Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

Rootboi

#37601 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Rootboi »

Ovo je zadnja igra da pamtim koju sam igr'o s džojstikom :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#37602 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Velkoski »

maus end kijbord master rejs
Averus

#37603 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Igrao sinoć malo Remnant: From the Ashes sa dvojicom jarana
Mislim da ne bih igrao singleplayer, ali ovako co-op je zabavna. Kul stvar je što svaki put kad se igra, drugačije se stvari odvijaju (proceduralno generisane mape, različiti dungeoni, protivnici i bossovi se spawnaju), tako da ima veliki replay potencijal.
Štaviše, kad se igra co-op, prelaženje igre se pripisuje nosiocu sesije, tako da npr ako prekucamo igru na mom accountu, saigrač krene igrati singleplayer, igra mu se ponaša kao da nije pipnuo ništa do tad. Zbog toga se replay potencijal još više poveća jer onda svaka sesija ima sasvim novi doživljaj igranja

Malčice su mi kontrole traljave jer nisu one klasične - pa čovjek nekad poleti da npr promijeni oružje na 1 ili 2, pa slučajno popije potion :lol:

Sve u svemu, ko ima želju da raspali souls-like FPS (sa blagim RPG elementima) u 2/3-player co-op varijanti - preporuka da proba ovu igru :)
Ironman_88

#37604 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Ironman_88 »

Averus wrote: 16/08/2021 08:43 Igrao sinoć malo Remnant: From the Ashes sa dvojicom jarana
Mislim da ne bih igrao singleplayer, ali ovako co-op je zabavna. Kul stvar je što svaki put kad se igra, drugačije se stvari odvijaju (proceduralno generisane mape, različiti dungeoni, protivnici i bossovi se spawnaju), tako da ima veliki replay potencijal.
Štaviše, kad se igra co-op, prelaženje igre se pripisuje nosiocu sesije, tako da npr ako prekucamo igru na mom accountu, saigrač krene igrati singleplayer, igra mu se ponaša kao da nije pipnuo ništa do tad. Zbog toga se replay potencijal još više poveća jer onda svaka sesija ima sasvim novi doživljaj igranja

Malčice su mi kontrole traljave jer nisu one klasične - pa čovjek nekad poleti da npr promijeni oružje na 1 ili 2, pa slučajno popije potion :lol:

Sve u svemu, ko ima želju da raspali souls-like FPS (sa blagim RPG elementima) u 2/3-player co-op varijanti - preporuka da proba ovu igru :)
Prešao sam zajedno sa frendom čitavu igricu, i od mene velika preporuka :thumbup: Potrebno je definitivno više co-op naslova ovog tipa (izazovnije igrice koje imaju početak i kraj i gdje čitavu story kampanju možeš preći zajedno). Ne znam na koji način i da li igrica uopšte pravi razliku u skaliranju protivnika kad igraš solo i kad igraš zajedno, samo znam da smo u co-op na nekim bossovima lomili zube danima. :lol:
ferratilis

#37605 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

E da mi je takvog prijatelja, da odigramo Portal 2 co-op, RE5 i jos neke igre koje su bolje zajedno. Mojim "prijateljima" je najveci doseg PES i GTA, eventualno Tekken. Fucking normies. :D
Ironman_88

#37606 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Ironman_88 »

ferratilis wrote: 16/08/2021 12:17 E da mi je takvog prijatelja, da odigramo Portal 2 co-op, RE5 i jos neke igre koje su bolje zajedno. Mojim "prijateljima" je najveci doseg PES i GTA, eventualno Tekken. Fucking normies. :D
Ma i ovaj igra FPS primarno, a meni daj sve što ima bilo kakve souls tematike/elemenata, pa smo pronašli kompromis :-D
Osim toga pronalazimo zajednički jezik jedino u NBA 2K. Prešli smo doduše i A Way Out zajedno, ali to nije igranje već zajedno gledanje i komentarisanje interaktivnog filma.
foxlife

#37607 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by foxlife »

ja cekam ko ce posteno napraviti igricu football director ili tako nesto gdje ne moras ti voditi utakmice kao trener nego samo iza samih utakmica sta se desava
ExNihilo

#37608 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ExNihilo »

Znači Football Club Simulator. :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#37609 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

foxlife wrote: 16/08/2021 13:48 ja cekam ko ce posteno napraviti igricu football director ili tako nesto gdje ne moras ti voditi utakmice kao trener nego samo iza samih utakmica sta se desava
Pa i ne moraš u fm2020. Namjestiš da sve to rade asistenti, ti se zajebavaš sa pregovorima, presicama, skautingom...

