Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

Tesla Edison

#18951 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Tesla Edison »

Mr.Sojic wrote: 20/08/2021 09:26
MensurM wrote: 20/08/2021 08:43 Murize, ko je ubio Dženana?
Covjek ostao bez sina haloooooo i kako mozes biti ovako BEZOBRAZAN :(
A što je bezobrazan?

Molim lijepo, ako zna ko je ubica, što to ne kaže u tužilaštvo? Evo, zašto to ne kaže Gordani kojoj toliko vjeruje.

Ako Muriz zloupotrebljava vlastitog mrtvog sina za svoju promociju, promociju advokata i kćerkinu političku karijeru, to je dno dna od čovjeka, kanalizacija i fekalija.

Ako je pak istina ovo što govori i ako čeka (mada mi nije jasno šta čeka ali et, nek mu bude) da država sama dođe do ubice, i ako istraje u toj borbi, bez da miješa visoku politiku, Gordanu Tadić i njenu smjenu, te da se konsoliduje u javnim istupima, trebalo bi mu dodijeliti Nobelovu nagradu. To bi bila i nada, da do jučer ananomni pojedinac, može državu, čiji je vlasnik mafija, baciti na koljena. Početak pravne države.

Da li je jedno ili drugo u pitanju, znat će se više po okončanju sudskog postupka Mutapima. Po ovome što sad imamo, to će biti na nekih godinu-dvije, a pravosnažnost presude, za najmanje tri godine. Do tada, obje opcije imaju 50:50 šansi, a u ovom trenutku samo Muriz zna koja je od ovih mogućnosti ispravna. Mi samo možemo nagađati.
Mr.Sojic

#18952 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Mr.Sojic »

Tesla Edison wrote: 20/08/2021 09:37

A što je bezobrazan?

Molim lijepo, ako zna ko je ubica, što to ne kaže u tužilaštvo? Evo, zašto to ne kaže Gordani kojoj toliko vjeruje.

Ako Muriz zloupotrebljava vlastitog mrtvog sina za svoju promociju, promociju advokata i kćerkinu političku karijeru, to je dno dna od čovjeka, kanalizacija i fekalija.

Ako je pak istina ovo što govori i ako čeka (mada mi nije jasno šta čeka ali et, nek mu bude) da država sama dođe do ubice, i ako istraje u toj borbi, bez da miješa visoku politiku, Gordanu Tadić i njenu smjenu, te da se konsoliduje u javnim istupima, trebalo bi mu dodijeliti Nobelovu nagradu. To bi bila i nada, da do jučer ananomni pojedinac, može državu, čiji je vlasnik mafija, baciti na koljena. Početak pravne države.

Da li je jedno ili drugo u pitanju, znat će se više po okončanju sudskog postupka Mutapima. Po ovome što sad imamo, to će biti na nekih godinu-dvije, a pravosnažnost presude, za najmanje tri godine. Do tada, obje opcije imaju 50:50 šansi, a u ovom trenutku samo Muriz zna koja je od ovih mogućnosti ispravna. Mi samo možemo nagađati.
U tvom postu ima puuuuno AKO i kada ti post bude bez AKO tada Menso NIJE BEZOBRAZAN.
Do tada Mensin nacin obracanja je za mene totalni BEZOBRAZLUK
kica

#18953 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kica »

Ipak postoji 8% onih koji misle da ga je udario kombi - ne znam na osnovu cega temelje misljenje ?
YouAreMyDestiny

#18954 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

Ma on je blefirao, kada je to rekao, pa mu sada glupo da kaže, da je slagao.
Tesla Edison

#18955 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Tesla Edison »

Mr.Sojic wrote: 20/08/2021 09:48

A što je bezobrazan?

