Jesu ih ugnjetavali ,skrhali milijarde u krs i opet ne valjasalik79 wrote: ↑18/08/2021 21:33
Koliko godina gledamo lazi i prevare, propracene milionima zrtava, prognanih, proganjanih, ugnjetavanih,.... od strane americkog rezima i zbog djelovanja istog, pa ti sam velis - eh, kad je ikada to bilo, hocemo li se uvijek vracati na indijance - i tako te slicne spinove. Ono, kao, Ameri su evoluirali, nece vise biti takvi, a talibani nikada ne mogu evoluirati, iako se i sami javno ogradjuju od isilovaca, al-kaide i ostalih americkih nusprodukata...
Afganistan
- MorningStar
#2576 Re: Afganistan
- apsidejzi
#2577 Re: Afganistan
Jestel vidili onaj klip iz teretane
Talibani u teretani. Znaci koma 
- MorningStar
- Point.
- salik79
#2580 Re: Afganistan
Tako sam ja tebe pitao za misljenje o lazima koje su Ameri plasirali o "Asadovim hemijskim napadima na civile", a na osnovu lazi plasiranim pred Vijecem sigurnosti UNa o oruzju za masovno unistenje u Iraku, pa nisi sumnjao u njihove navode i dokaze. Bas kao sto nisi sumnjao da Ameri podrzavaju "demokratsku opoziciju" u Siriji (za koju su Talibani u svojoj najsurovijoj verziji obicna kamilica).Point. wrote: ↑18/08/2021 21:37Pitam za mišljenje na osnovu zadnje njihove vladavine. To je sve.salik79 wrote: ↑18/08/2021 21:33
Koliko godina gledamo lazi i prevare, propracene milionima zrtava, prognanih, proganjanih, ugnjetavanih,.... od strane americkog rezima i zbog djelovanja istog, pa ti sam velis - eh, kad je ikada to bilo, hocemo li se uvijek vracati na indijance - i tako te slicne spinove. Ono, kao, Ameri su evoluirali, nece vise biti takvi, a talibani nikada ne mogu evoluirati, iako se i sami javno ogradjuju od isilovaca, al-kaide i ostalih americkih nusprodukata...
- Point.
#2581 Re: Afganistan
Šta bolan, pa i djeca u obdaništu znaju da su Bush i ekipa lagali čitavom svijetu za oružje u Iraku da imaju povod da isti napadnu. Pobogu, ne izmišljaj sad. To uopšte nije tema ovdje.salik79 wrote: ↑18/08/2021 21:45Tako sam ja tebe pitao za misljenje o lazima koje su Ameri plasirali o "Asadovim hemijskim napadima na civile", a na osnovu lazi plasiranim pred Vijecem sigurnosti UNa o oruzju za masovno unistenje u Iraku, pa nisi sumnjao u njihove navode i dokaze. Bas kao sto nisi sumnjao da Ameri podrzavaju "demokratsku opoziciju" u Siriji (za koju su Talibani u svojoj najsurovijoj verziji obicna kamilica).
Zaboravi kažem, nećeš da izneseš mišljenje o novim-starim vladarima Afganistana iz dobro poznatog razloga i to je to. Završena priča.
- salik79
#2582 Re: Afganistan
I to ti nije bio problem da im dalje sve vjerujes. Jer, Boze moj, nije vise Bus na vlasti. A i kad je Bus u pitanju i dan danas vjerujes da je Bin Laden odgovoran za 11. septembar.Point. wrote: ↑18/08/2021 21:55Šta bolan, pa i djeca u obdaništu znaju da su Bush i ekipa lagali čitavom svijetu za oružje u Iraku da imaju povod da isti napadnu. Pobogu, ne izmišljaj sad. To uopšte nije tema ovdje.salik79 wrote: ↑18/08/2021 21:45
Tako sam ja tebe pitao za misljenje o lazima koje su Ameri plasirali o "Asadovim hemijskim napadima na civile", a na osnovu lazi plasiranim pred Vijecem sigurnosti UNa o oruzju za masovno unistenje u Iraku, pa nisi sumnjao u njihove navode i dokaze. Bas kao sto nisi sumnjao da Ameri podrzavaju "demokratsku opoziciju" u Siriji (za koju su Talibani u svojoj najsurovijoj verziji obicna kamilica).
Zaboravi kažem, nećeš da izneseš mišljenje o novim-starim vladarima Afganistana iz dobro poznatog razloga i to je to. Završena priča.
