Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#46601 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Fauja Singh wrote: 22/08/2021 13:29Ovo i mene interesuje. Ja sam prelezao koronu, 2-3 dana imao temperaturu, kretao se citavo vrijeme, standardno gubitak cula mirisa i ukusa... saturacija bila dobra.
Sad sam u dilemi da li se vakcinisati i kojom vakcinom.
Kontam ako se ne vakcinisem i opet zarazim , a s obzirom da sam vec prelezao i prosao sa blazom klinickom slikom, valjda ne bi trebao iduci put zaglaviti na respiratoru i sl.
Kolegica mi poznaje osobu koja je imala koronu, vakcinisla se Pfizerom i evo opet se zarazila. Oba puta teza klinicka slika.
Kontam.

Vidi, ova moja je magistar struke i tvrdoglavo insistira na stavu da je eventualna vakcinacija "veći rizik nego korist" iako se slaže da i jedno (vakcinacija) i drugo (izostanak iste) ima elemente ruskog ruleta.

Onda sam kod Senada upratio dr. Anu Gligić koja tvrdi da je preživjela Koronu samo zato što se vakcinisala i da se imunitet "počeo razvijati 14-i dan" i tako je počela da ozdravlja. Tada sam ovoj svojoj talibanki predložio da zapalimo za Bgd i roknemo se Kinezom, ali, nije htjela ("ja ti mogu praviti društvo, ali ja neću").

Pošto ni ona ni ja ne spadamo u rizične grupe, pitao sam naša dva stručnjaka iz Sarajeva i - dobio sasvim suprotan odgoovor. Jedan mi je rekao, "obavezno" i rekao da se on lično ovjerio Pfizerom, a drugi, odnosno druga, "da se ne zalijećem...".

Pa hajde sad budi pametan.
Challenger_

#46602 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Capljina74 wrote: 22/08/2021 13:44
Challenger_ wrote: 22/08/2021 13:12

Šta ti, kao neko koje iz struke i ko je preležao Koronu preporučuješ nekome kao što sam ja, koji se nije vakcinisao, koji se jedno vrijeme lomio da to uradi sa Sinofarmom, ali sam odustao jer draga neće ni da čuje ("ti se vakciniši, ja neću").

Vakcinisati se ili bildati prirodni imunitet?
Burazeru,
To je jako nezahvalno, ali da ti pokušam ovako reći... Žena kada je odlučila da primi vakcinu nisam je zaustavljao, samo preporučio Kineza.
Pošteno.

Stavio sam ti bespotreban teret sasvim moje odluke. Ne zamjeri.
Capljina74

#46603 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Challenger_ wrote: 22/08/2021 13:48
Capljina74 wrote: 22/08/2021 13:44

Burazeru,
To je jako nezahvalno, ali da ti pokušam ovako reći... Žena kada je odlučila da primi vakcinu nisam je zaustavljao, samo preporučio Kineza.
Pošteno.

Stavio sam ti bespotreban teret sasvim moje odluke. Ne zamjeri.
Ma kakvi, jarane.
splinter

#46604 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

Challenger_ wrote: 22/08/2021 13:47
Fauja Singh wrote: 22/08/2021 13:29Ovo i mene interesuje. Ja sam prelezao koronu, 2-3 dana imao temperaturu, kretao se citavo vrijeme, standardno gubitak cula mirisa i ukusa... saturacija bila dobra.
Sad sam u dilemi da li se vakcinisati i kojom vakcinom.
Kontam ako se ne vakcinisem i opet zarazim , a s obzirom da sam vec prelezao i prosao sa blazom klinickom slikom, valjda ne bi trebao iduci put zaglaviti na respiratoru i sl.
Kolegica mi poznaje osobu koja je imala koronu, vakcinisla se Pfizerom i evo opet se zarazila. Oba puta teza klinicka slika.
Kontam.

Vidi, ova moja je magistar struke i tvrdoglavo insistira na stavu da je eventualna vakcinacija "veći rizik nego korist" iako se slaže da i jedno (vakcinacija) i drugo (izostanak iste) ima elemente ruskog ruleta.

Onda sam kod Senada upratio dr. Anu Gligić koja tvrdi da je preživjela Koronu samo zato što se vakcinisala i da se imunitet "počeo razvijati 14-i dan" i tako je počela da ozdravlja. Tada sam ovoj svojoj talibanki predložio da zapalimo za Bgd i roknemo se Kinezom, ali, nije htjela ("ja ti mogu praviti društvo, ali ja neću").

