Hendrix wrote: ↑16/08/2021 00:39
Trappist wrote: ↑14/08/2021 13:05
"Brojke u Sydneyju jako rastu unatoč tjednima lockdowna. Uvedene i ogromne kazne"
Lockdown pomaže
Znao sam da ces se ti uhvatiti za Sydney i njihov lockdown. To uopste nije lockdown, ne znas uopste situaciju tamo i borbu izmedju vladajuce stranke i opozicije koja vlada u Melburnu. Vlada NSW nije zatvorila sve kako treba ispocetka cisto da ne ispadne kao ovi u Melburnu koje non stop ofira tokom cijele godine da su diktatori i komunisti. NSW su neoliberalni desnicari kojima je biznis i para na prvom mjestu. I delta im je pobjegla iz naselja gdje nisu zatvorili odma i to je to. Kakav lockdown
kad mozes ici u sve zive prodavnice, vjezbati vani i ne nositi maske to je smijesno. Imas stotine legalnih izgovora da odes bilo gdje, to nije lockdown. Bas sam gledo neki dan vijest nekakav srbin im otisao u regionalni centar da kupuje kucu i bio pozitivan.. lafo lockdown a frajer ode iz grada mrtav hladan da gleda nekretnine.
I najsmjesnije je sto oni to i dalje zovu lockdown, ustvari je naredba da vecina radi od kuce i ne krece se dalje od ne znam koliko kilometara od kuce. Ali to niko ziv ne provjerava i zato imaju stalni rast slucajeva.
Ako ces vec pogledati lockdown da li djeluje, prosle godine je Melburn sa 800 slucajeva spao na nulu... zato sto su napravili pravi lockdown a ne teatar gdje neka naselja mogu ici na plaze i zajebavati se a drugi moraju biti u kuci.
I opet se vracamo na smijesnu konstataciju da lockdown ne djeluje... isto kao sto i dijeta ne djeluje kada se copa hljeb pomalo i jede u tajnosti po noci. Odjednom ono na dijeti sam ali kile nikako da idu dole.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-s ... 97502.aspx
"U NAJVEĆEM australskom gradu Sydneyju ponedjeljak je dosad najsmrtonosniji dan od početka epidemije, policija i vojska postavili su cestovne zapreke kako bi ograničile kretanje ljudi, dok je u Melbourneu produžena karantena za još dva tjedna i uveden policijski sat.
Sydney je u osmom tjednu karantene i epicentar je novog vala covida u Australiji. Ondje je u posljednja 24 sata od te bolesti umrlo sedmero ljudi, najviše dosad u jednom danu, objavila je premijerka Novog Južnog Walesa Gladys Berejiklian.
Istovremeno je otkriveno 478 novih zaraza, što je najviši jednodnevni porast otkako je pandemija počela.
"Transmisija je uznemirujuće visoka", rekla je Berejiklian novinarima.
Među umrlima je i 15-godišnjak koji je imao pneumokokni meningitis i covid.
Vojnici u gradu
U gradu je raspoređeno 200 vojnika kojima je zadaća postaviti cestovne zapreke u najteže zahvaćenim četvrtima jer mnogi krše karantenu.
Sa samo 26 posto potpuno cijepljenih odraslih Australija je ranjiva na visokozaraznu delta varijantu koja se širi zemljom.
Iako su Sydney, Melbourne, Canberra i Darwin u karanteni, zaraza svejedno napreduje. U Melbourneu, drugom najvećem gradu, u ponedjeljak je uveden policijski sat od 21 do 5 ujutro. Na ulice u to doba smiju samo nužni radnici.
"Mi smo na točki ključanja. Nema izbora nego učvrstiti karantenu", rekao je premijer države Victorije Daniel Andrews.
Za nove slučajeve odgovorni su ljudi koji krše pravila, rekao je. Na primjer, policija je kaznila 69 ljudi s po 5500 australskih dolara (25.000 kuna) jer su sudjelovali na zabavi povodom zaruka.
Vlasti u međuvremenu pokušavaju potaknuti cijepljenje i uvoze dodatne količine cjepiva. Premijer Scott Morrison, kojem je popularnost na najnižoj razini otkako je pandemije, objavio je da je kupljeno milijun doza Pfizerova cjepiva iz Poljske. "
Ljjudi se usudjuju izaci vani i vjezbati ?!?!?!?!?! Odmah na vjesanje usred grada, da svi vide kako trebaju zavrsiti bioteroristi koji su se usudili izaci iz kuce i vjezbati vani !!!