Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#46126 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Čapljina je čoban, a to što ponekad gurne ruku u prkno volu, ne čini ga veterinarom.. 
- salik79
#46127 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Autoimune bolesti spominju svi savjesni doktori i naucnici. Bas naidjoh na stranicu doktora (ordinacija) iz Stuttgarta, koji je medju ovima koji su napustili kampanju vakcinacije, na kojoj se upravo, izmedju ostalog, navodi i to kao razlog zbog kojeg vise ne zele vakcinisati svoje pacijente.Capljina74 wrote: ↑18/08/2021 21:04U toku je eksperiment i to u živo ide prenos.Point. wrote: ↑18/08/2021 20:55
Pa svi iznosimo samo mišljenja, zar ne? Moje mišljenje je da je struka, odnosno ljudi koji su završili škole i škole i bave se odnosno rade sa ovim stvarima, mjerodavnija i više za vjerovati nego neko ko nije u tim vodama. Ne znam šta te to čudi? Ne znam za tebe, ali lično ću više vjerovati onom turskom bračnom paru koji su skontali vakcinu nego recimo veterinaru Čapljini ili bilo kome drugom koji dovode u pitanje njihov rad i ta će oni pričom.
Iz tog ugla ja gledam stvari.
To bi bilo to.
Još niko ne priča o jednoj važnoj stvari kod mRNA vakcina, a to su autoimune bolesti.
Kako su riješiti taj problem.
Zbog toga su propali u dva navrata u veterinarskoj medicini.
Autoimune bolesti. Pričekajmo koju godinu pa ćemo da vidimo situaciju
Daj Bože da griješim.
Da ponovim da je ta tehnologija na tome pala dva puta u veterinarskoj medicini.
-
Naslovnica
#46128 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa eto, niko ti ne brani da bespogovorno vjeruješ turskom paru i Pfizeru. I cijeloj farmaceutskoj industriji. Ono, što oni kažu to je js sveto slovo i dogma, tako treba, nema dalje.Point. wrote: ↑18/08/2021 20:55Pa svi iznosimo samo mišljenja, zar ne? Moje mišljenje je da je struka, odnosno ljudi koji su završili škole i škole i bave se odnosno rade sa ovim stvarima, mjerodavnija i više za vjerovati nego neko ko nije u tim vodama. Ne znam šta te to čudi? Ne znam za tebe, ali lično ću više vjerovati onom turskom bračnom paru koji su skontali vakcinu nego recimo veterinaru Čapljini ili bilo kome drugom koji dovode u pitanje njihov rad i ta će oni pričom.Naslovnica wrote: ↑18/08/2021 20:36
Meni fakat nije jasno, kada se već bilo kakvo mišljenje diskredituje na osnovu stručnog (ne)obrazovanja, zašto se onda ne zatvore i ne pobrišu sve ove teme i kapak.
Dozvolilo se 1845 stranica samo na ovoj temi?
Treba dozvoliti javljanje samo ekspertima iz virusologije, epidemiologije i vakcinologije, i to je to.
To bi bilo to.
Ja se vraćam na početni optimizam i priču oko vakcine kao spasonosnog rješenja.
Idu dvije, a može i jedna ako si prebolovao. Niko nije spominjao treću dozu niti sezonsko vakcinisanje.
Uvjeravali su nas da će masovna vakcinacija okončati pandemiju. Da vakcinisani ne mogu biti hospitalizovani ili umrijeti od covid-19, 100%. Da vakcinisani ne mogu prenositi virus i da im više ne trebaju maske. Da vakcinacija neće biti obavezna, da neće biti zelenih propusnica, i sl.
Da ne nabrajam dalje, svako se može vratiti i stranicu po stranicu pročitati.
Gomila stvari koju su tada govorili virusolozi, infektolozi, ili koji sve već olozi, mogu danas time obrisati dupe. Kratko i jasno.
A ti i dalje bespogovorno vjeruj turskom paru, farmaceutskoj industriji i bilo kome ko ima titulu, i nemoj nikada dovoditi u pitanje bilo šta što oni kažu, jer tako treba.
