Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Tesla Edison

#45901 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Hendrix wrote: 16/08/2021 00:39
Trappist wrote: 14/08/2021 13:05 "Brojke u Sydneyju jako rastu unatoč tjednima lockdowna. Uvedene i ogromne kazne"

Lockdown pomaže :izet:
Znao sam da ces se ti uhvatiti za Sydney i njihov lockdown. To uopste nije lockdown, ne znas uopste situaciju tamo i borbu izmedju vladajuce stranke i opozicije koja vlada u Melburnu. Vlada NSW nije zatvorila sve kako treba ispocetka cisto da ne ispadne kao ovi u Melburnu koje non stop ofira tokom cijele godine da su diktatori i komunisti. NSW su neoliberalni desnicari kojima je biznis i para na prvom mjestu. I delta im je pobjegla iz naselja gdje nisu zatvorili odma i to je to. Kakav lockdown kad mozes ici u sve zive prodavnice, vjezbati vani i ne nositi maske to je smijesno. Imas stotine legalnih izgovora da odes bilo gdje, to nije lockdown. Bas sam gledo neki dan vijest nekakav srbin im otisao u regionalni centar da kupuje kucu i bio pozitivan.. lafo lockdown a frajer ode iz grada mrtav hladan da gleda nekretnine.

I najsmjesnije je sto oni to i dalje zovu lockdown, ustvari je naredba da vecina radi od kuce i ne krece se dalje od ne znam koliko kilometara od kuce. Ali to niko ziv ne provjerava i zato imaju stalni rast slucajeva.

Ako ces vec pogledati lockdown da li djeluje, prosle godine je Melburn sa 800 slucajeva spao na nulu... zato sto su napravili pravi lockdown a ne teatar gdje neka naselja mogu ici na plaze i zajebavati se a drugi moraju biti u kuci.

I opet se vracamo na smijesnu konstataciju da lockdown ne djeluje... isto kao sto i dijeta ne djeluje kada se copa hljeb pomalo i jede u tajnosti po noci. Odjednom ono na dijeti sam ali kile nikako da idu dole.
Aha, dakle, predlažeš kod nas totalni lockdown dok god ima i jedan jedini slučaj?

Nema veze što su vakcine skoro pa eliminirale smrtnost, zatvarati sve pašta bude?
hladan.preminger

#45902 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

i dalje u kantonalnoj bolnici u Bihaću nema niti jedan covid pacijent niti ima registraovanih slučajeva, i tako već skoro dva mjeseca.
dokaz da lockdown djeluje
Hendrix

#45903 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hendrix »

Tesla Edison wrote: 16/08/2021 07:11

Znao sam da ces se ti uhvatiti za Sydney i njihov lockdown. To uopste nije lockdown, ne znas uopste situaciju tamo i borbu izmedju vladajuce stranke i opozicije koja vlada u Melburnu. Vlada NSW nije zatvorila sve kako treba ispocetka cisto da ne ispadne kao ovi u Melburnu koje non stop ofira tokom cijele godine da su diktatori i komunisti. NSW su neoliberalni desnicari kojima je biznis i para na prvom mjestu. I delta im je pobjegla iz naselja gdje nisu zatvorili odma i to je to. Kakav lockdown kad mozes ici u sve zive prodavnice, vjezbati vani i ne nositi maske to je smijesno. Imas stotine legalnih izgovora da odes bilo gdje, to nije lockdown. Bas sam gledo neki dan vijest nekakav srbin im otisao u regionalni centar da kupuje kucu i bio pozitivan.. lafo lockdown a frajer ode iz grada mrtav hladan da gleda nekretnine.

I najsmjesnije je sto oni to i dalje zovu lockdown, ustvari je naredba da vecina radi od kuce i ne krece se dalje od ne znam koliko kilometara od kuce. Ali to niko ziv ne provjerava i zato imaju stalni rast slucajeva.

Ako ces vec pogledati lockdown da li djeluje, prosle godine je Melburn sa 800 slucajeva spao na nulu... zato sto su napravili pravi lockdown a ne teatar gdje neka naselja mogu ici na plaze i zajebavati se a drugi moraju biti u kuci.

I opet se vracamo na smijesnu konstataciju da lockdown ne djeluje... isto kao sto i dijeta ne djeluje kada se copa hljeb pomalo i jede u tajnosti po noci. Odjednom ono na dijeti sam ali kile nikako da idu dole.
Aha, dakle, predlažeš kod nas totalni lockdown dok god ima i jedan jedini slučaj?

