi time postigao ? Nismo djeca nisam dosao na forum da se bavim takvim glupostima. Moze biti da te nesto nisam razumio, ti slobodno pojasni ako mislis da sam sta slagao
Pa kako onda navodiš stvari koje nisam rekao.
avetinja

#46631 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avetinja »

Capljina74 wrote: 22/08/2021 13:44 Burazeru,
To je jako nezahvalno, ali da ti pokušam ovako reći... Žena kada je odlučila da primi vakcinu nisam je zaustavljao, samo preporučio Kineza.
Može li još jedno nezahvalno pitanje? :D

Neko ko nije vakcinisan i nema dovoljno antitijela, da li mu predlažeš da se vakciniše kineskom vakcinom? Potpuno neobavezna priča, pričamo onako. Eto, možeš sebe staviti u situaciju da nisi prebolovao virus.
JohnnyS

#46632 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

avetinja wrote: 22/08/2021 13:44
spinel_ wrote: 22/08/2021 13:36

Image
Kako je svijet postao nakazan.

Prije godinu dana spominjali su agendu do 2030. godine i smanjenje broja ljudi na zemlji. Sada kada ovo gledam uopšte me ne čudi mogućnost istinitosti toga plana.

Nije virus tog kalibra. Otkad je krenula pandemija broj ljudi na Zemlji se povećao za sto milijuna valjda. Veća ugroza po budućnost čovječanstva su mjere poput štampanja para i dijeljenja da se #ostanedoma nego virus sam
Capljina74

#46633 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

avetinja wrote: 22/08/2021 16:35
Capljina74 wrote: 22/08/2021 13:44 Burazeru,
To je jako nezahvalno, ali da ti pokušam ovako reći... Žena kada je odlučila da primi vakcinu nisam je zaustavljao, samo preporučio Kineza.
Može li još jedno nezahvalno pitanje? :D

Neko ko nije vakcinisan i nema dovoljno antitijela, da li mu predlažeš da se vakciniše kineskom vakcinom? Potpuno neobavezna priča, pričamo onako. Eto, možeš sebe staviti u situaciju da nisi prebolovao virus.
Da.

Vektorske vakcine kao AZ i Rusi je isti provjerena te'nologija, ali Kinez je za sada bez nekih nus pojava.

Jedino je ženina koleginica imala nus pojavu od svih koje poznajem da su je primili i uzela žena tri dana slobodno sa posla! :lol:
gamer4ever

#46634 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

Capljina74 wrote: 22/08/2021 16:29 :run:
gamer4ever wrote: 22/08/2021 16:22

I sta ja sada trebam da provedem 2 sata trazeci tvoj quote za sve ovo sto sam naveo ? Pa zar nisi juce i danas diskutovao sa mnom i drugim forumasima o tome kako su vakcine krive za nastanak delta varijante ? Pa pogledaj par stranica unazad da se posjetis. Kad sam tek dosao na forum danima smo raspravljali o tome kako nemas nikakvih dokaza da vakcine obaraju imunitet kod nekih ljudi koji su prelezali. Drugi ljudi su ti isto trazili dokaze, case study barem jedan. Jucer ti je neko poslao dokaz da i druge vakcine stvaraju celijski imunitet, na koji si odgovorio sa "ovo nista ne predstavlja" ili nesto slicno
avetinja

#46635 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avetinja »

Capljina74 wrote: 22/08/2021 16:52 Da.

Vektorske vakcine kao AZ i Rusi je isti provjerena te'nologija, ali Kinez je za sada bez nekih nus pojava.

Jedino je ženina koleginica imala nus pojavu od svih koje poznajem da su je primili i uzela žena tri dana slobodno sa posla! :lol:
Hvala na odgovoru.