Ili šta te već privlači u svemu tome
foxlife

#37610 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by foxlife »

Chmoljo wrote: 16/08/2021 14:11
foxlife wrote: 16/08/2021 13:48 ja cekam ko ce posteno napraviti igricu football director ili tako nesto gdje ne moras ti voditi utakmice kao trener nego samo iza samih utakmica sta se desava
Pa i ne moraš u fm2020. Namjestiš da sve to rade asistenti, ti se zajebavaš sa pregovorima, presicama, skautingom...

Ili šta te već privlači u svemu tome
ne mozes opet moras kad je utakmica ici holiday 1 dan
foxlife

#37611 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by foxlife »

ExNihilo wrote: 16/08/2021 13:52 Znači Football Club Simulator. :D
tycoon simulator director mogul nazovi kako zelis :D
Ironman_88

#37612 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Ironman_88 »

foxlife wrote: 16/08/2021 14:14
ExNihilo wrote: 16/08/2021 13:52 Znači Football Club Simulator. :D
Najbliži tim zahtjevima je onda FM od EA prije nego što je skroz propao. Mogao si se sa svime baviti, a ponajmanje sa fudbalom - dekoracija kancelarije, kupovanje darova ženi? :lol: (moguće da sam pobrkao, ali bilo je nešto bizarno i u vezi darova), odlučivati boju sjedala na tribinama itd.
foxlife

#37613 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by foxlife »

Ironman_88 wrote: 16/08/2021 14:25
foxlife wrote: 16/08/2021 14:14

Najbliži tim zahtjevima je onda FM od EA prije nego što je skroz propao. Mogao si se sa svime baviti, a ponajmanje sa fudbalom - dekoracija kancelarije, kupovanje darova ženi? :lol: (moguće da sam pobrkao, ali bilo je nešto bizarno i u vezi darova), odlučivati boju sjedala na tribinama itd.
znam to i ima sada we are football koji su napravili nijemci tj njih trojica a jedan od njih je sigurno radio na fifa manageru ne znam za ostalu dvojicu
al opet je to da moras gledati utakmicu kad igraju i sastavljati postave i sl
mene zanima da ja zaposlim trenera on neka zaposljava zamjenike i sl a ja cu se baviti transferima razvojem kluba itd

ps. nisi pogijesio nego je tako usrecis
kupovanje vila brodova itd od onoga sto zaradis kao manager
Averus

#37614 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Dosta mi kapitalizma u svakodnevnom životu, ne treba mi još i u igrama :D

@ferratilis Ma ovo su dvojica s kojima skoro sve igram skupa - a upoznali se kroz Rocket League.
Eh, s obzirom na to da svetrojica imamo baš raznolike ukuse, igramo boga oca, a većinom naginjemo ka igrama sa suštinom ili totalno kontra - igre gdje se debelo zajebavaš - onda smo već neko vrijeme bili u potrazi za nekim finim co-op naslovom. Probali smo nekoliko igara, ali ništa nas nije zadržalo. Ovaj remnant izgleda da hoće, jer jedan od njih ga je već sto puta prekucao, drugi je igrao par sati, ja sam noob (sve i da nisam FPS je naslov dakle ja bih opet bio mamac dok oni ubijaju :lol: )

Definitivno nema dovoljno dobrih Co-Op igara... Ja sam nekad igrao i Magicku, ali nakon nekog vremena postane repetitivna
foxlife

#37615 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by foxlife »

neka kapitalizma

bolje nauciti lose stvari preko igre nego uzivo :D
Raigor Stonehoof

#37616 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Raigor Stonehoof »

Averus wrote: 16/08/2021 14:38 Dosta mi kapitalizma u svakodnevnom životu, ne treba mi još i u igrama :D

@ferratilis Ma ovo su dvojica s kojima skoro sve igram skupa - a upoznali se kroz Rocket League.
Eh, s obzirom na to da svetrojica imamo baš raznolike ukuse, igramo boga oca, a većinom naginjemo ka igrama sa suštinom ili totalno kontra - igre gdje se debelo zajebavaš - onda smo već neko vrijeme bili u potrazi za nekim finim co-op naslovom. Probali smo nekoliko igara, ali ništa nas nije zadržalo. Ovaj remnant izgleda da hoće, jer jedan od njih ga je već sto puta prekucao, drugi je igrao par sati, ja sam noob (sve i da nisam FPS je naslov dakle ja bih opet bio mamac dok oni ubijaju :lol: )

Definitivno nema dovoljno dobrih Co-Op igara... Ja sam nekad igrao i Magicku, ali nakon nekog vremena postane repetitivna
Jeste li Sanctum 2 igrali?