Nema veze što su vakcine skoro pa eliminirale smrtnost, zatvarati sve pašta bude?
Otkud ti sad to... gdje sam uopste spomenuo tako nesto? I ne, ne zalazem se za lockdown kada je zemlja dovoljno vakcinisana. To je neka prica ovde par likova koji misle da ljudi uzivaju u lockdownu i da jedva cekaju da se sve zatvori. Vakcine su tu i vrijeme zatvaranja treba da bude iza nas.

Australija nije bila ni 10% vakcinisana kada im je uletila Delta u Sydney. Oni bukvalno kasne za svijetom godinu dana, zajebavali su se i zivjeli normalan zivot kada je Evropa bila zatvorena i umjesto da se vakcinisu i rijese problem oni nesta cekali. Velika greska.
Tesla Edison

#45904 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Hendrix wrote: 16/08/2021 08:15
Tesla Edison wrote: 16/08/2021 07:11

Otkud ti sad to... gdje sam uopste spomenuo tako nesto? I ne, ne zalazem se za lockdown kada je zemlja dovoljno vakcinisana. To je neka prica ovde par likova koji misle da ljudi uzivaju u lockdownu i da jedva cekaju da se sve zatvori. Vakcine su tu i vrijeme zatvaranja treba da bude iza nas.

Australija nije bila ni 10% vakcinisana kada im je uletila Delta u Sydney. Oni bukvalno kasne za svijetom godinu dana, zajebavali su se i zivjeli normalan zivot kada je Evropa bila zatvorena i umjesto da se vakcinisu i rijese problem oni nesta cekali. Velika greska.
E to je već nešto drugo :thumbup:
skafiskafsnjak

#45905 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Ma sve se vise pokazuje da su i vakcina kurcina.

Prvo su govorili, imate imunitet...okej, onda kazu, mozete se zaraziti ipak, ali necete u bolnici zaavrsiti....
E sad se javlja sve vise slucajeva oboljenja da ljudi zavrsavaju u bolnici , a zicnuli se 2 puta.
cassius

#45906 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

Samo sve zatvorit na 2 godine. Nakupovat brasna, i ne izlazit... sad ce svejedno kisa , snijeg. Sta ce covjek napolju... sta ce omladina iza 9 napolju.
I perite ruke narode!
skafiskafsnjak

#45907 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

cassius wrote: 16/08/2021 08:35 Samo sve zatvorit na 2 godine. Nakupovat brasna, i ne izlazit... sad ce svejedno kisa , snijeg. Sta ce covjek napolju... sta ce omladina iza 9 napolju.
I perite ruke narode!
I nosite rukavice
cassius

#45908 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

Stariji nek ne izlaze nikako, penzioneri... ! Ne smije dvoje djece biti u auto , ako bas mora obavezno svi u kolima maske da nose !
-Chesterfield-

#45909 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by -Chesterfield- »

Trappist wrote: 14/08/2021 13:05 "Brojke u Sydneyju jako rastu unatoč tjednima lockdowna. Uvedene i ogromne kazne"

Procenat ovog virusa, kao i virus gripe zavisi od godišnjeg doba.
I kod nas je kulminiralo krajem zime. A u Australiji je sada zima.

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologi ... 16-2017-2/
Tesla Edison

#45910 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

skafiskafsnjak wrote: 16/08/2021 08:26 Ma sve se vise pokazuje da su i vakcina kurcina.

Prvo su govorili, imate imunitet...okej, onda kazu, mozete se zaraziti ipak, ali necete u bolnici zaavrsiti....
E sad se javlja sve vise slucajeva oboljenja da ljudi zavrsavaju u bolnici , a zicnuli se 2 puta.
Ma lahko je tebi vani na socijali tako pričati. Bio zatvoren ili ne, socijala je sigurica, a ljudi koji rade, treba da strepe hoće li imati posla.

Nevjerovatna sebičnost.
Trappist

#45911 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

hladan.preminger wrote: 16/08/2021 07:48 i dalje u kantonalnoj bolnici u Bihaću nema niti jedan covid pacijent niti ima registraovanih slučajeva, i tako već skoro dva mjeseca.
dokaz da lockdown djeluje
A i u Bihacu vrvi sve, dijaspore pun Bihac, hem sto u prolazu prema sarajevu hem sto tamo odsjednu malo. Arapa isto tako, plus lokalno stanovnistvo maske nije furalo ni u aprilu kamoli sad. I onda mi neko hoce reci da se povecanje brojeva desi jer ljudi idu u teretane, kafice, trzne centre...
Trappist

#45912 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-s ... 97502.aspx
"U NAJVEĆEM australskom gradu Sydneyju ponedjeljak je dosad najsmrtonosniji dan od početka epidemije, policija i vojska postavili su cestovne zapreke kako bi ograničile kretanje ljudi, dok je u Melbourneu produžena karantena za još dva tjedna i uveden policijski sat.