Stavio bih onaj emoticon ovce, ali je isfurano od strane teoretičara zavjere u koje ne želim da me svrstavaju, ali fakat ponekad imam osjećaj da su oni koji slijepo vjeruju u struku obične ovce koje nemaju mozga da razmisle malo svojom glavom i sagledaju stvari iz neke druge perspektive.
-
Capljina74
#46129 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moram da gurnem da bi tebe izvukao kada te požuda savlada.konektovan wrote: ↑18/08/2021 21:09 Čapljina je čoban, a to što ponekad gurne ruku u prkno volu, ne čini ga veterinarom..![]()
-
Capljina74
#46130 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Volio bih da se griješi, moj Saliče.salik79 wrote: ↑18/08/2021 21:09Autoimune bolesti spominju svi savjesni doktori i naucnici. Bas naidjoh na stranicu doktora (ordinacija) iz Stuttgarta, koji je medju ovima koji su napustili kampanju vakcinacije, na kojoj se upravo, izmedju ostalog, navodi i to kao razlog zbog kojeg vise ne zele vakcinisati svoje pacijente.Capljina74 wrote: ↑18/08/2021 21:04
U toku je eksperiment i to u živo ide prenos.
Još niko ne priča o jednoj važnoj stvari kod mRNA vakcina, a to su autoimune bolesti.
Kako su riješiti taj problem.
Zbog toga su propali u dva navrata u veterinarskoj medicini.
Autoimune bolesti. Pričekajmo koju godinu pa ćemo da vidimo situaciju
Daj Bože da griješim.
Da ponovim da je ta tehnologija na tome pala dva puta u veterinarskoj medicini.
Last edited by Capljina74 on 18/08/2021 21:23, edited 1 time in total.
-
Capljina74
#46131 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Odavno je para jamila struku pod svoje. Ne možeš isplivati gore, a da te ne ponese biznis.Naslovnica wrote: ↑18/08/2021 21:10Pa eto, niko ti ne brani da bespogovorno vjeruješ turskom paru i Pfizeru. I cijeloj farmaceutskoj industriji. Ono, što oni kažu to je js sveto slovo i dogma, tako treba, nema dalje.Point. wrote: ↑18/08/2021 20:55
Pa svi iznosimo samo mišljenja, zar ne? Moje mišljenje je da je struka, odnosno ljudi koji su završili škole i škole i bave se odnosno rade sa ovim stvarima, mjerodavnija i više za vjerovati nego neko ko nije u tim vodama. Ne znam šta te to čudi? Ne znam za tebe, ali lično ću više vjerovati onom turskom bračnom paru koji su skontali vakcinu nego recimo veterinaru Čapljini ili bilo kome drugom koji dovode u pitanje njihov rad i ta će oni pričom.
To bi bilo to.
![]()
Idu dvije, a može i jedna ako si prebolovao. Niko nije spominjao treću dozu niti sezonsko vakcinisanje.
Uvjeravali su nas da će masovna vakcinacija okončati pandemiju. Da vakcinisani ne mogu biti hospitalizovani ili umrijeti od covid-19, 100%. Da vakcinisani ne mogu prenositi virus i da im više ne trebaju maske. Da vakcinacija neće biti obavezna, da neće biti zelenih propusnica, i sl.
Gomila stvari koju su tada govorili virusolozi, infektolozi, ili koji sve već olozi, mogu danas time obrisati dupe. Kratko i jasno.
A ti i dalje bespogovorno vjeruj turskom paru, farmaceutskoj industriji i bilo kome ko ima titulu, i nemoj nikada dovoditi u pitanje bilo šta što oni kažu, jer tako treba.
Stavio bih onaj emoticon ovce, ali je isfurano od strane teoretičara zavjere u koje ne želim da me svrstavaju, ali fakat ponekad imam osjećaj da su oni koji slijepo vjeruju u struku obične ovce koje nemaju mozga da razmisle malo svojom glavom i sagledaju stvari iz neke druge perspektive.
