Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
daddy-kool

#45576 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Challenger_ wrote: 09/08/2021 00:31
I sad, na osnovu nekoliko primjera konstruišeš pravilo? Ne nastupaj amaterski. Ovako nastupaj. Sve podatke o rezervi prema Sputnjiku i vakcinama generalno, strani mediji kupe iz istraživanja nezavisnih istraživačkih kuća u Rusiji, koje postoje, vjerovao ili ne.

Jedna od njih je i Levada:

Evo niza rezultata i u njima ćeš vidjeti da su dominatno rezervisani, skeptici, da je zato stopa vakcinisanosti mala i da nema ni traga da su otvoreni u iole značajnom obimu prema stranim vakcinama.
Pa ljudi paze šta govore da ne ostanu bez posla ili nešto gore.
Da li su Rusi van Rusije skeptični u vakcine da ih je 10-15% vakcinisano?

U USA vjeruju svojim vakcinama, u UK vjeruju, u EU vjeruju, u Kini vjeruju (dobro oni moraju), ali Rusi su iz nekog razloga skeptici. A jedini izbor u Rusiji njihove 3 vakcine od koji se samo pročuo Sputnik V. Možda da su im ponudili izbor i stranih vakcina možda ljudi bi se više vakcinisali, a možda su ih ubili anit vaxx propagandom da ljudi više nikome ne vjeruju. Nema drugog načina da provjeriš vjeruju li oni stranim vakcinama nego da ih ponudiš, a to tamo samo rijetki mogu imati ponuđeno i onda ispadne anegdotalno.
Trappist

#45578 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Da mi je samo znati sta je u tim vasim glavama pa toliko serete ovdje po antivaxerima pored doslovno teme teorije zavjere. Jesu to sad antivaxeri krivi za delta soj, opet ste na tom putu? 1372903729 put, ko god je primio vakcinu, samo je zastitio svoju guzicu i niciju vise, tako da nemam pojma sto vas je toliko briga je li se ovaj ili onaj vakcinisao.
GandalfSivi

#45579 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

Trappist wrote: 09/08/2021 14:20 Da mi je samo znati sta je u tim vasim glavama pa toliko serete ovdje po antivaxerima pored doslovno teme teorije zavjere. Jesu to sad antivaxeri krivi za delta soj, opet ste na tom putu? 1372903729 put, ko god je primio vakcinu, samo je zastitio svoju guzicu i niciju vise, tako da nemam pojma sto vas je toliko briga je li se ovaj ili onaj vakcinisao.
I mene zivo zanima sta je antivakserima u glavi pa bukvalno slave ako vakcine ne rade. Mi zelimo da ovo sranje bude gotovo, da se mozemo vratiti normalnim zivotima, a pretpostavljam da antivakseri uzivaju u momentu sto nekoga drugog mogu kriviti za sve neuspjehe u njihovim zivotima...
salik79

#45580 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote: 09/08/2021 14:12 Pade i zadnji levat...

Image
Kakve veze ima vakcina za hepatitis A sa ovom temom?
Naslovnica

#45581 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

GandalfSivi wrote: 09/08/2021 14:30
Trappist wrote: 09/08/2021 14:20 Da mi je samo znati sta je u tim vasim glavama pa toliko serete ovdje po antivaxerima pored doslovno teme teorije zavjere. Jesu to sad antivaxeri krivi za delta soj, opet ste na tom putu? 1372903729 put, ko god je primio vakcinu, samo je zastitio svoju guzicu i niciju vise, tako da nemam pojma sto vas je toliko briga je li se ovaj ili onaj vakcinisao.
I mene zivo zanima sta je antivakserima u glavi pa bukvalno slave ako vakcine ne rade. Mi zelimo da ovo sranje bude gotovo, da se mozemo vratiti normalnim zivotima, a pretpostavljam da antivakseri uzivaju u momentu sto nekoga drugog mogu kriviti za sve neuspjehe u njihovim zivotima...
Želje su jedno, a realnost nešto sasvim drugo.
Mizernih 15.5% populacije u svijetu je revakcinisano, 8 mjeseci nakon prve vakcine i to nema nikakve veze sa antivakserima.
U zemljama sa najvećom stopom vakcinacije još uvijek ništa nije gotovo, dapače.
Jedino UK ne jebe živu silu, i svaka im čast.
JohnnyS

