Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Capljina74

#46101 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

JohnnyS wrote: 18/08/2021 15:58 Što ima veze je li netko veterinar, a ne epidemiolog, neke stvari su univerzalne u medicini, kako humanoj, tako i životinjskoj. A to je da dosad nije zabilježeno da je imunitet izazvan vakcinom bolji od onog koji je dobiven prirodno. Jedino nakon tetanusa se mora čovjek cijepiti, ali to je samo zato što je reakcija na toksin tetanusa toliko jak da se imunitet ne stigne ni stvoriti. Ali to je tetanus, bolest sa skoro sto posto smrtnosti, a ne korona, bolest sa skoro sto posto preživljenja. Tako da oni koji govore da je bolje cijepiti se jer je to bolje od preboljenja rade propagandu
P.S. ja sam toliko uvjeren da je zemlja okrugla da sam maloj kupio globus za peti rođendan. Ovo prije nego me optuže da sam i ja ravnozemljaš.
U veterini ne možeš zamisliti ni jedan korak da nisu tu epizootiolozi tj. epidemiolozi, a oni se naslanjaju na virusologe.

Trenutno minimum 20 epizootija, tj. epidemija na Balkanu bukti.

Ako gledaš šire mnoge od njih prelaze u panzootije.

Zato često ljudi sa osnovnim fakultetom veterinarske medicine kada je belaj ulaze na teritoriju humane.

Sve pandemije podliježu zakonitostima.

Tačno se zna kako se kreću i ono što je karakteristično je što duže traje kliničke slike su sve blaže.
JohnnyS

#46102 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

A da ne pričamo kako epidemiolozi skoro i da nisu pravi doktori :D
Trappist

#46103 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

"Sjeverna Koreja nije potvrdila nijedan slučaj zaraze koronavirusom od početka pandemije rečano je danas na brifingu Svjetske zdravstvene organizacije (WHO)."

Evo rjesenja za sve drzave na svijetu, okrenite se ovoj vrsti diktature i rijesit cete se korone, jer sta je bitnije od ljudskog zivota :)
aldinjo

#46104 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

Trappist wrote: 18/08/2021 16:36 "Sjeverna Koreja nije potvrdila nijedan slučaj zaraze koronavirusom od početka pandemije rečano je danas na brifingu Svjetske zdravstvene organizacije (WHO)."

Evo rjesenja za sve drzave na svijetu, okrenite se ovoj vrsti diktature i rijesit cete se korone, jer sta je bitnije od ljudskog zivota :)
A ja hoću da pitam već duže vremena kakva je situacija u Sjevernoj Koreji? Neka nezavisna komisija je utvrdila stvarno stanje?
apsidejzi

#46105 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by apsidejzi »

Naslovnica wrote: 18/08/2021 11:41
Raigor Stonehoof wrote: 18/08/2021 11:24

Ne znam sta ti je nejasno. Procitali bukvar i 3 clanka na internetu i pokupili svu pamet svijeta. Jebo nauku, decenije istrazivanja, zivote posvecene izucavanju relevantnih smjerova medicine...oni su procitali bukvar i 3 clanka, znaci da su pametniji.
Pa realno, od početka pandemije pa do danas, nauka je toliko puta promijenila mišljenje i pristup COVID-19 (porijeklo, liječenje, mjere, vakcine...to traje i u trenutku dok ovo pišem) da ljudi zaista više ne znaju ko je u pravu, a ko nije, kome da vjeruju, a kome da ne vjeruju.
Imamo priliku vidjeti kako nauka funkcionise i real life. Novi i nepoznati virus o kojem nista ne znamo. Onda skupimo odredjene podatke ispostavi se da statistika otkrije nesto u pozadini. Onda izvrsis istrazivanje sa novim podacima i isposavi se da imas dodatne efekte. Mi se tek upoznajeo sa ovim virusom i trebace dosta vremena da vidimo kako se sve ponasa. Svaki virus ima svoj "karakter". Neki virusi ne mutiraju nikako tako da jednom kad razvijes vakcinu zaustavis ga. Drugi virusi a kako stvari stoje korona je jedan od njih, su veoma skloni mutacijama. Cak tri mutacije na jedan virus kako stvari sada stoje. Jedna celija proizvede cca 10.000 virusa prije nego umre a to je 30.000 mutacija sto je ujedno i broj nukleidnih kiselina ovog virusa. Dakle, svaka celija koja proizvodi virus ima priliku da napravi mutaciju na bilo kojem dijelu istog. TO znaci da virus mutira nevjerovatnom brzinom u svakom zarazenom. Svaka celija bukvalno proizvede novu varijantu prije nego umre. Srecom, vecina imunih sistema zaustavlja sve te varijante ali s vremena na vrijeme izleti i pocne se siriti dalje.

