Rekoh li ja.
Hajde Vranicu nisi zar pizda, objavi da vidimo i ostale dobitnike Pfizera.
drug_profi wrote: ↑20/08/2021 09:24 Evo prilike za Vladu kantona da zaradi koji poen, a da istovremeno pomogne ljudima.
Popravite prije zime ove izgorjele kuće u Buća potoku.
Evo da damo prijedloge...Logovan wrote: ↑20/08/2021 10:04drug_profi wrote: ↑20/08/2021 09:24 Evo prilike za Vladu kantona da zaradi koji poen, a da istovremeno pomogne ljudima.
Popravite prije zime ove izgorjele kuće u Buća potoku.Vec sad bi trebali imati nesto dogovoreno. Nema tu puno price, ljudi su ostali bez kuca, reaguj iste sekunde, odmah pomozi.
Sve su na mjestu prijedlozi.Milenkov buraz wrote: ↑20/08/2021 10:06Evo da damo prijedloge...
1) Intervento ih smjestiti u neki motel/hotel da ljudi imaju gdje prenoćiti par dana i da imaju tri obroka
2) Sagledati štetu, otvoriti račun za donacije ko želi,
3) Vlada da interventno na taj račun prva stavi barem 10.000KM
4) Ljude interventno pomoći sa novcem po 300KM po porditi da imaju za osnovne potrepštine
P.S Prije toga naravno vidjeti i provjeriti da nije neko namjerno izazavao požar pa da to ne postane "novi sport" jer će skontati ljudi kako da dođu do renoviranog stana i novih stvari
Ako se trazi od Vranica onda da trazimo i od Mandica. Neka se objavi za cijelu Federaciju, pa i drzavu, ko je preko reda vakcinisan. Necemo disciplinu i vladavinu prava trenirati samo na Vladi KS, jel de? Ne bi bilo u redu.
Još uvijek ista priča - vadiona na džukele iz SDA?
Ovo je novi momenat, ove ljude treba zbrinuti privremeno a vlasnici sami da ponovo izgrade jer su vlasnici izdavali kuće, vjerovatno na crno, prema tome nema država tu šta da pomaže vlasnike."Ima mjesec ili dva ja sam svom gazdi, pošto sam podstanar, govorila osjeti se struja, na tušu, na utičnicama. Nikad nije obratio pažnju na to, to je sve. Meni su tu majka i dijete živjeli četiri godine, on nikada ništa nije poduzeo i evo sad se osvjedočilo", rekla je jedna stanarka.
Vatrogasci su od jutros na terenu gdje gase požar koji je sada već lokalizovan, srećom niko nije povrijeđen, ali je vatra napravila ogromnu štetu. Na mjesto događaja su došli i ministri iz Vlade Kantona Sarajevo Samir Avdić, Adnan Delić i Enver Hadžiahmetović.
Nevjerovatno fakat....
Aha, znaci, treniracemo disciplinu i vladavinu prava, skakati po glavi i skidati glave Vladi KS a Federalna vlada i Vijece Ministara mogu kako hoce. Zato i jesmo u banani. Zato je vaznije sto je Forto dobio Pfizera od propalog milionskog projekta tunela Hranjen (zbog koeg bi u nekoj normalnoj drzavi neko vec u zatvoru bio), od rudara koji ce ostati bez posla (nisu interesantna tema), od BH gasa. Sve to nije vazno. Ma, bravo!
Tako je. Još im složiti kaznu, prijaviti poreznoj i podnijeti krivičnu prijavu.Milenkov buraz wrote: ↑20/08/2021 10:47Ovo je novi momenat, ove ljude treba zbrinuti privremeno a vlasnici sami da ponovo izgrade jer su vlasnici izdavali kuće, vjerovatno na crno, prema tome nema država tu šta da pomaže vlasnike."Ima mjesec ili dva ja sam svom gazdi, pošto sam podstanar, govorila osjeti se struja, na tušu, na utičnicama. Nikad nije obratio pažnju na to, to je sve. Meni su tu majka i dijete živjeli četiri godine, on nikada ništa nije poduzeo i evo sad se osvjedočilo", rekla je jedna stanarka.
Vatrogasci su od jutros na terenu gdje gase požar koji je sada već lokalizovan, srećom niko nije povrijeđen, ali je vatra napravila ogromnu štetu. Na mjesto događaja su došli i ministri iz Vlade Kantona Sarajevo Samir Avdić, Adnan Delić i Enver Hadžiahmetović.