#45582 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

Tko tvrdi da su porodice potpisivale da je netko umro od korone laže i to bezočno. I ima sreću da njemu nitko nije umro od korone jer bi onda znao da nema rodbina ništa s uzrokom smrti
Trappist

#45583 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Kralju fulas totalno, kakve ovo nebuloze pises? Kakve veze imaju antivaxeri onda sa povratkom u normalan zivot i kakve veze ima pandemija i povratak normalnom zivotu sa neuspjesima antivaxera? Je li to antivaxeri izricu mozda mjere policijskog sata, zatvaranja svega, fasisticko zatvaranja djece i starijih mjesec dana itd. itd. ?
udri me jace

#45584 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by udri me jace »

onaj koji ne zeli vakcinu ne znaci da je antivakser
Trappist

#45585 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

udri me jace wrote: 09/08/2021 14:56 onaj koji ne zeli vakcinu ne znaci da je antivakser
Ma to je i odlicno, ovdje je ako nisi za policijski sat i represivne i diktatorske mjere, odmah si teoreticar zavjere.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#45586 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

udri me jace wrote: 09/08/2021 14:56 onaj koji ne zeli vakcinu ne znaci da je antivakser
Naravno.

Evo razloga odbijanja vakcinacije kod Rusa, prema julskoj anketi:

Image

Protiv svake vakcine ("antivakseri) je samo 6% onih koji nisu spremni da se vakcinišu, a takvih je u Rusiji trenutno 54%, znači antivaksera je cca 3% populacije.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#45587 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

daddy-kool wrote: 09/08/2021 13:31Pa ljudi paze šta govore da ne ostanu bez posla ili nešto gore.
Pa 44% njih hladno kaže da "ni pod kojim uslovima ne bi pristali na prisilno vakcinisanje", jer se po tebi "boje da ostanu bez posla" ili glave.
Ništa, zaboravi.

________
GandalfSivi

#45588 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

Trappist wrote: 09/08/2021 14:52

Kralju fulas totalno, kakve ovo nebuloze pises? Kakve veze imaju antivaxeri onda sa povratkom u normalan zivot i kakve veze ima pandemija i povratak normalnom zivotu sa neuspjesima antivaxera? Je li to antivaxeri izricu mozda mjere policijskog sata, zatvaranja svega, fasisticko zatvaranja djece i starijih mjesec dana itd. itd. ?
Nadam se da smo sa tim gotovi, mada vidim da ima budala koje jos uvijek zagovaraju policijski sat. Ono o cemu ja pricam je da ako svedemo brojeve umrlih na procenat gripe, onda me mogu za neku stvar povuci a ne zatvoriti u kucu...
MorningStar

#45589 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MorningStar »

Jos niko da mi kaze zasto vakcinisana osoba moze uci u kafic a nevakcinisana ne moze.....
daddy-kool

#45591 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

https://www.cnet.com/features/russia-au ... aking-now/

Russia approved a COVID vaccine a year ago. Why are deaths peaking now?
The country's official death toll is over 160,000 -- but the real number may be three times as high.

The official statistics say 164,000 Russians have died from COVID-19 but, with excess deaths standing at 531,000 since the pandemic began, experts analyzing excess mortality data estimate the true death toll could be triple the official count. That Vladamir Putin's administration can't be counted on to provide legitimate COVID numbers is part of the problem: After years of the government sowing disinformation, many Russians don't trust the Kremlin when it tells them to get vaccinated. With so many seeds of distrust planted, conspiracy theories flourish.

Russia has a dreadful vaccine hesitancy problem. Its Sputnik-V vaccine was authorized a year ago, in August 2020, and deployed in December. But nine months later, just 18% of Russians are estimated to be fully vaccinated. The more transmissible delta variant is proving ruinous in the face of such limited defenses. Case numbers are going up, and unlike in the more vaccinated US and UK, deaths are shooting up too. Death counts have been at a peak since the middle of July.

