Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Tesla Edison

#45876 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

....
Last edited by Tesla Edison on 15/09/2021 13:38, edited 1 time in total.
cvrčak_na_hedonizmu

#45877 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

daddy-kool wrote: 15/08/2021 17:49
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 15/08/2021 17:10

Ne popustas godinu i kusur. Jel barem cash dobar, zdravstveno i penziono idu, nadam se ?
Kako tebe rusi placaju da siris nepovjerenje, sumnju i dezinformacije? Dolari ili rublje?
Ne budi bezobrazan. Jases, al neprekidno, na temama o koroni od pocetka i ne popustas. Ja pisem mjesec pa me nema sest mjeseci i tako te varijante. Svim botovima za lijekova trebalo i da se dugo pate kada budu krepavali. Da budem do kraja precizan, bot = onaj koji za novac gura bilo koju agendu, sa bilo koje strane, na klixu ili bilo gdje. I jebem mater svima, od USA preko ruskih, kineskih do srpskih i hrvatskih botova. Ako sam koga zaboravio slobodno dodaj gore navedene "zelje" sa moje strane.

Posteno od mene ?
hladan.preminger

#45878 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

GandalfSivi wrote: 15/08/2021 18:33
Trappist wrote: 15/08/2021 18:08

Ne jebu Englezi nikog, svaka im čast. Ko se vakcinisao vakcinisal se, oni se vracaju normalnom zivotu.
Drago mi je sto se slazemo da je u vakcinama spas.

Image

Pa bar sam ja bio uvijek jasan oko vakcina. U martu primio Az, kad je haman niko nije htio.
Možeš naći moje upise na temi oko vakcinacije djece.
Vakcina, koliko je do sada vidljivo, smanjuje brojeve hospitalizacija i smrtnih slučajeva, sto je odlično.
Ne smanjuje inficiranost, i svodi covid kod rizičnih skupina na nivo prehlade.
Ovo nameće zaključak da vakcina jedino štiti vakcinisanu osobu, jer ne spriječava transmisiju.

Na osnovu toga je priča da se vakcinama štite drugi potpuno netačna. Slijedom toga sva ograničenja tipa covid propusnica su besmislena pored što su protuustavna.

Obaveza države je da osigura vakcine za svoje stanovnike, i nakon toga ukine sve mjere. Svako je slobodan u procjeni rizika covida, odnosno svako ima pravo biti glup.
daddy-kool

#45879 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 15/08/2021 19:48
daddy-kool wrote: 15/08/2021 17:49

Kako tebe rusi placaju da siris nepovjerenje, sumnju i dezinformacije? Dolari ili rublje?
Ne budi bezobrazan. Jases, al neprekidno, na temama o koroni od pocetka i ne popustas. Ja pisem mjesec pa me nema sest mjeseci i tako te varijante. Svim botovima za lijekova trebalo i da se dugo pate kada budu krepavali. Da budem do kraja precizan, bot = onaj koji za novac gura bilo koju agendu, sa bilo koje strane, na klixu ili bilo gdje. I jebem mater svima, od USA preko ruskih, kineskih do srpskih i hrvatskih botova. Ako sam koga zaboravio slobodno dodaj gore navedene "zelje" sa moje strane.

Posteno od mene ?
Cuj ja bezorazan? :?

Sram i stid te bilo, optuzujes me za neke budalastine, relevantne u tvojoj glavi i nigdje drugo, pri tome sireci teorije zavjere i antivax propagandu, koju bi vise cijenio da je botovska nego licno misljenje. Niti sam te spomenuo niti citirao, ali nasao si za shodno da glumis cyber bully-ija i prozivas me. Hu is ju? Zato ubuduce u sirokom luku :izet:
GandalfSivi

#45880 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

hladan.preminger wrote: 15/08/2021 20:22
GandalfSivi wrote: 15/08/2021 18:33

Drago mi je sto se slazemo da je u vakcinama spas.

Image

Pa bar sam ja bio uvijek jasan oko vakcina. U martu primio Az, kad je haman niko nije htio.
Vakcina, koliko je do sada vidljivo, smanjuje brojeve hospitalizacija i smrtnih slučajeva, sto je odlično.
Ovo nameće zaključak da vakcina jedino štiti vakcinisanu osobu, jer ne spriječava transmisiju.

Na osnovu toga je priča da se vakcinama štite drugi potpuno netačna. Slijedom toga sva ograničenja tipa covid propusnica su besmislena pored što su protuustavna.