Ovo je prilika vidjeti evoluciju uzivo kako funksionise. Virus se suocio sa vakcinisanim ljudima i sada opstaju one mutacije koje mogu premostiti vakcinu. Na ovoliku mutabilnost postoji velika vjerovatnoca da ce se razviti takva varijanta kod nekoga i onda prosiriti dalje. Problem je sto mi ljudi ocekujemo finalno rjesenje a priroda ne funkcionise tako. Za ovaj virus nema rjesenja i tesko da ce ga biti. Imacemo vakcine svake godine kao i za gripu kako bismo tretirali trenutno najaktivniju varijantu. Varijante ce se smjenjivati bas kao i kod gripe. Jedina nada nam je da skontaju neki dobar lijek koji se moze dati oboljelima. Alternativno, trebali bismo proizvesti 14 milijardi vakcina za trenutnu varijantu i dati ih svima u roku par sedmica. To je malo nemoguce...
Naslovnica

#46106 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

apsidejzi wrote: 18/08/2021 19:26
Pa realno, od početka pandemije pa do danas, nauka je toliko puta promijenila mišljenje i pristup COVID-19 (porijeklo, liječenje, mjere, vakcine...to traje i u trenutku dok ovo pišem) da ljudi zaista više ne znaju ko je u pravu, a ko nije, kome da vjeruju, a kome da ne vjeruju.
Imamo priliku vidjeti kako nauka funkcionise i real life. Novi i nepoznati virus o kojem nista ne znamo. Onda skupimo odredjene podatke ispostavi se da statistika otkrije nesto u pozadini. Onda izvrsis istrazivanje sa novim podacima i isposavi se da imas dodatne efekte. Mi se tek upoznajeo sa ovim virusom i trebace dosta vremena da vidimo kako se sve ponasa. Svaki virus ima svoj "karakter". Neki virusi ne mutiraju nikako tako da jednom kad razvijes vakcinu zaustavis ga. Drugi virusi a kako stvari stoje korona je jedan od njih, su veoma skloni mutacijama. Cak tri mutacije na jedan virus kako stvari sada stoje. Jedna celija proizvede cca 10.000 virusa prije nego umre a to je 30.000 mutacija sto je ujedno i broj nukleidnih kiselina ovog virusa. Dakle, svaka celija koja proizvodi virus ima priliku da napravi mutaciju na bilo kojem dijelu istog. TO znaci da virus mutira nevjerovatnom brzinom u svakom zarazenom. Svaka celija bukvalno proizvede novu varijantu prije nego umre. Srecom, vecina imunih sistema zaustavlja sve te varijante ali s vremena na vrijeme izleti i pocne se siriti dalje.

