Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- armin071
#46201 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Neil-a umjesto Čerkeza 
-
biglebovski
#46202 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I da ne zaboravimo velikog, najvećeg, jednog i jedinog koji jedini zna virus u dušu i koji je fino, 2017-e, rekao da nema nikakve sumnje da Trumpa čeka iznenađujući virus.
Anthony S. Fauci, MD, director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases, said there is “no doubt” Donald J. Trump will be confronted with a surprise infectious disease outbreak during his presidency.
https://www.healio.com/news/infectious- ... e-outbreak
Koje su to dubine znanja, moraš se diviti takvim ljudima, koji znaju i osjete u bobu tačno kada će Kinez pojesti šišmiša sa novim nepoznatim virusom i biti prenesen do SAD-a da zajebava Trumpa.
Anthony S. Fauci, MD, director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases, said there is “no doubt” Donald J. Trump will be confronted with a surprise infectious disease outbreak during his presidency.
https://www.healio.com/news/infectious- ... e-outbreak
Koje su to dubine znanja, moraš se diviti takvim ljudima, koji znaju i osjete u bobu tačno kada će Kinez pojesti šišmiša sa novim nepoznatim virusom i biti prenesen do SAD-a da zajebava Trumpa.
-
Capljina74
#46203 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I onda kažu Zemlja okrugla ...
-
kox
#46204 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ljudi čitajte članke koje postavljate ako ih već postavljate.
-
biglebovski
#46205 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jel to nešto vezano za ove članke koje sam ja postavio? Ja ti pomognem da spustimo ovog pametnjakovića Čapljinu i potrudim se da pronađem i navedem prave naučne veličine, heroje pandemija, a ti meni ovako, ispada ja ne čitam članke. Baš bezveze s tvoje strane.
-
kox
#46206 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Taj članak koji si postavio tamo gdje si me citirao nisam uopšte pročitao. Vidjeh da su neki matematički modeli pandemije spomenuti a to mislim da nema nikakve veze sa onim o čemu sam ja pisao tako da nisam čitao ni odgovarao.biglebovski wrote: ↑19/08/2021 16:17Jel to nešto vezano za ove članke koje sam ja postavio? Ja ti pomognem da spustimo ovog pametnjakovića Čapljinu i potrudim se da pronađem i navedem prave naučne veličine, heroje pandemija, a ti meni ovako, ispada ja ne čitam članke. Baš bezveze s tvoje strane.![]()
-
biglebovski
#46207 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dobrokox wrote: ↑19/08/2021 16:56Taj članak koji si postavio tamo gdje si me citirao nisam uopšte pročitao. Vidjeh da su neki matematički modeli pandemije spomenuti a to mislim da nema nikakve veze sa onim o čemu sam ja pisao tako da nisam čitao ni odgovarao.biglebovski wrote: ↑19/08/2021 16:17
Jel to nešto vezano za ove članke koje sam ja postavio? Ja ti pomognem da spustimo ovog pametnjakovića Čapljinu i potrudim se da pronađem i navedem prave naučne veličine, heroje pandemija, a ti meni ovako, ispada ja ne čitam članke. Baš bezveze s tvoje strane.![]()
My bad, sorry, ali je tako nekako ispalo kao da ti meni nešto repliciraš bez da meni repliciraš direktno, tj. indirektno.
-
BadBoy
#46208 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo sam oduvijek sumnjaoTrappist wrote: ↑19/08/2021 11:26 "PFIZEROVO cjepivo učinkovitije je protiv delta varijante koronavirusa od AstraZenecina, ali se zaštita koju pruža brže se smanjuje, proizlazi iz britanske studije objavljene u četvrtak.
U istraživanju Oxforda sudjelovalo je 700 tisuća ispitanika od prosinca 2020. do kolovoza 2021.
Osoba koja je prije mjesec dana primila drugu dozu Pfizera 90 posto je zaštićenija protiv delte od necijepljene osobe, pokazalo se u analizi uzoraka.
Dva mjeseca nakon primanja druge doze razlika se smanjuje na 85 posto, a nakon tri mjeseca na 78 posto.
Cjepivo AstraZenece, prema istraživanju, pruža zaštitu od 67 posto nakon jednog mjeseca, 65 posto nakon dva mjeseca i 61 posto nakon tri mjeseca.
Zaštita se ujednačava nakon oko pet mjeseci
Nakon četiri do pet mjeseci razina zaštite koju daju Pfizer i AstraZeneca ujednačava se, navodi se u studiji koja još nije prošla recenziju.
Te brojke "zaista predstavljaju pad" učinkovitosti Pfizerova cjepiva, objasnio je dr. Koen Pouwels, jedan od autora studije.