U ovakvim stvarima poređenja su tragikomična.
Styling wrote: ↑20/08/2021 10:54Aha, znaci, treniracemo disciplinu i vladavinu prava, skakati po glavi i skidati glave Vladi KS a Federalna vlada i Vijece Ministara mogu kako hoce. Zato i jesmo u banani. Zato je vaznije sto je Forto dobio Pfizera od propalog milionskog projekta tunela Hranjen (zbog koeg bi u nekoj normalnoj drzavi neko vec u zatvoru bio), od rudara koji ce ostati bez posla (nisu interesantna tema), od BH gasa. Sve to nije vazno. Ma, bravo!
Ma ja, vidi šta radi UZP respiratori, a vi se uhvatili Vlade KS...Styling wrote: ↑20/08/2021 10:54Aha, znaci, treniracemo disciplinu i vladavinu prava, skakati po glavi i skidati glave Vladi KS a Federalna vlada i Vijece Ministara mogu kako hoce. Zato i jesmo u banani. Zato je vaznije sto je Forto dobio Pfizera od propalog milionskog projekta tunela Hranjen (zbog koeg bi u nekoj normalnoj drzavi neko vec u zatvoru bio), od rudara koji ce ostati bez posla (nisu interesantna tema), od BH gasa. Sve to nije vazno. Ma, bravo!
Važno je. Danas Pfizer, a sutra tunel, prekosutra BH Gas,...Styling wrote: ↑20/08/2021 10:54Aha, znaci, treniracemo disciplinu i vladavinu prava, skakati po glavi i skidati glave Vladi KS a Federalna vlada i Vijece Ministara mogu kako hoce. Zato i jesmo u banani. Zato je vaznije sto je Forto dobio Pfizera od propalog milionskog projekta tunela Hranjen (zbog koeg bi u nekoj normalnoj drzavi neko vec u zatvoru bio), od rudara koji ce ostati bez posla (nisu interesantna tema), od BH gasa. Sve to nije vazno. Ma, bravo!
Ja sam glasao za stranke i predstavnike "trojke", nema veze sa SDA niti bih glasao za SDA taman da je zadnja stranka na svijetu.pici wrote: ↑20/08/2021 10:58Styling wrote: ↑20/08/2021 10:54
Aha, znaci, treniracemo disciplinu i vladavinu prava, skakati po glavi i skidati glave Vladi KS a Federalna vlada i Vijece Ministara mogu kako hoce. Zato i jesmo u banani. Zato je vaznije sto je Forto dobio Pfizera od propalog milionskog projekta tunela Hranjen (zbog koeg bi u nekoj normalnoj drzavi neko vec u zatvoru bio), od rudara koji ce ostati bez posla (nisu interesantna tema), od BH gasa. Sve to nije vazno. Ma, bravo!ma pusti ih frustirani sdO sOlonci koji bi da im se vrne babovina KS...
Ako su svi podstanari, onda im je dovoljna novcana pomoc za izgubljenu imovinu i privremeni smjestaj.Milenkov buraz wrote: ↑20/08/2021 10:47Ovo je novi momenat, ove ljude treba zbrinuti privremeno a vlasnici sami da ponovo izgrade jer su vlasnici izdavali kuće, vjerovatno na crno, prema tome nema država tu šta da pomaže vlasnike."Ima mjesec ili dva ja sam svom gazdi, pošto sam podstanar, govorila osjeti se struja, na tušu, na utičnicama. Nikad nije obratio pažnju na to, to je sve. Meni su tu majka i dijete živjeli četiri godine, on nikada ništa nije poduzeo i evo sad se osvjedočilo", rekla je jedna stanarka.
Nema tu poredjenja nikakvog. Samo treba ista pravila da vaze za sve. Ili smatras da SDA i HDZ imaju imunitet od zakona i pravila, obzirom da se oni tako vec godinama ponasaju? Podrzavas ih u njihovim aktivnostima i nacinu na koji rade?Naslovnica wrote: ↑20/08/2021 10:57U ovakvim stvarima poređenja su tragikomična.
Ja sam ukrao 100 KM, ali su ukrali i oni?
Porediti se po dobrom, a ne po lošem.