- Point.
#46132 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Znači tvoj hashtagg je ne vjeruj struci. Ok, ništa onda, sretno sa dovođenjem u pitanjeNaslovnica wrote: ↑18/08/2021 21:10Pa eto, niko ti ne brani da bespogovorno vjeruješ turskom paru i Pfizeru. I cijeloj farmaceutskoj industriji. Ono, što oni kažu to je js sveto slovo i dogma, tako treba, nema dalje.Point. wrote: ↑18/08/2021 20:55
To bi bilo to.
![]()
- apsidejzi
#46133 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Osnovne stvari su se promijenile od kad si ti zavrsio skoluCapljina74 wrote: ↑18/08/2021 19:53Jaro je dobar ko bahlje, ali nije toliko upućen u one osnovne stvari.Naslovnica wrote: ↑18/08/2021 19:44
Kao prvo, ovo nije novi i nepoznati virus o kome ništa ne znamo.
Kao drugo, uz pomoć snage superkompjutera mnoge stvari se brže procesuju i na osnovu toga i odluke.
Milioni naučnika su se udružili u borbi, vakcine su napravili "za heftu" jer su imali tehnogiju, mjesecima su ljudima ulijevali optimizam i šta imamo na kraju? Ništa nije ni približno završeno, dapače, imam osjećaj da smo opet na početku. Treća doza je tu. Neki dan su negdje počeli bubati i četvrtu.
Kažu, Delta je promijenila sve. Nije Delta ovdje od jučer. Niko nije znao šta nas čeka? Nisu znali ni da li vakcinisani prenose ili ne prenose virus.
Nije problem što ljudi očekuju finalno rješenje. Ljudima je rečeno da su vakcine konačno rješenje, da se vakcinišu i da će tada doći kraj pandemije.
Ispostavilo se da, ili nisu znali šta pričaju, ili su znali ali su lagali.
Pun mi je Q ba.
Mnogo je učio sa interneta, ali nema osnove.
- Bloo
- Globalna šefica
#46134 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo ti je jedinstvena prilika da u svom life timeu prisustvujes necem ovakvom. Susret nase vrste sa nepoznanicom, razvijanje lijeka, pretpostakve, nove pretpostavke, nova istrazivanja, potvrde, nova saznanja...Naslovnica wrote: ↑18/08/2021 21:10 a eto, niko ti ne brani da bespogovorno vjeruješ turskom paru i Pfizeru. I cijeloj farmaceutskoj industriji. Ono, što oni kažu to je js sveto slovo i dogma, tako treba, nema dalje.
Ne znam zasto iko smatra da je nauka nesot jednostavno poput: pojavi se problem, nauka rijesi problem u jednom potezu.
- konektovan
#46135 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kad će litije čobana veterinara???Capljina74 wrote: ↑18/08/2021 21:18Moram da gurnem da bi tebe izvukao kada te požuda savlada.konektovan wrote: ↑18/08/2021 21:09 Čapljina je čoban, a to što ponekad gurne ruku u prkno volu, ne čini ga veterinarom..![]()
To je tvoje polje gdje se snalaziš, nauku ostavi drugima...
- salik79
#46136 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Cifra od 23000 doktora i pored straha i terora pod kojim djeluju nije mala. A, naravno da bih i ja volio da grijesis i da svi grijesimo koji sumnjamo u ove genske terapije, koje trenutno testiraju in vivo na velikom broju populacije. A jasno je da ta genska terapija ne ispunjava ni dio onoga sto su obecavali po pitanju suzbijanja covida19. A tek ce vrijeme pokazati koje ce sve posljedice ostaviti na terapiranu populaciju.Capljina74 wrote: ↑18/08/2021 21:20Volio bih da se griješi moj Saliče.salik79 wrote: ↑18/08/2021 21:09
Autoimune bolesti spominju svi savjesni doktori i naucnici. Bas naidjoh na stranicu doktora (ordinacija) iz Stuttgarta, koji je medju ovima koji su napustili kampanju vakcinacije, na kojoj se upravo, izmedju ostalog, navodi i to kao razlog zbog kojeg vise ne zele vakcinisati svoje pacijente.
