komplicirano pitanje koje se može pojednostaviti
kralj je bio smotana dobričina koji tu čast nije ni želio... zato je i propala kraljevina
bježanje: da su kojim slučajem bježali razdvojeno a ne zajedno... zasigurno bi uspjeli izmaći
također kad su bili uhićeni... ljudi koji su ih zadržali su davali izjave... pa oni su obični ljudi kao i mi... kralj je običan čovjek njegova djeca također ( kraljevina nije na vrijeme reformirana JBG)
vojska je čekala i bila zbunjena bilo je odanih kraljevini samo je trebalo zadati zapovijed... jedna pukovnija i kralj protiv naroda i revolucije i skupštine staleža
to bi bilo ravnopravno a ne kralj s obitelji zatvoren i Tirelji dvorac ili kako već samo što je imao je bilo pravo veta... dok su tražili što da mu zadaju da ga sjebu on je veto iskoristio samo kad nije bilo više nikakve mogućnosti za povratkom nazad i to je kraj bio
zapravo kraj je bio u onom trenutku kad je zasjeo jer je zaista bio nesposoban za tu poziciju
imao je kod sebe neku vojsku koja je položila da će umrijeti za njega i on se predaje odlazi... vojsci ne daje nikakvu zapovijed
jedan me se detalj iz marijinog tužnog života dojmio
bila je razdvojena od svoje služavke koju je smatrala prijateljicom...i ujednom trenutku je svjetina krenula prema dijelu pariza gdje je zatočena
citat: tri kanibala su nosila njezino tijelo... jedan glavu, drugi drobino a treći tijelo i pokazivali joj kroz prozor... i tada je znala da je svemu kraj... i tek se tada počela ponašati ko prava kraljica a do tada je bila djevojka za zabave
također scena suđenja pred giljotinju pokušali su joj podmetnuti da je imala INCEST sa sinom... haha čitava sala zanijemila...kaže ona ispod časti mi je odgovarati na to ima ovdje majki koje znaju što pričam... ( Roberspjer popizdio na Ebera)
Eber koji je to plasirao je završio na giljitini mjesec dana kasnije