U tvom postu ima puuuuno AKO i kada ti post bude bez AKO tada Menso NIJE BEZOBRAZAN.
Naravo da ima, kada se ništa još ne zna. Postupak je u toku. Jedino što se zna, nije bila saobraćajna nesreća. Ostalo se ništa ne zna.
Dvokasetas

#18956 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Dvokasetas »

Ma ovaj Muriz je dopizdio vise sa svojim iskaksnjima po portalima. Ovo promovisanje nip-a o cerke preko mrrvog sina je dno dna. Ovo nema vise veze sa slucajem
Mr.Sojic

#18957 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Mr.Sojic »

Tesla Edison wrote: 20/08/2021 09:52
Mr.Sojic wrote: 20/08/2021 09:48

Naravo da ima, kada se ništa još ne zna. Postupak je u toku. Jedino što se zna, nije bila saobraćajna nesreća. Ostalo se ništa ne zna.
👍
Sad se vec rezumijemo i pricamo na istim talasnim duzinama😁
Cerruti77

#18958 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cerruti77 »

A što je bezobrazan?

Polaziš s pretpostavkom da Muriz nije dao sve njemu dostupne informacije tužiteljstvu.
Postoji li u tvojim scenarijima opcija da isti jeste informisao nadležne službe o svakom malom detalju i da sve ove godine proživljava našu staru dobru: Ja i?!
uglavnomja

#18959 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

ljudi su uhapseni zbog pomaganja NN pociniocu poslije izvrsenog djela i sudice im se zbog toga

zasto NN pocinilac nije uhapsen ako je muriz rekao ime?

uhapseni lljudi zbog besmislica i drzani mjesecima u pritvoru :roll: , a taj NN pociniilac niti je spomenut niti se ista zna o njemu niti se sta radi po tom pitanju
niti se spominje u optuznici ko je ubio, ko je narucio, kako je ubistvo izvreseno, cak se i oko vremena i mjesta ubistva vrte sumnje ... :-)

jedini pocinillac, koji nije NN je oslobodjen iako mu je zena priznala sve detaljno, a i on djelimicno
YouAreMyDestiny

#18960 Re: Slučaj Dženan Memić

Meni samo nije jasno, na koju ih kaznu misle eventualno osuditi, obzirom da kazna ne može biti veća od one, na koju je osuđen počinioc.
Tesla Edison

#18961 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Tesla Edison »

Cerruti77 wrote: 20/08/2021 10:12

A što je bezobrazan?

Polaziš s pretpostavkom da Muriz nije dao sve njemu dostupne informacije tužiteljstvu.
Postoji li u tvojim scenarijima opcija da isti jeste informisao nadležne službe o svakom malom detalju i da sve ove godine proživljava našu staru dobru: Ja i?!
Ako je rekao, taj bi čovjek bio momentalno uhapšen, pokrenuta istraga i bio bi mu određen pritvor do završetka istrage, odnosno podizanja optužnice, ukoliko se prikupi dovoljno materijalnih dokaza. Procedura je jasna i tu nema puno šta raspravljati. Ja sad da kažem da si ti ubica, prijavim te, ponudim sebe kao svjdoka, tužilaštvo bi te uhapsilo, ja bi dao iskaz, i ako se utvrdi da je istinit, ide dalje prikupljanje dokaza do podizanja optužnice. Ako se ispostavi da nije istinit, ako ima kontradiktornosti, ti se puštaš na slobodu, istraga je obustavlja, a protiv mene ide krivični potupak za davanje lažnog iskaza. Vrlo jednostavno.