The official statistics say 164,000 Russians have died from COVID-19 but, with excess deaths standing at 531,000 since the pandemic began, experts analyzing excess mortality data estimate the true death toll could be triple the official count. That Vladamir Putin's administration can't be counted on to provide legitimate COVID numbers is part of the problem: After years of the government sowing disinformation, many Russians don't trust the Kremlin when it tells them to get vaccinated. With so many seeds of distrust planted, conspiracy theories flourish.

The country is home to a thriving black market for vaccination certificates, which are required for many hospitality, retail and transport employees to return to work. State TV last month warned of a growing trend, evidently spawned by a viral TikTok video, that sees Russians eluding the jab by getting the injection in a prosthetic limb.

COVID denialism and vaccine skepticism exists everywhere, but Russia has a unique problem. Much of the population harbors a specific distrust of the Russian-made Sputnik-V vaccine.

"Sputnik-V has a horrible reputation in the country," says Andrei Soldatov, an author and senior fellow at the Center for European Policy Analysis, a nonprofit public-policy group. "Everybody hates it."

Even after it was deployed for widespread use in December, Putin hurt public perception of Sputnik by avoiding vaccination until March. Unusually for a president renowned for ostentatious photo ops, the Kremlin sent out no video or photo of the event. He didn't even say which vaccine he received -- not until two months later, after much questioning, did he reveal it was Sputnik-V.
Rusi, Rusi, .... :-) :-)
salik79

#45592 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

salik79 wrote: 09/08/2021 14:37
GandalfSivi wrote: 09/08/2021 14:12 Pade i zadnji levat...

Image
Iko, ista?! :?
GandalfSivi

#45593 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

salik79 wrote: 09/08/2021 15:42
salik79 wrote: 09/08/2021 14:37

Za vodeceg ludjaka koji ne vjeruje u medicinu i nauku i ovo je porazavajuce...
salik79

#45594 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote: 09/08/2021 15:45
salik79 wrote: 09/08/2021 15:42

Nemam pojma sta i kako, ali mi nije jasno zasto si ubacio ovu sliku od prije 6 godina na ovu temu :? Mislim, sta si htio s time reci? Cemu onaj komentar? Sta, kada, ko, zasto?! :?

Bilo bi mi drago kada bi nam pojasnio...
Trappist

#45595 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

GandalfSivi wrote: 09/08/2021 15:21
Trappist wrote: 09/08/2021 14:52
Nadam se da smo sa tim gotovi, mada vidim da ima budala koje jos uvijek zagovaraju policijski sat. Ono o cemu ja pricam je da ako svedemo brojeve umrlih na procenat gripe, onda me mogu za neku stvar povuci a ne zatvoriti u kucu...
E to je to, napokon smo dosli do zajednickog jezika :thumbup:
GandalfSivi

#45596 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

salik79 wrote: 09/08/2021 15:51
GandalfSivi wrote: 09/08/2021 15:45

Nemam pojma sta i kako, ali mi nije jasno zasto si ubacio ovu sliku od prije 6 godina na ovu temu :? Mislim, sta si htio s time reci? Cemu onaj komentar? Sta, kada, ko, zasto?! :?

Sto bi Fauci rekao, with all due respect Senator, you have no idea what are you talking about...
salik79

#45597 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote: 09/08/2021 16:16
salik79 wrote: 09/08/2021 15:51

Sto bi Fauci rekao, with all due respect Senator, you have no idea what are you talking about...
Dobro ti je i rek'o. Bas nikakve veze s vezom, slika, komentar,... Rekoh, da nisi fulio temu :-?
GandalfSivi

#45598 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

Fulas ti svaki dan majstore, sve vise i vise
salik79

#45599 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote: 09/08/2021 16:27 Fulas ti svaki dan majstore, sve vise i vise
Hajde, objasni, da ne bi fulao :oops:
GandalfSivi

#45600 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

salik79 wrote: 09/08/2021 16:29
GandalfSivi wrote: 09/08/2021 16:27 Fulas ti svaki dan majstore, sve vise i vise
Hajde, objasni, da ne bi fulao :oops:
Dva dana dvije ocite lazi. Kako su te iz kulturnog centra pustili da soliras, sve dublje tones...
Locked