Današnje generacije
-
marvelous
#1 Današnje generacije
Stariji članovi foruma, šta ne kontate kod današnje omladine? Šta mislite o omladini? 
-
Sydnor
#2 Re: Današnje generacije
Omladina ko i svaka druga.
Koga su roditelji odgojili kako treba, i on je kako treba. Koga nisu, stoka je i to je to.
Jedino im zamjeram muzički ukus, ali nisu oni tu krivi.
Koga su roditelji odgojili kako treba, i on je kako treba. Koga nisu, stoka je i to je to.
Jedino im zamjeram muzički ukus, ali nisu oni tu krivi.
- spree
#3 Re: Današnje generacije
muzicki neukus bolje je reci. ali ima tu puno faktora. sigurno smo i mi imali drugaciji ukus od roditelja, ali mislim da je to tada bilo puno kvalitetnije. ovo sad je sund teski. od standardnog turbo folka do navodno hiphopa. kad vidim one bradonje ospem se.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4 Re: Današnje generacije
Omladina je opcenito govoreci pametnija nego prije
Oce sve i odmah sto je u duhu vremena
Oce sve i odmah sto je u duhu vremena
-
ScoobyDooby
#5 Re: Današnje generacije
Sve dok ne pocnu ubijat i klat jedne druge bolji su od bilo koje prijasnje generacije. Sve nesto prije bili finiji a jedva cekali da se kolju.
Pustite djecu neka rahat uzivaju.
Pustite djecu neka rahat uzivaju.
- vaučer
#6 Re: Današnje generacije
Meni su super novi klinci. Žive nekim drugačijim tempom, uvijek povezani, radoznali, puno, puno informiraniji od moje generacije i uglavnom su zabavljeni sobom i traženjem vlastitih puteva i istina. Jedna pitoma i kreativna generacija koja će kad stasa biti pravo osvježenje u odnosu na boomere pa i gen-x koji sad ‘drže uzde’.
- ExNihilo
#7 Re: Današnje generacije
Apsolutno.vaučer wrote: ↑18/08/2021 11:50 Meni su super novi klinci. Žive nekim drugačijim tempom, uvijek povezani, radoznali, puno, puno informiraniji od moje generacije i uglavnom su zabavljeni sobom i traženjem vlastitih puteva i istina. Jedna pitoma i kreativna generacija koja će kad stasa biti pravo osvježenje u odnosu na boomere pa i gen-x koji sad ‘drže uzde’.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8 Re: Današnje generacije
Na mnogočemu zavidim današnjim klincima. Samo što oni podrazumijevaju to sve jer ne znaju kako je bilo bez toga.

-
mali_balon
#9 Re: Današnje generacije
Nista, sta cu mislit i mi smo bili omladina, nekom debili, delikventi, inteligentni, vaki naki....sreca u nas vakat nije bilo mobitela i drusvenih mreza
-
SuperSy
#10 Re: Današnje generacije
Treba uvesti vojni rok za omladinu.
Kad završe srednju skolu izgledaju kao 12 godišnjaci. Samo vise po mobitelima. Nikakav motiv nemaju u životu.
Kad završe srednju skolu izgledaju kao 12 godišnjaci. Samo vise po mobitelima. Nikakav motiv nemaju u životu.
- Truba
#11 Re: Današnje generacije
ti bi u ovakvoj zemlji imao motiv?
-
Sydnor
#12 Re: Današnje generacije
Vojska je glupost, ali ne bi bilo lose uvesti neki volonterizam. Pomazes starijim, nosis im lijekove, cistis parkove i nesto slicno. Pa makar 3 mjeseca.
- MarlboroGold
#13 Re: Današnje generacije
To ih mogu i roditelji naučiti... just sayin.
Uostalom sviđa mi se kako mlađe generacije nemaju pardona za bullshit i obično na prvu reaguju.
Uostalom sviđa mi se kako mlađe generacije nemaju pardona za bullshit i obično na prvu reaguju.
-
Sydnor
#14 Re: Današnje generacije
Moj mladji rodjak je rodjen u Austriji i ima njihovo drzavljanstvo. On se odlucio za civilnu sluzbu i vozio 9 mjeseci vozilo hitne pomoci, a njegov stariji brat je odsluzio vojsku.