Sydney je u osmom tjednu karantene i epicentar je novog vala covida u Australiji. Ondje je u posljednja 24 sata od te bolesti umrlo sedmero ljudi, najviše dosad u jednom danu, objavila je premijerka Novog Južnog Walesa Gladys Berejiklian.

Istovremeno je otkriveno 478 novih zaraza, što je najviši jednodnevni porast otkako je pandemija počela.

"Transmisija je uznemirujuće visoka", rekla je Berejiklian novinarima.

Među umrlima je i 15-godišnjak koji je imao pneumokokni meningitis i covid.

Vojnici u gradu
U gradu je raspoređeno 200 vojnika kojima je zadaća postaviti cestovne zapreke u najteže zahvaćenim četvrtima jer mnogi krše karantenu.

Sa samo 26 posto potpuno cijepljenih odraslih Australija je ranjiva na visokozaraznu delta varijantu koja se širi zemljom.

Iako su Sydney, Melbourne, Canberra i Darwin u karanteni, zaraza svejedno napreduje. U Melbourneu, drugom najvećem gradu, u ponedjeljak je uveden policijski sat od 21 do 5 ujutro. Na ulice u to doba smiju samo nužni radnici.

"Mi smo na točki ključanja. Nema izbora nego učvrstiti karantenu", rekao je premijer države Victorije Daniel Andrews.

Za nove slučajeve odgovorni su ljudi koji krše pravila, rekao je. Na primjer, policija je kaznila 69 ljudi s po 5500 australskih dolara (25.000 kuna) jer su sudjelovali na zabavi povodom zaruka.

Vlasti u međuvremenu pokušavaju potaknuti cijepljenje i uvoze dodatne količine cjepiva. Premijer Scott Morrison, kojem je popularnost na najnižoj razini otkako je pandemije, objavio je da je kupljeno milijun doza Pfizerova cjepiva iz Poljske. "

:izet:

Ljjudi se usudjuju izaci vani i vjezbati ?!?!?!?!?! Odmah na vjesanje usred grada, da svi vide kako trebaju zavrsiti bioteroristi koji su se usudili izaci iz kuce i vjezbati vani !!!
Ci-Nick

#45913 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ci-Nick »

Al Hrvatska petlja sa brojevima,.. kažu 46 slučajeva i aktivnih 1718,,
Kako,.. ako je u zadnjih 10 dana prijavljeno više od 2.500 slučajeva ?
spinel_

#45914 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Veca prava imaju afganistanci pod talibanima nego australci pod svojom vlascu. Ah taj demokratski zapad.
skafiskafsnjak

#45915 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Tesla Edison wrote: 16/08/2021 09:44
skafiskafsnjak wrote: 16/08/2021 08:26 Ma sve se vise pokazuje da su i vakcina kurcina.

Ma lahko je tebi vani na socijali tako pričati. Bio zatvoren ili ne, socijala je sigurica, a ljudi koji rade, treba da strepe hoće li imati posla.

Nevjerovatna sebičnost.
Sta izmisljas? Kako te nije stid?
Kakva ba socijala?

Poceo si i lagati...
Tesla Edison

#45916 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

skafiskafsnjak wrote: 16/08/2021 11:51
Tesla Edison wrote: 16/08/2021 09:44

Nevjerovatna sebičnost.
Kakva ba socijala?

Poceo si i lagati...
Pa toliko grčevito se boriti za vraćanje lockdown-a, spinovanjem ("Ma sve se vise pokazuje da su i vakcina kurcina") kako vakcine ne pomažu (a ako vakcine ne pomažu, znamo svi na šta se aludira da "pomaže"), onda mora da si na socijali. Ako nisi, onda si na nečijoj grbači (što ti dođe haman pa isto), ali zaposnen sigurno nisi. Ako pak i jesi, a spinuješ i zagovaraš zatvaranje svega, jer vakcine "ne pomažu", a samim tim ostaje hermetička karantena kao "jedini lijek i prevencija", onda je to već dijagnoza.

Mogo veća smrtnost je od nezaposlenosti, nego od virusa, čija se smrtnost mjeri promilima, i to bez vakcine.
skafiskafsnjak

#45917 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Tesla Edison wrote: 16/08/2021 12:52
skafiskafsnjak wrote: 16/08/2021 11:51

Kakva ba socijala?