Pošto ni ona ni ja ne spadamo u rizične grupe, pitao sam naša dva stručnjaka iz Sarajeva i - dobio sasvim suprotan odgoovor. Jedan mi je rekao, "obavezno" i rekao da se on lično ovjerio Pfizerom, a drugi, odnosno druga, "da se ne zalijećem...".

Pa hajde sad budi pametan.
Pa ne možeš ni biti pametan, jer je imunitet različit od osobe do osobe i ovisi o velikom broju faktora.
Al kako znaš da nisi prebolio npr asimptomatski. Jesi li kontrolisao antitjela?
Ako nemaš neke zdravstvene probleme i ne koristiš neku zahtjevniju redovnu terapiju, možeš pokušati sa Vero Cell (Sinopharm). Ne bi trebali bit problema.
avetinja

#46605 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avetinja »

Moje laičko mišljenje je da kada bih se vakcinisao to bih uradio samo sa Sinopharmom. Nisam čuo da je neko imao nus pojave od te vakcine, a za Pfizer i AZ se svakodnevno piše. AZ tek ne bih ni pod razno. Znam ljude koji su inzistirali na ovoj kineskoj vakcini, a razumiju se bolje nego ja u sve te stvari. Ne znam, možda griješim, ali to je moje mišljenje. I vidi se da EU i SAD vuku čiste političke poteze što se tiče vakcina. Kao ne mogu kineska i ruska, ali može AZ koju zabranjuju neke članice EU. Kina je odgovorila na to, naravno, ali sve se više stiče utisak političke podloge svega ovoga, od početka do današnjeg dana.
Naslovnica

#46606 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

spinel_ wrote: 22/08/2021 13:46
Naslovnica wrote: 22/08/2021 13:41

Ovo nekakva zajebancija?
Nazalost nije.

https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... lians.html
Pa dobro, ne vidim i čemu je problem?
Ako je struka dala takve upute, ko ste vi da to dovodite u pitanje?
Jeste li vi epidemiolozi, virusolozi?!
Oni su tu zbog nas, hiljade života će biti spašeno trljopicom sa sigurne distance. :thumbup:
#slusajstruku
#mislinadistancu
#safetrljopic
Challenger_

#46607 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

splinter wrote: 22/08/2021 13:55Pa ne možeš ni biti pametan, jer je imunitet različit od osobe do osobe i ovisi o velikom broju faktora. Al kako znaš da nisi prebolio npr asimptomatski. Jesi li kontrolisao antitjela?
Ako nemaš neke zdravstvene probleme i ne koristiš neku zahtjevniju redovnu terapiju, možeš pokušati sa Vero Cell (Sinopharm). Ne bi trebali bit problema.
Nisam kontrolisao, ne pijem nikakvu terapiju, do sada odličnog zdravlja, s tim što sam zbog ključanja jesenas, zimus i proljetos, zbog sjedalačkog načina rada i života po prvi put nabacio bojler.

Inače, o svemu sam počeo intenzivnije razmišljati nakon brze smrti (nekih 15 dana od otkrića obostrane asimptomatske upale pluća) svog druga (savršenog zdravlja, rane srednje godine), koji niti je vjerovao u postojanje virusa niti se pridržavao ikakvih mjera.

Zahvaljujem na odgovoru, Sinofarm mi je najbliža opcija POD USLOVOM da nagovorim svoju talibanku. Jer, osjećao bih se kao miš da se ja vakcinišem a ona ne.
spinel_

#46608 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Gradonacelnik NY bi cijepio djecu od 5-11 godina.

https://www1.nyc.gov/office-of-the-mayo ... ailability
We need to reach everyone with vaccination, and we have found the vaccination effort amazingly successful for this nation. So let’s get to those 5-11 year-olds
MUNAFIK

#46609 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

Naslovnica wrote: 22/08/2021 13:57
Pa dobro, ne vidim i čemu je problem?
Ako je struka dala takve upute, ko ste vi da to dovodite u pitanje?
Jeste li vi epidemiolozi, virusolozi?!
Oni su tu zbog nas, hiljade života će biti spašeno trljopicom sa sigurne distance. :thumbup:
#slusajstruku
#mislinadistancu
#safetrljopic
Tako je samo STRUKA!!!

Vidis ti ove ministrice zdravlja u Australiji, cista struka joj izbija iz ociju. Ko to od nas smije da piše nešto protiv ovoga.

Nemojte razgovarat sa susjedima i generalno prestanite se družiti i pricati, nemojte izlaziti iz domova, što se sexa tice može SAMO preko video calla ali moras masku imati i tada itd...

Radi sve ovako jer struka je tako rekla...