Ovo je prilika vidjeti evoluciju uzivo kako funksionise. Virus se suocio sa vakcinisanim ljudima i sada opstaju one mutacije koje mogu premostiti vakcinu. Na ovoliku mutabilnost postoji velika vjerovatnoca da ce se razviti takva varijanta kod nekoga i onda prosiriti dalje. Problem je sto mi ljudi ocekujemo finalno rjesenje a priroda ne funkcionise tako. Za ovaj virus nema rjesenja i tesko da ce ga biti. Imacemo vakcine svake godine kao i za gripu kako bismo tretirali trenutno najaktivniju varijantu. Varijante ce se smjenjivati bas kao i kod gripe. Jedina nada nam je da skontaju neki dobar lijek koji se moze dati oboljelima. Alternativno, trebali bismo proizvesti 14 milijardi vakcina za trenutnu varijantu i dati ih svima u roku par sedmica. To je malo nemoguce...
Kao prvo, ovo nije novi i nepoznati virus o kome ništa ne znamo.
Kao drugo, uz pomoć snage superkompjutera mnoge stvari se brže procesuju i na osnovu toga i odluke.
Milioni naučnika su se udružili u borbi, vakcine su napravili "za heftu" jer su imali tehnogiju, mjesecima su ljudima ulijevali optimizam i šta imamo na kraju? Ništa nije ni približno završeno, dapače, imam osjećaj da smo opet na početku. Treća doza je tu. Neki dan su negdje počeli bubati i četvrtu.
Kažu, Delta je promijenila sve. Nije Delta ovdje od jučer. Niko nije znao šta nas čeka? Nisu znali ni da li vakcinisani prenose ili ne prenose virus.
Nije problem što ljudi očekuju finalno rješenje. Ljudima je rečeno da su vakcine konačno rješenje, da se vakcinišu i da će tada doći kraj pandemije.
Ispostavilo se da, ili nisu znali šta pričaju, ili su znali ali su lagali.
Pun mi je Q ba.
Capljina74

#46107 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Apsi,
Ti li si?

Mojne o evoluciji jarane... Nije nastao morž nego je i dalje virus Korona u pitanju.

Pa zna se da DNK virusi imaju zaštitne mehanizme i da teško mjenjaju informaciju.

Korona je RNK virus i one piče driftove i šiftove stalno. Nije to atomska fizika.

Mutacija je genetička diverzija. Ni jednom virusu se ne isplati da ulazi u te vode.
Svakom virusu je cilj nesto što imamo sa Herpes virusima. Žive sa domaćinom i tu su da ga ne remete nešto mnogo u životu.
armin071

#46108 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

U Australiji, u prvoj sedmici velike kampanje cijepljenja, 24.000 djece će biti vakcinisano, a da im roditelji nisu na stadionu. Masovnu vakcinaciju cjepivima protiv korone koja je na tržište stigla kao dio hitnog odobrenja nadzirat će australijska policija.
Ja sranja u Afganistanu…..
Capljina74

#46109 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Naslovnica wrote: 18/08/2021 19:44

Kao prvo, ovo nije novi i nepoznati virus o kome ništa ne znamo.
Kao drugo, uz pomoć snage superkompjutera mnoge stvari se brže procesuju i na osnovu toga i odluke.
Milioni naučnika su se udružili u borbi, vakcine su napravili "za heftu" jer su imali tehnogiju, mjesecima su ljudima ulijevali optimizam i šta imamo na kraju? Ništa nije ni približno završeno, dapače, imam osjećaj da smo opet na početku. Treća doza je tu. Neki dan su negdje počeli bubati i četvrtu.
Kažu, Delta je promijenila sve. Nije Delta ovdje od jučer. Niko nije znao šta nas čeka? Nisu znali ni da li vakcinisani prenose ili ne prenose virus.
Nije problem što ljudi očekuju finalno rješenje. Ljudima je rečeno da su vakcine konačno rješenje, da se vakcinišu i da će tada doći kraj pandemije.
Ispostavilo se da, ili nisu znali šta pričaju, ili su znali ali su lagali.
Pun mi je Q ba.
Jaro je dobar ko bahlje, ali nije toliko upućen u one osnovne stvari.

Mnogo je učio sa interneta, ali nema osnove.
Capljina74

#46110 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

armin071 wrote: 18/08/2021 19:52
U Australiji, u prvoj sedmici velike kampanje cijepljenja, 24.000 djece će biti vakcinisano, a da im roditelji nisu na stadionu. Masovnu vakcinaciju cjepivima protiv korone koja je na tržište stigla kao dio hitnog odobrenja nadzirat će australijska policija.
Ja sranja u Afganistanu…..
Došli nAki talibanci...
Point.