Ma ja, narod nikako da prezali 5 Pfizer vakcina, ali ce prezaliti milionski kriminal u tunelu i Bh gas. Lose ti je poredjenje prijatelju. Nisu svi isti. I nikada nece biti.Tesla Edison wrote: ↑20/08/2021 11:00Važno je. Danas Pfizer, a sutra tunel, prekosutra BH Gas,...Styling wrote: ↑20/08/2021 10:54
Aha, znaci, treniracemo disciplinu i vladavinu prava, skakati po glavi i skidati glave Vladi KS a Federalna vlada i Vijece Ministara mogu kako hoce. Zato i jesmo u banani. Zato je vaznije sto je Forto dobio Pfizera od propalog milionskog projekta tunela Hranjen (zbog koeg bi u nekoj normalnoj drzavi neko vec u zatvoru bio), od rudara koji ce ostati bez posla (nisu interesantna tema), od BH gasa. Sve to nije vazno. Ma, bravo!
Tako se počinje. Od Pfizera do višemilionskih krađa.
Pfizer je više pogodio narod nego tunel, a znaš li zašto? Zato što je narod vjerovao ovoj vladi, vjerovali su u priče o poštenju i transparentnosti i na kraju, jedim potrezom su ubili tu vjeru kod naroda. Zato je to veći problem od tunela i BH Gasa.
Još da na to dodamo i lažno obećanje o rekonstrukciji pruge, i nabavci novih tramvaja, budući da je ista besmislena bez rekonstrukcije, i da zaključimo da je ova vlada definitivno izvršila politički samoubilački napad. Ubili su povjerenje u narodu, a samim tim, ubili su i sebe (politički).
ako cemo pravo ja hallalim svaku vOkcinu koju su sebi uboli trojkasi, dok sa druge strane su sdO i ekipa preko ZZO citave fEmilije vOkcinisali i to jos prije nekoliko mjeseci kad je bilo pojam se ubost bolo kakvom vOkcinom... imamo tehnicku pederalnu vlOdu koja nas pljacka, ja nesto ne primjetih fortu i njegovu vladu da su u istim vodama ko fOdilj i jerka ako nista nisu na sudu zbog pronevjere i pljacke...Naslovnica wrote: ↑20/08/2021 10:59Ma ja, vidi šta radi UZP respiratori, a vi se uhvatili Vlade KS...Styling wrote: ↑20/08/2021 10:54
Aha, znaci, treniracemo disciplinu i vladavinu prava, skakati po glavi i skidati glave Vladi KS a Federalna vlada i Vijece Ministara mogu kako hoce. Zato i jesmo u banani. Zato je vaznije sto je Forto dobio Pfizera od propalog milionskog projekta tunela Hranjen (zbog koeg bi u nekoj normalnoj drzavi neko vec u zatvoru bio), od rudara koji ce ostati bez posla (nisu interesantna tema), od BH gasa. Sve to nije vazno. Ma, bravo!![]()
Za tvoju informaciju, važno je i jedno i drugo i treće.
kritika trojke je OK i ja imam stosta kritikovati al kad vidim alternativu u sdO gamadi... ma oni su meleci za ove zelene bandite...Naslovnica wrote: ↑20/08/2021 11:01Ja sam glasao za stranke i predstavnike "trojke", nema veze sa SDA niti bih glasao za SDA taman da je zadnja stranka na svijetu.
![]()
Ne počinje se od fajzera, jer tako nikad do Hranjena nećemo doći.Tesla Edison wrote: ↑20/08/2021 11:00Važno je. Danas Pfizer, a sutra tunel, prekosutra BH Gas,...Styling wrote: ↑20/08/2021 10:54
Tako se počinje. Od Pfizera do višemilionskih krađa.
Pfizer je više pogodio narod nego tunel, a znaš li zašto? Zato što je narod vjerovao ovoj vladi, vjerovali su u priče o poštenju i transparentnosti i na kraju, jedim potrezom su ubili tu vjeru kod naroda. Zato je to veći problem od tunela i BH Gasa.
Još da na to dodamo i lažno obećanje o rekonstrukciji pruge, i nabavci novih tramvaja, budući da je ista besmislena bez rekonstrukcije, i da zaključimo da je ova vlada definitivno izvršila politički samoubilački napad. Ubili su povjerenje u narodu, a samim tim, ubili su i sebe (politički).