Sa druge strane, ako je zaista i rekao, i ako je ubica neko od trenutno optuženih, to je drugo, ali to ćemo jedino znati po završetku procesa i izvođenja svih materijalnih dokaza i saslušanju svih svjedoka. Mada mi taj scenarij nije realan, jer nije podignuta optužnica za ubistvo.
Cerruti77

#18962 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cerruti77 »

Tesla Edison wrote: 20/08/2021 10:41
Cerruti77 wrote: 20/08/2021 10:12

Ako je rekao, taj bi čovjek bio momentalno uhapšen, pokrenuta istraga i bio bi mu određen pritvor do završetka istrage, odnosno podizanja optužnice, ukoliko se prikupi dovoljno materijalnih dokaza. Procedura je jasna i tu nema puno šta raspravljati. Ja sad da kažem da si ti ubica, prijavim te, ponudim sebe kao svjdoka, tužilaštvo bi te uhapsilo, ja bi dao iskaz, i ako se utvrdi da je istinit, ide dalje prikupljanje dokaza do podizanja optužnice. Ako se ispostavi da nije istinit, ako ima kontradiktornosti, ti se puštaš na slobodu, istraga je obustavlja, a protiv mene ide krivični potupak za davanje lažnog iskaza. Vrlo jednostavno.

Sa druge strane, ako je zaista i rekao, i ako je ubica neko od trenutno optuženih, to je drugo, ali to ćemo jedino znati po završetku procesa i izvođenja svih materijalnih dokaza i saslušanju svih svjedoka. Mada mi taj scenarij nije realan, jer nije podignuta optužnica za ubistvo.
Vjerodostojne informacije i saznanja koja postaju dostupna oštećenoj strani dolaze naknadno i u kasnijoj fazi. Sasvim razumno, zar ne?!
Šta imamo do tada?! Agilan i brz drugi tabor koji je već sve iskonstruisao i slučaj bukvalno doveo u svršen čin.

Same tvrdnje nisu dovoljne bez konkretnih dokaza.
I radi toga se vrši pritisak na na sve umiješane.
Da bih se došlo do počinioca.
99 posto nas ovdje koji raspravljamo o ovom slučaju polazimo od pretpostavke da se nezna šta se to veče odigralo na mjestu zločina.
Znam da to nije tako.
uglavnomja

#18963 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

optuzeni su morali dobiti sve informacije onog dana kad je podignuta optuznica

plus sto je i havaz objavljivao dijelove :-)
Tesla Edison

#18964 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Tesla Edison »

Cerruti77 wrote: 20/08/2021 11:08
Tesla Edison wrote: 20/08/2021 10:41

Vjerodostojne informacije i saznanja koja postaju dostupna oštećenoj strani dolaze naknadno i u kasnijoj fazi. Sasvim razumno, zar ne?!
Šta imamo do tada?! Agilan i brz drugi tabor koji je već sve iskonstruisao i slučaj bukvalno doveo u svršen čin.

Same tvrdnje nisu dovoljne bez konkretnih dokaza.
I radi toga se vrši pritisak na na sve umiješane.
Da bih se došlo do počinioca.
99 posto nas ovdje koji raspravljamo o ovom slučaju polazimo od pretpostavke da se nezna šta se to veče odigralo na mjestu zločina.
Znam da to nije tako.
Iskreno, ništa mi nije jasno od ovoga što si napisao(la) :? :? :?
YouAreMyDestiny

#18965 Re: Slučaj Dženan Memić

Sve informacije i saznanja optuženi dobivaju u optužnici.
MensurM

#18966 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

klix wrote: 20/08/2021 09:50 Ma on je blefirao, kada je to rekao, pa mu sada glupo da kaže, da je slagao.
Raduje me što to tvrdim od prvog dana. Žalosti me što stav većine, nemogućnost sagledavanja činjenica i primitivizam istih pokazuje puno o našem društvu.

Bilo je još sličnih kikseva na početku. Prvo je, ako se ne varam, tvrdio da je Dženan ubijen zabunom, da su napadači čekali nekog drugog. Cijeli slučaj koji vode Muriz i Izet je blef, galama i zastrašivanje.