- konektovan
#46137 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa mora i naša generacija dati svoj doprinos....Bloo wrote: ↑18/08/2021 21:26Ovo ti je jedinstvena prilika da u svom life timeu prisustvujes necem ovakvom. Susret nase vrste sa nepoznanicom, razvijanje lijeka, pretpostakve, nove pretpostavke, nova istrazivanja, potvrde, nova saznanja...Naslovnica wrote: ↑18/08/2021 21:10 a eto, niko ti ne brani da bespogovorno vjeruješ turskom paru i Pfizeru. I cijeloj farmaceutskoj industriji. Ono, što oni kažu to je js sveto slovo i dogma, tako treba, nema dalje.
Ne znam zasto iko smatra da je nauka nesot jednostavno poput: pojavi se problem, nauka rijesi problem u jednom potezu.
Neće se cijeli život na miševima testirati
- apsidejzi
#46138 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Virus korone nije novi ali ova verzija SARS-COV-2 jeste.Naslovnica wrote: ↑18/08/2021 19:44Kao prvo, ovo nije novi i nepoznati virus o kome ništa ne znamo.apsidejzi wrote: ↑18/08/2021 19:26
Imamo priliku vidjeti kako nauka funkcionise i real life. Novi i nepoznati virus o kojem nista ne znamo. Onda skupimo odredjene podatke ispostavi se da statistika otkrije nesto u pozadini. Onda izvrsis istrazivanje sa novim podacima i isposavi se da imas dodatne efekte. Mi se tek upoznajeo sa ovim virusom i trebace dosta vremena da vidimo kako se sve ponasa. Svaki virus ima svoj "karakter". Neki virusi ne mutiraju nikako tako da jednom kad razvijes vakcinu zaustavis ga. Drugi virusi a kako stvari stoje korona je jedan od njih, su veoma skloni mutacijama. Cak tri mutacije na jedan virus kako stvari sada stoje. Jedna celija proizvede cca 10.000 virusa prije nego umre a to je 30.000 mutacija sto je ujedno i broj nukleidnih kiselina ovog virusa. Dakle, svaka celija koja proizvodi virus ima priliku da napravi mutaciju na bilo kojem dijelu istog. TO znaci da virus mutira nevjerovatnom brzinom u svakom zarazenom. Svaka celija bukvalno proizvede novu varijantu prije nego umre. Srecom, vecina imunih sistema zaustavlja sve te varijante ali s vremena na vrijeme izleti i pocne se siriti dalje.
Ovo je prilika vidjeti evoluciju uzivo kako funksionise. Virus se suocio sa vakcinisanim ljudima i sada opstaju one mutacije koje mogu premostiti vakcinu. Na ovoliku mutabilnost postoji velika vjerovatnoca da ce se razviti takva varijanta kod nekoga i onda prosiriti dalje. Problem je sto mi ljudi ocekujemo finalno rjesenje a priroda ne funkcionise tako. Za ovaj virus nema rjesenja i tesko da ce ga biti. Imacemo vakcine svake godine kao i za gripu kako bismo tretirali trenutno najaktivniju varijantu. Varijante ce se smjenjivati bas kao i kod gripe. Jedina nada nam je da skontaju neki dobar lijek koji se moze dati oboljelima. Alternativno, trebali bismo proizvesti 14 milijardi vakcina za trenutnu varijantu i dati ih svima u roku par sedmica. To je malo nemoguce...
Pa ova vakcina koju imamo je pravljena na osnovu alfa varijante i veoma je ucinkovita za nju. Cak sta vise, alfa varijanta je haman pa izumrla u zapadnom svijetu. Kao sto napisah iznad, virus mutira strasno brzo tako da je pitanje vremena kad ce nova varijanta doci.Kao drugo, uz pomoć snage superkompjutera mnoge stvari se brže procesuju i na osnovu toga i odluke.