E jebeš ih kada joj sami nisu mogli dati slobodan dan. Zamisli da se u nas dijeli 100 KM kao motivacija, pukle bi sve doze, daj šta daš. :lol:
JohnnyS

#46636 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

gamer4ever wrote: 22/08/2021 16:53

I sta ja sada trebam da provedem 2 sata trazeci tvoj quote za sve ovo sto sam naveo ? Pa zar nisi juce i danas diskutovao sa mnom i drugim forumasima o tome kako su vakcine krive za nastanak delta varijante ? Pa pogledaj par stranica unazad da se posjetis. Kad sam tek dosao na forum danima smo raspravljali o tome kako nemas nikakvih dokaza da vakcine obaraju imunitet kod nekih ljudi koji su prelezali. Drugi ljudi su ti isto trazili dokaze, case study barem jedan. Jucer ti je neko poslao dokaz da i druge vakcine stvaraju celijski imunitet, na koji si odgovorio sa "ovo nista ne predstavlja" ili nesto slicno

Ako delta varijanta zaobilazi cijepljenje, a ostale. Ne, onda će procijepljenost pogodovati širenju delta varijante. To je osnova evolucije. S druge pak strane, ja ne vjerujem da delta varijanta se ne bi proširila i inače da nema cjepiva ako je uistinu zaraznija od osnovne. Također je elementarna evolucija da se zarazniji sojevi lakše i brže šire. Procijepljenost je možda samo ubrzala dominaciju. Kad je sve to rečeno, ne vidim čemu padanje u nesvijest zbog delte, ničim nije pokazano da je smrtonosnija od ostalih sojeva, dapače po podatcima iz Indije prije da je manje smrtonosna
nosara

#46637 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by nosara »

BOOOM!

Profesor Adam Finn, savjetnik britanske vlade za cijepljenje sa Sveučilišta u Bristolu, smatra da je "pretjerano cijepljenje" u jednom dijelu svijeta, dok se ono u nekim zemljama uopće ne provodi, "suludo i glupo".

Stoga je BBC objavio veliku analizu Jamesa Gallaghera, svog novinara specijaliziranog za znanost i zdravstvo, u kojoj se bavi "anatomijom imuniteta", s ciljem da se bolje razumije kako se naš stanični organizam bori protiv virusa koji ga napada. Ističu kako su najvažnija antitijela i takozvane T-stanice. Antitijela se vezuju na površinu virusa i obilježavaju ih kako bi ih T-stanice mogle uništiti.

Sve je zapravo, kažu znanstvenici, "spektakularno jednostavno", spike (šiljak) protein koronavirusa je ključ kojim virus ulazi u stanice našeg tijela, a treba i još 28 proteina kako bi "provalio" u naše stanice te se tamo razmnožio u više stotina ili čak tisuća jedinki. BBC piše kako je potrebno oko 20 tisuća različitih proteina da bi naše tijelo funkcioniralo.

Postoje četiri ključna područja kojima se lako može usporediti imunosustav osobe koja je cijepljena i one koja je zaražena.

Prvo je širina. Znanstvenici su dokazali, piše BBC, da je imunološki odgovor organizma na koronavirus značajno širi kod osoba koje su bile zaražene nego kod onih koje su samo primile cjepivo. Ipak, u analizi se ističe kako je i samo cjepivo izuzetno djelotvorno, bez obzira o kojem se radi, jer sprečava teške oblike bolesti te "uči" tijelo da se bori sa "šiljkastim" proteinom. No, problem je 28 ostalih proteina koji također mogu dovesti do zaraze, pa profesorica Riley smatra kako je jasno da je imunitet kod preboljelih značajno veći nego kod onih koji su primili cjepivo.
JohnnyS

#46638 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

To pitanje je bila hereza među paničarima i onima koji o medicini ništa ne znaju
Capljina74

#46639 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

gamer4ever wrote: 22/08/2021 16:53

Ne.

Deltu nisam spomenuo u tom kontekstu.

Rekao sam da loše sprovedena imunizacija otvara prostor delti. Da stari swrovar gubi bitku sa deltom.

Rekao sam da imuni sistem gura virus u mutacije.

Kakav dokaz za ćelijski?
CD4+ ćelije su T helperi. Nisu efektorske kao natural kileri ili CD8+ citotoksični T limfociti...