Obaveza države je da osigura vakcine za svoje stanovnike, i nakon toga ukine sve mjere. Svako je slobodan u procjeni rizika covida, odnosno svako ima pravo biti glup.
Zaboravio si nick promijeniti :lol: :lol: :lol:
Karikaturist

#45881 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Karikaturist »

Jesi naporan daddy, stoji to. Iskaces iz pastete od pocetka, evo druga godina si domaci na temi kao da nemas zivota..
Ali ne vrijedjas i pokusavas bar nesto smisleno napisati.
daddy-kool

#45882 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Kome se ne cita ima opcija foe i mirna Bosna.
Karikaturist

#45883 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Karikaturist »

Jest jaro ali i tebi ako smeta kad te prozivaju samo ignorises i mirna Hercegovina.
daddy-kool

#45884 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

ovo je vec 3-4 put, mora se tome stati u kraj
Karikaturist

#45885 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Karikaturist »

Dok nema vrijedjanja ne mora.
hladan.preminger

#45886 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

GandalfSivi wrote: 15/08/2021 20:28

Zaboravio si nick promijeniti :lol: :lol: :lol:
Kakav nick?
Trappist

#45887 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Konta valjda gandalf nas dvojica isti lik :lol: pa nismo zubi i moggy :lol:

Ali se sve slazem, onog trenutka kad su vakcine ponuđene svakome, tada sr trebaju ukinuti sve mjere, tu se cak i plenki i milanovic slazu. Ali eno u Hrvatskoj ona nekakva zamjenica prijeti opet mjerama i zatvaranjima :-)
GandalfSivi

#45888 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

Trappist wrote: 15/08/2021 20:58 Konta valjda gandalf nas dvojica isti lik :lol: pa nismo zubi i moggy :lol:

Ali se sve slazem, onog trenutka kad su vakcine ponuđene svakome, tada sr trebaju ukinuti sve mjere, tu se cak i plenki i milanovic slazu. Ali eno u Hrvatskoj ona nekakva zamjenica prijeti opet mjerama i zatvaranjima :-)
Ne znam sta bih ti rekao, jednom odgovaram, drugi se javlja :-)
gamer4ever

#45889 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

Tesla Edison wrote: 15/08/2021 19:32
Znači, klix ti je relevantan izvor.

Naravno, ništa konkretno sem suludih optužbi o nekim teorijama zavjere koje su samo vama u glavi.

Znači, po tebi nema nikakve dileme u brojke koje objavljuje klix, a koje dobija od institucija koje su sve, samo ne iskrene prema narodu koji ih plaća?

Sutra da klix objavi kako je najbolja prevencija od zaraze samoubistvo, ti bi se ubio jel tako?

Ustvari, pitanje je suvišno, budući da bi, bez ikakve sumnje, to uradio, jer bezuslovno vjeruješ klixu i onome što objavljuje.

Iskreno, bolje da si izignorisao post, nego što si dao ovakav odgovor.
Previse si bukvalno shvatio moj odgovor. Klix je samo jedna od mnogih stranica koja prenosi relevantne podatke. Isti podaci se mogu nacin na mnogim drugim mjestima, npr ovdje https://www.worldometers.info/coronavir ... rzegovina/
hladan.preminger

#45890 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

.....
Pa može vidjeti moje upise i datum registracije, a ne ispasti glup.
To je ona što mekeće kad priča. Ona je dosada promijenila hiljadu stavova i zaključaka. Relevantna kao vidovita đemila.
GandalfSivi

#45891 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

hladan.preminger wrote: 15/08/2021 21:12 .....
To je ona što mekeće kad priča. Ona je dosada promijenila hiljadu stavova i zaključaka. Relevantna kao vidovita đemila.
A jebem ga, pa pogledaj odgovor koji si napisao. Pocinje sa “pa barem ja”, isto kao da sam tebi pisao. Nije uopste bitno je li isti lik, samo skroz smijesno, nista drugo...
cvrčak_na_hedonizmu

#45892 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

daddy-kool wrote: 15/08/2021 20:25
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 15/08/2021 19:48

Posteno od mene ?
Cuj ja bezorazan? :?

Sram i stid te bilo, optuzujes me za neke budalastine, relevantne u tvojoj glavi i nigdje drugo, pri tome sireci teorije zavjere i antivax propagandu, koju bi vise cijenio da je botovska nego licno misljenje. Niti sam te spomenuo niti citirao, ali nasao si za shodno da glumis cyber bully-ija i prozivas me. Hu is ju? Zato ubuduce u sirokom luku :izet:
Jasta si nego bezobrazan + spinujes non stop.

