O evo jos jednog buzdovanaRaigor Stonehoof wrote: ↑02/08/2021 09:18 Automehanicarska radnja "Kuba i Maldivi" by respo
zapratite ga za jos vise (bez)korisnih savjeta
Jbg kompleksi su cudo
Moderators: _BataZiv_0809, anex
O evo jos jednog buzdovanaRaigor Stonehoof wrote: ↑02/08/2021 09:18 Automehanicarska radnja "Kuba i Maldivi" by respo
Mozel objasnjene zasto ne vaditi osigurac ?foxlife wrote: ↑02/08/2021 06:02Ugasi preko lexie ili vidi je li ovaj sustav za pranje farova supalj negdje slucajnosale07 wrote: ↑02/08/2021 00:04
Ako je tako vidovit nek nam da kakvu dobru informaciju da se mozemo i opariti.
Peraci farova su mi ispravni al je problem sto potrosise nenormalno puno tekućine i nisam primjetio nikakvu razliku kad ih pere i kad ih ne pere. Al Bogami kad sajbu ne mogu oprati(zbog nedostatka tečnosti), zna biti iritantno.
Al osigurac nikad nemoj vaditi
Raigor Stonehoof wrote: ↑02/08/2021 09:18 Automehanicarska radnja "Kuba i Maldivi" by respo
made_in_sarajevo wrote: ↑11/08/2021 14:46 da uletim ko padobranac, citron c4 grand picasso 2014 god, 1.6 e-HDI 115 ili 120KS, kakav je, isplatili se na duze staze, hoce li glava zaboliti od gluposti, za AD BLUE sa vec cuo da crkne pumpa i da se moze ugasiti softverski?
Imam blue HDi već 4 godine, nema problema sa pumpom, redovno dosipam Ad Blue, presao vec 80k km.made_in_sarajevo wrote: ↑11/08/2021 14:46 da uletim ko padobranac, citron c4 grand picasso 2014 god, 1.6 e-HDI 115 ili 120KS, kakav je, isplatili se na duze staze, hoce li glava zaboliti od gluposti, za AD BLUE sa vec cuo da crkne pumpa i da se moze ugasiti softverski?
Hladnjak klime im je standardna boljka. Kad radi klima, ukljucuje se i iskljucuje svako malo. Kad je ukljucen, huci auto ko voz da idekonektovan wrote: ↑12/08/2021 23:37Kod mene je stari 1.6 hdi, isto promijeni zvuk...više obrtaja, čekića samo tako...![]()
Nema mi logike da se hladnjak isključuje i uključuje...Raigor Stonehoof wrote: ↑14/08/2021 15:07Hladnjak klime im je standardna boljka. Kad radi klima, ukljucuje se i iskljucuje svako malo. Kad je ukljucen, huci auto ko voz da idekonektovan wrote: ↑12/08/2021 23:37
Kod mene je stari 1.6 hdi, isto promijeni zvuk...više obrtaja, čekića samo tako...![]()
a vozi normalno, i hladi normalno klima.
Oko 100km kosta hladnjak, ako govorimo o starijem c4, ja nikako da se nakanim da ga promijenim.
Da ti budem iskren, ne razumijem se puno, meni rekose da je to hladnjak klime. Uglavnom, jako hucanje, cuje ae samo kad klimu koristim. Ugasi se nakratlo, a vecinu vremena radi glasno.konektovan wrote: ↑14/08/2021 15:10Nema mi logike da se hladnjak isključuje i uključuje...Raigor Stonehoof wrote: ↑14/08/2021 15:07
Hladnjak klime im je standardna boljka. Kad radi klima, ukljucuje se i iskljucuje svako malo. Kad je ukljucen, huci auto ko voz da idea vozi normalno, i hladi normalno klima.
Oko 100km kosta hladnjak, ako govorimo o starijem c4, ja nikako da se nakanim da ga promijenim.
Lanac je bio problem u prvim serijama....kasnije su to riješili, navodno ..corsa wrote: ↑23/08/2021 15:47 Ima li neko da je posjedovao i prešao veći broj kilometara sa motorom 1.6 THP da prenese svoja iskustva. Znači ne iskustva pričao mi rođak, vozio ga njegov jaran tri kilometra i kaže katastrofa. Ako može iskustva iz prve ruke. Drug je kupio C5 sa ovim motorom i auto je u dosta dobrom stanju, što bi rekli k'o nov. Međutim malo su ga isprepadali da taj motor ne valja, pa reko da čujem ako ima neko da kaže svoje iskustvo.
Prije njega je gledao jednog 508 sa istim motorom i nazvao čovjeka koji radi kod Dedovića, da pita za mišljenje i da dogovori pregled. Ovaj kaže kao na godišnjem sam, ali nemoj taj motor ni za živu glavu, katstrofa. Ipak on ode kod njih na pregled, oni kažu prvi put im dolazi 508 sa tim motorom.Toliko o iskustvu sa istim. Međutim nije ga uzeo zbog nekih problema sa elektronikom. Odlučio se za ovog C5 sa tim motorom, pa ćemo vidjeti šta će biti.
Navodno od 2010 su revidirani i znacajno poboljšani..ako im je vjerovati
Mislim da je taj sa 115kw upravo revidirani motor. Onaj sa 110kw je valjda stara verzija.