#46111 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Capljina74 wrote: 18/08/2021 11:11
Point. wrote: 18/08/2021 10:11

Ko zna šta će se desiti sutra, kamoli za deset godina, pusti me te demagogije.

Sa jedne strane imamo struku, sa druge bravare, bankare, automehaničare, veterinare koje pročitaju dva tri tviter posta sa sumnjivih naloga i misle da su virolozi, virolozi, epidemiolozi. Fakat težak izbor kome vjerovati.

Ali svako ima svoj izbor. :thumbup:
Bolan,
Više sam vakcina dao u prvoj godini poslije studija nego što si ti puta izustio tu riječ.
Da, i šećeraši mogu isto tako reći. Kao i moj drug koji je prije 20 godina obolio od MS pa udara sam sebi vakcine svo to vrijeme. Ali to ni tebe ni njih ne čini ekspertima epidemiologije, vakcinologije, virusologije i ostalih ogija.

Bolan, to što igraš Fly Simulator na laptopu ne znači da si pilot i da sigurno možeš da upravljaš Air Busom.
Capljina74

#46112 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Point. wrote: 18/08/2021 20:23
Capljina74 wrote: 18/08/2021 11:11

Bolan,
Više sam vakcina dao u prvoj godini poslije studija nego što si ti puta izustio tu riječ.
Da, i šećeraši mogu isto tako reći. Kao i moj drug koji je prije 20 godina obolio od MS pa udara sam sebi vakcine svo to vrijeme. Ali to ni tebe ni njih ne čini ekspertima epidemiologije, vakcinologije, virusologije i ostalih ogija.

Bolan, to što igraš Fly Simulator na laptopu ne znači da si pilot i da sigurno možeš da upravljaš Air Busom.
Hajde,
Vakcina za D. Melitus!?

Popiša se ti na dvaJes godina moje škole...

Bujrum!
Naslovnica

#46113 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Capljina74 wrote: 18/08/2021 20:30
Point. wrote: 18/08/2021 20:23

Hajde,
Vakcina za D. Melitus!?

Bujrum!
Meni fakat nije jasno, kada se već bilo kakvo mišljenje diskredituje na osnovu stručnog (ne)obrazovanja, zašto se onda ne zatvore i ne pobrišu sve ove teme i kapak.
Dozvolilo se 1845 stranica samo na ovoj temi?
Treba dozvoliti javljanje samo ekspertima iz virusologije, epidemiologije i vakcinologije, i to je to.
armin071

#46114 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

E moj capljina. :-) Ti zaboravio da su i u ratu najviše o istom znali oni iz “slavne minhenske brigade” i “američki jastrebovi bosne”. Tako ti je i ovom virusu ha se pređe B.Brod automatski se pretvaraju menadžere, doktore, stručnjake i sl. Ti si u njihovim očima samo jedan zaostali balkanac taman da si primarijus…
Trappist

#46115 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

"Glavni izraelski stručnjak za covid-19 Salman Zarka rekao je da su "u ratu" s virusom, unatoč tome što su vodeća zemlja po broju cijepljenih.

- Smrtnost nam raste iz dana u dan, rekao je Zarka u srijedu na parlamentarnom odboru, prenosi Jerusalem Post.

Izraelska vlada ovim mjerama pokušava spriječiti moguće zatvaranje tijekom židovskih blagdana u rujnu, a Zarka kaže kako su "iduća dva tjedna ključna".

- Ako se situacija ne poboljša, doći će do novog lockdowna koji će biti poput dva prethodna, kada se nismo smjeli kretati dalje od 100 metara od svojih kuća."