Ps. Ne zaobilazi mi se nesto, sta cemo sad :izet:
daddy-kool

#45893 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 15/08/2021 21:36 [

Necemo nista, sami mi nije jasno zasto se ljutis ako ti se odgovori istom mjerom?
cvrčak_na_hedonizmu

#45894 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

:thumbup:

Iako se ne slazem sa tobom, u potpunosti se slazem sa tobom :D

Potpuno normalno razmisljanje, osim sto se "samo" razilazimo kod vakcina, al nebitno je, jer ispravno razmisljas. Naklon i respekt.

Ps. Moguce je da vakcina smanjuje smrtnost isto tako je moguce da je ovaj delta soj odnosno sta god da jeste ima manju smrtnost u odnosu na ono sa pocetka godine.
cvrčak_na_hedonizmu

#45895 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

daddy-kool wrote: 15/08/2021 21:41
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 15/08/2021 21:36 [

Necemo nista, sami mi nije jasno zasto se ljutis ako ti se odgovori istom mjerom?
Ljutim ? Boze sacuvaj 8-) ti svoje, ja svoje :D
red evil

#45896 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by red evil »

Pa ima pravo da piše koliko god hoće. Ljudi dođu na temu o koroni i smeta im priča o koroni. :mrgreen:
cvrčak_na_hedonizmu

#45897 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

red evil wrote: 15/08/2021 21:52 Pa ima pravo da piše koliko god hoće. Ljudi dođu na temu o koroni i smeta im priča o koroni. :mrgreen:
Mislim da nisi razumio poentu, al nebitno je svakako :D
hladan.preminger

#45898 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

GandalfSivi wrote: 15/08/2021 21:17
hladan.preminger wrote: 15/08/2021 21:12 .....
A jebem ga, pa pogledaj odgovor koji si napisao. Pocinje sa “pa barem ja”, isto kao da sam tebi pisao. Nije uopste bitno je li isti lik, samo skroz smijesno, nista drugo...
:thumbup:
Hendrix

#45899 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hendrix »

Trappist wrote: 14/08/2021 13:05 "Brojke u Sydneyju jako rastu unatoč tjednima lockdowna. Uvedene i ogromne kazne"

Lockdown pomaže :izet:
Znao sam da ces se ti uhvatiti za Sydney i njihov lockdown. To uopste nije lockdown, ne znas uopste situaciju tamo i borbu izmedju vladajuce stranke i opozicije koja vlada u Melburnu. Vlada NSW nije zatvorila sve kako treba ispocetka cisto da ne ispadne kao ovi u Melburnu koje non stop ofira tokom cijele godine da su diktatori i komunisti. NSW su neoliberalni desnicari kojima je biznis i para na prvom mjestu. I delta im je pobjegla iz naselja gdje nisu zatvorili odma i to je to. Kakav lockdown kad mozes ici u sve zive prodavnice, vjezbati vani i ne nositi maske to je smijesno. Imas stotine legalnih izgovora da odes bilo gdje, to nije lockdown. Bas sam gledo neki dan vijest nekakav srbin im otisao u regionalni centar da kupuje kucu i bio pozitivan.. lafo lockdown a frajer ode iz grada mrtav hladan da gleda nekretnine.

I najsmjesnije je sto oni to i dalje zovu lockdown, ustvari je naredba da vecina radi od kuce i ne krece se dalje od ne znam koliko kilometara od kuce. Ali to niko ziv ne provjerava i zato imaju stalni rast slucajeva.

Ako ces vec pogledati lockdown da li djeluje, prosle godine je Melburn sa 800 slucajeva spao na nulu... zato sto su napravili pravi lockdown a ne teatar gdje neka naselja mogu ici na plaze i zajebavati se a drugi moraju biti u kuci.

I opet se vracamo na smijesnu konstataciju da lockdown ne djeluje... isto kao sto i dijeta ne djeluje kada se copa hljeb pomalo i jede u tajnosti po noci. Odjednom ono na dijeti sam ali kile nikako da idu dole.
Sanjarko

#45900 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sanjarko »

Sidnej ima vise stanovnika nego Bosna. Nevidim masovni pomor nesto tu. Nije toliko ni u Bosni vise umrlih bilo. Nego zbog nemara u bolnicama i zdrastvu i sto je bila i sad je reda da mnogi bejbibumeri umiru jer ih ima najvise u populaciji.

Realno smo imali oko 4.000 vise umrlih za godinu ili godinu i po. Nisam dobro upamtio sta je o tome pisano. Vecina od tih 4.000 vise umrlih su bejbibumeri, ono bas vecina.

Sad koliko radi rede, koliko radi Korone, koliko radi nemara u bolnicama i zdrastvu, necemo nikad saznat, jer nije bilo obdukcija.
Locked