Istraživači ipak ističu da usprkos smanjenju razine zaštite "ukupna učinkovitost (oba cjepiva) ostaje vrlo velika".
Napominju da su istraživači promatrali ukupnu zaštitu protiv covida-19, a ne zaštitu protiv težih oblika bolesti i hospitalizacija, što je važno za "evaluiranje učinkovitosti cjepiva".
Sta marketing moze uraditi to je cudo jedno. AZ se bacaju u drzavama doslovno jer ih niko nece...
-
belfy
#46209 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ko je tebi drmao kavez pa da se meni ovako obracas? koga briga za tv parole i bedzeve. sve do sada pricamo o strucnim misljenjima i ti ovdje uletis kao padobranac samo da bi meni rekao da sam tup, a nakon toga je argument sta je parola na TV u Hr i koje bedzeve nosaju voditelji... vjerujem da i sam mozes uvidjeti da ovo dosta vise govori o tebi. idi nastavi gledati TV i pratiti sta voditelji nose da ne bi postao tup...hladan.preminger wrote: ↑19/08/2021 07:28Baš si tup?belfy wrote: ↑18/08/2021 23:47
dobro, ako ne lazes onda ce ti biti lako da to podkrijepis dokazima. gdje je bilo ko izjavio da se treba vakcinisati radi drugih?
podvuceno isto tako: gdje je iko ikada izjavio da vakcinisani nisu opasni po druge kao prenosioci? (i to nema nikakve veze sa Covid pasosima.)
niti jednom plivadonu to nije palo na pamet osim tebi. da bi dokazao suprotno postavi to gdje neko osim tebe to tvrdi.
drugo, nikada niko nije rekao da vakcinisani nece biti prenosioci. cak u onoj mojoj raspravi sa Saintom gdje je on postavio sliku koja misli da mu ide u prilog je to sam sve to pojasnio. ako nisi citao vratis se samo stranicu-dvije unazad. i svi od pocetka govore kako ce vakcinisani biti bolji prenosnici, jer mogu proci i bez ikakvih simptoma sto je argument za vakcinaciju, a ne protiv. jer ako se zarazis, a nisi ni osjetio zasigurno je bolje nego zaglaviti na aparatima u bolnici ili zavrsiti mrtav.
ne znam kako si pretpostavio da sam medicinske struke, sto dovoljno govori i o tome koliko pratis forum. pretpostavka je majka svih zaheba. ako ti ja zvucim strucno kao neko ko je te struke sta onda vise reci...
to da si pametan i skolovan je tvrdnja koju mozes dokazati samo pisanjem ovdje. za sada mislim da nisi, ali mozda se sta i promijeni. no, samim zavrsetkom svog posta sa izrazom "covidioti" ne ides bas u tom smjeru... neko pametan i skolovan ne bi raspravljao na tom nivou. isto tako nego pametan i skolovan bi lako uvidio da ja nigdje nisam uputio nikakvu uvredu, ali recimo da je moguce da jesam, pa cu da te upitam gdje sam ja tebi u svom postu uputio bilo kakvu uvredu?
Pa jedina parola u Hrvatskoj je "misli na druge, cijepi se".
Voditelji nosaju bedževe na TV-u non stop.
-
belfy
-
Capljina74
-
homer2go
#46212 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Šta se brecaš, nismo mi bioteroristibelfy wrote: ↑19/08/2021 19:41ko je tebi drmao kavez pa da se meni ovako obracas? koga briga za tv parole i bedzeve. sve do sada pricamo o strucnim misljenjima i ti ovdje uletis kao padobranac samo da bi meni rekao da sam tup, a nakon toga je argument sta je parola na TV u Hr i koje bedzeve nosaju voditelji... vjerujem da i sam mozes uvidjeti da ovo dosta vise govori o tebi. idi nastavi gledati TV i pratiti sta voditelji nose da ne bi postao tup...hladan.preminger wrote: ↑19/08/2021 07:28
Baš si tup?
Pa jedina parola u Hrvatskoj je "misli na druge, cijepi se".
Voditelji nosaju bedževe na TV-u non stop.
Pa nisu voditelji izmislili parolice, struka naložila.
Policijski sat najefikasnija mjera u suzbijanju Corone.
#slušajstruku
-
homer2go
#46213 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Minvajl u Velikoj Britaniji, vladajući fašistički režim bespotrebno ubija svoje građane.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/koje ... /210819090
Šta mi da očekujemo, kad se ovako ponašaju prema svojim podanicima.
Šta mi da očekujemo, kad se ovako ponašaju prema svojim podanicima.