Naravno da je zavrsena prica. Talibane je tokom 80-tih neko zastoko radikalizirao. Sta mislis ko?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2583 Re: Afganistan
Jao kakve su sve monstrume "progresivni" forumasi podrzavali u Siriji, a sad su kao kontra Talibana 
- MorningStar
#2584 Re: Afganistan
Pa ja dodje tebi neki i kaze ti e bog kaze da se zabijes u zgradu sa avionom i ti odes i zabijes sesalik79 wrote: ↑18/08/2021 22:08I to ti nije bio problem da im dalje sve vjerujes. Jer, Boze moj, nije vise Bus na vlasti. A i kad je Bus u pitanju i dan danas vjerujes da je Bin Laden odgovoran za 11. septembar.Point. wrote: ↑18/08/2021 21:55
Šta bolan, pa i djeca u obdaništu znaju da su Bush i ekipa lagali čitavom svijetu za oružje u Iraku da imaju povod da isti napadnu. Pobogu, ne izmišljaj sad. To uopšte nije tema ovdje.
Naravno da je zavrsena prica. Talibane je tokom 80-tih neko zastoko radikalizirao. Sta mislis ko?
A sale bil ako homeini kaze
- salik79
#2585 Re: Afganistan
O tome i pricam. A sve zato jer su ih Ameri&co nazivali "demokratskom opozicijom"._BataZiv_0809 wrote: ↑18/08/2021 22:12 Jao kakve su sve monstrume "progresivni" forumasi podrzavali u Siriji, a sad su kao kontra Talibana![]()
- salik79
#2586 Re: Afganistan
Ne bi vjerov'o da ispiranje mozga na taj nacin radi. Basnoslovne cifre su ububane u taj projekat. Saudija i Amerika i taj rad:MorningStar wrote: ↑18/08/2021 22:13Pa ja dodje tebi neki i kaze ti e bog kaze da se zabijes u zgradu sa avionom i ti odes i zabijes sesalik79 wrote: ↑18/08/2021 22:08
I to ti nije bio problem da im dalje sve vjerujes. Jer, Boze moj, nije vise Bus na vlasti. A i kad je Bus u pitanju i dan danas vjerujes da je Bin Laden odgovoran za 11. septembar.
Naravno da je zavrsena prica. Talibane je tokom 80-tih neko zastoko radikalizirao. Sta mislis ko?![]()
A sale bil ako homeini kaze![]()
I- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2587 Re: Afganistan
Haj da se napokon slozimo oko necega u 2021. Davno bijahu 2015. i 2016. kad smo skupa slavili heroje Al Kindi bolnice, kadete sirijskog ratnog vazduhoplovstva sto su odoljevali ISILu, oslobodjenje Palmire i Alepa, spajanja sa Brkinim snagama u Zorusalik79 wrote: ↑18/08/2021 22:15O tome i pricam. A sve zato jer su ih Ameri&co nazivali "demokratskom opozicijom"._BataZiv_0809 wrote: ↑18/08/2021 22:12 Jao kakve su sve monstrume "progresivni" forumasi podrzavali u Siriji, a sad su kao kontra Talibana![]()
- muhafuca
#2588 Re: Afganistan
kako uopste znas da se iko zabio.MorningStar wrote: ↑18/08/2021 22:13Pa ja dodje tebi neki i kaze ti e bog kaze da se zabijes u zgradu sa avionom i ti odes i zabijes sesalik79 wrote: ↑18/08/2021 22:08
I to ti nije bio problem da im dalje sve vjerujes. Jer, Boze moj, nije vise Bus na vlasti. A i kad je Bus u pitanju i dan danas vjerujes da je Bin Laden odgovoran za 11. septembar.
Naravno da je zavrsena prica. Talibane je tokom 80-tih neko zastoko radikalizirao. Sta mislis ko?![]()
mozda su na autopilotu avioni bili ili daljinski navodjeni.
Imas jedan ili dva uamucena videa sa aerodroma i to od dva navodna otmicara gdje ti mediji kazu
evo to su njih dvojica
a na aerodromima desetine ili stotine kamera, pa pokazi ih sve.
o snimku jednom jedinom onog navodnog aviona sto se zabio u najnadziraniju zgradu na svjetu
tj pentagon ne vrijedi ni rjeci trositi.
nesto iskosa pa dvfe stotinke se ko nesto mutno vidi i to jeto.
daj sve kamere pa da vidimo taj avion sto se zabija. jasno i cisto
- deer_hunter
#2589 Re: Afganistan
Ali ovi nisu migranti, ovi su u svojoj zemlji. A sto se policije clanica EU tice,da ne udaraju brzo bi im IT cakijasi preuzeli gradove
- MarlboroGold
#2590 Re: Afganistan
Nekako apologeti u vezi Talibana previše ostavljaju dojam kao da brane cjelokupan ummet kad iste neko kritikuje i to s punim pravom s obzirom da se zna o njihovoj ideologiji, paganskim običajima i ostalom koje su smiksali sa Islamom. I to ih brane ono baš srčano dok su Talibani oduvijek bili jedna od zadnjih rupa na sviralu i u islamskom svijetu koji se vrlo često ograđivao od istih upravo zbog naprijed navedenog.
