Trappist wrote: ↑13/08/2021 16:58
skafiskafsnjak wrote: ↑13/08/2021 16:41
Lijepo.te pitam.
Nemoj mi suplje sada.
Ne znam sta hoces da ti odgovorim. 2 mjeseca nema nikakvih mjera, granice su nam otvorene vec godinu dana za gotovo sve ljude, nikakve mjere se ne postuju vise od 2 mjeseca, delta dosla prije 2 mjeseca, i sad kad je odjednom iz skroz nepoznatih razloga skocio broj, ti krivis dijasporu i ljude koji su otisli na more. Sta treba, da niko nigdje ne putuje nikad vise i da niko vise nikad ne dodje u BiH? Ja kad sam primio drugu dozu vakcine prije koju sedmicu za mene covid mjere vise ne vaze, stavim masku samo unutra kad vidim da i drugi ljudi imaju maske i to je to od mene. Meni je receno od ovih velikih strucnjaka da se vakcinisem kako bi zastitio druge oko sebe, to sam i uradio, i dosta dosta ljudi oko mene je isto uradilo, tako da ja sam svoj dio uradio, sad se vracam starom zivotu koliko mogu. Je li ja sad ne trebam na more otici zbog panicara kao ti ? Ti ako se bojis dijaspore i ljudi koji su bili na putovanjima, fino u podrum i ne izlazi dok ne bude 0 slucajeva sirom svijeta, zaboli me. Podrzavam svakog turistu i svakog dijasporca koji je trenutno u BiH, bujrum da nam dodje jos 5 puta ovoliko ljudi
Gdje sam napisao da ne treba na more ici?
Samo sam rekao moje mislljenje zbog cega je skocio broj. A to sto ti trpas rijeci meni u usta to je nesto sasvim drugo.
Ne znam gdje imaju podaci koliko je testirano i kad... Mozda su brojke slicne, ali se sad mozda vise testira...a mozda se vise testira jer ljudi dolaze , a treba im test nazad...npr za Njemacku...ili za Hrvatsku na more.... Jes o tome mozgao?
Njemacka je bas uvela da od 01.08 treba test svakome ko je nevakcinisan, a ko se vraca....
Ima dosta razumnih objasnjenja al takvi kao ti fuuraju svoju teoriju.
Ja sam.sam dijaspora i u interesu mi je da brojevi.budu manji... Komplicira mi se povratak u slucaju da imamo.dosta slucajeva.