Milioni naučnika su se udružili u borbi, vakcine su napravili "za heftu" jer su imali tehnogiju, mjesecima su ljudima ulijevali optimizam i šta imamo na kraju? Ništa nije ni približno završeno, dapače, imam osjećaj da smo opet na početku. Treća doza je tu. Neki dan su negdje počeli bubati i četvrtu.
Pa naucnici su znali sta pricaju ali medijima to nije bitno. Naucnik kaze jedno a mediji to izvuku iz konteksta i onda napisu nesto u finalnom stilu. I meni je iskreno pun q ali sta da radim. Ja sam tek danas primio drugu dozu jer sam tek danas dosao na red. Znas kako sam se glupo osjecao primajuci je? Zato sto znam da je ona efikasna protiv alfa varijante koje haman pa vise i nema. Protiv jebene delta varijante tek 40% efikasna. I ja sad dobijam vakcinu koja ce me zastiti od haman pa nepostojece varijante. Ostaje mi za utjehu da ova vakcina ipak ima 100% ucinkovitost protiv teskog oblika covida. Mozda i obolim al ne bih trebao zavrsiti u bolnici. ni to nije lose...Kažu, Delta je promijenila sve. Nije Delta ovdje od jučer. Niko nije znao šta nas čeka? Nisu znali ni da li vakcinisani prenose ili ne prenose virus.
Nije problem što ljudi očekuju finalno rješenje. Ljudima je rečeno da su vakcine konačno rješenje, da se vakcinišu i da će tada doći kraj pandemije.
Pun mi je Q ba.
A valjda sad negdje razvijaju novu verziju vakcine za delta varijantu...
- armin071
#46139 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jebeni talibani sjebaše Afganistan totalno…..Alexander Dobrindt voli se isticati, kao generalni direktor CSU -a Njemačka, a sada i kao predsjednik regionalne grupe CSU -a. Nakon što se već žestoko zalagao za cijepljenje mladih ljudi, sada proširuje svoj zahtjev i na manju djecu.
- MorningStar
#46140 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nothing's gonna save you

-
Naslovnica
#46141 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jedini hashtagg koji ja ovdje vidim je tvoj - vjeruj struci bez obzira na sve.Point. wrote: ↑18/08/2021 21:24Znači tvoj hashtagg je ne vjeruj struci. Ok, ništa onda, sretno sa dovođenjem u pitanjeNaslovnica wrote: ↑18/08/2021 21:10
Pa eto, niko ti ne brani da bespogovorno vjeruješ turskom paru i Pfizeru. I cijeloj farmaceutskoj industriji. Ono, što oni kažu to je js sveto slovo i dogma, tako treba, nema dalje.
![]()
Stavio bih onaj emoticon ovce, ali je isfurano od strane teoretičara zavjere u koje ne želim da me svrstavaju, ali fakat ponekad imam osjećaj da su oni koji slijepo vjeruju u struku obične ovce koje nemaju mozga da razmisle malo svojom glavom i sagledaju stvari iz neke druge perspektive.![]()
A moj hashtagg nije ne vjeruj struci, daleko od toga. Zašto donosiš takve nakaradne zaključke?
-
Naslovnica
#46142 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Opet ponavljam - nije nepoznato.Bloo wrote: ↑18/08/2021 21:26Ovo ti je jedinstvena prilika da u svom life timeu prisustvujes necem ovakvom. Susret nase vrste sa nepoznanicom, razvijanje lijeka, pretpostakve, nove pretpostavke, nova istrazivanja, potvrde, nova saznanja...Naslovnica wrote: ↑18/08/2021 21:10 a eto, niko ti ne brani da bespogovorno vjeruješ turskom paru i Pfizeru. I cijeloj farmaceutskoj industriji. Ono, što oni kažu to je js sveto slovo i dogma, tako treba, nema dalje.
Napravljene vakcine za heftu, a nepoznato?