Po meni, korisnije odradit tu neku civilnu obavezu.
Po meni, korisnije odradit tu neku civilnu obavezu.
- Mate_Miso_Kovac
#15 Re: Današnje generacije
Ma jok, treba barem godinu dana negdje u vojarnu, na drugi kraj drzave. Provjeren recept, što je jasno vidljivo iz čiste ljudske kvalitete ljudi koji su onomad odslužili JNA 
- Truba
#16 Re: Današnje generacije
da... upoznaj onoga koga ćeš klati
fak d vojska
i sve s njom da ti nepismeni krezubi konj zapovijeda godinu
bio sam s vojskom na bobovcu jedan dan... neka hvala
fak d vojska
i sve s njom da ti nepismeni krezubi konj zapovijeda godinu
bio sam s vojskom na bobovcu jedan dan... neka hvala
-
foxlife
#17 Re: Današnje generacije
danasnje generacije imaju jedino prednost tehnologije koju mi nismo svojevremeno imali
i to je u biti prednost svake nove generacije
a ostalo je sve stvar odgoja i obrazovanja
i to je u biti prednost svake nove generacije
a ostalo je sve stvar odgoja i obrazovanja
-
El_comadante
#18 Re: Današnje generacije
šta znam, ima ih finih imaih gorzni tj svakavih. maheri za kopjuetere mobitele što meni treba sat da skontam oni to za koju minutu. hajd nek su živi i zdravi
- Hajvan
#19 Re: Današnje generacije
vaučer wrote: ↑18/08/2021 11:50 Meni su super novi klinci. Žive nekim drugačijim tempom, uvijek povezani, radoznali, puno, puno informiraniji od moje generacije i uglavnom su zabavljeni sobom i traženjem vlastitih puteva i istina. Jedna pitoma i kreativna generacija koja će kad stasa biti pravo osvježenje u odnosu na boomere pa i gen-x koji sad ‘drže uzde’.
- JohnnyS
- Hajvan
#21 Re: Današnje generacije
hahah, isto napisah...krnuh submitat...kaze mi ima novih postova...procitam- pise isto sto sam ja htio objavit
-------
danas ima zaista vise kvalitetne muzike nego ranije, a dostupnija je nego ranije
razlog za oboje su tehnologije koje su pojeftinile snimanje i demokratizirale izdavastvo
ko zeli da je nadje, naslusat ce se zaista fine muzike
-
merk030
#22 Re: Današnje generacije
Sam pripadam "današnjoj generaciji", ali ne smatram da smo nešto bolji, to što djeca znaju na mobitel čim koju godinu napune, to je stvar vremena. Djeca te stvari uče kao i jezik, ništa specijalno.
Previše neke površnosti, svi, barem mi se čini, žele da izgledaju isto, ako si drugačij onda si čudak i slično.
Imam osjećaj da su najviše krive društvene mreže, sve se odvija preko njih, a one su najmanje društvene ili socijalne. Što kaže Edo Maajka, "Facebook mi je oteo jarane".
Previše neke površnosti, svi, barem mi se čini, žele da izgledaju isto, ako si drugačij onda si čudak i slično.
Imam osjećaj da su najviše krive društvene mreže, sve se odvija preko njih, a one su najmanje društvene ili socijalne. Što kaže Edo Maajka, "Facebook mi je oteo jarane".
- mc-twin
-
marvelous
#24 Re: Današnje generacije
Kakav crni vojni rok? Super ako izgledaju mlađe to je super...bolje izgledat mlađe nego starije. To je obično sranje, trošenje vremena...
-
brojjedan
#25 Re: Današnje generacije
vaučer wrote: ↑18/08/2021 11:50 Meni su super novi klinci. Žive nekim drugačijim tempom, uvijek povezani, radoznali, puno, puno informiraniji od moje generacije i uglavnom su zabavljeni sobom i traženjem vlastitih puteva i istina. Jedna pitoma i kreativna generacija koja će kad stasa biti pravo osvježenje u odnosu na boomere pa i gen-x koji sad ‘drže uzde’.