Uostalom sva priča koju ti apologeti upućuju, za njih, dekadentnom zapadu ne može stati u istu ravan gdje je ono necivilizirano institucionalizirano i ujedno predstavlja i način života. Da se hoćete tako srčano posvetiti razvoju vlastite nacije umjesto što gledate ummet...
Ali eto imaju priliku da pokažu da više nisu oni stari Talibani... vidjećemo. Ja sam poprilično skeptičan.
Uostalom sva priča koju ti apologeti upućuju, za njih, dekadentnom zapadu ne može stati u istu ravan gdje je ono necivilizirano institucionalizirano i ujedno predstavlja i način života. Da se hoćete tako srčano posvetiti razvoju vlastite nacije umjesto što gledate ummet...
Ali eto imaju priliku da pokažu da više nisu oni stari Talibani... vidjećemo. Ja sam poprilično skeptičan.
- MorningStar
#2591 Re: Afganistan
To mi vuce kako znas da je vrs ispalio granatu na markale znas da su francuski unproforci izracunali da je sa polozaja armije - e tako zvuci.muhafuca wrote: ↑18/08/2021 22:23kako uopste znas da se iko zabio.MorningStar wrote: ↑18/08/2021 22:13
Pa ja dodje tebi neki i kaze ti e bog kaze da se zabijes u zgradu sa avionom i ti odes i zabijes se![]()
Imas jedan ili dva uamucena videa sa aerodroma i to od dva navodna otmicara gdje ti mediji kazu
evo to su njih dvojica
o snimku jednom jedinom onog navodnog aviona sto se zabio u najnadziraniju zgradu na svjetu
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#2592 Re: Afganistan
Bosna i EU bi trebali biti zahvalni. Talibani im ne daju da krenu prema Evropi.deer_hunter wrote: ↑18/08/2021 22:25Ali ovi nisu migranti, ovi su u svojoj zemlji. A sto se policije clanica EU tice,da ne udaraju brzo bi im IT cakijasi preuzeli gradove![]()
- muhafuca
#2593 Re: Afganistan
to meni vuce kao da izbjegavas odgovor i mjenjas temuMorningStar wrote: ↑18/08/2021 22:30To mi vuce kako znas da je vrs ispalio granatu na markale znas da su francuski unproforci izracunali da je sa polozaja armije - e tako zvuci.muhafuca wrote: ↑18/08/2021 22:23
kako uopste znas da se iko zabio.
evo to su njih dvojica
- MorningStar
#2594 Re: Afganistan
Ne mijenja nista nego samo mi se ne ulazi u smijesne rasprave a poredjenje koje sam ti dao tacno pogadja u srz tih gluposti o "nije bio nijedan jevrej" "kako se srusilo" "autopilot" i tako.muhafuca wrote: ↑18/08/2021 22:34to meni vuce kao da izbjegavas odgovor i mjenjas temuMorningStar wrote: ↑18/08/2021 22:30
To mi vuce kako znas da je vrs ispalio granatu na markale znas da su francuski unproforci izracunali da je sa polozaja armije - e tako zvuci.
- muhafuca
#2595 Re: Afganistan
kako pogadja srz - koliko kamera znash sto posto da je snimilo ispaljivanje rakete na Sarajevo?MorningStar wrote: ↑18/08/2021 22:37Ne mijenja nista nego samo mi se ne ulazi u smijesne rasprave a poredjenje koje sam ti dao tacno pogadja u srz tih gluposti o "nije bio nijedan jevrej" "kako se srusilo" "autopilot" i tako.
Nula - tu se moze govoriti o vjerovanju ili ne vjerovanju istraziocima. Ja vjerujem i to je to, neko ne vjeruje i ja mu ne mogu tu nista.
Bar su bili medjunarodni istrazioci,
Ovdje nemam potrebe vjerovati ili ne vjerovati
Zna i mala beba da svi aerodromi imaju stotine kamera, zna svako da pentagon nadziru stotine kamera.
