Tako ti to on zamišlja. Registruje se prvi slučaj i onda ukoliko za 24 sata cijela država ne bude zaražena sve je ubleha, laž i agenda
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
BadBoy
- JohnnyS
-
Trappist
#41878 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jeste, jeste. sa 5 slucajeva do 20 treba 2 mjeseca, a sa 27 na 47 treba 24 sata. Kako selektivno komentarises i citas stvari, to je cudo jedno
- escobar__
#41879 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma COVID malo odmorio preko ljeta pa skontao da je polovica augusta taman vrijeme za počet širenje (nije mogao čekat ni famoznu jesen već drugu polovicu ljeta i već veselica). 
- SpecialOffer
#41880 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
[Evo vam moji rezultati. Dva puta bio zarazen. Prvi put prije 12 a drugi put prije 8 mjeseci. Oba puta blazi simptomi (bez upale pluca i sl. komplikacija).

- JohnnyS
#41881 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja ne mogu ništa objasniti gdje je bio covid, ali mogu reći da prije mjesec dana u bolnici u Mostaru nije bilo nijednog pozitivnog, a danas ih je četrdeset, od kojih par njih u intenzivnoj. Truju li nas, je li epsilon, delta, kurac, palac ja to ne znam, ali znam da bolestan čovjek ide u bolnicu, prije mjesec dana nije nitko zbog korone morao u bolnicu, a sad ih ima dva razreda. To nema veze s PCR ciklusima i pizdarijama, nego s upalama pluća koji idu u valovima.
- Humljanin
#41882 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sta sad znači taj nalaz? Da si treci put inficiran?SpecialOffer wrote: ↑18/08/2021 16:15 [Evo vam moji rezultati. Dva puta bio zarazen. Prvi put prije 12 a drugi put prije 8 mjeseci. Oba puta blazi simptomi (bez upale pluca i sl. komplikacija).
![]()
- JohnnyS
#41883 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da ima dosta protutijela
-
Ali_G
#41884 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma sta ti znas. To oni vama placaju da ostavljate ljude u bolnici. Prosle godine val bio sredina jula-pocetak avgusta. Ovi sto diriguju virusom se malo zapili pa kasno pustili ove godine. Il pak nece da prikazuju brojeve dok ne prodje sezona, ili je cilj povecavati brojeve da se sjebe sezona. Sta je vise jebem li ga.JohnnyS wrote: ↑18/08/2021 16:20Ja ne mogu ništa objasniti gdje je bio covid, ali mogu reći da prije mjesec dana u bolnici u Mostaru nije bilo nijednog pozitivnog, a danas ih je četrdeset, od kojih par njih u intenzivnoj. Truju li nas, je li epsilon, delta, kurac, palac ja to ne znam, ali znam da bolestan čovjek ide u bolnicu, prije mjesec dana nije nitko zbog korone morao u bolnicu, a sad ih ima dva razreda. To nema veze s PCR ciklusima i pizdarijama, nego s upalama pluća koji idu u valovima.
- JohnnyS
#41885 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma ni ne plaćaju više, kriza je velika, WHO u dugovima, Bill Gates se razvodiAli_G wrote: ↑18/08/2021 16:35Ma sta ti znas. To oni vama placaju da ostavljate ljude u bolnici. Prosle godine val bio sredina jula-pocetak avgusta. Ovi sto diriguju virusom se malo zapili pa kasno pustili ove godine. Il pak nece da prikazuju brojeve dok ne prodje sezona, ili je cilj povecavati brojeve da se sjebe sezona. Sta je vise jebem li ga.JohnnyS wrote: ↑18/08/2021 16:20
Ja ne mogu ništa objasniti gdje je bio covid, ali mogu reći da prije mjesec dana u bolnici u Mostaru nije bilo nijednog pozitivnog, a danas ih je četrdeset, od kojih par njih u intenzivnoj. Truju li nas, je li epsilon, delta, kurac, palac ja to ne znam, ali znam da bolestan čovjek ide u bolnicu, prije mjesec dana nije nitko zbog korone morao u bolnicu, a sad ih ima dva razreda. To nema veze s PCR ciklusima i pizdarijama, nego s upalama pluća koji idu u valovima.