Pozdrav za sve one sto slave ovako debilnu struku.
Challenger_

#46610 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Naslovnica wrote: 22/08/2021 13:41
spinel_ wrote: 22/08/2021 13:36

Image
Ovo nekakva zajebancija?

:pisnuo:
Naslovnica

#46611 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Ono, kada misliš da si čuo sve što, idioti te opet iznenade.
:roll: :lol:
Point.

#46612 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Naslovnica wrote: 22/08/2021 10:47
gamer4ever wrote: 22/08/2021 10:39

A kojim se to poslom bavi ? Jel mozda imunolog, virusolog ? Sve i da jeste misljenje jednog pojedinca nije bitno, jer ima svakakvih ljudi, i mogu imati pogresna misljenja ako se i bave odredjenim poslom. Clanci sa interneta sluze samo kao izvor informacija. Zato sto je teze doci do informacija na drugi nacin. I nije stvar samo u clancima, nego i u naucnim studijama. Sta bi sada trebao da kupim naucni casopis koga uopste i nema ovdje kupit, uslikam studiji i postavim da bi ti bio zadovoljan ? Gdje je njemu ijedan dokaz za to sto tvrdi ? Ja bi bio zadovoljan clankom sa interneta
Jesi li ti imunolog, virusolog? Razumiješ li materiju o kojoj želiš da raspravljaš, barataš li pojmovima? Izvini, ali nisam baš primijetio da si nešto plaho u imunologiji, a Capljina ipak odaje utisak da zna o čemu priča.
Naučne studije?
One koje nisu znale da i vakcinisani prenose virus podjednako kao i nevakcinisani?
Naučne studije koje još nisu načisto koliko traje prirodno stečeni imunitet?
Naučne studije koje imaju totalno različite rezultate istraživanja efikasnosti nošnja maski?
Čovjek je veterinar. Šta ga uzdižeš kao da je lično radio na pravljenju vakcina. To isto da stjuardesa kaže da zna baratati avionom, samo zato što se voza avionom vamo tamo.
Naslovnica

#46613 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Point. wrote: 22/08/2021 14:20
Naslovnica wrote: 22/08/2021 10:47

Jesi li ti imunolog, virusolog? Razumiješ li materiju o kojoj želiš da raspravljaš, barataš li pojmovima? Izvini, ali nisam baš primijetio da si nešto plaho u imunologiji, a Capljina ipak odaje utisak da zna o čemu priča.
Naučne studije?
One koje nisu znale da i vakcinisani prenose virus podjednako kao i nevakcinisani?
Naučne studije koje još nisu načisto koliko traje prirodno stečeni imunitet?
Naučne studije koje imaju totalno različite rezultate istraživanja efikasnosti nošnja maski?
Čovjek je veterinar. Šta ga uzdižeš kao da je lično radio na pravljenju vakcina. To isto da stjuardesa kaže da zna baratati avionom, samo zato što se voza avionom vamo tamo.
Ne uzdižem njega nego spuštam copy/paste gejmere&co koji kontaju da više znaju od nekoga ko se godinama školovao, između ostalog i na polju imunologije.
Poređenje pilota i stjuardese nije baš argument na mjestu, znaš ti i bolje od toga. :thumbup:
Jes vam čovjek trn u oku, malo je reći. :lol:
biglebovski

#46614 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Pismo zdravstvenim radnicima o riziku od miokarditisa i perikarditisa za mRNA vakcinu protiv bolesti COVID-19 Comirnaty
Datum: 08/16/2021
Pfizer BH d.o.o u saradnji sa Evropskom agencijom za lijekove ( EMA) i Agencijom za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine (ALMBIH), želi da Vas obavijesti o sljedećem vezano za vakcinu Comirnaty*:
Sažetak
Slučajevi miokarditisa i perikarditisa zabilježeni su veoma rijetko nakon primjene mRNA vakcine protiv COVID-19, Comirnaty.
Navedeni slučajevi su se uglavnom javili unutar 14 dana nakon vakcinacije, češće nakon primjene druge doze i češće kod mlađih muškaraca.
Dostupni podaci ukazuju na to da se tok miokarditisa i perikarditisa nakon vakcinacije ne razlikuje od toka miokarditisa i perikarditisa u opštoj populaciji.
Zdravstveni radnici treba posebno da obrate pažnju na eventualnu pojavu znakova i simptoma miokarditisa i perikarditisa.
Zdravstveni radnici treba da upute vakcinisana lica da potraže hitnu medicinsku pomoć ukoliko se kod njih jave bol u grudima, nedostatak daha ili palpitacije.
*Vakcine Comirnaty su uvezene u skladu sa članom 66. stav 7. zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima (“službeni glasnik BIH”, br.58/08) u sklopu Covax mehanizma nabavke ili putem „EU4HEALTH“ mehanizma nabavke”.