Daleko od toga da se proslavila druga strana koja je trebala dokazati da su Seferovići ubice, oni su dokazali da su nesposobni i da posao rade preko neke stvari.
YouAreMyDestiny

#18967 Re: Slučaj Dženan Memić

Da, prvo je bilo zabunom, pa zbog ljubomore, pa likvidacija. 🙄
Thorgerson

#18968 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Thorgerson »

MensurM wrote: 20/08/2021 11:35
klix wrote: 20/08/2021 09:50 Ma on je blefirao, kada je to rekao, pa mu sada glupo da kaže, da je slagao.
Raduje me što to tvrdim od prvog dana. Žalosti me što stav većine, nemogućnost sagledavanja činjenica i primitivizam istih pokazuje puno o našem društvu.

Bilo je još sličnih kikseva na početku. Prvo je, ako se ne varam, tvrdio da je Dženan ubijen zabunom, da su napadači čekali nekog drugog. Cijeli slučaj koji vode Muriz i Izet je blef, galama i zastrašivanje.

Daleko od toga da se proslavila druga strana koja je trebala dokazati da su Seferovići ubice, oni su dokazali da su nesposobni i da posao rade preko neke stvari.
Dakle, ti istragu covjeka koji je apsolutni laik sto se tog posla tice nazivas kiksom? Muriz koliko znam nije detektiv. Nije ni Ifet.

Zasto su oni morali raditi posao detektiva, te praviti kako ti kazes kikseve, sam skontaj.

Ja sam razuman, te prihvatam sve opcije, ukoliko su realne. Medjutim, da Ljubo prvo udara ili ne udara kombijem Dzenana. Pa potom izlazi sa sipkom, a Dzenan mirno stoji, iako zna da osoba koja izlazi iz kombija sigurno ne nosi cvijece, ceka da ga ovaj zvekne u glavu.

Izvini. Tu pricu ni 6 godisnjaku neces prodati.

Dzenan mi, barem na slikama, izgleda kao osoba koja se zna braniti ili ce barem to pokusati. I takodjer, duplo je veci od mrsavog Ljube.

Evo, sve i da uzmemo u obzir da je moguce da se nije branio, da je bio iznenadan napad na Dzenana. Pa sta je sa Alisom? Sta je jebote Ljubo neki brus li sa sipkom? Da zvekne dvoje ljudi, tek tako da mu se niko ne pokusa usprotiviti.

Ne znam, toliko je potrebno slucajnosti u toj verziji, da ni svaka druga verzija ne izgleda nimalo nerealno, nego cak realnija od ove.
Last edited by Thorgerson on 20/08/2021 12:04, edited 2 times in total.
YouAreMyDestiny

#18969 Re: Slučaj Dženan Memić

Ne moraju oni, a i ne trebaju, raditi posao detektiva. Ali ne trebaju ni pet godina govoriti, da znaju ko je ubica, a neće da kažu ko je. A navodno znaju.
Thorgerson

#18970 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Thorgerson »

klix wrote: 20/08/2021 12:02 Ne moraju oni, a i ne trebaju, raditi posao detektiva. Ali ne trebaju ni pet godina govoriti, da znaju ko je ubica, a neće da kažu ko je. A navodno znaju.
Pa sta tebi tu konkretno smeta? Ide ti na zivce jel? Pa prestani pratiti slucaj i kraj price.

Ima milion drugih stvari oko kojih se mozes nervirati.
uglavnomja

#18971 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

prvi "detektiivski" posao im je bio da stanu uz ljubinu odbranu, sjede na klupi,, sapcu svjedocima ... sve u ljubinu korist
plus majica :roll:

polije toga izmisljotina do izmisljotine, kako vjetar puse ... sa raznim ciljevima, jedan je ifetov, licna i profesionalna promocija, po mogucnosti kakva mocna fotelja u buducnosti ..