Poceo si i lagati...
Pa toliko grčevito se boriti za vraćanje lockdown-a, spinovanjem kako vakcine ne pomažu (a ako vakcine ne pomažu, znamo svi na šta se aludira da "pomaže"), onda mora da si na socijali. Ako nisi, onda si na nečijoj grbači (što ti dođe haman pa isto), ali zaposnen sigurno nisi. Ako pak i jesi, a spinuješ i zagovaraš zatvaranje svega, onda je to već dijagnoza.
Ti bas imas neki problem sa sobom. Saberi se momak...
Ja kazem sto sam citao i sto mi je par ljudi reklo za neke slucajeve gdje su ljudi u bolnici zavrsili, pored vakcinacije.

Prvo su nam govorili da imas imunitet, da ne mozes fasovat koronu..pa kad se to ispostavilo kao laz, onda su rekli da ne mozes tesko oboliti...pa ev sad se polako javljaju i takvi slucajevi.... Ne znam sta ce sljedece reci? E s vakcinom mozete u soping :lol:

Kakva je logika da zagovaram lockdown , da tako ne mogu nigdje izaci?

Tvojom logikom zakljucivanja i pricanja lazi, onda bih ja rekao da si ti placen ili da imas neke druge koristi od borbe protiv corone i mjera.... da malo uporedimo moje i tvoje postove, pa da vidimo ko je ekstremniji? Da vidimo ko ima dijagnozu?
Tesla Edison

#45918 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

skafiskafsnjak wrote: 16/08/2021 12:56
Tesla Edison wrote: 16/08/2021 12:52

Pa toliko grčevito se boriti za vraćanje lockdown-a, spinovanjem kako vakcine ne pomažu (a ako vakcine ne pomažu, znamo svi na šta se aludira da "pomaže"), onda mora da si na socijali. Ako nisi, onda si na nečijoj grbači (što ti dođe haman pa isto), ali zaposnen sigurno nisi. Ako pak i jesi, a spinuješ i zagovaraš zatvaranje svega, onda je to već dijagnoza.

Pa što onda javno potenciraš ove lažne vijesti i antivakserske teorije zavjere, ako nisi za zatvaranje?

Ko više pokazuje? Sve relevantne svjetske studije su DOKAZALE da su trenutne top tri vakcine (PF, MD i AZ) preko 90% efikasne u spriječavanju bolesti. Od zaraze niti jedna vakcina svijeta ne štiti i to nije ni cilj vakcinacije. Cilj je sprječavanje bolesti, a zaraza bez bolesti je tigar bez zuba. Totalno bezopasan virus i u tom slučaju, mjere i prevencije od ZARAZE nemaju nikakvog smisla.

I jesam ekstreman. Ekstreman po pitanju nehljeba na socijali, budžetarije i uhljeba, koji bi za "ponovnu Solakovu slobodu" i mater i oca i svoju kompletnu porodicu prodali, da ne govorim o milionima ljudi koje bi ostavili bez posla, a ne bi ni trepnuli, kako bi oni imali koji dan više za landaranje.

Ako hoćeš i ako ti je lakše, jesam, radikalno sam ekstreman.
Last edited by Tesla Edison on 16/08/2021 13:06, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#45919 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Tesla Edison wrote: 16/08/2021 13:02
skafiskafsnjak wrote: 16/08/2021 12:56

Pa što onda javno potenciraš ove lažne vijesti i antivakserske teorije zavjere, ako nisi za zatvaranje?

I jesam ekstreman. Ekstreman po pitanju nehljeba na socijali, budžetarije i uhljeba, koji bi za "ponovnu Solakovu slobodu" i mater i oca i svoju kompletnu porodicu prodali, da ne govorim o milionima ljudi koje bi ostavili bez posla, a ne bi ni trepnuli, kako bi oni imali koji dan više za landaranje.

Opet ti kazem, saberi se. Kakve lazne vijesti?
Lazna vijest ako mi momak iz USA potvrdi da je njegovih 6 poznanika u bolnici? Prijatelj koji je ovdje, rekao da mu je neko od.familije u CG isto u bolnici, u bas teskom stanju.

To lazne vijesti?

Mozemo zivjeti normalno.i bez vakcinisanja....bar bez vakcinisanja sa trenutnim vakcinama.