-
kritikos
#41886 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
To znaci da si vakcinisan i da imas propusnicu kojom siris uredno zarazu medju nepreboljelom populacijom (nema veze sto su pojedini i vakcinisani).SpecialOffer wrote: ↑18/08/2021 16:15 [Evo vam moji rezultati. Dva puta bio zarazen. Prvi put prije 12 a drugi put prije 8 mjeseci. Oba puta blazi simptomi (bez upale pluca i sl. komplikacija).
![]()
-
BadBoy
#41887 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jel ti fakat misliš da je testiranje real-time pokazatelj? Pa do sada se baš lijepo pokazao pattern da treba cca 3 mjeseca da "bukne" novi val. Tačno toliko je trebalo i u UK. Ne testira se toliko ljudi i u tolikoj mjeri da uvijek imaš realan broj. Do sada se virus širio samo ga mi nismo "vidjeli". Sada se proširio toliko da u svakom uzorku testiranih zakačiš značajan broj zaraženih.
-
Trappist
#41888 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Hoces reci da virus tek vidimo kad nam pokazu pozitivne pcr testove? Onda ukinemo testiranja i rijesimo se pandemije.BadBoy wrote: ↑18/08/2021 18:41Jel ti fakat misliš da je testiranje real-time pokazatelj? Pa do sada se baš lijepo pokazao pattern da treba cca 3 mjeseca da "bukne" novi val. Tačno toliko je trebalo i u UK. Ne testira se toliko ljudi i u tolikoj mjeri da uvijek imaš realan broj. Do sada se virus širio samo ga mi nismo "vidjeli". Sada se proširio toliko da u svakom uzorku testiranih zakačiš značajan broj zaraženih.
Zašto se sada prosirio znamo li? Da nije zbog mjera
-
BadBoy
#41889 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa to ti pokušavam objasniti, širi se on sve vrijeme samo smo sada došli do prelomne tačke da koji god uzorak uzmeš testirati imat ćeš bruku zaraženih.Trappist wrote: ↑18/08/2021 20:47Hoces reci da virus tek vidimo kad nam pokazu pozitivne pcr testove? Onda ukinemo testiranja i rijesimo se pandemije.BadBoy wrote: ↑18/08/2021 18:41
Jel ti fakat misliš da je testiranje real-time pokazatelj? Pa do sada se baš lijepo pokazao pattern da treba cca 3 mjeseca da "bukne" novi val. Tačno toliko je trebalo i u UK. Ne testira se toliko ljudi i u tolikoj mjeri da uvijek imaš realan broj. Do sada se virus širio samo ga mi nismo "vidjeli". Sada se proširio toliko da u svakom uzorku testiranih zakačiš značajan broj zaraženih.
Zašto se sada prosirio znamo li? Da nije zbog mjera![]()
Ja sam svakako od pojave vakcina mišljenja da se zaraženi trebaju prestati brojati i okrenuti se samo hospitalizacijama (kao što to radi i UK).
- escobar__
#41890 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Znači imunitet tuta nakon par mjeseci... Imali smo dva jaka vala + vakcinacija u srbiji, Hrvatskoj i odnedavno u Bosni i Hercegovini i opet nas čeka rast?
Onda jednostavno treba prestat brojat jer nema nikakvog smisla ići kroz ovo sve opet ako se ishod unaprijed zna, a to je da se ovog sranja nećemo riješit.
Onda jednostavno treba prestat brojat jer nema nikakvog smisla ići kroz ovo sve opet ako se ishod unaprijed zna, a to je da se ovog sranja nećemo riješit.