Sve je povezano. Citokini, CD4+ i još gomila stvari učestvuje u formiranju humoralnog imuniteta. Oni pobuđuju B limfocite na proliferaciju u plazmocite.

Ne znam šta da ti kažem ..

Handriš delta, delta, delta...

Evo ja ti kažem da je zajebaniji beta jer je genetski najudaljeniji od izvornog serovara što bi moglo da znači da je ovo sve go kurac što se radi, ako on naljegne!
BadBoy

#46640 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 22/08/2021 15:08
avetinja wrote: 22/08/2021 13:44

Kako je svijet postao nakazan.

Prije godinu dana spominjali su agendu do 2030. godine i smanjenje broja ljudi na zemlji. Sada kada ovo gledam uopšte me ne čudi mogućnost istinitosti toga plana.
Pa sta drugo moze biti kada realno pogledas na agresivnu promociju lgbt pokreta, feminizma, abortusa i opste dekadencije i sunovrata drustva, etike i morala.

Klimatske promjene su slijedeca tema. Veselo vrijeme :D
Jednaka prava za sve stanovnike su dekadencija i sunovrat društva? WTF?

Zanimljivo je i da antivaxxeri koriste parolu moje tijelo moj izbor ali bi onda ženama branili abortus isto tako.
Capljina74

#46641 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Šta?
Brane im da ubiju drugo biće!?
spinel_

#46642 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Sta znaci taj pojam antivaxx vise? Stalno se spominje na ovim temama. Moze li mi neko objasniti?
skafiskafsnjak

#46643 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

BadBoy wrote: 22/08/2021 18:01
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 22/08/2021 15:08

Pa sta drugo moze biti kada realno pogledas na agresivnu promociju lgbt pokreta, feminizma, abortusa i opste dekadencije i sunovrata drustva, etike i morala.

Klimatske promjene su slijedeca tema. Veselo vrijeme :D

Zanimljivo je i da antivaxxeri koriste parolu moje tijelo moj izbor ali bi onda ženama branili abortus isto tako.
Odakle ta info da bi zenama branili.abortus?
Nemoj da izvaljujes gluposti....
Ili.nadji istrazivanje neko.
armin071

#46644 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

Capljina74 wrote: 22/08/2021 18:02 Šta?
Brane im da ubiju drugo biće!?
Pa ima logike sve preko 80+ se spašava po cijenu i da cijela planeta “zamre”, ali zato nerođene bebe rokaj jarane, djecu do 12 godina pumpaj i eksperimentiši sa mnra sranjima uz obavezno socijalno distanciranje i školstvo preko komp. Pucaj kazne ljudima bez maski na Igmanu i Bjelašnici i ukidaj teretane i sve sportske aktivnosti svako pola godine da ljudi ne gube masnoće i šećere bezveze…. Slušaj struku i živi vječno….

Ali glavni je ovaj bot kaže jednaka prava za sve, a ovamo bi zatvarali ljude u kaveze koji neće da se rokaju eksperimentalnim sranjima od filantropa sa zapada….
BadBoy

#46645 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

skafiskafsnjak wrote: 22/08/2021 18:07
BadBoy wrote: 22/08/2021 18:01

Možeš primijetiti iz pisanja. Eto i cvrčak izgleda naginje na tu stranu.
avetinja

#46646 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avetinja »

spinel_ wrote: 22/08/2021 18:06 Sta znaci taj pojam antivaxx vise? Stalno se spominje na ovim temama. Moze li mi neko objasniti?
Konstantno se spominje pogrešan, etiketirajući termin-antivakser. To bi valjda značilo da se čovjek protivi svakoj vakcini. Kako neko ko ode da primi vakcinu protiv tetanusa može biti antivakser!? Ljudi samo ne žele da prime eksperimentalnu vakcinu o kojoj se još ne znaju svi podaci, tj. mnogo toga se ne zna. Potpuno pravo na izbor, ali već smo naučili biti etiketirani. Ako si protiv kupovanja poklona za 8. mart, onda si šovinista. Ako neko ubije nekoliko osoba iz samo njemu poznatih razloga, a musliman je, onda je ekstremista. Ako to uradi osoba koja nije musliman, onda je psihopata. Ako je neko protiv Židova, onda je antisemit, a Semiti su i Arapi, pravilnije bi bilo anticionist. Konstantno, bezrazložno i zlonamjerno etiketiranje, samo su vrijeme i okolnosti drugačiji.
skafiskafsnjak

