Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
moonca wrote: ↑15/08/2021 18:59
skontat ce dijete u 4-5..oj itd.. no, sta ima da skonta uopste.. za njega jedina familija i najbolja... a, sex opredjeljenje.. samo ce odluciti kao i djeca iz hetero, familije, da su nashli da im isti pol odgovara, ne kao sto je, kod roditelja im slucaj...
Aha, sigurno. Kad u svakoj skoli i razredu 99 % ljudi bude imalo normalnu familiju, bas ce mu bit svejedno.
.oh... dobar ti %.... , u koj je to drzavi..
... no, bude kojekakvih zadirkivanja medju djecom, u skolama, kao i kod formiranih licnosti- primjer forumi, fb, radna mjesta... itd... to je normalno...
Što se tiče usvajanja djece nisam ni ja načisto sa tim zahtjevom. Međutim, homoseksualci bi prilikom usvajanja sigurno više bili pod pritiskom da pravilno odgoje djecu (kako od institucija tako i okruženja) u odnosu na heteroseksualne parove, a za koje su uslovi također vrlo zahtjevni, jer se svakako po defaultu susreću sa stavovima da istu ne mogu pravilno odgojiti ili bar ljudi sumnjaju da mogu. Pretpostavljam da bi monitoring socijalnih službi bio intenzivniji.
To jedine tri opcije?? U realnom svijetu, pitanje je koja od 20 potencijalnih udomiteljskih porodica dobija starateljstvo nad nekim sticenikom. I onda je pitanje za tebe iz 2021 godine, je li bolje da dijete ima i mamu i tatu ili "dvije tate" odnosno dvije mame.
Dijete bi trebalo da ide u ono okruženje koje mu može pružiti najbolji život i ljubav bez obzira koja spolna kombinacija roditelja je u pitanju. Nažalost to nije slučaj jer je strašan broj djece koja ne bivaju udomljena. Tako da ako ti je argument da je bolje da ima tatu i mamu koji će dijete mlatiti i neće mu pružiti mogućnost da postigne ista u životu nego istospolni partneri koji će mu pružiti ljubav i podršku i mogućnost da postane nešto u životu onda imas ozbiljan problem.
Ti stvarno imas ozbiljan problem ako zelis da mlatis djecu i ne pruzas im mogucnost da postignu ista u zivotu samo zato sto si hetero.
Rekao sam svoj stav javno i na sjednici PIC-a, ponovio ga za medije više puta. Protiv sam svake vrste diskriminacije i protiv sam promocije seksualnosti, protiv sam povorke", naveo je Konaković na Facebooku.
ova povorka prošla bez ijednog incidenta. Na tome je čestitao svim pripadnicima MPU-a KS, FUP-a i drugih agencija
A gradajanima Sarajeva, na toleranciji, i toploj podrshci... .. nishta..
Last edited by moonca on 16/08/2021 00:12, edited 1 time in total.
Jednostavno treba prihvatiti činjenicu da 80% ljudi je protiv povorke i cijele priče.
Najveće demokratije ne mogu se nositi sa takvom vrstom diskriminacije, najveći problem je upravo ovo oko djece, dosta ima vršnjačkog nasilja, a zamislite kako bi to kod nas bilo kada se oko odjeće i materijalnog stanja djeca zadirkivaju.
Jeste, sve ove rasprave se vode samo ovdje i nigdje drugo. Npr. bastion slobodnog društva, takozvana Amerika, nije na rubu građanskog rata oko svih ovih stvari.
Pa nije bas, homo brakovi su priznati svugdje, djecu usvajaju skoro svuda… sad se lome koplja oko transgender, sta mogu, sta ne mogu
vatrogasac wrote: ↑15/08/2021 19:06
Ovo prođe bez komentara...
Ne treba ni povorka podržati njega.
Ta EU kojoj težimo podržava povorke, pa to znači da biramo između Elvedina i EU
Ja znam šta će biti moj izbor, a svako neka za sebe izabere.
Covjek je privatno protiv, ali je svjestan da njegov licni stav nije relevantan za bilo sta. Medjunarodne konvencije, ustav i zakoni garantuju pravo na mirna okupljanja, i to je “starije” od bilo cijeg licnog misljenja.
Njegovi koalicioni partneri dodju na paradu, a zajedno rade na postivanju zakona. Zar nije to razlicitost kojoj tezimo?
Ta EU kojoj težimo podržava povorke, pa to znači da biramo između Elvedina i EU
Ja znam šta će biti moj izbor, a svako neka za sebe izabere.
Covjek je privatno protiv, ali je svjestan da njegov licni stav nije relevantan za bilo sta. Medjunarodne konvencije, ustav i zakoni garantuju pravo na mirna okupljanja, i to je “starije” od bilo cijeg licnog misljenja.
Njegovi koalicioni partneri dodju na paradu, a zajedno rade na postivanju zakona. Zar nije to razlicitost kojoj tezimo?
Dijete bi trebalo da ide u ono okruženje koje mu može pružiti najbolji život i ljubav bez obzira koja spolna kombinacija roditelja je u pitanju. Nažalost to nije slučaj jer je strašan broj djece koja ne bivaju udomljena. Tako da ako ti je argument da je bolje da ima tatu i mamu koji će dijete mlatiti i neće mu pružiti mogućnost da postigne ista u životu nego istospolni partneri koji će mu pružiti ljubav i podršku i mogućnost da postane nešto u životu onda imas ozbiljan problem.
Ti stvarno imas ozbiljan problem ako zelis da mlatis djecu i ne pruzas im mogucnost da postignu ista u zivotu samo zato sto si hetero.