-
Trappist
#41891 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma isto razmisljamo, ali dzaba kad se vec najavljuju mjere opet. I dzaba kad opet ne mozes planirati nigdje na odmor, poslovno putovanje, posjetu rodbini...BadBoy wrote: ↑18/08/2021 20:51Pa to ti pokušavam objasniti, širi se on sve vrijeme samo smo sada došli do prelomne tačke da koji god uzorak uzmeš testirati imat ćeš bruku zaraženih.
Ja sam svakako od pojave vakcina mišljenja da se zaraženi trebaju prestati brojati i okrenuti se samo hospitalizacijama (kao što to radi i UK).
-
BadBoy
#41892 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma je se ove godine naputovao više nego 2019. KN95 i dupla Astra čuda čineTrappist wrote: ↑18/08/2021 21:14Ma isto razmisljamo, ali dzaba kad se vec najavljuju mjere opet. I dzaba kad opet ne mozes planirati nigdje na odmor, poslovno putovanje, posjetu rodbini...BadBoy wrote: ↑18/08/2021 20:51
Pa to ti pokušavam objasniti, širi se on sve vrijeme samo smo sada došli do prelomne tačke da koji god uzorak uzmeš testirati imat ćeš bruku zaraženih.
-
breuer
#41893 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ja vjerujem, ili želim da vjerujem, u predviđanje onog Bg profesora koji tvrdi da ovaj virus nakon 4. talasa, tj. dvi godine, prirodno nestaje...
tip se inače bavi terapijom probioticima i navodno nije imao smrti slučaj kod svojim pacijenata...
onaj što nosi masku od prvog dana Covid-19
tip se inače bavi terapijom probioticima i navodno nije imao smrti slučaj kod svojim pacijenata...
onaj što nosi masku od prvog dana Covid-19
- spinel_
#41894 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da pomognem nasima odnosno da ih podsjetim da je blizu septembar pa se polahko treba pripremati za uvodjenje mjera.
Jos malo izguslati S F F i par dana nakon toga ulazi Cerkez, Duljevic i co u glavnim ulogama do cca proljeca sljedece godine.U Hrvatskoj razmatraju uvođenje novih epidemioloških mjera
https://www.klix.ba/vijesti/regija/u-hr ... /210819006
-
Trappist
#41895 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma i meni su ove godine 5-6 puta zabijali stapice u nos zbog putovanja, zato sam i dobio pfizera da mi ne rove po nosu vise
ali salu na stranu, meni ne izgleda ovo dobro nikako kako stvari idu, dize se opet panika i galama zbog samih brojeva novozarazenih...
-
gamer4ever
#41896 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
sumirprimus
#41897 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
i ja zelim da vjeurjem da je to to od ovog virusa u vidu delta varijante, i da nakon ovog vala ide nizbrdo korona u tri lijepe pm.
nema vise u sta mutirat, jedino da mutira u onaj wlaking dead.
-
gamer4ever
#41898 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Svaka pandemija u ljudskoj historiji je zavrsila u roku od dvije godine. Tako da nije da se ne mozemo nadati...sumirprimus wrote: ↑19/08/2021 10:56 i ja zelim da vjeurjem da je to to od ovog virusa u vidu delta varijante, i da nakon ovog vala ide nizbrdo korona u tri lijepe pm.
-
Trappist
#41899 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
"U Kantonu Sarajevo 28 novozaraženih koronavirusom"
Onda je ovo eksponencijalni pad
-
sumirprimus
#41900 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ma i dosta je vise, vjerovo ko u nju ili ne, uzima danak, sto u ziuvotima, sto u zivcima, parama.gamer4ever wrote: ↑19/08/2021 10:59Svaka pandemija u ljudskoj historiji je zavrsila u roku od dvije godine. Tako da nije da se ne mozemo nadati...sumirprimus wrote: ↑19/08/2021 10:56 i ja zelim da vjeurjem da je to to od ovog virusa u vidu delta varijante, i da nakon ovog vala ide nizbrdo korona u tri lijepe pm.
dosta je