memici su imali jedan slican cilj, sto se tice arijane, ali prvenstveno je bilo osvetiti se alisi sto je ziva, i njenoj citavoj porodici i nerodjenom djetetu, i prijateljima, zato su dupovac i baric izabrani, jer poznaju mutapa (samo je momcic iz hotela ni kriv ni duzan zavrsio u zatvoru)

e, a sad su i pare u igri .. nije ifet dobio sat od xx hiljada, a da nista viska nije ostalo od "tajnog" skupjanja para po dijaspori :D

davor je pobjegao iz zemlje kad su nestale neke pare :zzzz:

i jos sad muriz nudi prevoz iz citave bh da se dodje na proteste

onda politicki skupovi, od promocija nip-a, do podrske tadicki :roll: sto ih je kostalo podrske vecine naroda
sad je sbb uvuceniji u sucaj od nip-a
Last edited by uglavnomja on 20/08/2021 12:17, edited 1 time in total.
YouAreMyDestiny

#18972 Re: Slučaj Dženan Memić

Thorgerson wrote: 20/08/2021 12:05
klix wrote: 20/08/2021 12:02 Ne moraju oni, a i ne trebaju, raditi posao detektiva. Ali ne trebaju ni pet godina govoriti, da znaju ko je ubica, a neće da kažu ko je. A navodno znaju.
Pa sta tebi tu konkretno smeta? Ide ti na zivce jel? Pa prestani pratiti slucaj i kraj price.

Ima milion drugih stvari oko kojih se mozes nervirati.
Šta tebe briga, šta ja pišem. Nemoj me čitati, ako ti smetam. 🤷‍♀️
uglavnomja

#18973 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

odbijen tadickin prijedlog da suzana dragicevic dobije imunitet, odnosno sad moze biti krivicno gonjena za svaku izgovorenu neistinu

https://avaz.ba/vijesti/bih/675131/sud- ... i-imunitet

paralela se ne mora crtati

ni objasnjavati zasto muriz brani tadicku

mislim da je davor nedostupan, negdje je valjda u austriji sa lovom koju su skupili narod i dijaspora da ruse dodika :zzzz:
Tesla Edison

#18974 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Tesla Edison »

Mene najviše žulja to što je jedan Anto Nobilo, a svi znamo ko je to, rekao da u slučaju Davida Dragičevića nema ništa, da sve čisto, a onda dolazi Ifet i tvrdi da svi oni griješe (ili namjerno sabotiraju cijeli slučaj).