Joj jedva cekam da se zarovim pa nadjem komentare ovih hobi naučnika ovdje koji su u aprilu hvalili Izrael i govorili kako su se oni rijesili pandemije i sad se mogu vratiti nornalnom životu dok ce ostale drzave najebati :izet:
Naslovnica

#46116 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Ali, zaboga, Delta je kriva za sve.
:gunjastajl:
saint_mirad

#46117 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

Trappist wrote: 18/08/2021 20:44 "Glavni izraelski stručnjak za covid-19 Salman Zarka rekao je da su "u ratu" s virusom, unatoč tome što su vodeća zemlja po broju cijepljenih.

- Smrtnost nam raste iz dana u dan, rekao je Zarka u srijedu na parlamentarnom odboru, prenosi Jerusalem Post.

Izraelska vlada ovim mjerama pokušava spriječiti moguće zatvaranje tijekom židovskih blagdana u rujnu, a Zarka kaže kako su "iduća dva tjedna ključna".

- Ako se situacija ne poboljša, doći će do novog lockdowna koji će biti poput dva prethodna, kada se nismo smjeli kretati dalje od 100 metara od svojih kuća."

Joj jedva cekam da se zarovim pa nadjem komentare ovih hobi naučnika ovdje koji su u aprilu hvalili Izrael i govorili kako su se oni rijesili pandemije i sad se mogu vratiti nornalnom životu dok ce ostale drzave najebati :izet:
jes, bio je i onaj viralni (hehe) video dje vakcinisana omladina djuska u kafiću. :lol:
Trappist

#46118 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

I kad im ovako nesto staviš opet ce te nazvati antivaxerom (iako si vakcinisan), budalom, ravnozenljasem ili ko zna kako ce te nazvati. Kome je normalno ovo svr sto rade treba ici nekom dobrom doktoru.
Naslovnica

#46119 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Pa, realno, tako je sve i izgledalo u Izraelu, i nema dvojbe da je u tom trenutku situacija zaista bila optimistična i najvećim pesimistima.
:-)
Point.

#46120 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Naslovnica wrote: 18/08/2021 20:36
Capljina74 wrote: 18/08/2021 20:30

Hajde,
Vakcina za D. Melitus!?

Bujrum!
Meni fakat nije jasno, kada se već bilo kakvo mišljenje diskredituje na osnovu stručnog (ne)obrazovanja, zašto se onda ne zatvore i ne pobrišu sve ove teme i kapak.
Treba dozvoliti javljanje samo ekspertima iz virusologije, epidemiologije i vakcinologije, i to je to.
Pa svi iznosimo samo mišljenja, zar ne? Moje mišljenje je da je struka, odnosno ljudi koji su završili škole i škole i bave se odnosno rade sa ovim stvarima, mjerodavnija i više za vjerovati nego neko ko nije u tim vodama. Ne znam šta te to čudi? Ne znam za tebe, ali lično ću više vjerovati onom turskom bračnom paru koji su skontali vakcinu nego recimo veterinaru Čapljini ili bilo kome drugom koji dovode u pitanje njihov rad i ta će oni pričom.

Iz tog ugla ja gledam stvari.

To bi bilo to.
belfy

#46121 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by belfy »

homer2go wrote: 17/08/2021 22:24
belfy wrote: 17/08/2021 19:52

ja razumijem jako dobro. nigdje ne pise da si podlozniji zarazi, mogucnost zaraze je ista i za jedne i za druge. pise da ces biti bolji prenosioc jer neces imati simptome, a simptome neces imati zato jer si vakcinisan, tako da si opasniji po nevakcinisane i zato se preporucuje nosenje maski i nakon potpune imunizacije.

direktne implikacije iz 3-6 su da vakcinisan mozda i neces znati da si zarazen (sto je puno bolje nego lezati u bolnici ili biti na aparatima ili cak umrijeti). sto predstavlja jako veliku opasnost za (posto si u pocetku koristio izraz covidioti da se isto "odrazim") antivaxx idiote, pa si zamoljen kao neko ko je bio normalan i vakcinisao se, onda nastavis biti takav i imati obzira i prema onima koji nisu takvi i nositi masku nadalje da bi njih zastitio. a da nije takvih, onda bi mogao napokon i bez maske, ali avaj...

sada kada smo to utvrdili da ponovimo za sta sluzi vakcinacija. ona sluzi da ljudi bolje prodju u slucaju zaraze. dakle da ne zavrse kao tezi oblici u bolnici ili mrtvi. niko nije rekao da se neces moci zaraziti ako si vakcinisan. isto kao sto je bilo i sa sve i jednom vakvicnom prije, kao i vakcinama protiv gripe koje se i dan-danas daju svake godine (ko zeli, naravno).