Starija, ali je fantazija coop, hocu i ja ako budete igrali :) moze do 4 cini mi se

Image
Averus

#37617 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Raigor Stonehoof wrote: 16/08/2021 15:07
Averus wrote: 16/08/2021 14:38 Dosta mi kapitalizma u svakodnevnom životu, ne treba mi još i u igrama :D

Jeste li Sanctum 2 igrali?

Starija, ali je fantazija coop, hocu i ja ako budete igrali :) moze do 4 cini mi se

Image
Ako se desi da igramo, javim ti :D
Trenutno Rocket League i Remnant aktuelni
ferratilis

#37618 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tek sam danas cuo za ovo. Stize remake najprodavanije igre 90-ih, bice i na game passu

soha96

#37619 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by soha96 »

Izasao Humankind. Kakve su sanse da zamijeni civ? Kopija civa ili ipak nesto vise?
ferratilis

#37620 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Moraju oni jos puno pure pojesti da pridju Civu 2 ili 4. Nisam jos igrao Humankind, ali jesam njihove prethodne naslove, problem je sto ne znaju izbalansirati igru i imaju veoma los AI, cak gori nego u Civ-u, pa dobijes strategiju koja brzo dosadi. Samo pogledaj statistike na Steamu, bice ti jasno.

Ali ono u cemu su dobri je dizajn, prezentacija im je najjaci adut. Humankind moze biti solidan, pogotovo jer je Civ 6 dosta slab, ali ne moze se porediti s prethodnicima.
ferratilis

#37621 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Cyberpunk 1.3 patch. Ovo je jos uvijek veoma tanko, kazu da dosad nisu mogli izbacivati velike zakrpe jer su imali problema sa memorijom (u prijevodu, sa last gen konzolama) ali kazu da su tek sad pronasli nacin da optimiziraju igru i da tek sad pocinje "pravi posao" i da mozemo ocekivati vece promjene u buducnosti.

Lista je duga, ali sve ovo su male stvari. Dugo cemo se jos nacekat da ovo bude solidno.
https://www.cyberpunk.net/en/news/39092 ... of-changes
ferratilis

#37622 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Probao sam Humankind par sati jer je na game passu. Mislim da bi se nekome ko nije igrao Civ ovo moglo svidjeti, jer ima neke nove ideje. Npr. ne biras civilizaciju na pocetku, nego pocinjes kao pleme koje luta, otkriva i onda razvija kulturu. Ovdje nema civilizacija, nego to zovu "kulture" a to u biti znaci da biras izmedju archetypes (builder, trader, farmer itd.), svaka kultura ima svoje prednosti. Da bi presao u novo doba (iz neolitika u antiku itd.) moras odraditi odredjene stvari sa liste (npr. 5 jedinica populacije, 10 otkrivenih objekata itd.). Humankind isto ima distrikte koji su uvedeni u Civ 6 (zbog kojih ne volim Civ6) i koliko vidim za sad odradjeni su na slican nacin. Prezentacija bi se mogla svidjet novim igracima (barem je bolje nego mobile grafika iz civ6), imaju i neki elementi price (na fazon choose your own adventure slideova gdje dobijas neke bonuse ili nesto gubis, u zavisnosti od izbora), a muzika je odlicna, to mi se najvise svidja dosad. E sad, problem je sto je igra nevjerovatno spora, cak sporija i od tipicnih turn based strategija. Na to se svi zale, morace nesto mijenjat po tom pitanju, ovo je patnja. Sve u svemu, ovo bi mogao biti solidan naslov, a sa ekspanzijama se mozda nositi i sa Civ-om jer je dovoljno drugaciji da privuce jednu novu generaciju igraca, ili stare Civ igrace koji traze nesto novo (mada sumnjam, oni ce radije opet raspalit civ2 ili 4).

Image
Image
Image
Image
Image
arnes_king

#37623 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Je li iko igrao ove Ori igre? Cini mi se da bi mi se mogle svidjeti, samo se dvoumim da li da pocnem s prvom igrom ili odmah idem na drugi dio.
Qler

#37624 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Qler »

Igram ja ponekad na Xbox, da ubijem vrijeme, i onda se iznerviram jer neke stvari ne mogu da predjem :D i tako u krug :D
arnes_king

#37625 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Qler wrote: 18/08/2021 10:49 Igram ja ponekad na Xbox, da ubijem vrijeme, i onda se iznerviram jer neke stvari ne mogu da predjem :D i tako u krug :D
Pa jesi li igrao prvo blind forest ili si odmah poceo will of the wisps? Igrao sam hollow knight i dobro mi skroz idu igre te vrste pa pretpostavljam da ne bih ni tu trebao imati problema :D
Post Reply