http://www.almbih.gov.ba/vijesti/-pismo ... y-693.html
spinel_

#46616 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

I tako debil Vranic pod prisilom natjera te da se vakcinises i ne daj boze dobijas taj mio i peri. Hoce li isti snositi odgovornost za moguce nezeljene efekte i posljerice kad vec Pf nema nikakve veze s bilo cim?
Naslovnica

#46617 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Image

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... u-15096577

ŠVEDSKA, 18 MJESECI POSLIJE
‘Da, jako puno nam je ljudi umrlo, ali ipak manje od prosjeka EU, a spasili smo mentalno zdravlje nacije i ekonomiju‘
Rezultati pokazuju kako je opušteniji pristup spriječio negativne posljedice, poput manjka obrazovanja i psiholoških problema

:thumbup:
cvrčak_na_hedonizmu

#46618 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

avetinja wrote: 22/08/2021 13:44
spinel_ wrote: 22/08/2021 13:36

Image
Kako je svijet postao nakazan.

Prije godinu dana spominjali su agendu do 2030. godine i smanjenje broja ljudi na zemlji. Sada kada ovo gledam uopšte me ne čudi mogućnost istinitosti toga plana.
Pa sta drugo moze biti kada realno pogledas na agresivnu promociju lgbt pokreta, feminizma, abortusa i opste dekadencije i sunovrata drustva, etike i morala.

Klimatske promjene su slijedeca tema. Veselo vrijeme :D
Ajs_Nigrutin

#46619 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ajs_Nigrutin »

Vezano za mentalno zdravlje. Mislim da je i do perioda “pandemije” bilo u qlincu, a tek sad. Jel te neko uhvati da sjediš sam, to odmah neka priča počinje ničim izazvana. Bukvalno, ljudi su hodajući slučajevi u pm. Strašno, a tek će da bude strašnije.
Capljina74

#46620 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Ajs_Nigrutin wrote: 22/08/2021 15:13 Vezano za mentalno zdravlje. Mislim da je i do perioda “pandemije” bilo u qlincu, a tek sad. Jel te neko uhvati da sjediš sam, to odmah neka priča počinje ničim izazvana. Bukvalno, ljudi su hodajući slučajevi u pm. Strašno, a tek će da bude strašnije.
Kada sam sebe uhvatio da mi je neprijatno da izljubim drage ljude ili da mi neko poleti da se pita znao sam da sam otišao u kurac.
Naslovnica

#46621 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Capljina74 wrote: 22/08/2021 15:34
Ajs_Nigrutin wrote: 22/08/2021 15:13 Vezano za mentalno zdravlje. Mislim da je i do perioda “pandemije” bilo u qlincu, a tek sad. Jel te neko uhvati da sjediš sam, to odmah neka priča počinje ničim izazvana. Bukvalno, ljudi su hodajući slučajevi u pm. Strašno, a tek će da bude strašnije.
Kada sam sebe uhvatio da mi je neprijatno da izljubim drage ljude ili da mi neko poleti da se pita znao sam da sam otišao u kurac.
100% isto.
Kae to je novonormalno, valjda, tako treba?
nosara

#46622 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by nosara »

Challenger_

#46623 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 22/08/2021 15:08Pa sta drugo moze biti kada realno pogledas na agresivnu promociju lgbt pokreta, feminizma, abortusa i opste dekadencije i sunovrata drustva, etike i morala.

Klimatske promjene su slijedeca tema. Veselo vrijeme :D
Sve je malobrojnija publika kojoj mogu prodavati tu ublehu a promotori tih devijacija su sve slabiji. Nema od njihovih fantazija više ništa, Korona je njihov labudov ples.
Capljina74

#46624 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Naslovnica wrote: 22/08/2021 14:26
Point. wrote: 22/08/2021 14:20
Ne uzdižem njega nego spuštam copy/paste gejmere&co koji kontaju da više znaju od nekoga ko se godinama školovao, između ostalog i na polju imunologije.
Poređenje pilota i stjuardese nije baš argument na mjestu, znaš ti i bolje od toga. :thumbup:
Jes vam čovjek trn u oku, malo je reći. :lol:
Eno gejmeru postavio tri, četiri tačke i kaže to ja pisao
..

Sve ih je slagao.
spinel_

#46625 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Jos malo demokratske Australije:

Locked