P.S. valjalo bi ti da malo poradis na svom poznavanju engleskog... :kakoste:
Prevalili smo dug put, od čuvene
Vakciniši se, ako ne radi sebe onda radi drugih. Budi odgovoran, zaštitimo bake i deke.

Do trenutne
Vakciniši se, probaj sačuvati sebe i zatvori se u podrum da ne zaraziš druge. Možda budeš superširitelj.

Policijski sat i dalje najučinkovitija mjera protiv Korone. :D :D

#slušajstruku
odakle nicete tako "pametni". niko nije nikada rekao vakcinisi se radi drugih. mislim da ce ti biti lako da me demantujes ako sam u krivu...

tu odmah otpada i ovaj drugi dio gluposti str si iznio, a i treci koji ti je miks prethodna dva samo dodan podrum zbog nepotrebnog preuvelicavanja. a sve i jedan uzima za premisu prvi koji je laz. zasto lazes?
salik79

#46122 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Vise od 23000 njemackih ljekara napustilo kampanju vakcinacije:
https://www.msn.com/de-de/nachrichten/c ... Fu?ocid=st
Capljina74

#46123 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

armin071 wrote: 18/08/2021 20:39 E moj capljina. :-) Ti zaboravio da su i u ratu najviše o istom znali oni iz “slavne minhenske brigade” i “američki jastrebovi bosne”. Tako ti je i ovom virusu ha se pređe B.Brod automatski se pretvaraju menadžere, doktore, stručnjake i sl. Ti si u njihovim očima samo jedan zaostali balkanac taman da si primarijus…
:thumbup:
Capljina74

#46124 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Point. wrote: 18/08/2021 20:55
Naslovnica wrote: 18/08/2021 20:36
Pa svi iznosimo samo mišljenja, zar ne? Moje mišljenje je da je struka, odnosno ljudi koji su završili škole i škole i bave se odnosno rade sa ovim stvarima, mjerodavnija i više za vjerovati nego neko ko nije u tim vodama. Ne znam šta te to čudi? Ne znam za tebe, ali lično ću više vjerovati onom turskom bračnom paru koji su skontali vakcinu nego recimo veterinaru Čapljini ili bilo kome drugom koji dovode u pitanje njihov rad i ta će oni pričom.

To bi bilo to.
U toku je eksperiment i to u živo ide prenos.

Još niko ne priča o jednoj važnoj stvari kod mRNA vakcina, a to su autoimune bolesti.

Kako su riješiti taj problem.

Zbog toga su propali u dva navrata u veterinarskoj medicini.

Autoimune bolesti. Pričekajmo koju godinu pa ćemo da vidimo situaciju

Daj Bože da griješim.

Da ponovim da je ta tehnologija na tome pala dva puta u veterinarskoj medicini.
Point.

#46125 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Capljina74 wrote: 18/08/2021 21:04
Point. wrote: 18/08/2021 20:55

To bi bilo to.
U toku je eksperiment i to u živo ide prenos.

Još niko ne priča o jednoj važnoj stvari kod mRNA vakcina, a to su autoimune bolesti.

Kako su riješiti taj problem.

Zbog toga su propali u dva navrata u veterinarskoj medicini.

Autoimune bolesti. Pričekajmo koju godinu pa ćemo da vidimo situaciju

Daj Bože da griješim.

Da ponovim da je ta tehnologija na tome pala dva puta u veterinarskoj medicini.
Ok.
Locked