Rečeno da će vakcina zaustaviti pandemiju. Da neće biti hospitalizacija i umrlih. Da je svaka vakcina dobra. Da neće biti zelenih propusnica. Da je narednih 14 dana ključno.
ITD
-
Naslovnica
#46143 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da te sjebem još više - niti jedna vakcina ne pruža 100% zaštitu od smrtnog ishoda (mada je blizu toj cifri), a što se tiče hospitalizacija, u Izraelu je u bolnicama trenutno najviše revakcinisanih. Osim ako hospitalizacija ne podrazumijeva teži oblik, onda si siguran.apsidejzi wrote: ↑18/08/2021 21:33Virus korone nije novi ali ova verzija SARS-COV-2 jeste.Naslovnica wrote: ↑18/08/2021 19:44
Kao prvo, ovo nije novi i nepoznati virus o kome ništa ne znamo.
Pa ova vakcina koju imamo je pravljena na osnovu alfa varijante i veoma je ucinkovita za nju. Cak sta vise, alfa varijanta je haman pa izumrla u zapadnom svijetu. Kao sto napisah iznad, virus mutira strasno brzo tako da je pitanje vremena kad ce nova varijanta doci.Kao drugo, uz pomoć snage superkompjutera mnoge stvari se brže procesuju i na osnovu toga i odluke.
Pa naucnici su znali sta pricaju ali medijima to nije bitno. Naucnik kaze jedno a mediji to izvuku iz konteksta i onda napisu nesto u finalnom stilu. I meni je iskreno pun q ali sta da radim. Ja sam tek danas primio drugu dozu jer sam tek danas dosao na red. Znas kako sam se glupo osjecao primajuci je? Zato sto znam da je ona efikasna protiv alfa varijante koje haman pa vise i nema. Protiv jebene delta varijante tek 40% efikasna. I ja sad dobijam vakcinu koja ce me zastiti od haman pa nepostojece varijante. Ostaje mi za utjehu da ova vakcina ipak ima 100% ucinkovitost protiv teskog oblika covida. Mozda i obolim al ne bih trebao zavrsiti u bolnici. ni to nije lose...Kažu, Delta je promijenila sve. Nije Delta ovdje od jučer. Niko nije znao šta nas čeka? Nisu znali ni da li vakcinisani prenose ili ne prenose virus.
Pun mi je Q ba.
A valjda sad negdje razvijaju novu verziju vakcine za delta varijantu...
- Point.
#46144 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nego, koji je?Naslovnica wrote: ↑18/08/2021 21:47Jedini hashtagg koji ja ovdje vidim je tvoj - vjeruj struci bez obzira na sve.
A moj hashtagg nije ne vjeruj struci, daleko od toga. Zašto donosiš takve nakaradne zaključke?
-
Naslovnica
#46145 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja nemam nikakav hashtagg, šta će mi to?Point. wrote: ↑18/08/2021 22:01Nego, koji je?Naslovnica wrote: ↑18/08/2021 21:47
Jedini hashtagg koji ja ovdje vidim je tvoj - vjeruj struci bez obzira na sve.
-
Capljina74
#46146 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Imala si ranije pandemije svakih 15 godina, nego su napredak kulture života, bolji pristup hrani i napredak medicine to produžili na skoro vijek.Bloo wrote: ↑18/08/2021 21:26Ovo ti je jedinstvena prilika da u svom life timeu prisustvujes necem ovakvom. Susret nase vrste sa nepoznanicom, razvijanje lijeka, pretpostakve, nove pretpostavke, nova istrazivanja, potvrde, nova saznanja...Naslovnica wrote: ↑18/08/2021 21:10 a eto, niko ti ne brani da bespogovorno vjeruješ turskom paru i Pfizeru. I cijeloj farmaceutskoj industriji. Ono, što oni kažu to je js sveto slovo i dogma, tako treba, nema dalje.
Ništa tu novog puno nema.
Odrađeni su statistički šabloni kretanja, borbe i završetka neke pandemije.
Sve se one kreću u pravilima, tako i ova.