Nema potrebe ni vjerovati ni ne vjerovati.
Predoci snimke na kojima se sve vidi jasno i cisto i zavrsio si pricu
Ako ih sakrivas - normalno je da se sumnja da nesto skrivas i da prica smrdi
Niko ne trazi snimke onog zadnjeg aviona sto se zabio u ledinu tamo negdje
ni ne sjecam se gdje (pensilvanija ili tako nesto) - jer realno nema kamera po nekim tamo ledinama
- MorningStar
#2596 Re: Afganistan
Kakve snimke o cemu ti ? Imas snimke sa kamera nadzora sta ocekujes cnn sa hd kamerama ocekuje avion da lupi u pentagon a svi ti koji su vidili isti su halucinirali a oni sto su se zabili u tornjeve to je nesto drugo autopilot..muhafuca wrote: ↑18/08/2021 22:46kako pogadja srz - koliko kamera znash sto posto da je snimilo ispaljivanje rakete na Sarajevo?MorningStar wrote: ↑18/08/2021 22:37
Ne mijenja nista nego samo mi se ne ulazi u smijesne rasprave a poredjenje koje sam ti dao tacno pogadja u srz tih gluposti o "nije bio nijedan jevrej" "kako se srusilo" "autopilot" i tako.
Nula - tu se moze govoriti o vjerovanju ili ne vjerovanju istraziocima. Ja vjerujem i to je to, neko ne vjeruje i ja mu ne mogu tu nista.
Zna i mala beba da svi aerodromi imaju stotine kamera, zna svako da pentagon nadziru stotine kamera.
ni ne sjecam se gdje (pensilvanija ili tako nesto) - jer realno nema kamera po nekim tamo ledinama
Mislis da ja ne znam da kada bi ti doslo 30 svjedoka 10 inzinjera i ne znam ko - ti bi opet vjerovao ono u sto zelis da vjerujes. Kao i srbi vjeruju da su u srebrenici vojnici zakopani,markale sami sebe, stari most eksploziv itd itd srbi vjeruju u lavove u pionirskoj itd itd
Nema tu dokaza i neke price.Imas ooravdanja za talibane koliko hocea relativizacija itd itd - sve ide jer ima publike za sve.
- salik79
#2597 Re: Afganistan
Evo kako propaganda radi. Sirijska "demokratska umjerena opozicija", predstavljena kao talibani
- salik79
#2598 Re: Afganistan
Tu smo se vazda slagali._BataZiv_0809 wrote: ↑18/08/2021 22:22Haj da se napokon slozimo oko necega u 2021. Davno bijahu 2015. i 2016. kad smo skupa slavili heroje Al Kindi bolnice, kadete sirijskog ratnog vazduhoplovstva sto su odoljevali ISILu, oslobodjenje Palmire i Alepa, spajanja sa Brkinim snagama u Zoru![]()
- muhafuca
#2600 Re: Afganistan
snimke sa aerodroma - imas samo jednu snimku od dva navodna otmicara sa jednog aerodroma, a znamo da je na svim aerodromima stotine kameraMorningStar wrote: ↑18/08/2021 22:55Kakve snimke o cemu ti ? Imas snimke sa kamera nadzora sta ocekujes cnn sa hd kamerama ocekuje avion da lupi u pentagon a svi ti koji su vidili isti su halucinirali a oni sto su se zabili u tornjeve to je nesto drugo autopilot..muhafuca wrote: ↑18/08/2021 22:46
kako pogadja srz - koliko kamera znash sto posto da je snimilo ispaljivanje rakete na Sarajevo?
Mislis da ja ne znam da kada bi ti doslo 30 svjedoka 10 inzinjera i ne znam ko - ti bi opet vjerovao ono u sto zelis da vjerujes. Kao i srbi vjeruju da su u srebrenici vojnici zakopani,markale sami sebe, stari most eksploziv itd itd srbi vjeruju u lavove u pionirskoj itd itd
Nema tu dokaza i neke price.Imas ooravdanja za talibane koliko hocea relativizacija itd itd - sve ide jer ima publike za sve.
pokazi sve i jednog otmicara sa svih aerodroma iz vise uglova
i snimke pentagon zgrade - imas samo jednu mutnu i iskosa na kojoj se navodni udar navodnog aviona vidi samo u par mutnih djelica sekunde, a znamo svi da je pentagon u to vrijeme bio jedna od najnadziranijih zgrada, stotine i stotine kamera 24/7
Sve ostalo ti je shuplja prica