- spinel_
#46214 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vidis da sam stavio pod navodnike jer sam se referirao na Point.-a koji je istim takvim rijecima nazvao sve nas koji slijepo ne slijedimo tu struku na koju se on poziva.
A ovamo ismijava covjeka koji je po struci veterinar ali sasvim sigurno zna mnogo vise o virusima nego bilo koji epidemiolog a na koje se on poziva.
Eto nek ih slusa.
-
belfy
#46215 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
sto ti odgovaras na pitanje koje sam uputio drugom forumasu?
-
belfy
#46216 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
sto ti odgovaras na pitanje koje sam uputio drugom forumasu?homer2go wrote: ↑19/08/2021 19:49Šta se brecaš, nismo mi bioteroristibelfy wrote: ↑19/08/2021 19:41
ko je tebi drmao kavez pa da se meni ovako obracas? koga briga za tv parole i bedzeve. sve do sada pricamo o strucnim misljenjima i ti ovdje uletis kao padobranac samo da bi meni rekao da sam tup, a nakon toga je argument sta je parola na TV u Hr i koje bedzeve nosaju voditelji... vjerujem da i sam mozes uvidjeti da ovo dosta vise govori o tebi. idi nastavi gledati TV i pratiti sta voditelji nose da ne bi postao tup...a nismo ni zavjerenici
Priznaj sam sebi da je struka "malo" previše slatko pomagala političare i propagirala stvari u koje ni sami nisu vjerovali.
#slušajstruku
-
belfy
#46217 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
kakva je ovo najezda advokata?
-
belfy
#46218 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
struka nalozila koje ce parole nositi/promovisati voditelji...!?homer2go wrote: ↑19/08/2021 19:49Šta se brecaš, nismo mi bioteroristibelfy wrote: ↑19/08/2021 19:41
ko je tebi drmao kavez pa da se meni ovako obracas? koga briga za tv parole i bedzeve. sve do sada pricamo o strucnim misljenjima i ti ovdje uletis kao padobranac samo da bi meni rekao da sam tup, a nakon toga je argument sta je parola na TV u Hr i koje bedzeve nosaju voditelji... vjerujem da i sam mozes uvidjeti da ovo dosta vise govori o tebi. idi nastavi gledati TV i pratiti sta voditelji nose da ne bi postao tup...a nismo ni zavjerenici
Priznaj sam sebi da je struka "malo" previše slatko pomagala političare i propagirala stvari u koje ni sami nisu vjerovali.
#slušajstruku
-
homer2go
#46219 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ako želiš privatnosti, idi na one klix sajtovebelfy wrote: ↑19/08/2021 20:00sto ti odgovaras na pitanje koje sam uputio drugom forumasu?homer2go wrote: ↑19/08/2021 19:49
Šta se brecaš, nismo mi bioteroristia nismo ni zavjerenici
#slušajstruku
-
homer2go
#46220 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
jest i zemlja je ravnabelfy wrote: ↑19/08/2021 20:02struka nalozila koje ce parole nositi/promovisati voditelji...!?homer2go wrote: ↑19/08/2021 19:49
#slušajstruku![]()
![]()
-
Trappist
#46221 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jesu li ovo epidemiolozi stvarno ovoliko iskompleksirani i zeljni pažnje? Pa čovječe kad se pandemija skroz ugasi imat cemo desetine samoubistava medju epidemiolozima jer ih vise niko nista ne pita.
Bas se vidi mrznja i tuga u njima jer je Britanija ukinula sve mjere i nisu doživjeli apokalipsu, da se tacno vidi da prizeljkuju porast smrtnih slucajeva samo da mogu reci da su bili u pravu. Bolesno!
Bas se vidi mrznja i tuga u njima jer je Britanija ukinula sve mjere i nisu doživjeli apokalipsu, da se tacno vidi da prizeljkuju porast smrtnih slucajeva samo da mogu reci da su bili u pravu. Bolesno!
-
Capljina74
#46222 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zato što je ovo leglo ravnozemljaša, srednjovekovnih mračnjaka i nazadnjaka!
Sve sama reakcija!
Last edited by Capljina74 on 19/08/2021 20:15, edited 3 times in total.
- JohnnyS
-
Capljina74
- spinel_
#46225 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ok. Ako nije struka nalozila da se to mora nositi s takvim natpisom zasto onda ne vidjamo random bedzeve u kojima ce neko nositi npr parolu "misli na sebe, ne cijepi se". A mozda se upravo ta nedozvoljena parola kroz koju godinu pokaze kao istinita. A nadam se da nece.belfy wrote: ↑19/08/2021 20:02struka nalozila koje ce parole nositi/promovisati voditelji...!?homer2go wrote: ↑19/08/2021 19:49
#slušajstruku![]()
![]()