Sve nekako mogu progutati, ali da Anto Nobilo sabotira, ne znam, ali teško to ide. Frajer ima para ko blata, ne možeš ga ničim kupiti, a vjerujem ni ucjeniti. Ne znam, ali meni je ovdje sve sumnjivo.
Anto Toni Nobilo je jedan od najpoznatijih hrvatskih advokata, bivši borac i trener tekvondoa. Važi za čoveka koji je više demistifikovao novokomponovanu hrvatsku istoriju nego svi istoričari zajedno. Njegovi klijenti, bez obzira na težinu optužnice, su uvek imali šansu. Rođen je 4. decembra 1950. godine u Splitu. Poreklom je iz korčulanske partizanske porodice. Otac Ivan Nobilo je, tokom rata, bio zarobljen u logoru, a zatim se zaposlio u Udbi. Živeli su na relaciji Split-Osijek-Karlovac gde je Anto proveo mladost. Studirao je Pravni fakultet u Zagrebu. Karijeru je započeo u Okružnom javnom tužilaštvu gde je bio pripravnik. Početkom osamdesetih godina je radio u Donjoj Stubici, a 1986. godine se vratio u Zagreb i bio je tužilac u procesu protiv bivšeg političara i ministra NDH, Andrije Artukovića. Protiv sebe je imao tadašnji advokatski drim tim Srđu Popovića i Sillvija Degena, ali Anto je briljirao i slučaj je uspešno priveo kraju. Mnogi u nezavisnoj Hrvatskoj mu to nisu oprostili. 1989. godine je prijavio Franju Tuđmana, a dve godine kasnije je bio tužilac u postupcima protiv Željka Ražnatovića Arkana i Gorana Hadžića. 1993. godine se borio da Merčepova banda odgovara za ubistvo srpske porodice Zec čime je zapečatio svoju tužilačku karijeru. Nakon toga je otvorio advokatsku kancelariju. Javnosti je postao poznat jer je branio pokojnu glumicu Enu Begović koja je optužena za smrt motocikliste u Jarunu. Neki od Antovih klijenata su kontroverzni biznismen Miroslav Kutle, zagrebački preduzetnik Hrvoje Petrač, političar Damir Polančec, kontroverzni sveštenik fra Šime Nimca, bivši šef Udbe Josip Perković, i drugi. U Hagu je zastupao Tihomira Blaškića, načelnika HVO štaba u Mostaru. Sumnjiči se da je medijima otkrio poverljive informacije poput imena zaštićenog svedoka u ovom slučaju. Sve što je radio praćeno je jakim publicitetom zahvaljujući kome je dobijao nove poslove. Jedan je od prvih advokata koji je shvatio moć medija. Bio je predsednik tekvondo kluba Metalac čijeg je direktora, Draga Mačeka, takođe zastupao. Sa poslovnim partnerom Mićom Carićem je kupio fabriku Nada Dimić koju su kasnije prodali preduzetniku Željku Kerumu koji je 2009. godine postao gradonačelnik Splita. Mićo je bio povezan na lošem glasu, ali Anto je tvrdio da se radi o poštenom čoveku kome su namestili da sarađuje sa kriminalcem Zlatkom Bagarićem. 28 godina je bio u braku sa Jadrankom Nobilo koju je upoznao u Karlovcu. Zajedno su došli u Zagreb gde je ona studirala fizičku kulturu, a on pravo. Imaju troje dece, ćerke Ivanu i Franu i sina Niku. Jadranka je tvrdila da je vodila računa o njegovim roditeljima, deci, poslovima, itd. zbog čega nije bila zadovoljna podelom imovine koju su zajedno stekli. 2002. godine su se razveli jer je saznala da se Anto viđa sa sudijom zagrebačkog opštinskog suda, Vinkom Mavrić. Videla ih je ćerka Ivana koja sa njim nije komunicirala jer ju je pretukao kada je saznao da se zabavlja sa pevačem Tonijem Cetinskim. Toni je izjavio da je Anto poslao dvojicu naoružanih mladića da ga otmu, ali spasila ga je Ivana koja je ocu rekla da prvo mora nju da ubije. Ubrzo posle razvoda, Anto se oženio Vinkom i sa njom ima jednog sina. Bio je kandidat Hrvatske narodne stranke (HNS) za ministra pravosuđa, ali posle izjave bivše supruge da ju je pretukao, uklonjen je sa liste. 2004. godine Jadranka je za hrvatski Nacional rekla da je suprug nju i decu emotivno i fizički zlostavljao. Anto je 1968. godine počeo da se bavi tekvondom i u periodu od 1973. do 1981. godine je nastupao za jugoslovensku reprezentaciju. Deset puta je bio prvak Jugoslavije u teškoj kategoriji. 1974. godine je osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Montrealu. Na Evropskom prvenstvu u Štutgartu je osvojio zlato. 1978. godine je na Svetskom prvenstvu karatea u Oklahoma Sitiju, SAD, izgubio od Mira Barišića, ubice jugoslovenskog ambasadora Rolovića u Stokholmu koji je nastupao za Paragvaj. Miro je tražio da se na dodeli medalje, pored paragvajske, istakne i hrvatska zastava zbog čega ga je Anto pljunuo i opsovao. Nakon odsluženja vojnog roka, više se nije borio, već je trenirao jugoslovensku reprezentaciju od 1978. do 1990. godine. Nosilac je crnog pojasa 8. dan.

Pročitaj više na: https://www.biografij ... to-nobilo/
i agree

#18975 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by i agree »

Jebi ga ako je nobilo ne znaci da ne uzima lovu sa strane...
Locked