Aj sad ohladi malo i ne laprdaj bezveze. Nemas pravo da izmisljas lazi o nekome bez dokaza ikakvih....
Tesla Edison

#45920 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

skafiskafsnjak wrote: 16/08/2021 13:05
Tesla Edison wrote: 16/08/2021 13:02

Lazna vijest ako mi momak iz USA potvrdi da je njegovih 6 poznanika u bolnici? Prijatelj koji je ovdje, rekao da mu je neko od.familije u CG isto u bolnici, u bas teskom stanju.

To lazne vijesti?

Aj sad ohladi malo i ne laprdaj bezveze. Nemas pravo da izmisljas lazi o nekome bez dokaza ikakvih....
I ti isto. I meni je jaran iz SAD-a rekao da mu je vakcina povećala ćunu za dodatnih 8cm, a isto je desilo i njegovim 12 poznanika. Prosjek povećanja od 8-16 cm.

I ovo lažna vijest?
skafiskafsnjak

#45921 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Tesla Edison wrote: 16/08/2021 13:08
skafiskafsnjak wrote: 16/08/2021 13:05

To lazne vijesti?

I ti isto. I meni je jaran iz SAD-a rekao da mu je vakcina povećala ćunu za dodatnih 8cm, a isto je desilo i njegovim 12 poznanika. Prosjek povećanja od 8-16 cm.

I ovo lažna vijest?
S tobom je.nemoguce rasoravljat.
Haj dovidjendo
Hendrix

#45922 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hendrix »

Najjace mi je ovo "200 vojnika rasporedjeno u Sydneyu"... to tako zvuci megalomanski, vojska i tenkovi na ulicama... zombie apokalipsa ode sve u pm.

A tamo grad sa 5 miliona stanovnika i oni doveli 200 vojnika na grad velicine 60x30 km. Velika je vjerovatnoca da 99% stanovnika tu vojsku nece ni vidjeti osim na TV.
Tesla Edison

#45923 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

skafiskafsnjak wrote: 16/08/2021 13:16
Tesla Edison wrote: 16/08/2021 13:08

I ovo lažna vijest?
Haj dovidjendo
Itekako je moguće, samo bez lažnih vijesti, lažne empatije i mućne patetike. ;)

Podvaljivanje i zagovaranje zabrane društvenog života, lockdown-a, uništavanja ekonomije, umotano u celofan od empatije i tobožnje "brige za zdravlje", izražavanjem zabrinutosti zbog neefikasnih vakcina, a iza kulisa, neki sasvim drugi interesi i razlozi, najčešće uhljebsko-budžetske prirode kao i nezasitog ega raznih epidiota u kriznim štabovima, koji su jedva dočekali da se i oni za nešto pitaju, pa zagrizli ovu pandemiju ko kerovi, ne puštaju.
skafiskafsnjak

#45924 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Tesla Edison wrote: 16/08/2021 13:28
skafiskafsnjak wrote: 16/08/2021 13:16

Haj dovidjendo
Itekako je moguće, samo bez lažnih vijesti, lažne empatije i mućne patetike. ;)

Podvaljivanje i zagovaranje zabrane društvenog života, lockdown-a, uništavanja ekonomije, umotano u celofan od empatije i tobožnje "brige za zdravlje", izražavanjem zabrinutosti zbog neefikasnih vakcina, a iza kulisa, neki sasvim drugi interesi i razlozi, najčešće uhljebsko-budžetske prirode kao i nezasitog ega raznih epidiota u kriznim štabovima, koji su jedva dočekali da se i oni za nešto pitaju, pa zagrizli ovu pandemiju ko kerovi, ne puštaju.
Ev ako vec seres da ja lazem ... Gdje su ti dokazi da sam uhljeb? Hoces da se kladimo da se svaki dan uznojim duplo vise nego ti ?

Naporan si s tim potenciranjem lazi..ne zelim zatvaranje . Zelim normalan zivot, bez vakcina jer ne djeluju kako su obecavali .
Trappist

#45925 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Hendrix wrote: 16/08/2021 13:21 Najjace mi je ovo "200 vojnika rasporedjeno u Sydneyu"... to tako zvuci megalomanski, vojska i tenkovi na ulicama... zombie apokalipsa ode sve u pm.

A tamo grad sa 5 miliona stanovnika i oni doveli 200 vojnika na grad velicine 60x30 km. Velika je vjerovatnoca da 99% stanovnika tu vojsku nece ni vidjeti osim na TV.
Da je i 1 vojnik na ulici. zna se kad vojska izlazi na ulice.

Nego, znaci tebi je ovo normalno sve sto australija radi? Treba jos jaci lockdown po tvom misljenju ?
Locked