-
homer2go
#46147 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Druže, ne lažem ništa. To je bila prva parolica upućena onima koji su bili sumnjičavi prema vakcinama, Dok se još maštalo i prodaval laža da će one zaustaviti širenje virusa. Pa čovječe zato su i uveli Covid certifikate i pasoše, vakcinisani nisu opasni za druge. Meni samo nije jasno kojem plivadonu su pale na pamet ove gluposti.belfy wrote: ↑18/08/2021 20:58odakle nicete tako "pametni". niko nije nikada rekao vakcinisi se radi drugih. mislim da ce ti biti lako da me demantujes ako sam u krivu...homer2go wrote: ↑17/08/2021 22:24
Prevalili smo dug put, od čuvene
Vakciniši se, ako ne radi sebe onda radi drugih. Budi odgovoran, zaštitimo bake i deke.
Do trenutne
Vakciniši se, probaj sačuvati sebe i zatvori se u podrum da ne zaraziš druge. Možda budeš superširitelj.
Policijski sat i dalje najučinkovitija mjera protiv Korone.![]()
![]()
#slušajstruku
tu odmah otpada i ovaj drugi dio gluposti str si iznio, a i treci koji ti je miks prethodna dva samo dodan podrum zbog nepotrebnog preuvelicavanja. a sve i jedan uzima za premisu prvi koji je laz. zasto lazes?
Druga isto nije laž, sve više relevantnih izvora potvrđuje da vakcinisani prenose virus čak i u većoj mjeri u odnosu na nevakcinisane. Usljed manjih simptoma kao asimptotski mogu biti veoma opasni za nevakcinisane i one koji nisu prebolovali koronu.
Ovo oko policijskog sata je zvanično izjavila ona gospođa, glavni epidemiolog HNK, bilo u svim medijima i ovdje na forumu prenešen tekst nekoliko puta.
Ako nevjeruješ uradi i onaj fakt ček da ti sve ovo potvrdi.
Ja da sam medicinske struke javno bi se izvinuo forumašima na ovim nebulozama tvojih kolega. Sramota su za svoju struku.
I nemoj da vrijeđaš. Da znaš da sam i pametan i školovan i što je važnije "common sense" me nije napustio kao mnoge od od ovih hoby naučnika i covidiota.
-
Naslovnica
#46148 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Do prije 2-3 sedmice Pfizer najavljivao treću dozu, CDC rekao da nema potrebe.
Danas Bidenova administracija poziva sve na treću dozu.

Danas Bidenova administracija poziva sve na treću dozu.
-
homer2go
#46149 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Samo da dodam da sam šokiran neznanjem ovih stručnjaka koji su izgleda završili ove škole za neznalice i kojima je onaj papir od diplome izgleda najveće i jedino dostignuće u životu.Capljina74 wrote: ↑18/08/2021 22:15Imala si ranije pandemije svakih 15 godina, nego su napredak kulture života, bolji pristup hrani i napredak medicine to produžili na skoro vijek.Bloo wrote: ↑18/08/2021 21:26
Ovo ti je jedinstvena prilika da u svom life timeu prisustvujes necem ovakvom. Susret nase vrste sa nepoznanicom, razvijanje lijeka, pretpostakve, nove pretpostavke, nova istrazivanja, potvrde, nova saznanja...
Ništa tu novog puno nema.
Odrađeni su statistički šabloni kretanja, borbe i završetka neke pandemije.
Sve se one kreću u pravilima, tako i ova.
Izgleda da su im zaboravili reći da to i nije neko postignuće
I sad ti podkapacitirani fakt čekeri u vrijeme epidemije zoonoze govore veterinaru da veze nema, a usput lab vet fakulteta vodeći u ispitivanju korone u BiH.
Pa mislim ubijte se. Došlo je vrijeme da ravnozemljaši zavladaju svijetom.
-
belfy
#46150 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
homer2go wrote: ↑17/08/2021 22:24 Prevalili smo dug put, od čuvene
Vakciniši se, ako ne radi sebe onda radi drugih. Budi odgovoran, zaštitimo bake i deke.