#46647 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

BadBoy wrote: 22/08/2021 18:12
skafiskafsnjak wrote: 22/08/2021 18:07

Možeš primijetiti iz pisanja. Eto i cvrčak izgleda naginje na tu stranu.
Ne mozes tako.optuzivati... bezveze..cuj iz pisanja :-)
skafiskafsnjak

#46648 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

avetinja wrote: 22/08/2021 18:25
spinel_ wrote: 22/08/2021 18:06 Sta znaci taj pojam antivaxx vise? Stalno se spominje na ovim temama. Moze li mi neko objasniti?
Konstantno se spominje pogrešan, etiketirajući termin-antivakser. To bi valjda značilo da se čovjek protivi svakoj vakcini. Kako neko ko ode da primi vakcinu protiv tetanusa može biti antivakser!? Ljudi samo ne žele da prime eksperimentalnu vakcinu o kojoj se još ne znaju svi podaci, tj. mnogo toga se ne zna. Potpuno pravo na izbor, ali već smo naučili biti etiketirani. Ako si protiv kupovanja poklona za 8. mart, onda si šovinista. Ako neko ubije nekoliko osoba iz samo njemu poznatih razloga, a musliman je, onda je ekstremista. Ako to uradi osoba koja nije musliman, onda je psihopata. Ako je neko protiv Židova, onda je antisemit, a Semiti su i Arapi, pravilnije bi bilo anticionist. Konstantno, bezrazložno i zlonamjerno etiketiranje, samo su vrijeme i okolnosti drugačiji.
biglebovski

#46649 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

"Stigla mi je poruka da snimim video u kojem ću podržati lockdown i predstavim se. Nudili su mi i novac, nisam to mogao napraviti jer se protivi mojim uvjerenjima. Odbio sam napraviti to sranje", rekao je bivši centar. Povod njegovom videu bili su veliki prosvjedi protiv korone u Australiji, a Bogut smatra kako je to bilo nužno.

"Samo 2% poznatih govori protiv vlade nešto. To je loše. Vi svi koji ste utjecajni i imate sponzore, zbog čega šutite? Zamislite da vam kažu kako nije esencijalno da odete na posao zarađivati za svoju obitelj. Upravo ti ljudi, koji kupuju tenisice i dezodoranse od vaših sponzora i zbog kojih imate moć, upravo ti ljudi najviše pate od ovog sranja", rekao je pa zaključio: "Tišina je zaglušujuća. Zbrojite dva i dva. Što mislite, zašto puno ljudi nije poslalo poruku kojom podržavaju lockdown? Sportašima je zabranjeno davati antilockdown i antivladine izjave."

https://www.index.hr/sport/clanak/bivsi ... 98916.aspx

Image
spinel_

#46650 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

avetinja wrote: 22/08/2021 18:25
Odlicno receno :thumbup: . Isto tako mogli bi i Splintera etiketirati iako je strucnjak na tom polju ali eto jos se ne zeli vakc. Mislim zaista dokle vise i ne znam sta zele time postici. Valjda sugovornika odmah tako iz bilo diskusije izbaciti kao nekog ko valjda nije dobar u glavi. Paralelno s tim pojmom se veze i ravnozemljas. Tako da ti odmah 2u1 prisiju.

I mediji su takodjer poceli s tim. Ljudi koji izadju na proteste i bore se za svoja prava da se ne pravi diskiminacija na osnovu toga su isto antivaxx pa imamo takve naslovi u medijima da je npr 100K antivaksera na ulicama Francuske protiv represije.

Na kraju ce ljude koji nakon primljenje 2 doze ne budu zeljeli primati razne boostere ce i njih prozvati kao antivaxx.
Locked