Kontam.Fauja Singh wrote: ↑22/08/2021 13:29Ovo i mene interesuje. Ja sam prelezao koronu, 2-3 dana imao temperaturu, kretao se citavo vrijeme, standardno gubitak cula mirisa i ukusa... saturacija bila dobra.
Sad sam u dilemi da li se vakcinisati i kojom vakcinom.
Kontam ako se ne vakcinisem i opet zarazim , a s obzirom da sam vec prelezao i prosao sa blazom klinickom slikom, valjda ne bi trebao iduci put zaglaviti na respiratoru i sl.
Kolegica mi poznaje osobu koja je imala koronu, vakcinisla se Pfizerom i evo opet se zarazila. Oba puta teza klinicka slika.
Vidi, ova moja je magistar struke i tvrdoglavo insistira na stavu da je eventualna vakcinacija "veći rizik nego korist" iako se slaže da i jedno (vakcinacija) i drugo (izostanak iste) ima elemente ruskog ruleta.
Onda sam kod Senada upratio dr. Anu Gligić koja tvrdi da je preživjela Koronu samo zato što se vakcinisala i da se imunitet "počeo razvijati 14-i dan" i tako je počela da ozdravlja. Tada sam ovoj svojoj talibanki predložio da zapalimo za Bgd i roknemo se Kinezom, ali, nije htjela ("ja ti mogu praviti društvo, ali ja neću").
Pošto ni ona ni ja ne spadamo u rizične grupe, pitao sam naša dva stručnjaka iz Sarajeva i - dobio sasvim suprotan odgoovor. Jedan mi je rekao, "obavezno" i rekao da se on lično ovjerio Pfizerom, a drugi, odnosno druga, "da se ne zalijećem...".
Pa hajde sad budi pametan.