Do trenutne
Vakciniši se, probaj sačuvati sebe i zatvori se u podrum da ne zaraziš druge. Možda budeš superširitelj.
Policijski sat i dalje najučinkovitija mjera protiv Korone.![]()
![]()
#slušajstruku
dobro, ako ne lazes onda ce ti biti lako da to podkrijepis dokazima. gdje je bilo ko izjavio da se treba vakcinisati radi drugih?homer2go wrote: ↑18/08/2021 22:25Druže, ne lažem ništa. To je bila prva parolica upućena onima koji su bili sumnjičavi prema vakcinama, Dok se još maštalo i prodaval laža da će one zaustaviti širenje virusa. Pa čovječe zato su i uveli Covid certifikate i pasoše, vakcinisani nisu opasni za druge. Meni samo nije jasno kojem plivadonu su pale na pamet ove gluposti.belfy wrote: ↑18/08/2021 20:58
odakle nicete tako "pametni". niko nije nikada rekao vakcinisi se radi drugih. mislim da ce ti biti lako da me demantujes ako sam u krivu...
tu odmah otpada i ovaj drugi dio gluposti str si iznio, a i treci koji ti je miks prethodna dva samo dodan podrum zbog nepotrebnog preuvelicavanja. a sve i jedan uzima za premisu prvi koji je laz. zasto lazes?
Druga isto nije laž, sve više relevantnih izvora potvrđuje da vakcinisani prenose virus čak i u većoj mjeri u odnosu na nevakcinisane. Usljed manjih simptoma kao asimptotski mogu biti veoma opasni za nevakcinisane i one koji nisu prebolovali koronu.
Ovo oko policijskog sata je zvanično izjavila ona gospođa, glavni epidemiolog HNK, bilo u svim medijima i ovdje na forumu prenešen tekst nekoliko puta.
Ako nevjeruješ uradi i onaj fakt ček da ti sve ovo potvrdi.
Ja da sam medicinske struke javno bi se izvinuo forumašima na ovim nebulozama tvojih kolega. Sramota su za svoju struku.
I nemoj da vrijeđaš. Da znaš da sam i pametan i školovan i što je važnije "common sense" me nije napustio kao mnoge od od ovih hoby naučnika i covidiota.
podvuceno isto tako: gdje je iko ikada izjavio da vakcinisani nisu opasni po druge kao prenosioci? (i to nema nikakve veze sa Covid pasosima.)
niti jednom plivadonu to nije palo na pamet osim tebi. da bi dokazao suprotno postavi to gdje neko osim tebe to tvrdi.
drugo, nikada niko nije rekao da vakcinisani nece biti prenosioci. cak u onoj mojoj raspravi sa Saintom gdje je on postavio sliku koja misli da mu ide u prilog je to sam sve to pojasnio. ako nisi citao vratis se samo stranicu-dvije unazad. i svi od pocetka govore kako ce vakcinisani biti bolji prenosnici, jer mogu proci i bez ikakvih simptoma sto je argument za vakcinaciju, a ne protiv. jer ako se zarazis, a nisi ni osjetio zasigurno je bolje nego zaglaviti na aparatima u bolnici ili zavrsiti mrtav.
ne znam kako si pretpostavio da sam medicinske struke, sto dovoljno govori i o tome koliko pratis forum. pretpostavka je majka svih zaheba. ako ti ja zvucim strucno kao neko ko je te struke sta onda vise reci...
to da si pametan i skolovan je tvrdnja koju mozes dokazati samo pisanjem ovdje. za sada mislim da nisi, ali mozda se sta i promijeni. no, samim zavrsetkom svog posta sa izrazom "covidioti" ne ides bas u tom smjeru... neko pametan i skolovan ne bi raspravljao na tom nivou. isto tako nego pametan i skolovan bi lako uvidio da ja nigdje nisam uputio nikakvu uvredu, ali recimo da je moguce da jesam, pa cu da te upitam gdje sam ja tebi u svom postu uputio bilo kakvu uvredu?